Tissigate

Mun elämässä on paljon upeita naisia. Juristeja ja bloggaajia, kauneushoitajia ja kotiäitejä. Laidasta laitaan löytyy naisia, jotka ovat omaa elämääni rikastuttaneet. Heillä kaikilla on tissit. On pieniä tissejä, on isoja tissejä, silikonilla höystettyjä, kirurgin pienentämiä ja parille lapsella syöttökoneena toimineita tissejä. Enpä ole niitä tissejä koskaan ajatellut sen pahemmin. Olen ajatellut, kenet pyydän kaasokseni jos joskus menen naimisiin. Ketä pyydän kummiksi mahdollisille lapsilleni. Kenelle soitan kun itkettää, kenelle soitan kun naurattaa. Vaikka yhteisissä saunailloissa, mökkireissuilla ja lomamatkoilla olen nähnyt lähes kaikki ystäväni ilman rihman kiertämää, en kyllä koskaan ole ajatellut heidän tissejä. En mä niille tisseille avaudu mun elämäni ongelmista ja iloista.

Kaikki ootte varmaan jo arvanneet, että pitihän munkin tunkea lusikkani tähän tissisoppaan. Yksi vaan ja ainoastaan tisseistään tunnettu mimatsu kirjottaa sovinistisen aivopierun isoista tisseistä ja maamme sosiaalisen median suurin sana seuraavan viikon ajan on ”tissit”.  En ole voinut edes avata Facebookiani, ilman, että sana ”tissit” hyppää ruudulle jostain. Kyllä, ymmärrän itsekin syyllistyneeni tähän typeryyteen tällä postauksella, mutta oli pakko.

Olen ennenkin toki huomannut, millainen haloo kahdesta kappaleesta rasvakudosmöhkälettä voi nousta. Onhan omalla kohdallanikin arvottu silari-gatea jo muutaman vuoden. (Ei ole, ei tule) Vähän löysempi paita tai erilainen valo, ja sirkus pieni pyörii, tissit siellä hyörii. Nojoo, joka tapauksessa. Olen tässä mielenkiinnolla seurannut ”pienirintaisten ulosmarssia” alkuperäisen tekstin jälkeen ja koko ilmiö on mielestäni jotenkin niin tylsistyttävä ja ärsyttävä samaan aikaan. Alkuperäinen teksti aiheesta on mielestäni totaalinen provosoiva aivopieru, mutta ei moni asiallinen ja sinällään hyvä teksti tälle vastineeksikaan ole kovin hyvä.

Ensinnäkin, missä kohtaa kulkee pienirintaisten naisten raja? Onko se tietty kuppikoko, prosenttisuhde yleispainoon vai mikä? Mitä jos tissien koko vaihtelee kuukautiskierron aikana? Olenko maanantaina pienirintainen ja lauantaina povipommi? Just curious. En ole koskaan kokenut kuuluvani kumpaankaan kategoriaan. Ehkä siksi en koe minkäänlaista tarvetta puolustautua mielipiteessäni asiaan. Sillä sitä se tuntuu olevan. Puolustautumista. Ja siksi molemmat puolet ärsyttävät minua tasapuolisesti. ”Me ollaan tosi hyvä näin, me joilla on koon X tissit”. Isorintaiset mollaa pienirintaisia, ja penirintaiset puolustautuessaan isorintaisia.

Desktop31

Mulle tissit ajaa monta asiaa. Ne on kaunis ruumiinosa. Ihan samalla tavalla ku silmät, solisluut tai vaikka kapeat ranteet. Ne saa vaatteet istumaan paremmin ja toimii välillä lämpömittareina. Toivon, että joku päivä ne voi toimia ruokalähteenä lapselleni. Poikaystävä rakastaa niitä, samalla tapaa kuin oletettavasti jokaista ruumiinosaani. Arvoani naisena ne eivät määrittele mihinkään suuntaan.

Se, mikä tässä keskustelussa ärsyttää mua, on se miten tisseistä on tehty niin jumalattoman iso asia. Jos joku haluaa, että hänet määritellään pelkästään kahdella silikonista valmistetulla pallolla, se ei liene keneltäkään pois? Jos joku ei halua, että häntä määritellään pelkästään rintojensa perusteella, sekään ei liene keneltäkään pois?

Mitään positiivista sanottavaa alkuperäisestä tissitekstistä mulla ei ole. Eipä sen puoleen kyllä sitä seuranneistakaan. Tää onki se mua eniten ärsyttävä asia. Kiivetään barrikadeille puolustamaan pienirintaisuutta ja samalla lytätään isorintaiset naiset. Tai silikonirinnat. Tuomitsevuus kulkee molempiin suuntiin, samalla kun uhriksi heittäytyneet pienirintaiset kiillottavat sädekehiään. Silikonit on saatu kuulostamaan joltain, mihin ”turvaudutaan” tai ”ajaudutaan”. Ikään kuin johonkin rikokseen. Luonnollisuutta hehkutetaan ja saadaan silikonit kuulostamaan siltä, että muuten ei voisi olla kaunis tai seksikäs. Voi nyt perkele. Ei naisen seksikkyys ole tisseistä kiinni. Pienistä tai suurista. Se seksikkyys tulee itsetunnosta, hymystä ja ihan muualta ku rasvakudoksesta tai muovista.

Mä oon tehnyt mielipiteeni kauneusleikkauksista selväksi jo aiemmin. Mä olen niitä vastaan. ITSELLÄNI. Muiden nenäleikkelyt tai tissien suurentelut ei vaikuta mun elämään mitenkään. Mulla on joku skidi pelko kauneusleikkauksia kohtaan. Siis sellainen Jocelyn Wildenstein -pelko. Mun omaan kauneusihanteeseen mahtuu myös niin paljon naisia, jotka ovat ikääntyneet kauniisti, että haluan itse tehdä samoin. En silti arvostele silareita tai muita kauneusleikkauksia muilla. Mun mielestä jokainen, ihan jokainen, saa tehdä juuri niitä asioita, jotka saa hymyilemään omalle peilikuvalleen. Yhdelle se on naturellina kulkeminen, toiselle hiuslisäkkeet ja näyttävä meikki, kolmannelle jokavuotinen vierailu plastiikkakirurgilla. Jonkun mielestä kauneusta mitataan luonnollisuudessa, toiselle taidokas, lähes taiteilijamainen ehostaminen on silmää miellyttävä. Minä voin olla sitä mieltä, että joku asia ei ole kaunis. Mutta minä myös tiedän, että se on minun mielipiteeni, ei kenenkään muun. Esteettinen näkemys on niiiiin erilainen kaikilla, että omaa mielipidettä on turha laukoa omaa päätä pidemmälle. Mä tykkään liljoista, joku toinen ruusuista. Mä tykkään valkoisesta, joku toinen keltaisesta.

Kuten ylempänä jo todettu, alkuperäinen teksti oli niin pohjanoteeraus, että siihen ei liene tarvetta kommentoida sen enempää. Mun mielestä kuitenkin jos puolustelevissa teksteissä peräänkuulutetaan sitä, että jokainen saa olla sellainen kuin haluaa, pitää myös antaa se oikeus ihan kaikille. Joku haluaa ehkä mitata elämänsä ja seksikkyytensä miehiltä saatavalla huomiolla. Me jokainen teemme sitä jollakin tasolla. Ja se on mun mielestä täysin ok. En mä meikkaa tai laittaudu kotona yksin heiluessani. Enkä kyllä koe, että parisuhteeni tai seksikkyyteni perustuu siihen, millainen ulkomuoto minulla on. Kuitenkin nautin siitä, että saan laittautua miestäni varten ja haluan näyttää hyvältä hänen silmissään. Sinkkuna se ulkoinen viehätysvoima on vieläkin tärkeämmän tuntuista. Ei kukaan ehkä huoneen poikki rakastu, mutta turha myöskään tulla väittämään, että ulkonäöllä ei mitään merkitystä. Tai ehkä kaikilla muilla on vaan röntgen-katse toisen sieluun. Näin poikaystäväni ensimmäisen kerran arviolta n. 17 promillen humalassa festareilla. Sillä oli kiva tukka, ihanat käsivarret (kiitos kesä ja festarivaimari) ja kaunis hymy. Jos luonne olis ollut perseestä, niin eipä varmasti olisi ollut toisia treffejä. Toisaalta, en kyllä olisi väenpaljoudessa kiinnittänyt huomiota siihen kaikista ihanimpaan, kaunisluonteisimpaan ihmiseen. Se kun ei otsassa lue.

Desktop32

On jotenkin liian helppoa aina vedota siihen, että ulkonäöllä ei ole väliä. Onhan sillä! Sillä on väliä kaikin mahdollisin tavoin. Usein ulkoisesti viehättävät ihmiset kokevat jopa enemmän ennakkoluuloja. Tukka ja äly ei viihdy samassa päässä jne. Miksi on sallittavaa stereotypisoida kauniita ihmisiä, jos rumia ei saa? Miksi lihavuudesta ei saa kommentoida, mutta laihuudesta kyllä? Ja miksi pieniä rintoja ei saa kommentoida ikävästi, mutta pieniä rintoja puolustaessa isot / silarit saa tuomita?

Eksyin vähän asiasta. Ne tissit. Mua on alkanut ärsyttää lukea upeiden ihmisten sanomina juttuja tyyliin ”jokaisen pitäisi olla tyytyväinen sellaisena kuin on”. Sanojana usein aina luonnostaan kuvankaunis nainen. Helppo hei sun on sanoa. Jos on syntynyt mallinmittaiseksi kaunisluustoiseksi naiseksi, joka ei liho vaikka kiskoisi alkupalaksi silavaa ja jälkiruuaksi sokeria, on helvetin helppo sanoa, että on helppo olla tyytyväinen itseensä. Geenilotto nyt ei aina vaan jakaudu kovin tasaisesti. Henkilökohtaisesti, pidän peilikuvastani ja ulkonäöstäni. Olen sitä avittanut. Ripsiin on laitettu lisäpituutta (vai mitä nää ees on) ja tukastakin osa on kasvanut aiemmin jonkun toisen päässä. Hiuksia on värjätty, ihoa rusketettu, kynnet lakattu ja kulmiinkin töhritty kestoväriä. Mun mielestä se peilistä takas kattoava muikkeli on ihan näpsäkän näköinen. Muistan kuitenkin vielä todella hyvin kuinka nuorena vihasin silmieni väriä ja nenääni. Kuinka nenäni ja teini-ikäisenä pienet rinnat aiheutti oikeasti päivittäistä tuskaa. Siksi mun mielestä on väärin käskeä kaikkia olemaan tyytyväisiä luonnolliseen itseensä. Kaikki eivät vain näytä siltä, miltä haluaisivat näyttää. Ja heillä pitäisi olla oikeus käydä tekemässä muutoksia ulkonäköönsä ilman muiden ihmisten tuomitsevia kommentteja. Välillä tuntuu, että luonnostaan kauniit ja upeat naiset ovat huomaamattaan niitä kaikista tuomitsevimpia.

Mitä väliä niillä muiden naisten tisseillä on? Ne ei ole omat kuitenkaan. Jos joku mies seurustelee mun kanssa oikein tyytyväisenä vaikka ei ryntääni ulotu leukaan, on se aika siistiä. Jää sitten Maisalle enemmän niitä miehiä, joille on tärkeintä pystyä käyttämään naisensa rintaliivejä hattuna tai keilapallokassina. Se on ihan OK. Tämä mieslähtöinen ajatusmalli ei synny siellä isoissa silikonitisseissä, vaan neidin pääkopassa. Ei se ole niiden silareiden vika, eikä kaikki silikonirintaiset ajattele samalla tavalla. Kaikki isorintaiset naiset eivät kaipaa miestä vaan tissiensä palvojaksi. Samalla tavalla kaikki naiset eivät ole tyytyväisiä siihen, millaiset rinnat on geenilotossa jaettu. He voivat hakea niihin parannusta itsensä takia. Tai vaikka miehensä iloksi halutessaan. Ne on vaan tissit. Ne eivät määrittele ketään ihmisenä.

”Boobs are like beer. Men might have their preferences, but they’re quite happy with whatever’s on tap.”

Tissit, tissit, tissit.

P.S. Katoitteko kuvassa tissejä vai hymyä?

Translation:/ There’s this big social media phenomenon about boobs in Finland at the moment. So I had to put my two cents into the matter. Of course. So this post is all about boobs. Boobs, boobs, boobs. In a ntútshell: whatever your boobs are like, everyone has the right to love their body – natural or surgically enhanced.

Kommentit (124)
  1. Amen! Paras lukemani postsus tästä tissikohusta. Ja muutenkin oli fiksuja mielipiteitä sisältävä postaus 🙂

  2. Amen! Oon niin samaa mieltä sun kanssas.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *