Time to move

Mungolife

Täällä tuli todellinen tauko bloggaamisen hetkellisesti, kun vauvan nuuhkuttelu ja ihastelu on vienyt ihan täysin mukanaan :) Mutta, nyt tuntuu taas hyvältä palata blogin pariin, tosin vain ja ainoastaan sillä aikaa kun vauva vetelee sikeitä vieressä. Olen ihan addiktoitunut. Ja ihan säälittävä, mun pitää käyttää kaikkea tahdonvoimaani, etten singahda vauvaa paijaamaan jokaisesta äännähdyksestä vaan antaa pienen välillä ihan vaan nukkua rauhassa :D Tosin, alkuvaihe vauva-arjessa on kuulemma oikein sopivaa aikaa sille, että vauva makoilee usein ihokontaktissa ja viettää tunteja sylissä, joten otan tästä kyllä kaiken irti. Meillä on kaikki lähtenyt käyntiin aivan ihanasti, ja kertoilenkin lisää vauvakuulumisia Mungobabyn puolella tänään.

Vauvauutiset ei suinkaan ole ainoat isot uutiset tässä kuussa, nimittäin jokunen saattoikin huomata, että postauksen ylin kuva ei kyllä liity vauvaan mitenkään. Ei niin. Mun piti kertoa tästä jo oikeastaan viime viikolla, mutta no, ymmärrettävistä syistä se jäi hieman. Kuten moni teistä ymmärsi heti lukiessaan aprillipostaukseni, voisi sen tiivistää sanoihin ”Ja paskanmarjat”. Ei tässä minnekään Helsinkiin olla lähdössä, eikä tuossa postauksessa tainnut muutenkaan olla yhtäkään lausetta, jonka allekirjoittaisin kokonaisuudessaan. Kuten kirjoitin jo silloin seuraavassa postauksesssa, todellisuudessa tilanne on se, että olemme viihtyneet Kuopiossa ihan äärimmäisen hyvin ja jos jotain, niin tämä mennyt lähes pari vuotta on osoittanut vain sen, että takaisin Helsinkiin emme kaipaa.

Yksi totuuden siemen tuossa postauksessa kuitenkin oli. Meillä on nimittäin taas muutto edessä. En tiedä pitäisikö tähän laittaa surumielinen vai iloinen hymiö, sillä muutosta on koko ajan ollut todella kaksijakoiset fiilikset. Saimme olla lähes pari vuotta Kuopiossa sillä ajatuksella, että olemme täällä hieman pidemmän ajanjakson, ja siltä lähtökohdalta lähdimme ostamaan viime kesänä myös omaa kotia. Jonka saimme rempattua omannäköiseksemme noin kaksi viikkoa ennen sitä, kun niskaamme tiputettiin sellainen tarjous, joka laittoi miettimään koko hommaa uudelleen. Vaikka Kuopio on aivan ihana paikka, olemme aina ajatelleet, että Tampere olisi Suomessa se kaupunki, jossa eniten haluaisimme asua. Mä rakastan Tamperetta, mies on asunut siellä, ja me molemmat vaan viihdymme siellä erinomaisesti. Meidän sellaisissa ”sitten joskus” –unelmissa emme ole olleet koskaan muuttamassa Helsinkiin, vaan nimenomaan Pirkanmaalle, kuten taisin joskus mainitakin. Ja siitä päästäänkin sitten siihen tarjoukseen.

Miehelle tarjottiin nimittäin taannoin aika mahtavaa uutta työtehtävää. Tampereella.

Vaikka jollakin tapaa voisi ajatella, että päätös oli helppo, niin ei se sitä ollut. Ensimmäinen reaktioni oli, että EI. En halua pois Kuopiosta. Minä ihan oikeasti tykkään tästä paikasta valtavasti! Kahdessa vuodessa olen ihastunut täällä oloon, olen löytänyt aivan mielettömiä ystäviä, jopa sielunsisaria, olen tykästynyt savolaisiin, kuopiolaiseen mutkattomuuteen ja löytänyt melko vaivatta paikkani tässä kaupungissa. En jaksa, en halua, en viitsi tehdä tätä kaikkea taas uudelleen.

Toisaalta, tiesin mihin lähden tässä parisuhteessa heti alusta. Miehelläni on hieno ura, ja hän viihtyy työssään erinomaisesti. Hän on hyvä työssään ja olen ylpeä hänestä joka ikinen päivä. Itse en ole kovin kunnianhimoinen uran suhteen, ja olenkin päättänyt itse ja tietoisesti jo aikapäiviä sitten, että me mennään sinne, minne hänen uransa vie. Minulle on tärkeintä, että lapsemme näkee/näkevät päivittäin isäänsä, että saamme elää perhearkea, ja että olemme aina yhdessä. Kaikki muu on järjestelyasioita. Toki olisimme voineet jäädä myös Kuopioon, kukaan ei pakottanut meitä lähtemään, mutta niin. Taloudelliset seikat, pidempi ja varmempi paikallaan pysyminen, etäisyyksien lyheneminen vauvan mummeihin ja täteihin ja tietenkin, no, Tampere. Vaakakupissa painoikin sitten aika paljon enemmän kaikki se, mitä tällä muutolla meille tarjotaan. Tämän ei tavallaan pitänyt olla edes mahdollinen vaihtoehto tässä vaiheessa, ja se yllättikin meidät täysin. Päätimme siis ottaa tarjouksen vastaan, sillä kokonaisvaltaisesti se oli vaan niin mieletön vaihtoehto meille.

Nyt siis on tilanne se, että syksyllä me muutamme Tampereelle. Kävimme itse asiassa heti maaliskuun alussa tsekkailemassa muutaman näytön (eli kuusi samana päivänä :D), ja päädyimme heti katselemaan taloja Tampereen reuna-alueilta, mm. Lempäälästä ja Pirkkalasta. Suurimpana syynä oikeastaan se, että halusimme oman tontin ja isomman talon maksamatta siitä noin miljoonaa. Olemme myös viihtyneet niin hyvin täällä Kuopion rauhallisuudessa ja rentoudessa, että halusimme saman elämäntyylin myös Tampereella. Pidimme silmällä miehen työpaikan sijaintia, helppoja yhteyksiä Ideaparkiin, Tampereen keskustaan ja Helsinkiin ja sitä, että toiveenamme oli alue, joka ei ole ihan täyteen rakennettu. Löysimme kyllä aivan upean omakotitalon myös Tampereelta, mutta valitettavasti se vuokratontti ei lämmittänyt mieltä kyllä yhtään. Elinkustannukset sellaisessa vaan ovat älyttömän paljon korkeammat eikä naurattanut se, että olkkarin ikkunoista näkyi toiseen taloon sisälle. Eikä täyteen ammuttu kaava, jossa naapuritalon ikkunat on hieman turhan lähellä.

Kävimme siis näytöissä heti silloin maaliskuun alussa, hieman ehkä katselemassa ja pohtimassa ennemminkin. Emme oikeasti kuvitelleet, että meille löytyisi juuri täydellinen talo heti ensikerrasta. Tiedossa oli, että kun laskettu aika on huhtikuun puolessavälin, emme pääse hirveän helposti Tampereelle Kuopiosta näyttöihin muuten vaan. Keräsimme siis kaikki kiinnostavat kohteet ja lähdimme tutustumaan. Kolme kohdetta kaatui erinäisiin ongelmiin. Liian pieni tontti, liian pienet huoneet ja vähän säilytystilaa ja liian iso projekti tähän elämänvaiheeseen. Kolme olikin sitten sellaisia, mistä olisi voinut tehdä tarjouksen. Yksi oli sellainen ”ihan kiva”, muttei aiheuttanut suurta intoa, vaikka oli edullinen ja kaikin puolin järkevä kohde, josta olisi varmasti saanut remppaamalla mahtavan. Yksi oli aivan erityisen ihana sisältä, mutta niin, se vuokratontti jarrutteli. Ja oli siinä ehkä hieman ilmaa hinnassakin liiaksi, puhumattakaan täyteen rakennetusta sijainnista. Päivän toisiksi viimeisessä kohteessa kiertelimme miehen kanssa ja ihan katsomattakaan mieheen tiesin, että tämä se on. Tänne me halutaan. Iso talo, vastikään rakennettu, maalämpöinen eli kustannustehokas ja vihreä, ja aivan mielettömän kiva! Pohjaratkaisu just eikä melkeen, säilytystilaa paljon, kauniita ja hyviä pintoja valittuna ja ennen kaikkea äärimmäisen valoisa ja kaunis talo. Oli ihan selvää, että siitä me jättäisimme tarjouksen.


Ja nyt voinkin iloisesti kertoa, että me olemme lyöneet kaupat lukkoon ihan unelmien talosta! On ihan hurja ajatus, että muutamme nyt sitten jo loppukesällä/alkusyksyllä Tampereelle (tai no Lempäälään, mutta tulen varmasti aina puhumaan Tampereesta, koska siellä varmasti asioimme enimmäkseen, jos emme kotona ole. Pahoitteluni jo valmiiksi heille, joita on häirinnyt mun liberaali Vantaa/Helsinki käyttö :D). Ensin suhtauduin vähän nihkeästi ajatukseen ystävien jättämisestä tänne ja taas muualle muuttamisesta. Mutta nyt olen jo hieman innostunut Tampereen tuomista mahdollisuuksista. On ihan älytöntä ajatella, että kaksi vuotta sitten asuimme Kampissa 44-neliöisessä yksiössä ja nyt intoilemme sisustusjuttuja yli 100 neliötä tuosta isompaan omakotitaloon, jossa on oma mukavankokoinen tontti ja mielettömän ihana sijainti ja näköala! Niin se elämä vaan vie mukanaan.

Ja kuvitelkaa, Lempäälä oli MUN idea :D Mitä mulle on tapahtunut. Lontoosta Lempäälään. Kuulostaa melkein tosi-tv –sarjalta.

Vaikka olenkin innoissani tulevasta ja uudesta talosta ja Tampereesta, niin ei tämä pelkästään vaaleanpunaista ole ollut. Harmittaa nimittäin tietyllä tavalla tosi paljon. Me ollaan niin tykästytty Kuopioon! Me nähtiin itsemme täällä vielä monta vuotta ja on ihan kamalaa jättää tänne nämä täältä löytyneet ihanat ystävät! On mieletöntä, että tässä ajassa elämään on löytynyt näin mahtavia tyyppejä, ja nyt he jäävät eri puolelle Suomea. Tosin, oikeat ystävyydet kestävät etäisyyden, sen olen oppinut! Hieman myös ehkä ahdistaa taas uudelleen elämän rakentaminen uudelle paikkakunnalle (pitää opetella missä on posti ja paras pesula, ja mikä on se oma arki ja rutiini siellä jnejne) ja siellä taas uudelleen sosiaalisen elämän rakentaminen.

Niin, ja mitä tapahtuu kodillemme täällä? No, valitettavasti jouduimme laittamaan sen myyntiin. Tiesimme, että tällainen ”riski” on aina olemassa, mutta toisaalta emme halunneet elää vuokralla ties miten pitkään, koska muutto toiselle paikkakunnalle saattaisi ehkä jossakin vaiheessa tulla ajankohtaiseksi. Kyllähän se oikeasti harmittaa, että saimme kodin juuri sellaiseksi kuin halusimme ehkä kolme viikkoa ennen tuota tarjousta :D Nyt olemme laittaneet tähän aikaa ja rahaa ja se pitää myydä. Toivottavasti löydämme kivan ostajan, joka tykkää maustamme. Jos tästä jotakin voittoa kertyy, niin toki joudumme siitä valtiolle osan pulittamaan, mutta eipä sillekään mitään sitten voi. Sitten ei voi olla kuin onnellinen, että jäimme voitolle. Onneksi meillä on jo yksi potentiaalinen ostaja tälle kodillemme, ja onhan tässä aikaa vaikka millä mitalla vielä :)

Elämä on epävarmaa, mutten kyllä kuitenkaan vaihtaisi viime kesän ratkaisuamme pois. Saimme elää mukavassa kodissa tämän koko ajan, poikamme saa olla täällä ensimmäisen kesänsä ja ainakin me panostimme tähän Kuopioon 100 %. Nyt vaan kävi näin ja aikamme Kuopiossa jääkin aika lyhyeksi. Miehen uran kanssa on mahdotonta ennustaa, mihin ja milloin päädymme asumaan, joten vähiten riskaabelia olisi varmaan vaan ollut asua vuokralla, mutta emme kumpikaan ole sellaisia ”otetaan koko elämä varmaan päälle” –tyyppejä. Kuopiossa olisimme saattaneet olla viisi vuotta tai alle vuoden, ja koko tulevaisuuskin on aina vähän auki. Saa nähdä minne me vielä päädymme. Joskin toivottavasti saamme nyt hetken pysyä samassa paikassa, eli siellä Tampereella :)

Huhhei, todellinen muutosten vuosi!

Kommentit

K (Ei varmistettu)

Hei jee, tervetuloa Tampereelle! :) ja tietenkin suuuuuret suuret onnittelut suloisesta vauvasta <3 on kyllä ollut ihanaa seurata mitä kaikkea hyvää sulle/teille on tapahtunut parissa vuodessa :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Ja onhan tämä elämä ollut aika mieletöntä viime ajat :)

Marjut (Ei varmistettu)

Tervetuloa<3 jänniä aikoja!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos :)

Maiju (Ei varmistettu)

Tervetuloa Tampereelle
Pari vuotta sitten tänne muuttaneena voin sanoa, että Pyynikin munkit ja rempseät ihmiset vievät kyllä sydämen mennessään!
Vinkki vitosena tällainen Tampere blogi, mistä löytyy paljon hyviä vinkkejä esim. Ruokapaikkoihin ja tapahtumiin: http://www.lily.fi/blogit/mansen-muijat

Anna (Ei varmistettu)

Hei kiitos vinkistä :) Ja kyllä odotan innolla jo uutta asuinpaikkaamme :)

AnnaS (Ei varmistettu)

Siis apua, Tampere <3 mun rakas kotikaupunkini! Mä oon tehnyt vähän samanlaisen ratkaisun elämässä ja muuttanut miehen työn perässä toiselle puolelle Suomea, haaveena ja tavoitteena meillä on paluu Tampereelle tulevaisuudessa. Toivottavasti meitäkin onni potkaisee ja pääsemme mekin Pirkanmaalle ennemmin tai myöhemmin!:)
Olen ymmärtänyt, että miehesi on samalla alalla kuin isäni (nyt jo eläkkeellä tosin) ja meillä onkin monia perhetuttuja isän töiden kautta, joten uskallan kyllä sanoa että teidänkin perhe varmasti otetaan lämmöllä vastaan! :)
Onnea pienestä pojasta ja onnea tulevasta muutosta! :)<3 Lempäälä on tosi kiva paikka asua!

Anna (Ei varmistettu)

Voi miten ihana kuulla :) Kiitoksia kovasti ja niin se vaikuttaa olevan :)

Jasmin (Ei varmistettu)

Ihanaa! Tervetuloa Tampereelle tää on huippu kaupunki! Onnea tosi paljon vielä perheen lisäyksestä! Vau! Onnea ja kaikkea hyvää sulle

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Paula (Ei varmistettu)

Onneksi teillä on aikaa sulatella muuttoa vielä hetki vauvan tuoksuisessa tutussa kodissa. Olen jopa vähän kateellinen miten äkkiä löysitte unelmienne talon! :D Se jos mikä on vaikeaa. Ja onnea ihanasta prinssistä koko perheelle! En voi kuvitella edes millaista tunnemyllerrystä ja kihertelyä käytte läpi. <3

Anna (Ei varmistettu)

Siis se oli ihan hämmentävää. Emme todellakaan uskoneet, että löydämme unelmiemme talon heti ensinäytöillä, mutta voi että miten on ollut rauhallinen ja innokas olo, kun näin kävi :)

Laura (Ei varmistettu)

Huh-huh mitä muutoksia, ja vau. :) teillä on kyllä oikea asenne. Onnea muuttoon, Tampere on varmasti hieno paikka, ja kivaa, että etäisyys läheisiin pienenee! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Kiirakarita

Onnea! Itse Pirkanmaalaisena ei voi kun lämpimästi suositella! Hyvä valinta :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Hanna (Ei varmistettu)

Hei jes! Tervetuloa Tampereelle! Itse tänne miehen mukana Helsingistä muuttaneena ei voi kuin kehua. Paras paikka asua Suomessa.
Helsinkiin pääsee aina jos haluaa ja matka on lyhyt. Mutta Tampereelle on aina ihana palata, tämä on koti!
Kaikki löytyy ja täällä on juuri sopivasti kaikkea. Ihania ravintoloita ja kompakti keskusta ilman ruuhkia.
Itsekkin tässä keväällä pikkuisen äidiksi tulevana, innolla odotan mitä Tampereella on tarjota lapsiperheelle.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, Tampere on aivan ihana kaupunki ja on ihan mahtavaa päästä tuonne asumaan :)

Kata (Ei varmistettu)

Vau! Oot ihan superhuikee mimmi! Siis niin rohkeasti menet elämässäsi eteenpäin etkä elä mitään mitäjos-elämää (tai sittenkun). :)

Onnea kovasti uudesta kodista! Varmasti mukava päästä sisustelemaan ja ehkä pintaremontoimaan uutta kotia sitten syksymmällä! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Ja joo, pientä pintaremonttia tulee lähinnä maalien ja yhden vessan osalta, muuten talo on aika lailla sellainen kuin halusimmekin, joten ei onneksi pahemmin tarvii remppailla :)

julia harjanne (Ei varmistettu)

Onnea tulevaan, Tampere on ihana kaupunki!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Heinz (Ei varmistettu)

Niin se elämä heittelee! Itse oon umpistadilainen, mutta systeri perheineen asunut jo yli 10v Lempäälässä. Musta se on tosi sympaattinen paikka. Ja kätevästi pääsee Helsingistä, ja Tre ihan siinä vieressä. Onnea nyt sitten kaikesta samalla toivotuksella, vauvasta ja muutosta 8)

Anna (Ei varmistettu)

Mä tykkään siitä kanssa :) Kiitoksia ja ihanaa kevättä :)

garmentgrey

Isoja muutoksia edessä, onnea tulevaan! :)

Yksi juttu pistää kuitenkin silmään. Lempäälä on Lempäälä, ei osa Tamperetta. Ärsyttävää kun pitää puhua Tampereesta vaikka tarkoitetaan kuitenkin Lempäälää. "No se on siinä vieressä."

T. Ylpeästi Lempäälästä kotoisin

Anna (Ei varmistettu)

Mä en oo koskaan ymmärtäny tätä, mut mulla ei ehkä oo jotain pienen kaupungin ylpeyttä sitten :) Mun mielestä kuitenkin suurin osa palveluista jne. on isoissa kaupungeissa, ja siellä tulee pyörittyä enemmän. En siis ymmärrä jos osoite on Lempäälässä, mutta suurin osa kaikesta tekemisestä tapahtuu Tampereella, niin miksei voi puhua, että muuttaa Tampereen alueelle? Tai siis mä en ehkä ajattele mistään kunnista tai kaupungeista, että ne olisi jotenkin toisia huonompia, niin en ymmärrä, miksi tällainen jotenkin ärsyttää :)

garmentgrey

Koen sen hieman ylimielisenä, miksi ei voi olla ylpeä omasta pienemmästä asuinpaikkakunnastaan eli tässä tapauksessa Lempäälästä. Itsekin Lempäälässä asuessani vietin paljonkin aikaa Tampereella mutta ei tullut mieleenikään sanoa että asun siellä. Vietän myös paljon aikaa Jyväskylässä mutta en sano että asun siellä .

Lempäälä ei ole "Tampereen aluetta", kun se ei liity mitenkään Tampereeseen. Lempäälä on kunta ja Tampere kaupunki sen läheisyydessä. Ehkä ei niin iso asia, mutta olisi mukavaa jos kukin osaisi arvostaa omaa asuinpaikkakuntaansa. Lempäälällä on vaikka mitä tarjota asukkaalleen, jos sille haluaa suoda mahdollisuuden.

Nuunuu (Ei varmistettu)

Onnea Anna taas uusista, huikeista uutisista! Tähän pieneen paikkakuntaan liittyvään identiteettiylpeys hommaan oma kokemus on hyvin päinvastainen, tai vastaavasti hyvin Annan yllä linjaaman mukainen. Vaikka koko lapsuus tuli asuttua pierun kokoisessa pitäjässä ja marginaalisesti naapurikunnan puolella, olen aina ensisijaisesti sanonut ulkopaikkakuntolaisille ja myös kokenut olevani enemmän Kuopiosta tai kuopiolainen, koska noh, siellä nyt vain elämä käytännössä pyöri enemmän kuin mitäänsanomattomalla kirkonkylällä. Plus jos ei ole erityisen valveutunut Suomen maantieteen suhteen, niin epäilen että kovin moni edes tietää missä jokin pienempi paikkakunta on. Eesimerkiksi itse oli tässä kohtaa ihan pakko googlata, että missä päin se Lempäälä tarkalleen ottaen on Tampereeseen nähden :'D

Kuisma (Ei varmistettu)

Tampere ja sen keskusta on ihania ja on kiva että sinne pääsee Lempäälästä helposti. Kuitenkin uskon Lempääläläisten käyttävän paljon oman kunnan palveluita jo ihan ideaparkin kätevyyden takia. Ne arkipäivän jutut, kuten kauppa, posti, kuntosali, terveyspalvelut jne. tulee varmaan monella kyllä kätevyyssyistä hoidettua kotikunnassa. Täällä päin itse asuvana hahmottaa hyvin kyllä ympäryskuntien erillisyyden Tampereesta. Tietty siellä tulee käytyä huvittelemassa ja erikoisliikkeissä, mutta vahvan kuntaorientoituneitahan nämä Suomen monet palvelut ovat.

Lotta (Ei varmistettu)

Tää on jotenki jännä aihe.
Itse olen todella vahvasi espoolainen, vaikka olen asunut monta vuotta Vaasassa ja Helsingissä käydessäni puhun itsestäni espoolaisena, mutta Vaasassa kun joku kysyy niin sanon, että olen Helsingistä ja tarkennan yleensä sivulauseessa, että Espoosta siis... En edes tiedä miksi näin, mutta jotenkin puhun kyllä aina vain sellaisista kaupungeista, jotka periaatteessa kaikki osaisi laittaa Suomen kartalle :)

En tiedä saiko sekoilusta mitää irti, mutta luulen, ettei Anna tarkoita mitään pahaa puhuessaan Tampereesta - kaikille vain se kotikaupunkiylpeys tunnu yhtä tärkeältä kuin esim. se, että kuka tahansa osaa suunnilleen laittaa kotipaikan Suomen kartalle :)

Aidan (Ei varmistettu)

Mulla ihan sama juttu, asun Pirkkalassa, opiskelen Turussa ja aina kysyttäessä sanon että olen Tampereelta, tai siis itseasiassa Pirkkalasta, siitä ihan vierestä. Pirkanmaalla kun voi olettaa kaikkien tietävän lähikunnat, olen kyllä ihan ylpeästi Pirkkalalainen. Mielestäni on lopulta "hienompaa" asua pienessä kunnassa, mutta minä en olekaan koskaan ollut mikään kaupunkilaistyttö siinä mielessä että olisin halunnut asua ydinkeskustan betoniviidakossa. Mutta tuo on hyvä pointti, että puhuu pääasiassa sellaisista kaupungiesta, jotka kuka vain osaisi sijoittaa kartalle. Ei se poista mahdollista kotikaupunkiylpeyttä.

Mari (Ei varmistettu)

Tervetuloa Lempäälään! Tämä on aivan ihana kaupunki, jossa on rauhallisuutta ja kaunista luontoa mutta tulet yllättymään, kuinka nopeasti täältä ajaa Tampereelle. Myös bussiliikenne kulkee vaivattomasti ja tulet varmasti ihastumaan paikkaan. Löytyy koirapuistoa ja harrastusmahdollisuutta, Ideapark on myös lähellä. Mistä kaupunginosasta uusi kotinne löytyy? Onnea vielä, olette varmasti tehneet hyvän päätöksen!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) En halua tarkentaa kaupunginosaa blogissa sen kummemmin :) Ja kiitoksia, itse olemme ainakin hyvin tyytyväisiä valintaan :)

Irene (Ei varmistettu)

Olipa yllättävää lukea muutostanne. Tervetuloa Lempäälään, täällä yksi paikkakuntalainen lukija paikalla. =) Lempäälä on kyllä lapsiperheelle oiva paikka asua. Itse paluumuutimme lapsen saamisen jälkeen pari vuotta sitten takaisin kotikonnuilleni. Lempäälä on sijainniltaan oivalla paikalla, Ideaparkin alue kehittyy koko ajan ja Tampereelle ajaa hetkessä. Olemme viihtyneet oikein hyvin, toivottavasti tekin.

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :) Ja juuri näistä syistä uskommekin, että Lempäälä on meille ihan mahtava valinta :)

Irina (Ei varmistettu)

Nyt on pakko kommentoida! Oon nuoresta iästäni huolimatta lukenut sun blogia jo monta monta vuotta ja nyt luin, että muutatte Lempäälään, paikkaan, jossa oon kasvanut ja asunut perheen kanssa nyt jo 13 vuotta. Tervetuloa tänne, tuutte varmasti viihtymään!

Anna (Ei varmistettu)

Tosi kiva kuulla, kiitoksia :)

Ida (Ei varmistettu)

Eikä! Mahtavaa! Tervetuloa hitaiden hämäläisten joukkoon!

Tällä hetkellä asutaan kans Lempäälässä, mutta miellän itseni tamperelaiseksi, koska sieltä olen lähtöisin. Ja vaikka Tampere onkin se rakas kotikaupunki, niin kyllä tää Lempääläkin on oikein mukava. Väljää ja luonnonläheistä aluetta, lasten kanssa oikein mainio. Ja Tampereelle pääsee nopeesti.
Hitsit, tosi absurdia, että sinä päädyt asumaan samaan pikkukuntaan. :D

Anna (Ei varmistettu)

Hahaha, kiitos kiitos, odotan kovasti :)

Iida (Ei varmistettu)

Tervetuloa Lempäälään! Tää on ihana paikka asua. :)

Anna (Ei varmistettu)

Toivotaan näin :)

Lemppis (Ei varmistettu)

Hei, onnea muutoksista ja onpa jännää! Tulee olemaan mielenkiintoista seurata, kun itse olen Lempäälästä kotoisin. :D Kiinnostaa siis nähdä tuttuja paikkoja mahdollisesti blogissa tulevaisuudessa ja muitakin mietteittäsi kaupungista! Lempäälä on kyllä kätevän etäisyyden päässä Tampereesta ja Helsinkiinkin hiukkasen lyhyempi matka. Hieman häiritsi kun viittasit Lempäälään Tampereen reuna-alueena, mikä kuulostaa siltä että se olisi osa Tamperetta :D Lempäälähän on kuitenkin oma kuntansa joten ehkä ympäryskunta, naapurikunta tms olisi parempi ilmaisu :)

Anna (Ei varmistettu)

No mä en osaa ajatella asiaa mitenkään niin tarkkaa. Mulle oikeestaan kaikki siinä 30 km säteellä Tampereelta on Tampereen aluetta :D Jotenkin aina miellän koko Suomen isojen kaupunkien mukaan, koska tiedän, että iso osa vapaa-ajasta jne. tapahtuu siellä Tampereella tai muissa isoissa kaupungeissa. Paitsi tietenkin ne hetket kun on kotona :) Se ei ole mitenkään pahansuopaa mitään kuntaa tai kaupunkia kohtaan, mä en vaan jotenkin osaa ajatella asioita niin irrallisina :)

Niina (Ei varmistettu)

Hei huippua! Tervetuloa vaan Tampereelle (tai sinne Lempäälään :D), tää on ihan huippukaupunki, eikä mua ainakaan kovin helpolla täältä pois sais :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Toivottavasti mekin saamme olla siellä hetken aikaa :)

Mansikka (Ei varmistettu)

Mun mielestä toi on hienoa, että teillä on tollanen asenne! Muuttaminenkin avartaa ja oppii aina arvostamaan uusia mahdollisuuksia eri tavoin :) Meillä muutto ihan omaan kotiin ens kuun lopussa VIHDOIN, joten oma koti <3 Onko teillä muuten muuttogfirma joka hoitaa ton kaiken roudauksen? Me meinattiin ehkä ottaa jos hyvällä hintaa saa. Yks muutto hoidettiin kahdestaan miehen kanssa ja olihan se aika hermoja raastavaa..

Anna (Ei varmistettu)

On joo :) Meillä on Helsingistä Kuopioon muuttofirma ja niin on nytkin tulossa :) Se on vaan todella paljon helpompaa :)

Mansikka (Ei varmistettu)

Osaatko suositella jotain firmaa? Me meinattiin ottaa NIEMI, mutta luettiin tosi paljon huonoa kyseisestä firmasta :o tuntipalkalla hoitavat kuulema aika lusmuten.. Meiltä kestää yhteeen suuntaan n.40min uudelle kämpälle tästä + tavaroiden roudaus autoon, niin tulee nopeesti yhdestä keissistä jo 2h :/ ettei viittis ihan 400€ maksaa siitä että kaksi keikkaa tekevät.

Merja (Ei varmistettu)

Hip heijaa, tervetuloa Tampereelle!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos :)

Pages

Kommentoi