Throwback to Turkey - Kas & Kalkan

Mungolife

* Matka toteutettu Tourism Turkeyn kutsumana

Nyt kun olemme jo seuraavassa reissussa, niin on hyvä palata hetkeksi viime reissuun, eli Turkin aurinkoisiin maisemiin. Suuntasimme siskoni kanssa Turkin Kasiin ja Fethiyeen Tourism Turkeyn kutsumana. Odotin reissua mielenkiinnolla, sillä olen ollut aiemmin kolme vai neljä kertaa Turkissa, ja aina viihtynyt erinomaisesti. Tähän mennessä Bodrum on ollut ihan suosikkini, mutta eniten haluaisin päästä vielä käymään Cappadociassa. Joku kaunis päivä! Ne luolahotellit ja erityisesti se kuumailmapallojen laakso näyttää niin henkeäsalpaavan mielenkiintoiselta, että sinne on joskus päästävä!

Turkin matka ei jännittänyt millään tavalla, vaikka toki yhteiskunnalliset tilanteet Turkissa ja myös maailman tilanne on hieman epävakaa tuolla päin maailmaa. Turkin arjessa tämä ei kuitenkaan näy millään tavalla. En oo koskaan ollut kovin pelokas matkailija, enkä näe mitään syytä hylätä mielekästä ja mukavaa matkakohdetta sen vuoksi, että maailmalla tapahtuu vähän kaikkialla tätä nykyä ties mitä. Turkissa on kuitenkin hyvinkin rauhallista, joten odotin matkaa innolla.

Lensimme Istanbulin kautta Dalamaniin, josta jatkoimme pari tuntia kohteeseemme Kasiin. Toki Suomesta saa suoriakin lentoja vaikka millä mitalla Turkin kohteisiin, mutta jotkut paikat ovat sitten ehkä hieman pidemmän matkan arvoisia. Meidän reissu sisälsi vierailut Kasissa ja Fethiyessa, jotka ovat noin sadan kilometrin päässä toisistaan. Ensimmäisenä vuorossa oli Kas. 

Yövyimme Sea View Hotellissa, joka oli aivan mielettömän kiva. Poreamme ja merinäköala oli plussaa, ja tuo terassi, josta pääsi veteen oli aivan ihana! Sea View ei ole ihan halvimmasta päästä hotelleja, mutta samalla kadulla on paljon eri hintaluokan hotelleja, ja sijainniltaan nuo ovat loistavalla paikalla! Kivat näköalat ja lyhyt kävely Kasin keskustaan.

Ahhh, mezet. Turkkilaiset mezet on vaan jotain ihan törkeän hyvää! Rakastan erityisesti jugurttipohjaisia mezekastikkeita, ja voisin ehkä elää valkosipulijugurttikastikkeella. Syötiin tuolla oikeastaan koko ajan vaan mezejä, enkä kyllästynyt kyllä yhtään. Nyt yritän himassa kehitellä täydellisen turkkilaisen mezekastikkeen turkkilaisesta jugurtista, siinä kuitenkaan onnistumatta.

Kasin keskustasta en ole pahemmin taltioinut jostakin syystä kuvia, sillä kipittelin oppaan perässä ja kyselin miljoona kysymystä. Kyseessä on kuitenkin ihan söpö pieni kaupunki, jossa on paljon ravintoloita ja turistikrääsäkauppoja, mutta se ei sinänsä vaikuttanut. Sen lähiympäristö oli sitten senkin puolesta upea!

Ensiksi suuntasimme Kaputas Beachille, joka oli superkaunis loputtoman pitkä ranta keskellä vuoristoa.

Biitsille ajoi puolisen tuntia ihania vuoristoteitä, jotka jo itsessään olivat kaunis näky. Välillä oli pakko pysähtyä ihastelemaan vuoria ja merta. 

Kaputas Beachilta suuntasimme kohti Pataraa, joka tarjoaa huikeat näkymät jokaiselle oman elämänsä Indiana Jonesille. Pataran arkeologiset nähtävyydet on löydetty vasta vähän aikaa sitten, ja niitä edelleen tutkitaan. Upea alue sisältää mm. amfiteatterin ja parlamentin, sekä monia kylpylöitä ja muita rakennuksia. Alue on melko suuri ja erittäin vaikuttava. Kyseessä on entisajan suuri satama, joka on joutunut osaksi sisämaata. Oppaamme Turkissa oli historioitsija, joten saimme häneltä ihan älyttömästi tietoa paikasta. Pataraan järjestetään ohjattuja vierailuja, ja jos arkeologiset löydökset ja historialliset rakennelmat kiinnostavat, suosittelen sellaiselle osallistumista!Jos rauniot ei kiinnosta, niin suosittelen Patarassa vierailua jo ihan Pataran hiekkarannankin tähden. Pataran rannalle on saatavilla aika hyvin kuljetusta Kasista ja Kalkanista, ja biitsi jatkui silmäänkantamattomiin kauniissa vuoristomaisemissa.

Matkalla Pataraan on muuten häkellyttävä näky. Kuvitelkaa älyttömän iso ja pitkälle jatkuva viinitila. Ihan tuhottoman pitkälle jatkuva vihreä maapläntti täynnä viinipensaita. Mut ne ei ookkaan viinipensaita, vaan granaattiomenapuita. Olin ihan fiiliksissä, sillä olen armottu granaattiomena-addikti ja odotan aina marraskuuta, eli parasta granaattiomena-aikaa, kuin kuuta nousevaa. Turkissa granaattiomenoita kasvaa kuin koivuja Suomessa, vähän siellä sun täällä ja paljon!

Patarasta matkamme jatkui Kalkaniin, joka hurmasi meidät aivan täysin! Kalkan oli matkamme lempikohteeni, ja sellainen paikka, minne mielelläni varaisin vaikka viikon rennon loman. Kaupunki, tai no kylä, on pieni, mutta älyttömän söpö ja kodikas!

Rakastan tunnelmallisia pieniä kaupunkeja, joissa on paljon ravintoloita ja veneitä. Kalkanista tuli mieleen ihan Kroatiassa Dalmatian rannikon pienet kaupungit, joita rakastan silmittömästi. Kauniita vuoria, kirkasta vettä ja paljon veneitä.

Käpöstelimme noita kujia ja ihastelimme paikkaa. Meidän oli tarkoitus jatkaa illalliselle takaisin Kasiin, mutta teimme suunnitelmanmuutoksen ja jäimme Kalkaniin, sillä emme vain malttaneet lähteä.Viihtyisiä loungeja ja kahviloita riitti vaikka kuinka paljon!

Illallisravintolaksemme valikoitui kuitenkin Olive Garden, josta oli upea näköala auringonlaskuun ja tarjolla ihania mezejä ja mereneläviä :) Mitäpä muutakaan!

Iltavalojen syttyessä paikka muuttui vieläkin upeammaksi, ja koko sydämestäni suosittelen paikkaa kaikille, jotka tuonne päin sattuvat matkustamaan!

Illan hämärtyessä suuntasimme takaisin Kasiin, jossa pyörimme hieman kaupungilla, ihastelimme kasoja Turkish Delighteja ja kävimme pedikyyrissä.

Kas, ja erityisesti Kalkan, oli tosi viihdyttäviä ja symppiksiä kaupunkeja, jotka ovat mielestäni paljon enemmän "turkkilaisia", kuin moni tunnettu paikka Turkissa. Suomalaiset tuntuvat järjestäen matkustavan Antalyaan, Marmarikselle ja Sideen. Eikä siinä ole mitään pahaa, ne on kivoja paikkoja nekin, olenhan itsekin niissä käynyt! Jos kuitenkin kaipaa lomaltaan jotakin vähemmän turistikohdetta, jossa on ehkä enemmän "sielua", niin suosittelen ehdottomasti tsekkaamaan Kasin ja lähialueet.

Jottei postauksesta tule ihan älyttömän pitkä, palaan vielä Fethiyen ja Kekovan seikkailuillamme omassa postauksessaan.

Kommentit

Elina_K (Ei varmistettu)

Olipa kiva postaus ja aivan huikeita kuvia! :) Olen itse käynyt Turkissa kerran aiemmin ja ennakkoluuloistani huolimatta tykkäsin kyllä! Jos joskus tulee uudelleen sinne suunnalle lähdettyä lomailemaan, niin täytyy suunnata tuonne Kasin ja Kalkanin suunnalle, vaikuttaa mielenkiintoisilta kohteilta.

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :)

Tanja (Ei varmistettu)

Kiitos taas kivasta postauksesta! Yhtä asiaa haluaisin tämän ohelta kysellä, eli sitä, mietitkö ikinä matkustaessasi esimerkiksi kyseisen maan ihmisoikeustilannetta, mahdollista terroristi-iskun vaaraa vai vaikuttavatko nämä matkustuspäätöksiisi? Itse olin Istanbulissa viime keväällä, ja jotenkin nyt kun on kuullut enemmän Turkin tilanteesta, tuntuu sinne matkustaminen hieman vastenmieliseltä. Samoin Istanbulin lentokentälle tehtiin isku hieman oman matkani jälkeen, ja tämä tuli itselle jotenkin vähän liian lähelle. Tämä on vain oma mielipiteeni, ja sen takia haluaisinkin kysellä, että miten mietit näitä matkakohteitasi, kun paljon matkustelet kuitenkin :)

Anna (Ei varmistettu)

Hei! Aivan ihania matkakuvia, olisipa ihana päästä täältä syksyn pimeydestä tuommoisiin maisemiin !

Kysymys ei liity tähän postaukseen mutta.. Oletko tekemässä uudesta kodistanne ns lattiapostausta? Meillä olisi miehen kanssa tarkoitus uusia ensimmäisen yhteisen kotimme lattiat ja hirmuisesti kiinnostaisi lukea kuinka teillä ko operaatio sujui !

Kiitos vielä ihanasta blogista, tätä on tullut seurattua alusta alkaen ja mielenkiinnolla olen seurannut mihin elämä sinua on kuljettanut. Mukavaa syksyn jatkoa :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, mä teen siitä vielä ihan oman postauksen! :)

Kommentoi