Tortillatime

Desktop

Mä oon yksinkertaisen ruoan ystävä. Toki oon aina ihan tulessa ravintoloissa tilaamassa tryffeliperunoita ja ties mitä makean veden ankeriaita, mutta kotona hymyn huulille saa jotakuinkin simppelein mahdollinen sapuska. Lasagnet, pastat ja tortillat kuuluu mun ”bravuureihin”, eli lähinnä niihin ruokiin, joita teen usein.. Innoissani olen taas pitkästä aikaa pyörinyt omassa keittiössä, ja herkutellut kotitekoisilla tortilloilla.

Toisin kuin monissa blogeissa, mulla ei ole tarjota jotain salsareseptiä, jossa mausteetkin rouhitaan itse. En harrasta. Kaiken tarvittavan löytää nimittäin texmex-hyllystä lähikaupasta. Silti välillä joku ihmettelee mun tyyliä tehdä tortilloja, niin jaanpa sen sitten täällä blogin puolellakin 🙂

IMG_8501

IMG_8503IMG_8505Ensitöikseni paistan jauhelihan pannussa ja lisään sen kypsyttyä joukkoon maissin, pilkottua chiliä, valkosipulia ja tomaatteja murskana. Sekaan vielä purkillinen taco- tai salsa-kastiketta (mild tai medium) ja vähän valkosipulisuolaa.

IMG_8512IMG_8504Jauhelihan paistuessa pilkon erillisiin kulhoihin avocadoa, paprikaa, kirsikkatomaatteja ja revin salaatinlehtiä pieneksi. Rucolan pesen ja kuivaan. 

Maailman helpoin ruoka on valmista! Lämmitän lätyt uunissa ja that’s about it.

IMG_8516

Levitän lämpimille tortilla-lätyille guacamolea reippaasti, sitten päälle vaan tuo jauhelihakastike, vihannekset ja salaatinlehdet. Kruunaa komeus rucolalla ja ranskankermalla!

IMG_8533 IMG_8537

Enjoy with white wine! 😉

Mä oon sen verran laiska ja kiireinen akka, että tällainen 15 minuutin valmistelun vaativa ruoka on oikeesti se, jonka teen vähintään kerran viikossa ollessani kotona.

Jakakaa teidän tortilla-vinkit ja kuolemattomimmat lisäykset tortilloihinne!!

Kommentit (33)
  1. Oi nam, kotitekoiset tortillat on jotain niin ihanaa!

    Mulla ei oo mitään vinkkejä enkä tee niitä noin hienosti kun sinä, mutta yks mitä on pakko olla, on fetakuutiot. Tuntuu tosin että tungen niitä nykyään lähes jokapaikkaan, salaattikaan ei oo melkeen mitään ilman muutamia kuutioita… 😀

  2. Mä itseasias tein just tänää quesadilloja, mitkä on suht samanlaisii ku tortillat, niihin voi laittaa samoja täytteitä ja mulla tais mennä kaiken kaikkiaan joku 15 min myös niitten tekemiseen. Laitoin täytteeks cheddar-juustoa, vähän salsaa, tikka masala maustettuu kanaa, pekonia, paahdettuu sipulia ja tomaattia. Ja lisukkeeks viel normi salaattia. Quesadilloihin käytetään myös niitä normi kaupasta ostettavia tortillalettuja, lettu heitetään suht lämpimälle pannulle ja kasataan täytteet toiselle puolelle lättyä minkä jälkeen se lettu taitetaan keskeltä ja täytteet jää sinne väliin. Mä tykkään litistää sen letun lastalla niin ohueks kun saan, paahtaa sen molemmilta puolilta et pinta jää sopivan rapeeks ja juusto sulaa sinne sisälle. AH, niin hyvää! Suosittelen kokeileen! 🙂 Yks hyvä muunnelma tohon on vaihtaa tomaatin tilalle avokadon paloja! 😉

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *