Top of the world

Mungolife

Hola hola!

Kuten jokunen teistä Mungo-instaa seuraavista jo ehkä huomasittekin, niin mun aamu alkoi aika mukavasti... :)

As some of you might've noticed, I received a new addition to my shoe collection today...

Ne on täällä, ne on täällä, ne on täällä!! Ootte jo kyllästymiseen asti nähny mun Joien greigejä saappaita, ja nyt joudutte tuijottamaan samoja mustina aika lailla saman verran todennäkösesti.

Mä muistan vieläkin sen hetken kun tuossa reilu kolme vuotta sitten joku seuraamistani blogeista lätkäisi asuinspiskuvan, ja mä lopetin hengittämisen hetkeksi. Se asu oli täydellinen, mutta asun saappaat, mustat nirunarusaappaat polvien yläpuolell, voi ne saappaat oli ilmiömäisen kauniit. Mulla kesti varmaan tunteja selvittää sen kuvan originaali sivusto, joka oli myöskin joku blogi, ja sieltä löysin merkin. Joie. Ja saappaiden nimi selvisi pitkän googlettelun jälkeen. Top of the world. Ihan sama mitä maksaa, ihan sama mistä ne pitää etsiä, mä halusin ne. Ja ne oli totta kai kaikkialta loppuunmyyty. Melkein sattui katsoa Revolving clothingin -50 % merkkiä ja sanoja Sold out sen alla. Sama kohtalo ShopBopin sivuilla ja lukemattomilla muilla sivuilla. En menettänyt kuitenkaan toivoani, vaan aloitin vakavan eBay-addiktion, joka sisälti jokaviikkoisen Joien saappaiden etsinnän. Alkuperäisihastumiseni tapahtui juurikin näihin mustiin saappaisiin, mutta tutkittuani kaikkia mahdollisia nettikauppoja, törmäsin samoihin, ja yhtä loppuunmyytyihin, saappaisiin mushroom -värissä. I want them, I want them. Päätin siltä istumalta, että mä haluan ne saappaat ihan missä värissä vaan. Tässä vuosien aikana ne mushroomit nousivat toivelistalle jopa korkeammalle, kun varastoon oli jo eksyneet yhdet nubuck-nahkaiset ylipolvensaappaat TopShopilta. No, kaikki tietänette tai ainakin banneria katsomalla osannette päätellä, miten tämän metsästyksen kanssa kävi.

They're here, they're here, they're here!!! I've been waiting for them for years, and now they're mine. You've seen their sisters, the mushroom coloured versions way too many times on the blog, and they have even deserved a photo-collage-video on Instagram by someone else, and now I got the same in black!

I remember how the black ones took my breath away a few years back when I caught a glimpse of them on someones blog. Amazement quickly turned into disappointment, when I realised the boots of my dreams were sold out everywhere. Since then I have on a weekly basis been looking for them on eBay. I found that they come in mushroom colour, and they became my number one obsession, until I got it fulfilled this summer. I still went back to eBay regularly to check for Joie boots. As a routine mostly, I guess.

Kesällä satunnaisen eBay-ninjailun tuloksena löysin juuri ne mushroomit juuri oikeassa koossa. 39, hyvä kunto ja käytettynä Kanadasta vieläpä melko edulliseen hintaan. Sweel Lord ja kaikki muut satuolennot, kiitos tästä. Jäin jopa innostuksissani liian aikaisin bussista matkalla tullipostiin näitä kaunokaisia hakemaan, eikä haitannut edes tarpoa motarin vartta pari kilsaa näiden takia. Ei tuntunut missään. Kiittelin mun nettishoppailun jumalia tästä lahjasta, ja totesin, että paremmin ei voisi mennä.

Joie boots -sanoilla stalkkaaminen netissä oli kuitenkin muuttunut kolmessa vuodessa jo aikamoiseksi rutiiniksi, ja huomasin välillä siltikin selailevani eBayta samalla hakusanalla. Ja tuossa viikko pari sitten törmäsin siihen mun alkuperäiseen pakkomielteeseen, niihin mustiin kaunokaisiin, jotka veivät mun hengityksen silloin aikoja sitten. Koko 38,5, eli vähän tiukempi kuin mun mushroomit, mutta tiesin, että ne sopisivat. Saappaita myytiin käytettynä, mutta olin silti valmis maksamaan niistä maltaita. No, loppujen lopuksi ne irtosi 250 dollarilla. Kun sain ilmoituksen, että voitin huutokaupan, tanssin villejä tanssikuvioita himassa. Kunnes huomasin, että myyjä oli merkannut ne vaan USAan postitettavaks. Silmieni kiiluessa onnesta missasin tän osion kokonaan huutorobotteja täytellessäni. Pyysin myyjältä "totalia", eli postituskuluja Britteihin ja pidin sormia ristissä, että myyjä tekee poikkeuksen ja postittaa ulkomaille. Jesssssh, lasku kilahti Paypaliin, maksoin sen onnellisena ja aloin laskemaan päiviä ja hakkaamaan päivitä -nappulaa, että saisin tracking numberin. Pari päivää myöhemmin myyjältä tullut meili, ettei osaa postittaa näitä järkevästi Britteihin, ja tarjous palauttaa rahani aiheutti mussa melkein kyynelkohtauksen. Myyjä ei ollut ennen postittanut EU-alueelle, eikä oikein ymmärtänyt UPS:a tai USPS:n toimintoja. Rukoilin häntä lukuisan please please please -lauseen kera olemaan peruuttamatta kauppaa, ja lupasin maksaa ihan minkä tahansa postitusmetodin. No, maksoin postituksesta hieman enemmän, mutta hän postitti ne mulle. Sitten UPSn kanssa ilmeni pieni häiriö. Jostain syystä eBay oli heittänyt mun vanhan osoitteen sinne tietoihin uuden sijaan, ja saappaita oltiin viemässä vanhalle kämpälle. Taistelin UPS:n kanssa puhelimessa ties miten pitkään, mutta osoitetta ei (ymmärrettävästi) voinut muuttaa muuta kuin myyjä. No, taas meiliä myyjälle ja jo aika häpeissään taas pyytämään lisää toimia häneltä. Tänään kun UPS:n lähetti paineli menemään ja mulla makasi sylissä tää laatikko, it was all worth it. Ajattelin lähettää jonkun pienen kiitoksen myyjälle kiitoksena hänen maltistaan mun kanssa.

Huomasin tällä viikolla yhden ongelman. Mä edelleen kirjoitin eBayhin sanat Joie boots. Vieläkin. Niistä ei ole Anna muita värejä. Sulla on jo ne. Vähän nauratti. Ei kai sitä tavoistaan vuosien ajalta ihan heti pääse. Nyt nauhasankarit seisovat vierekkäin mun kotona, ja mustat odottavat käyttöön ottoa. Ja mikä parasta? Myyjän uskomattoman ihanan joustavuuden lisäksi hän hieman aliarvioi saappaiden kunnon. Saappaat on merkattu "used" -kategoriaan eBayssa, mutta ne tulivat alkuperäislaatikossaan, kaikki täytteet sisällä, hintalappu paikallaan ja iskemättömässä kunnossa. Pohjissa ei ole jäljen jälkeä, vaan saappaat on tosiaan upouudet.

Voi sitä riemun määrää aamulla kun tepastelin ympäri asuntoa pyjama päällä nämä jalassa.

Mitä tästä opimme? Kyllä, bloggaaja on juurikin näin hullun sekaisin kengistä ja saa irti huolestuttavan määrän onnea yhdestä kenkäpaketista. Ja myös ehkä sen, että omien unelmien eteen saa välillä nähdä muutaman vuodenkin vaivaa, mutta loppumetreillä, se on kaikki sen arvoista. Oli kyseessä sitten saappaat tai unelmien työpaikka. What's worth the price is always worth the fight.

I found the black ones in my size about two weeks ago, and I couldn't believe my luck! It wasn't easy, and there were some adventures along the way, but it was all worth it, when the UPS guy left my door today, and I was holding a box of brand new, unused Joie Top of the worlds in my hands. 

Even after getting them in both colours I caught myself searching from Joie boots on eBay the other day. Wait, I already have them both. Well, I guess some habits die hard, especially if you've been practicing them for years :D Now both my pairs are standing side-by-side in my room, and I'm just looking forward to wear the black ones on the weekend. So, what did this teach us? What's worth the price is always worth the fight, and never give up on your dreams. Even the material ones :D

Kenkäonnea on muuten siunattu tähän osoitteeseen enemmän kuin laki sallii tällä viikolla muutenkin.

I've had some amazing luck with shoes lately.

Palataan näihin myöhemmin, mutta arvaako joku näistä todella hienosti salatuista kuvista, millä kenkäpareilla mun kenkävarasto on kasvanut? Toisista syytän tyylipuhtaasti Annikaa, toisista kiittelen uskomatonta aletuuria. Mutta, palataan niihin tosiaan myöhemmin, tämän postauksen halusin omistaa  yhden materiaalisen unelmani toteutumiselle :D

I'll get back to these later, but do you guess which ones I got to broaden my shoe collection? As said, I'll show these off later, this post is just a tribute for my Top of the world -dream :) 

Kommentit

Maijuli (Ei varmistettu)

Onnea metsästyksen onnistumisesta! ;) Omaa silmääni miellyttävät enemmän ne greigen väriset saappaat, jotenkin se väri on uskomattoman kaunis ja nyöritykset sopivat siihen loistavasti. Mutta ovat nämä mustatkin upeat! :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, kyllä ne greiget on enemmän mun makuun myös, mutta käyttöä noillekin löytyy varmasti enemmän ku tarpeeksi :)

Oon aina katellu sun asukuvista, että noi saappaat olis niiiiiin hienot mustana :D Ja nyt oon kade, ne on täydellisen näköset jo tossa instakuvassa....

Anna (Ei varmistettu)

Hahaha, no ne on aika ihanat :)

NAL (Ei varmistettu)

En malta oottaa lisäkuvia noista kaikista kengistä! Noi Joien mustat on täydelliset...

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, no vähän malttia ;)

Okei, pakko myöntää. On ne täydelliset.

Anna (Ei varmistettu)

<3

Annarosa (Ei varmistettu) http://www.londonpluslove@blogspot.com

Ihana postaus, ihan kun olisi jotain jännitysnovellia lukenut! Ja onhan noi kaunokaiset ihan selkeästi kaiken intohimoilun arvoiset :-) Ihanaa viikonloppua sinne ja nauti uusista saappaista!

Anna (Ei varmistettu)

Hahaha, kiitoksia :)

Jee, onneksi olkoon uusista saappaista!:) varmasti tulee olemaan myös nuokin kovassa käytössä.

Anna (Ei varmistettu)

Varmana! :)

Anna (Ei varmistettu)

Congrats Anna, they are lovely, as you are. Have a nice weekend! <3

Anna (Ei varmistettu)

Thank you very much! :)

Carmabella (Ei varmistettu) http://el-amor-es-eterno.blogspot.fi/

Täytyy myöntää, että kun ihan ensimmäisen kerran esittelit nuo Joien greiget saappaat, niin mä en oikein lämmenny niille. Jostain syystä ne sai mussa aikaan vähän semmosia ilotyttö-viboja (ei todellakaan millään pahalla, älä loukkaannu :D). Kuitenkin nyt kun niitä oon päivästä toiseen ja asusta toiseen nähny, niin mä oonkin yllättäen alkanu lämmetä niille. Viimeinen niitti mun arkkuun tais olla tuon bannerin asun esittely-postaus, sillä siihen asuun nuo kengät mun mielestä sopi kun nenä päähän! Sen jälkeen oonkin kuolannu niitä ehkä yhtä paljon kun sinä. :D Mahtava löytö ja tosi hienoa että sait nuo mustatkin nyt niille kaveriks!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Ja joo, en malta odottaa, että pääsen iskemään ne kunnolla kokeiluun :)

Satu (Ei varmistettu)

Onnittelut kengistä!! Piti vaan sanoa, että mua ei ainakaan henkkoht häiritse ollenkaan, että asukuvissa esiintyy usein samat kengät jne. Päinvastoin, nykyisen kulutushysterian keskellä luo vaan hyvää kuvaa. Mielummin panostaa sellaisiin vaatteisiin/asusteisiin, mitkä kestää käyttöä ja joita käyttää mieluusti enemmän kuin sen pari kertaa ja mitkä sopii moneen eri kokonaisuuteenkin. Ja mukava vaan nähdä, että muotibloggarikin on vain ihminen, ei kukaan oikeesti päivittäin vaihda koko asukertaa. Kaikilla meillä on ne lemppariasusteet/vaatteet, mitkä puetaan päälle päivä toisensa jälkeen uudestaan ja uudestaan :)

Anna (Ei varmistettu)

No juuri näin! :) Ja itse ainakin pidän siitä, että asukriisit on aina ratkastu :)

Elina (Ei varmistettu)

Mä löysin tänne vauva.fi palstan myötä (hävettää myöntää että edes luen kys. palstaa, mutta tylsän työpäivän aikana se päivittyy jatkuvasti. Varmaan kytköksissä av-mammojen lasten päiväuniaikaan, hehhe:D) ja oli pakko tulla katsomaan omin silmin mistä se sekopäin vatvominen siellä johtuu. Nauroin vedet silmissä etenkin sun koiraa koskeville kommenteille (''Anna pitää itseään Simban ykkösomistajana (typerä termi muutenkin) vaikka koiran siitä ja siitä elekielestä voi niin päätellä sitä ja tätä blääblää..)) HOHHOH :D Munkin koira asuu käytännön syistä mun porukoilla, koska en halua raahata sitä mun opintojen jne perässä pitkin Suomea. Sen elämässä on monta ihanaa ja rakastavaa ihmistä, mutta silti MULLE se on henkilökohtaisesti aina ykkönen. Vaikka se sitten viettäisikin aikaa muiden kanssa, se ei silti vähennä mun sekopäistä rakkautta siihen, enkä usko että myöskään on paniikissa kun mä oon läsnä. Hassua kun sielläkin vatvotaan kuinka se ja se bloggaaja pitää itseään muita parempana joka alan asiantuntijana, mutta silti itse lähdetään keittiöpsykologian voimin avartamaan KUVIEN perusteellla arvioimaan toisten eläintenpitotaitoja.
Mua suoraan sanottuna säälittää ne ihmiset ketä jaksaa jauhaa tollasia juttuja keskustelupalstoilla päivät pitkät... Miten joku voi nähdä niin paljon aikaa ja vaivaa kaivaessaa jostakin tietystä ihmisestä kaiken mahdollisen pahan esiin? Lukea kymmenien kommenttien täyttämiä kommenttibokseja ja etsiä jokaista tylyä vivahdetta jolla bloggaaja on mahdollisesti vastannut jonkun lukijan (lähtökohtaisestikin jo asiattomaan kysymykseen..) Ai siis kommentoit siitä miten lukemasi tekstin kirjoittaneelta ihmiseltä tulisi ottaa eläimet pois ja toivot hänen tulevan raiskatuksi? Ajatella ettei vastaus ollut ''Kivaa talvea sinullekin ihana!<3''
Kaikilla palstoilla peräänkuulutetaan sitä, miten bloggaajien tulisi olla aitoja ja lopettaa asioiden turha glamorisoiminen ja hehkutus, silti heti kun joku blogivakooja löytää kommentin mihin on vastattu vähääkään negatiiviiseen sävyyn ja taas monen maailma murtuu. En ymmärrä sitä miksi muutenkaan oletetaan että bloggaajan tulisi ''kunnioittaa ja arvostaa lukijoitaan koska he tuovat tälle elannon''. Ja siis tällä käytännössä tarkoitetaan kaiken paskan palautteen nielemistä ilman sijaa omalle mielipiteelle. Jokaisella ihmisellä on in real life tilanteissakin se tietty raja minkälaista palautetta kukin kestää, miksi jonkun tulisi kestää se kaikki vain siksi että hän saattaa ehkä saada rahaa sitä kautta kun joku blogia lukee ja vaikka tekee ostoksia? SE ON VAPAAEHTOISTA IHMISET, VAPAAEHTOISTA :-D Jokainen normaali tunteet omistava ihminen loukkaantuu ja pahoittaa mielensä kun joutuu kohtaamaan arvostelua. Tottakai sitä jonkin verran täytyykin sietää,etenkin kun ammatti on näinkin julkinen kuin sulla, mutta ei silti yhtään sen enempää kuin kenenkään muunkaan.

Oho, pitkä avautuminen tulikin tästä :--D Alunperin mun piti tulla kertomaan että sekosin kun näin sun asukuvien vuosipostauksen. Ihania ja tyylikkäitä asuja! <3 Oon kyllä tosi kateellinen sun jaloista, ne on melkeinpä paras asuste asuun kuin asuun!:D Kaikkea ihanaa sun vuoteen 2014, toivottavasti blogissa tullaan näkemään yhtä ihania ja laadukkaita asukuvia kuin mitä tämänpäivän pikakelauksella ehdin katsoa! <3

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti kommentistasi :) Kiva kuulla, että sieltä palstoilta eksyy lukijoita, jotka osaa ajatella toisin kuin suurin osa siellä :) Toivottavasti viihdyt jatkossakin! :)

Hassu Anna <3 Kiva, kun oot noin onnellinen noista kengistä. Todistat sen, että jos jotain oikein tosissaan haluaa, niin sen voi saada, kunhan jaksaa nähdä vaivaa asian eteen. Olipa tosiaan kyse lähes mistä tahansa.

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, kiitoksia kovasti :) Ja joo, tahdolla vaikka seinän läpi :D

primrose (Ei varmistettu)

IHANAT! Aivan upeat mustanakin! Noikin näyttäisivät varmasti mielettömiltä tuon tyllihameen kanssa! Aikamoista säätämistä sulla näköjään oli noiden saamisen kanssa mutta mahtavaa, että sinnikkyys palkittiin! :)

Anna (Ei varmistettu)

Eiköhän sitä kokeilua ole pian luvassa ;)

Karoliina (Ei varmistettu)

Hei, onko missä postausta, jossa kerrot omasta urastasi/ koulutuksestasi? Minua kiinnostaa se, kun olet asunut australiassa ja nyt asut lontoossa, miten olet päässyt/ valinnut nämä maat? Miten pääsit lontooseen töihin? Kannattaako Australiaan lähteä ilman varsinaista päämäärää?

Anna (Ei varmistettu)

Ei ole sellaista :) Mä halusin aina lähteä Australiaan, joten menin sinne vähän muuten vaan ja Lontoo on aina ollut lempikaupunkini, ja tämä on varmaan Euroopan paras akateeminen kaupunki, joten siksi ehkä tämä valikoitui :) Ja kannattaa!! Se on niin ihana maa!!

lota

Mua huolestuttaa paljon sä ostelit ennen jos nyt sulla on kulutustottumukset muka muuttunut? Sinne virtaa kamaa samalla tahdilla kuin ennenkin: eron että nyt se on kalliimpaa. Olisi kiva kuulla aiheesta lisää sun puolelta?

Anna (Ei varmistettu)

Mua huolestuttaa paljon sua kiinnostaa tuntemattoman ihmisen kulutustottumukset, jotka ei sulle metriikään kuulu :) Eli aiheesta ei tule ainakaan tällaisilla pyynnöillä lisää mun puolelta yhdenkään sanan verran.

Katja (Ei varmistettu)

Kai se lukijoita kiinnostaa ku oot puhunu miten sun kulutustottumukset on muuttuneet ja muistaakseni oot tainnut luvata aiheesta myös kirjoittaa? Sitä postausta oon myös minä odottanut, koska oon huomannut eron ainoastaan laadun ja hinnan suhteen, en niinkään määrän. Tai ehkä nykyään vaan esittelet enemmän ostoksiasi kuin ennen.:)

Anna (Ei varmistettu)

On eri asia kiinnostaako joku lukijoita ja kuuluuko jonkin asian kritisoiminen lukijoita. Ja juuri sen takia en halua kirjoittaa aiheesta. Lukijat kokevat oikeudekseen arvostella minua ja ratkaisujani omien arvojensa puitteissa. Unohtaen, että yksi tärkeä arvo on se, ettei saa tuomita tuntematonta, ja ettei KELLÄÄN ole oikeutta kritisoida toisen valintoja, jos ei ihmistä tunne. Mun ystävät ja perhe saisi kritisoida mun parisuhdevalintoja, mun rahavalintoja, mun mitä tahansa valintoja. Mun lukijoilla ei ole siihen MINKÄÄNLAISTA oikeutta, ihan samalla tavalla kuin minulla ei ole oikeutta kävellä lähikaupan kassalle ja arvostella kassaneidin valintoja. Se on ihan yhtä tökeröä ja törkeetä, enkä koe tarpeelliseksi tarjota mahdollisuutta tähän kellekään.

Kommentoi