Tissigate

Mungolife

Mun elämässä on paljon upeita naisia. Juristeja ja bloggaajia, kauneushoitajia ja kotiäitejä. Laidasta laitaan löytyy naisia, jotka ovat omaa elämääni rikastuttaneet. Heillä kaikilla on tissit. On pieniä tissejä, on isoja tissejä, silikonilla höystettyjä, kirurgin pienentämiä ja parille lapsella syöttökoneena toimineita tissejä. Enpä ole niitä tissejä koskaan ajatellut sen pahemmin. Olen ajatellut, kenet pyydän kaasokseni jos joskus menen naimisiin. Ketä pyydän kummiksi mahdollisille lapsilleni. Kenelle soitan kun itkettää, kenelle soitan kun naurattaa. Vaikka yhteisissä saunailloissa, mökkireissuilla ja lomamatkoilla olen nähnyt lähes kaikki ystäväni ilman rihman kiertämää, en kyllä koskaan ole ajatellut heidän tissejä. En mä niille tisseille avaudu mun elämäni ongelmista ja iloista.

Kaikki ootte varmaan jo arvanneet, että pitihän munkin tunkea lusikkani tähän tissisoppaan. Yksi vaan ja ainoastaan tisseistään tunnettu mimatsu kirjottaa sovinistisen aivopierun isoista tisseistä ja maamme sosiaalisen median suurin sana seuraavan viikon ajan on "tissit".  En ole voinut edes avata Facebookiani, ilman, että sana "tissit" hyppää ruudulle jostain. Kyllä, ymmärrän itsekin syyllistyneeni tähän typeryyteen tällä postauksella, mutta oli pakko.

Olen ennenkin toki huomannut, millainen haloo kahdesta kappaleesta rasvakudosmöhkälettä voi nousta. Onhan omalla kohdallanikin arvottu silari-gatea jo muutaman vuoden. (Ei ole, ei tule) Vähän löysempi paita tai erilainen valo, ja sirkus pieni pyörii, tissit siellä hyörii. Nojoo, joka tapauksessa. Olen tässä mielenkiinnolla seurannut "pienirintaisten ulosmarssia" alkuperäisen tekstin jälkeen ja koko ilmiö on mielestäni jotenkin niin tylsistyttävä ja ärsyttävä samaan aikaan. Alkuperäinen teksti aiheesta on mielestäni totaalinen provosoiva aivopieru, mutta ei moni asiallinen ja sinällään hyvä teksti tälle vastineeksikaan ole kovin hyvä.

Ensinnäkin, missä kohtaa kulkee pienirintaisten naisten raja? Onko se tietty kuppikoko, prosenttisuhde yleispainoon vai mikä? Mitä jos tissien koko vaihtelee kuukautiskierron aikana? Olenko maanantaina pienirintainen ja lauantaina povipommi? Just curious. En ole koskaan kokenut kuuluvani kumpaankaan kategoriaan. Ehkä siksi en koe minkäänlaista tarvetta puolustautua mielipiteessäni asiaan. Sillä sitä se tuntuu olevan. Puolustautumista. Ja siksi molemmat puolet ärsyttävät minua tasapuolisesti. "Me ollaan tosi hyvä näin, me joilla on koon X tissit". Isorintaiset mollaa pienirintaisia, ja penirintaiset puolustautuessaan isorintaisia.

Mulle tissit ajaa monta asiaa. Ne on kaunis ruumiinosa. Ihan samalla tavalla ku silmät, solisluut tai vaikka kapeat ranteet. Ne saa vaatteet istumaan paremmin ja toimii välillä lämpömittareina. Toivon, että joku päivä ne voi toimia ruokalähteenä lapselleni. Poikaystävä rakastaa niitä, samalla tapaa kuin oletettavasti jokaista ruumiinosaani. Arvoani naisena ne eivät määrittele mihinkään suuntaan.

Se, mikä tässä keskustelussa ärsyttää mua, on se miten tisseistä on tehty niin jumalattoman iso asia. Jos joku haluaa, että hänet määritellään pelkästään kahdella silikonista valmistetulla pallolla, se ei liene keneltäkään pois? Jos joku ei halua, että häntä määritellään pelkästään rintojensa perusteella, sekään ei liene keneltäkään pois?

Mitään positiivista sanottavaa alkuperäisestä tissitekstistä mulla ei ole. Eipä sen puoleen kyllä sitä seuranneistakaan. Tää onki se mua eniten ärsyttävä asia. Kiivetään barrikadeille puolustamaan pienirintaisuutta ja samalla lytätään isorintaiset naiset. Tai silikonirinnat. Tuomitsevuus kulkee molempiin suuntiin, samalla kun uhriksi heittäytyneet pienirintaiset kiillottavat sädekehiään. Silikonit on saatu kuulostamaan joltain, mihin "turvaudutaan" tai "ajaudutaan". Ikään kuin johonkin rikokseen. Luonnollisuutta hehkutetaan ja saadaan silikonit kuulostamaan siltä, että muuten ei voisi olla kaunis tai seksikäs. Voi nyt perkele. Ei naisen seksikkyys ole tisseistä kiinni. Pienistä tai suurista. Se seksikkyys tulee itsetunnosta, hymystä ja ihan muualta ku rasvakudoksesta tai muovista.

Mä oon tehnyt mielipiteeni kauneusleikkauksista selväksi jo aiemmin. Mä olen niitä vastaan. ITSELLÄNI. Muiden nenäleikkelyt tai tissien suurentelut ei vaikuta mun elämään mitenkään. Mulla on joku skidi pelko kauneusleikkauksia kohtaan. Siis sellainen Jocelyn Wildenstein -pelko. Mun omaan kauneusihanteeseen mahtuu myös niin paljon naisia, jotka ovat ikääntyneet kauniisti, että haluan itse tehdä samoin. En silti arvostele silareita tai muita kauneusleikkauksia muilla. Mun mielestä jokainen, ihan jokainen, saa tehdä juuri niitä asioita, jotka saa hymyilemään omalle peilikuvalleen. Yhdelle se on naturellina kulkeminen, toiselle hiuslisäkkeet ja näyttävä meikki, kolmannelle jokavuotinen vierailu plastiikkakirurgilla. Jonkun mielestä kauneusta mitataan luonnollisuudessa, toiselle taidokas, lähes taiteilijamainen ehostaminen on silmää miellyttävä. Minä voin olla sitä mieltä, että joku asia ei ole kaunis. Mutta minä myös tiedän, että se on minun mielipiteeni, ei kenenkään muun. Esteettinen näkemys on niiiiin erilainen kaikilla, että omaa mielipidettä on turha laukoa omaa päätä pidemmälle. Mä tykkään liljoista, joku toinen ruusuista. Mä tykkään valkoisesta, joku toinen keltaisesta.

Kuten ylempänä jo todettu, alkuperäinen teksti oli niin pohjanoteeraus, että siihen ei liene tarvetta kommentoida sen enempää. Mun mielestä kuitenkin jos puolustelevissa teksteissä peräänkuulutetaan sitä, että jokainen saa olla sellainen kuin haluaa, pitää myös antaa se oikeus ihan kaikille. Joku haluaa ehkä mitata elämänsä ja seksikkyytensä miehiltä saatavalla huomiolla. Me jokainen teemme sitä jollakin tasolla. Ja se on mun mielestä täysin ok. En mä meikkaa tai laittaudu kotona yksin heiluessani. Enkä kyllä koe, että parisuhteeni tai seksikkyyteni perustuu siihen, millainen ulkomuoto minulla on. Kuitenkin nautin siitä, että saan laittautua miestäni varten ja haluan näyttää hyvältä hänen silmissään. Sinkkuna se ulkoinen viehätysvoima on vieläkin tärkeämmän tuntuista. Ei kukaan ehkä huoneen poikki rakastu, mutta turha myöskään tulla väittämään, että ulkonäöllä ei mitään merkitystä. Tai ehkä kaikilla muilla on vaan röntgen-katse toisen sieluun. Näin poikaystäväni ensimmäisen kerran arviolta n. 17 promillen humalassa festareilla. Sillä oli kiva tukka, ihanat käsivarret (kiitos kesä ja festarivaimari) ja kaunis hymy. Jos luonne olis ollut perseestä, niin eipä varmasti olisi ollut toisia treffejä. Toisaalta, en kyllä olisi väenpaljoudessa kiinnittänyt huomiota siihen kaikista ihanimpaan, kaunisluonteisimpaan ihmiseen. Se kun ei otsassa lue.

On jotenkin liian helppoa aina vedota siihen, että ulkonäöllä ei ole väliä. Onhan sillä! Sillä on väliä kaikin mahdollisin tavoin. Usein ulkoisesti viehättävät ihmiset kokevat jopa enemmän ennakkoluuloja. Tukka ja äly ei viihdy samassa päässä jne. Miksi on sallittavaa stereotypisoida kauniita ihmisiä, jos rumia ei saa? Miksi lihavuudesta ei saa kommentoida, mutta laihuudesta kyllä? Ja miksi pieniä rintoja ei saa kommentoida ikävästi, mutta pieniä rintoja puolustaessa isot / silarit saa tuomita?

Eksyin vähän asiasta. Ne tissit. Mua on alkanut ärsyttää lukea upeiden ihmisten sanomina juttuja tyyliin "jokaisen pitäisi olla tyytyväinen sellaisena kuin on". Sanojana usein aina luonnostaan kuvankaunis nainen. Helppo hei sun on sanoa. Jos on syntynyt mallinmittaiseksi kaunisluustoiseksi naiseksi, joka ei liho vaikka kiskoisi alkupalaksi silavaa ja jälkiruuaksi sokeria, on helvetin helppo sanoa, että on helppo olla tyytyväinen itseensä. Geenilotto nyt ei aina vaan jakaudu kovin tasaisesti. Henkilökohtaisesti, pidän peilikuvastani ja ulkonäöstäni. Olen sitä avittanut. Ripsiin on laitettu lisäpituutta (vai mitä nää ees on) ja tukastakin osa on kasvanut aiemmin jonkun toisen päässä. Hiuksia on värjätty, ihoa rusketettu, kynnet lakattu ja kulmiinkin töhritty kestoväriä. Mun mielestä se peilistä takas kattoava muikkeli on ihan näpsäkän näköinen. Muistan kuitenkin vielä todella hyvin kuinka nuorena vihasin silmieni väriä ja nenääni. Kuinka nenäni ja teini-ikäisenä pienet rinnat aiheutti oikeasti päivittäistä tuskaa. Siksi mun mielestä on väärin käskeä kaikkia olemaan tyytyväisiä luonnolliseen itseensä. Kaikki eivät vain näytä siltä, miltä haluaisivat näyttää. Ja heillä pitäisi olla oikeus käydä tekemässä muutoksia ulkonäköönsä ilman muiden ihmisten tuomitsevia kommentteja. Välillä tuntuu, että luonnostaan kauniit ja upeat naiset ovat huomaamattaan niitä kaikista tuomitsevimpia.

Mitä väliä niillä muiden naisten tisseillä on? Ne ei ole omat kuitenkaan. Jos joku mies seurustelee mun kanssa oikein tyytyväisenä vaikka ei ryntääni ulotu leukaan, on se aika siistiä. Jää sitten Maisalle enemmän niitä miehiä, joille on tärkeintä pystyä käyttämään naisensa rintaliivejä hattuna tai keilapallokassina. Se on ihan OK. Tämä mieslähtöinen ajatusmalli ei synny siellä isoissa silikonitisseissä, vaan neidin pääkopassa. Ei se ole niiden silareiden vika, eikä kaikki silikonirintaiset ajattele samalla tavalla. Kaikki isorintaiset naiset eivät kaipaa miestä vaan tissiensä palvojaksi. Samalla tavalla kaikki naiset eivät ole tyytyväisiä siihen, millaiset rinnat on geenilotossa jaettu. He voivat hakea niihin parannusta itsensä takia. Tai vaikka miehensä iloksi halutessaan. Ne on vaan tissit. Ne eivät määrittele ketään ihmisenä.

"Boobs are like beer. Men might have their preferences, but they're quite happy with whatever's on tap."

Tissit, tissit, tissit.

P.S. Katoitteko kuvassa tissejä vai hymyä?

Translation:/ There's this big social media phenomenon about boobs in Finland at the moment. So I had to put my two cents into the matter. Of course. So this post is all about boobs. Boobs, boobs, boobs. In a ntútshell: whatever your boobs are like, everyone has the right to love their body - natural or surgically enhanced.

Kommentit

Elina (Ei varmistettu)

Amen! Paras lukemani postsus tästä tissikohusta. Ja muutenkin oli fiksuja mielipiteitä sisältävä postaus :)

Nea (Ei varmistettu)

Amen! Oon niin samaa mieltä sun kanssas.

Sanna (Ei varmistettu)

Hyvä teksti!

meica (Ei varmistettu)

Alkuperänen tissi juttu tais olla vaan julkisuushakuinen provo alkavalle tv-lähetykselle,ja katsojien kalastelulle. Jollain tavoinhan sitä julkisuutta pitää saada,ja jos ei oo muuta antaa kuin feikki tissit ja ja törttö huulet ...niin jokuhan siihen rysään aina ui.

Täytyy sanoo et näytät huippu naiselliselta..onneks olkoon

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Sofi (Ei varmistettu)

En yleensä kommentoi yhtän mitään, mutta nyt. Toi sun "P.S." osui ja upposi.

Anna (Ei varmistettu)

Kiva, että kommentoit :)

Mira (Ei varmistettu)

Jes vihdoin sellanen kirjotus tästä aiheesta missä ei tuomita ketään, paitsi tietty tuo alkuperänen kirjotus :D Go Anna!

Anna (Ei varmistettu)

:)

Spes:ial (Ei varmistettu) http://hopefromearth.blogspot.com

Alunperinhän juttu tais lähteä Hussilta liikkeelle?:) Myös Iida Ketolalla oli hyvää kerrottavaa nimenomaan silaripohjalta!

Anna (Ei varmistettu)

Ai katos, mä oon missannu tän Hussin jutun kokonaan :/

Kia (Ei varmistettu)

Asiaa!! Hyvä Anna <3

Mint_tu (Ei varmistettu)

Aika käsittämätön tuo alkuperäinen kirjoitus... Teksti on kirjoitettu yleistäen: tuskinpa joku strippiklubi kertoo kaikkien miesten mieltymyksistä. Kannattaisi myös miettiä, että mahtavatkohan nämä miehet sitten itse täyttää vaimojensa tarpeet? Ja onko vaimojen ainoa "vika" siis liian pienet tissit, että sen takia pitää mennä vieraisiin? Lisäksi kirjoittajan ainoa syy silikonien hankkimiseen on kirjoituksen perusteella se, että hän saisi miehiltä huomiota. Tekstissä toistuu koko ajan vain se, mitä miehet (kirjoittajan mukaan) haluavat. Raivostuttava kirjoitus, mutta toisaalta on surullista, että joku oikeasti ajattelee noin.

Mielestäni jokaisen vartalo on hyvä juuri sellaisena kuin se on ja jos siinä miehen mielestä on jotain vikaa, niin mies joutaa vaihtoon. Jos joku haluaa ottaa silikonit, se pitäisi mielestäni tehdä henkilön itsensä takia, eikä vain siksi, että saisi miehiltä huomiota.

Anna (Ei varmistettu)

Niinpä :)

J (Ei varmistettu)

Jotenkin näistä keskusteluista jää aina ulkopuolelle naiset, joilla on sellainen ulkonäkö, etteivät voi saada minkäänlaista miestä. Ehkä siksi, että teille hyväosaisille on ihan turha yrittää selittää elämän tosiasioita.

Mutta jos olet nainen, joka voi ulkonäkönsä puolesta saada kumppanin, lakkaa vinkumasta! Äläkä ainakaan tule kertomaan meille muille, ettei ulkonäöllä tai tisseillä ole väliä. Kyllä niillä nyt vain on. Piste.

Anna (Ei varmistettu)

No olen eri mieltä. Väittäisin, että jos miestä ei löydy, kyseessä ei liene oma ulkonäkö, vaan asenne, luonne ja mahdollisesti vääränlaiset odotukset :/ Oletko koskaan ihmetellyt, kun on upean miehen kainalossa joku aika mitäänsanomattoman näköinen / oloinen nainen? Kaikki ei ole aina ulkonäöstä kiinni :)

SHaidi (Ei varmistettu)

Ajattelin otsikosta et " ei taas tätä tissijauhamista", silti luin tekstin ja huhhuh miten hyvä suhtautuminen ja upea teksti! kiitos! plus tuo p.s. -tokaisu -> paras!
Mistä tuo ihana musta kukkainen viitta/hörselö on?

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :D Ja se on I Love Fashionilta :)

Tanya (Ei varmistettu)

Loppukysymys oli paras! :D ikää on jo sen verran, että tietää että kauneus on katoavaista. Ei se sisin eikä se joka loistaa silmistä vaan esim. Tissit. Ne vaan erkanee toisistaan ja lähenee maata kun ikää kertyy yli 40. Silloin on oikeesti pakko vaan yrittää rakastaa itteensä semmoisena kun on. Piste.

Anna (Ei varmistettu)

No näinhän se vaan menee :)

Heidi (Ei varmistettu)

Niin hyvin kirjoitettu

Rodney (Ei varmistettu)

Tämä osuu boob-gateen kuin naulan kantaan. Kaikki miehet on samaa mieltä kuin Rodney!
&spfreload=10

Anna (Ei varmistettu)

:D:D:D

Emilia (Ei varmistettu)

Siis niin hyvä kirjoitus Anna! Olen täysin kanssasi samaa mieltä!

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :)

never (Ei varmistettu)

Ihan huippu teksti!:-)

Anna (Ei varmistettu)

:)

l (Ei varmistettu)

Näin postauksen otsikon ja olin että ei ei ei ei ei mä en jaksa enää tätä tissipotaskaa, mutta tää olikin tosi fiksu kirjotus! Itseäni ei hetkauttanut suuntaan tai toiseen tuo Maisan postaus, mutta yhtäkkiä joka tuutista alkoi tulemaan kaiken maailman tissi-juttua. HUOH. On meillä täällä Suomessa asiat ihan perkeleen hyvin, kun tissit ovat otsikoissa viikon!

Anna (Ei varmistettu)

:D Joo, älä :D Tai sitten tämä on median tapa peittää silmät oikeilta ongelmilta.

aura (Ei varmistettu)

Aika monesta asiasta olen sun kanssa samaa mieltä ja toivoinkin jo oikeastaan, että saadaan lukea sunkin mielipiteet tän aiheen tiimoilta :D Toinen hyvä teksti (tämän lisäksi siis) tulee mun mielestä Vilma P:ltä. Ei mene ihan yks yhteen sun kirjotuksen kanssa, mutta sekin mielestäni täyttä asiaa :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia, kiva kuulla, että mielipiteet kohtaa :)

mariam (Ei varmistettu)

Mahtava teksti! Ja ensimmäinen tähän aiheeseen liittyen, jonka itse allekirjoitan täysin.
Hyvä Anna! :) <3

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos :)

Eveliina (Ei varmistettu)

Tissigateen en ota kantaa, mutta olipa helpottavaa huomata, että olet samaa mieltä kanssani "hyväksyn itseni tällaisena kuin olen"-jutussa! Mua ärsyttää myös suuresti se, että ne, jotka noita viljelee ovat oikeasti niitä, joiden ulkonäköä ja -muotoa kadehditaan, salaa tai julkisesti. Itse kun en omasta pelikuvastani ole 26 vuoden aikana tykkäämään, ok, pakko ollut hyväksyä, että ei se pärstä tai ruumiinrakenne tästä mihinkään muutu, niin ottaa aivoon TODELLA suuresti tuollainen. Jotenkin se on vaan niin itsestäänselvää, että he ovat tyytyväisiä itseensä, miksi sitä tarvitsee erikseen korostaa? Haloo, kai minäkin hyväksyisin itseni ja rakastaisin itseäni sellaisena kuin olen, jos näyttäisin samalta kuin he!!! Alkaa vaan masentamaan oma ulkoinen olemus entistä enemmän, nimimerkillä vessassa valot pois, ettei vaan joudu katsomaan itseään peilistä. Geenilotto, pitääpä säästää tulevat polvet samalta heikolta arpaonnelta ja olla hankimatta lapsia.
Anteeksi kaikki kauniit ihmiset, menen takaisin luolaani rumentamasta maailmaanne.

Anna (Ei varmistettu)

Höpö höpö! Kaikista olennaisinta ihmisessä on oikeesti luonne! Jos luonne on negatiivinen tai ikävä, ulkomuotokin rumentuu silmissä. Sama päinvastoin :) Yritä opetella vähän hymyilemään, vaikka muistamalla että ulkonäkö ei todellakaan ole kaikki kaikessa :)

Heidi (Ei varmistettu) http://whereonlywe.blogspot.fi

Haha, hyvä tissipostaus kyllä. Onneksi suurin osa ihmisistä on varmasti sinun kanssasi samaa mieltä, eikä tämän jonka tekstiin viittasit :)

PS. Katsoin tissejä, koska sulla ne on niin hyvän näköiset :)
PPS. Katsoin kyllä myös hymyä. Mutta ensin tissejä :D

Anna (Ei varmistettu)

:D:D:D:D:D:D

Iina (Ei varmistettu)

Oot kyllä niin oikeessa! :)

Jepuli (Ei varmistettu)

Mihin kirjoitukseen viittaat, kun puhut alkuperäisestä? Janni Hussi aloitti "tissikeskustelun" ja mielestäni hän puolustautui järkevästi nettihuutelijoita vastaan. Fitneksessä on nykyään lähes normina, että pitää olla silarit. Ja oli ne tai ei, nainen saa silti arvostelua ulkonäöstään osakseen. Nainen ei ole koskaan oikeanlainen johonkin.

Anna (Ei varmistettu)

Aaaa, ei siis vetoan tähän Torpan kirjoitukseen siis. En tiennytkään Hussin kirjoituksesta.

Juliaana (Ei varmistettu)

Sä osaat kirjottaa niin hyvin! Tosi paljon samanlaisia ajatuksia mulla. Hankin ite silarit koska en vaan tykännyt mun tisseistä ja päivääkään ei ole päätös kaduttanut. :)

Anna (Ei varmistettu)

Ja sehän on tärkeintä :)

Katyusha (Ei varmistettu)

Mä olen samaa mieltä sun kanssa suurimmilta osin. Musta on tärkeintä, että ihmisellä itsellään on mukava olo kropassaan. Aina se epämukava olo omassa kehossa ei kuitenkaan välttämättä korjaudu sillä, että marssii kirurgin veitsen alle, vaan ehkä ennenmminkin sillä, että marssii psykologin puheille. Tietysti ulkonäöllä on merkitystä ja olisi tyhmää väittää mitään päinvastaista. Kyllä mua kiinnostaa miltä mä näytän ja vaikka urheilen terveyden takia, niin ne ulkoisetkin muutokset kropassa on enemmän kuin tervetulleita. Vaikka syön terveellisesti teryven takia, niin varmasti sallisin itselleni vähän useammin sen yhden ylimääräisen jälkkäriannoksen, jos se ei heti näkyis kropassa. Mäkään en meikkaa kotona yksin ollessani, joskin meikkaan myös aika harvoin nykyään ihan ylipäätään koska nukkuminen puoli tuntia pidempään on kivempaa, kun herätys töihin on muutenkin 5:00 työpäivinä. Tietysti joskus se kropan tai kasvojen muokkaaminen saattaa olla oikeasti se juttu, joka ihmisestä tekee onnellisemman, ja siinä ei tarvitse olla mitään väärää. Jos henkilö marssii sinne kirurgin alle oikeasti itseään varten, ja se todella tekee hänet onnelliseksi, se on vain hänen päätöksensä. Eihän se mun elämääni vaikuta, jos joku kaveri tai tuttu tai ihan tuntematon muokkaa kehoaan tai mitä tahansa. Ihan yhtä lailla kun ei munkaan ulkonäön pitäs vaikuttaa kenenkään muun onnellisuuteen.
Tähän tissijuttuun liittyen, viime aikoina on, lähinnä roskalehtien, otsikoissa pyörinyt myös nämä "Katso kuvat näistä XL-malleista, tältä oikeat naiset näyttävät!". Näihin ei voi sanoa muuta, kun voi jumalauta mitä kuraa. Mulla ei ole mitään isokokoisia naisia vastaan, mulla ei ole mitään laihoja naisia vastaan, eikä mulla ole mitään minkään kokoisia tai näköisiä naisia tai miehiä vastaan. Mutta tollaset otsikot saa mut hermostumaan, jokainen nainen, kokoon tai mihinkään muuhun katsomatta, on varmasti ihan oikeasti oikea nainen. Tietysti asia erikseen on kaikki terveyteen liittyvä, ei varmasti ole terveellistä olla 200 kiloinen, mutta se on täysin asia erikseen. Jokainen ihminen tällä maapallolla on ainakin minun tietämykseni mukaan OIKEA ihminen, joten tuollaiset otsikot ovat todella joku typeryyden huipentuma. Ja ne ovat nimenomaan tätä samaa sarjaa kuin tässä tissiepisodissa, että pienitissiset mollaa isotissisiä ja päinvastoin. Laihat mollaa isokokoisempia ja päinvastoin. Jokaisella on omat mieltymyksensä ja jokainen saa mielestäni tykätä mistä haluaa (lain rajoissa ja muita vahingoittamatta, ettei nyt ihan hulluksi mene). On vain surullista, että naiset (ja miehet) jaksavat tuomita ja arvostella toisiaan ihan mitättömien asioiden perusteella. Kuten sinäkin kirjoituksessasi mainitsit, on paljon tärkeämpiä asioita kuni ulkonäkö. Välillä pitää itseäänkin muistutella, että eihän ne makkarat tai hyllyvät reidet tee minusta yhtään huonompaa tai parempaa ihmistä. Eivätkä tekisi myöskään pyykkilautavatsa tai huikaisevat reisilihaksetkaan. Tämä alkaa mennä jo aika paljon ohi aiheen, mutta tosiaan tässä viimeisen puolentoista vuoden teemanani on ollut hyväksyntä ja rakkaus niin muita kuin itseänikin kohtaan, ja tässä yhteydessä kuulin ja todella SISÄISTIN erään äärimmäisen tärkeän ajatuksen, joka sinunkin tekstissäsi on mainittu. Kun mietin ystäviäni, perhettäni, läheisiäni ja heidän merkitystä minun elämässäni, heidän hyviä puoliaan, sitä miksi ystäväni ovat ystäviäni, ei mielessäni käykään ajatus heidän ulkonäöstään. Ne merkitykselliset asiat ovat jossain aivan muualla kuin ulkonäössä, ne ovat juurikin se kultainen sydän, luonne ja kaikki muu millä on ihan oikeasti väliä. Ja tätä samaa pitäisi osata ajatella itsestään. Ystäväni eivät varmasti ole valinneet minua ystäväkseen ulkonäköni takia, ne minun parhaat ominaisuudet ovat varmasti (tai toivottavasti ainakin) jossain aivan muualla. Mutta kuten sinäkin sanoit, esimerkiksi näissä kumppaniasioissa ulkonäöllä varmasti on merkitystä, joskaan sen ei pitäisi ainakaan olla se ehdottoman tärkein asia, tietysti sitä kiinnittää huomiota omaa silmää miellyttäviin ihmisiin, mutta kyllähän se loppupeleissä on niin, että en varmasti alkaisi suhteeseen kusipään kanssa, jolla nyt sattuu olevaan omaan silmääni täydellinen kroppa ja naama. Yhtä lailla kun en voisi olla ihmisen kanssa, joka ei ulkoisesti vetoa minuun ollenkaan. Parisuhteet ovat kuitenkin asia, joissa yleensä on oltava myös jonkinlaista viehätystä ihmisten välillä, ja siihen liittyy myös ulkonäkö. Tässä yhteydessä on kuitenkin tärkeä muistaa myös se, että jokaisella ihmisellä on omat mieltymykset, ja se mikä miellyttää minun silmääni, ei välttämättä vetoa johonkin toiseen sitten millään lailla. Varmaankin myös mitä pidemmälle suhteessa mennään, sen vähempiarvoiseksi se ulkonäön merkitys ehkä muuttuu. Tämä lähti nyt todella jonnekin ihan muualle tästä tissikeskustelusta ja varmaan yhtä pitkä kommentti kuin koko postauksesi, joten tähän on varmaan hyvä lopettaa. Eiköhän tästä nyt jotenkin selkene mun mietteeni asiasta :D

Anna (Ei varmistettu)

Olen täsmälleen samaa mieltä kanssasi kaikesta :)

TanjaP (Ei varmistettu)

Hyvä kirjoitus. Alkuperäisen tissipostaajan kirjoitus saattoi ollakin provoa MUTTA
ensin tuli perimmäinen syy mieleen uuden miehen hakemisen tarvetta,jos ei muulla saa niin tisseillä..ei näin ei mutta kertoo kyllä henkilön ideologiasta paljonkin. ;)

Anna (Ei varmistettu)

No, jos joku hakee jotain tisseillä ja toinen hakee tissejä, niin sittenhän siinä on sopusuhtainen pari, eikö? :)

Saara (Ei varmistettu)

Hyvä teksti, vaikka aihe ollut esillä nyt jo turhan paljon. Mietin kuitenkin, että mistä on lähtöisin että nykyisin on ihmisten vaikea olla tyytyväisiä itseensä sellaisina kuin ovat. Asiaan vaikuttaa varmasti se, että esimerkiksi juuri mediassa esillä on ihmisiä jotka ovat käyneet kauneusleikkauksissa yms. ja nuoret 15 vuotiaat vertailevat itseään heihin..
Mutta kyllä jokainen saa päättää omasta kehostaan ja mitä sille haluaa tehdä.

Anna (Ei varmistettu)

Varmasti medialla ja somella on suuri vaikutus epäonneen ja epävarmuuteen. Tuomitsemisen sijaan mun mielestä pitäisi olla avoin, rehellinen ja ennen kaikkea opettaa mediakriittisyyttä. Mun mielestä kuviin pitää merkata retusoinnit ja samaan syssyyn musta on ihan reilua myöntää, jos on leikelty. Ei tule nuorille vääriä oletuksia siitä, mikä on luonnollista :)

K-Mari (Ei varmistettu)

Anna, olet ollut mun sankari tänään!! :D
Kävin aamulla kampaajalla Johannalla, kun blogissasi häntä niin ylistit maasta taivaisiin. No et suotta ylistänyt. Lopputulos (väri ja leikkaus) aivan jumalainen. En oo pitkään aikaan ollut näin tyytyväinen mun hiuksiin :D
Nyt pakkaan mun kamoja Usan matkaa varten - mukaan lähtee mm. Sun blogista löytämäni Cristelle&co:n nahkatakki (jonka ostin Stockalta kun vihjasit asiasta). Mustana. Rakastan sitä yli kaiken!
Ja nyt tää sun tissijuttu - ihanasti kirjoitettu!
Nostan hattua Sulle ja Sun blogille - jatka samaa rataa :)

Anna (Ei varmistettu)

Ouraaaait, meitsihän on päässyt tänään vaikuttamaan urakalla siis :) Ihanaa, että tukasta tuli hyvä, Johanna on velho, oon varma, että se vaan taikoo sen värin oikeaksi :D Kiitoksia ja ihanaa matkaa <3

Pages

Kommentoi