Tilaa huoneisiin peilein

peiliovet (1 of 1)

Remppapostausten linjalla voisi jatkaa, ja ennen kuin teen laajemman postauksen seinistä ja lattioista, hypätääs hetkeksi ovien maailmaan. Asunnon ostovaiheessa listallemme tulivat ehdottomasti uudet ovet makkariin ja samalla pohdimme, miten tuulikaapin ratkaisua voisi muuttaa. Asunnossa on kaikkialla viistokatto, jonka oletan vaikuttaneen siihen, että asuntojen kaapit on vajaita, eikä lattiasta kattoon. Makuuhuoneessa oli kuitenkin koko seinän mittainen, lähes neljä metriä pitkä vaatekaappi, jonka ”pahviset” ovet eivät olleet makuumme ollenkaan. Kuvissa ovet on itse asiassa yllättävän kivannäköiset, mutta todellisuudessa ne näyttivät, noh, pahvilta. Niille löytyikin ostaja kirpparin kautta, ja itse päädyimme asentamaan kaappiin peiliovet koko mitalta. Peilit luovat vaikutelman isommasta ja tilavammasta huoneesta, joten ne olivat meidän valinta tuonne makkariimme.

Toinen ongelma oli tuulikaapissa, joka näytti ennen muuttoa melko tylsältä. Meillä on tuulikaapissa vesikeskus (taimikälieseon), jota edelliset asukkaat olivat peittäneet kenkäkaapilla. Me päädyimme hieman luovempaan ratkaisuun.

tuulikaappi

Vasen kuva siis ennen uusia ovia ja oikea kuva siltä, miltä tuo näyttää nyt. Asensimme kiskot eteiseen ja ripustimme niihin kaksi ovea. Ratkaisu näyttää ihan sisäänrakennetulta kaapilta, vaikka kyseessä on vain uudet ovet. Sisälle ostimme pari naulakkoa hattuhyllyineen IKEAsta ja vielä metsästämme sopivia kenkähyllyjä tuohon alas. Joka tapauksessa, yhdellä iskulla tapoimme ruman vesikeskuksen piilottamisen ja lisätilan tarpeen. Musta on kiva ripustaa takit naulakkoon jo tuolla tuulikaapissa, vaikka eteisessäkin on kaapisto. Yleisimmin käytetyt takit jne. säilytämme tuulikaapissa, eteinen on varattu sitten harvemmin käytetyille vaatteille.

Me päädyttiin tilaamaan meidän liukuovet Liukuovitukusta. Mä olin itse asiassa tosi yllättynyt, kuinka edullista ovien vaihto loppujen lopuksi olikaan! Liukuovitukun palvelun käyttäminen oli superhelppoa, sillä jopa minä osasin sen! 😀 Täytyy vaan mitata peitettävän aukon leveys ja korkeus ja kertoa montako ovea haluaa. Lisäksi tarvitaan vain tieto siitä, millaiset ovet haluaa sekä kehyksien väri ja malli. Meille tuli Siro kehykset valkoisena ja kirkas peili. Otimme samat ovet erikokoisina myös tuulikaappiin.

Liukuovitukun asiakaspalvelu oli ihan supertoimivaa! Meillä oli haasteena lähinnä tuo tuulikaapin puoli, sillä siinäkin on viistokatto. Mittasimme kuitenkin aukon sen matalimman kohdan mukaan ja yläosaan lisäsimme sitten oikeanmallisen kiilan päälle. Liukuovitukulta kaipasimme apua lähinnä siinä, että ”kestääkö” ideamme. Minusta tuntui villiltä ajatus, että kiskot laitetaan vain seiniin ja lattiaan kiinni, ja korkeat ovet pysyvät siinä. Hyvin on pysynyt, ei siinä! 😀 Oville tuli hintaa kuljetuksineen Kuopioon n. 800 euroa, mikä ei musta oo mikään älytön hinta mittatilauksella teetetyistä viidestä ovesta ja kiskoista. Ovet tuotiin kotiovelle, ja tilauksesta siihen meni n. pari viikkoa. Olisi mahdollisesti saanut nopeemmallakin aikataululla, mutta meillä vaikutti reissu noiden kanssa, niin sovimme vain tietyn päivän ja kaikki meni tosi mutkattomasti.

Tukku-sanaa nimessä ei kannata säikähtää, sillä Liukuovitukku myy ihan kuluttajille tuotteita, ja siitä huolimatta, että heiltä saa kotimaassa tuotettua mittatilaustyötä, on hinnat täysin kilpailukykyisiä esim. IKEAn kanssa. Mekin olemme tilanneet tuotteet ihan kuluttajana. Mitä nyt tuotteita kilpailutin, en itse ainakaan törmännyt yhtä helppokäyttöiseen ja edulliseen ratkaisuun. Tilatessamme tuotteissa oli joku hyvä ale-kamppis meneillään ja nytkin on ovista tarjolla jopa 35 % alennus.

Mun mielestä ihan ehdottomasti rahan arvoinen satsaus sikäli, että näillä kahdella muutoksella saatiin todella selkeästi kauniimpi lopputulos. Tai ainakin sellainen, joka on enemmän omaan mieleemme. On myös kiva tietää, että vaikka joku päivä päättäisimme tehdä muutoksia asunnossa, uusia ratkaisuja saa näinkin edullisesti. En itse ollut ennen remppaa edes tajunnut, kuinka edullisesti monia rempparatkaisuja saa ja kuvittelin esim. mittatilaustöiden hinnat tosi korkeiksi.

Tosiaan, tässä on hieman ennen ja jälkeen -materiaalia:
peiliovet (1 of 1)-3

peiliovet (1 of 1)-2

Hölmösti jäänyt ovi auki tuohon tuoreempaan kuvaan, mutta eiköhän ero käy ilmi aika hyvin 🙂 Peiliovet on toimineet moitteetta, liukuu hyvin ja helposti, ei natise eikä nitise, ja noista Siro-kehyksistä saa hyvin otteen, niin ovet ei ole ihan sormenjälkiin lääpityt.

Merkittävä ero on myös tuulikaapissa, nimittäin tuo vesikeskus on iha hemmetin ruma, ja meinasin kuluttaa pääni puhki sillä, miten sen jemmaisin.

peiliovet (3 of 3)

peiliovet (1 of 3)

Helposti! Tuulikaappi kaipaa vielä mattoa ja peiliseinän vastapuolelle kapeaa naulakkoa, mihin saa avaimia, Benjin hihnaa jne. ripustettua, mutta pakko sanoa, että tuo peiliovi-idea teki ihan älyttömän muutoksen! Vaikka nämä uudet ovet on hieman enemmän irti seinästä kuin vaikka nuo kenkäkaapit, tuntuu tila paljon isommalta ja avarammalta. Ennen kaikkea saimme roppakaupalla lisää säilytystilaa, kun tuolla on nyt hyllyjä ja naulakoita. Tavarat pysyvät järjestyksessä, eivätkä pölyty / ärsytä mua esillä 😀

Mitäs tykkäätte muutoksesta? 

P.S. Ei ole normaalia kuinka paljon mua ärsyttää noi meidän sisäovien ovenkahvat… Ne on kyllä menossa seuraavaksi vaihtoon 😀 Nyt kun on saatu isot asiat kondikseen, on pienten vuoro!

P.S.2. Lisää kuvia makkarista ja omat postaukset lattiasta ja seinien maalaamisprojektista tulossa lähiaikoina 🙂

Kommentit (9)
 1. Peilit toimii kyllä aina isoina pintpina. Todella tyylikkäät muutokset teillä. Saako kysyä, mistä tuo sängynpääty on, vai ootteko tehnyt itse?

  1. Kiitoksia 🙂 Laita mulle sängynpäädystä meiliä! Ostimme tuon, ja kauppatilanne meni ihan hyvin, mutta en halua antaa yritykselle mitään mainosarvoa blogissa. Hieman tuon hankinnan jälkeen useampi bloggaaja sai aika tuota no sanotaanko kyseenalaisen ehdotuksen kyseiseltä yritykseltä liittyen blogiyhteistöihin. Olin heihin ystävällisessä sävyssä yhteydessä, että onkohan asiassa sattunut virhe, niin en saanut koskaan vastausta.

   Meininki oli sen verran tuohduttavaa, etten halua ollenkaan antaa yritykselle näkyvyyttä täällä blogissani. Vaikka muutoin kehun mielelläni yrityksiä ja kauppoja, joiden kanssa toiminta on ollut mieleeni, vaikken siitä mitään korvausta saisi.

   Mutta, voin heittää sulle linkin meilillä, jos haluat 🙂

 2. Tosi avarannäköinen tila peilien kanssa. Silmä kiinnittyy kuitenkin erityisesti tuohon upeaan sängynpäätyyn ja sen lisäksi yöpöytiin! I-HA-NAT. Onko molemmat diy projekteja?

  1. Kiitoksia 🙂 Sängynpääty on ostettu, pöydät on DIY, jotka on vielä kesken, niihin vaihtuu puulevy vielä 🙂

   1. Ihan tosi kivannäköiset noinkin. Tuo puu on tosi raikas tuossa päällä. Onko nää vaan kasattu vai jollain konstilla kiinnitetty? Olis ihan hauskaa jos pääsisivät osaksi vaikka vielä jotain remonttipostausta. 🙂 kiva seurata teidän kodin remontteja, mekin ostettiin just oma ja pikkuhiljaa ollaan tehty muutoksia. Näistä saa kivasti inspiraatiota ja teidän vessan seinä sai mut miettimään tekiskö samankaltaisen meillekin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *