Towards home sweet home

Mungolife

Tämän postauksen ilmestymisen aikaan olemme jo matkalla kohti kotia, ja varmasti todella kaipaan jo omaa sänkyä. Vaikka rakastan olla reissussa, niin oma sänky ja oma koti on aina maailman paras asia. On ihanaa palata reissusta kotiin, joka tuoksuu niin tutulle, omiin lakanoihin ja no, tätä nykyä myös omaan kotiin. Meillä alkaa olla vihdoin kaikki muutto- ja remppajutut paketissa, edelleen olisi pukeutumishuone vielä laittamatta, ja siellä pitää tehdä aikamoinen uudistus vielä, mutta muuten. Viimeisimpänä saatiin makuuuoneemme "valmiiksi". En ole vielä ihan varma, tilataanko tuohon sängyn ylle yksi taulu, sillä silmäni vielä totuttelee tuohon uuteen sängynpäätyyn. Tulimme siihen tulokseen, että edellinen sängynpäätymme oli hieman valtavan ja tumman oloinen tuossa uudessa makkarissamme, joten laitoimme sen vaihtoon. Sängynpääty löysi uuden kodin, ja minä tilasin meille Ellokselta aivan ihanan uuden sängynpäädyn*, joka värimaailmaltaan sopii paljon kivemmin uuteen kotiin. Toki tässä on hieman totuttelua, sillä se näyttää hirveän "pieneltä" verrattuna edeltäjään, joka oli paljon leveämpi ja parikymmentä senttiä korkeampikin. Tiedättekö, kun silmä tottuu tiettyyn asiaan? Vähän sama kuin lihasmuisti. Jos appia siirtää puhelimessa eri paikkaan, niin vainakin 50 ensimmäistä kertaa mä oon avaamassa väärää appia, koska oon tottunut, että sen paikka on siinä.

Sängynpääty on meille täydellisen värinen. Meillä on tehosteseinät Tikkurilan Laasti-sävyllä, ja tämä sopii siihen erinomaisesti. Sänky myös sopii kauniisti meidän tuohon harmahtavaan lattiaan, joten olin kaikin puolin tyytyväinen hankintaan. Ja laadun puolesta sängynpääty vaikuttaa ihan superhyvältä. Lyhyen käyttökokemuksen perusteella voin suositella :) Ja siis markkinoilla on vaikka minkälaista sängynpäätyä, niin pakko sanoa, että hieman päälle 300 euroa tällaisesta hienosta ja laadukkaasta sängynpäädystä on mun mieletä todella edullinen hinta. Täntyyppisen sängynpäädyn tekeminen itse oli sellainen projekti, että en siihen ihan äkkiseltään lähtisi uudelleen, eikä matskut olisi hirveästi halvemmat, joten iso peukku tälle kyllä.

Sängynpäädyn esittelyn ohessa ajattelin esitellä hieman muutenkin meidän makuuhuoneen sisustusta. Sikäli tämä on hieman keskeneräinen, että aion vaihtaa nojatuolin ja rahin. Nuo meidän harmaat Shabby-nojatuoli* ja siihen kuuluva rahi* laitan myyntiin ja ostan niiden tilalle todennäköisesti samanlaiset beiget tai sitten samantyyppinen nojatuoli jostain muualta.

Yöpöydät ja senkin makkariin löysimme JYSKistä, ja käytimme niihin vähän DIY-muokkausta. Kyseessä on siis tämä STENLILLE-lipasto ja nämä STENLILLE-yöpöydät. Vaihdoimme niihin peiliin kivemmin sopivat vetimet, ja maalasimme pöytälevyt. Se oli itse asiassa tosi helppo ja nopea projekti. Mies hioi ohuen kerroksen tuota levyä, että saatiin lakkaus pois, ja sitten vaan Osmocolorin puuvahaa (sävy: silkki) päälle.

Ihastuimme tuohon malliin yöpöydissä ja lipastossa, ja ne sopivat hirveän kivasti meille. Halusimme jotain siroa ja vähän romanttisempaa ja nää oli tosi edulliset ja muunneltavissa helposti juuri mieluisaksi. Vetimien väli on näissä 96 mm, eli juuri sellainen standardi, johon saa vetimen melkeinpä mistä vain.

Tuo ihana koristeellinen peili on tämä Askon peili ja kehykset siihen on mätsätty Amanda B-liikkeestä. Vetimet on K-Raudasta, ja siinä olikin aikamoinen show, että sai löydettyä just noihin kehyksiin ja peiliin sopivat vetimet. Kyllä, asia olisi vaivannut mua äärettömän paljon, jos ne olisi vääränsävyisiä :D Ihanat pallojalkaiset pöytälamput löysin Minimanista, tai tarkemmin niiden jalat, ja lampunvarjot on vuorostaan Pentikin. Itseäni häiritsee älyttömän paljon nyt tuo tuolin ja rahin sopimattomuus sävymaailmaan, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. Jos jollain on tarvetta moisille, heittäkäähän meiliä, sillä olen nuo tosiaan laittamassa myyntiin :)

Mitäs mieltä te olette makkarin yleisilmeestä? :)

*-kaupallisia affiliate-linkkejä

Kommentit

Elisa (Ei varmistettu)

Aivan ihanan näköinen makuuhuone teillä! :)

E (Ei varmistettu)

Ihanan rauhoittava tunnelma välittyy ainakin näiden kuvien perusteella! :)

M (Ei varmistettu)

Mää oon kattonu samaa yöpöytää meille. :) Hyvä idea toi maalaaminen, kun en tykänny tosta väristä. Miten noi laatikot, kun luin tummemmasta pöydästä kokemuksia, että aukastessa laatikko irtoaa/tippuu?

Mirja (Ei varmistettu)

Ihanan inspiroiva postaus. Musta tuli nyt sun fani.

Emma (Ei varmistettu)

Ihanan näköistä, itselläni on tuo rahi beigenä makkarissa ja oon tykänny kovasti! Toivottavasti teet lisää sisustus postauksia, sulla todella on silmää myös sillä saralla!

Henriikka (Ei varmistettu)

Nää kotipostaukset on ihania

värejävähän (Ei varmistettu)

Klassinen mutta liian vähän värejä tilaa ihmeessä tauluja, nyt sisustuksesta tulee mieleen uusi hotellihuone. Myös lastenhuoneessa saa käyttää värejä

Anna (Ei varmistettu)

Kaikki eivät tykkää riemunkirjavasta sisustuksesta, se ei ole mikään yleinen tavoitetila. Lasten huonekin voi olla väriltään rauhallinen, lelut ja muut tuo sinne tarpeeksi väriä.

TanttaTantta (Ei varmistettu)

Mun mielestä värit voi sisustuksessa olla rauhallisia, eikä värit tarkota yhtäkuin riemunkirjavaa sisustusta :D
Esim viherkasveilla tms saa kivaa lisää ja eloa monenlaiseen tilaa ilman että siitä muuttuu rauhaton. Näin yhtenä esimerkkinä. Mutta makuasioita kaikki.

Ella (Ei varmistettu)

Kaunis makuuhuone teillä. Minun silmääni nojatuolin kangas ainakin näiden kuvien perusteella on oikein sopivan värinen huoneeseen ja sen jalat puolestaan riitelee huoneen muun värimaailman kanssa. Tuossa värissä kaunis tuoli erottuu edukseen muusta sisustuksesta! Ennen tuolin myyntiä itse maalaisiin jalat ja testasin sopisiko sitten huoneeseen paremmin.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) joo, jalkojen värjäämistä ajattelin itsekin, mutta todettiin, että halutaan noi tuolit vähän eri sävymaailmaa, niin ei viitsi alkuperäisiä alkaa vaihtamaan jos potentiaalinen ostaja ei tykkäisikään. Muu huone on vähän hiekkaisempaa, ja nuo sinertävämpää harmaata, ja toiveissa värimaailmalta sopivammat :)

Ava (Ei varmistettu)

En tiedä oonko vaan sävyille sokea mutta musta nuo tuoli ja rahi näyttää kankaansa perusteella oikein kivalta makkarissanne :) Olisiko niitäkin voinut vain tuunata maalaamalla/vaihtamalla jalat? Ymmärrän toisaalta jos ei vaan tunnu toimivan kokonaisuudessa, oon itsekin samanlainen perfektionisti :D

Anna (Ei varmistettu)

Joo, se oli alkuperäinen suunnitelma, mut nyt ku halutaan eri väriset tuolit, niin ei haluta lähtee sotkee noita jalkoja turhaan :)

AP (Ei varmistettu)

Tyylikäs makuuhuone. En muuttaisi mitään tai ehkä voisin laittaa varastoon sen yhden tummemman tyynyn.

Jessi (Ei varmistettu)

Mistä noi yöpöydän lamput on ostettu?

Krisu (Ei varmistettu)

Aivan ihana sisustus! Just sitä mistä itsekin pidän :) Tuli tuosta värikeskustelusta mieleen, että on se kumma, kun ihmiset ei ymmärrä että makuja on erilaisia. Usein se on just noin päin, että tullaan kommentoimaan värien puutetta ja hotellimaisuutta. Välillä tekisi mieli kommentoida takaisin kärkevästi, mutta toistaiseksi oon pidättäytynyt juurikin siksi, koska makuja on monia :D

(voisivatko ne värikylläisyydestä pitävät ihmiset oppia saman?)

Miina (Ei varmistettu)

Aivan ihana postaus, todella inspiroiva sisustus! Millä hinnalla myisit nojatuolin ja rahin? :) sopisi meille juuri makkariin tai olohuoneeseenkin, kun sisustuksessa hieman tummaa harmaata.

Ilona (Ei varmistettu)

Hei, mistä tuo sängynrunko on? Tuntuu että jos löytää hyvän sängynpäädyn niin on vaikea löytää siihen sopivaa sänkyä.

Kommentoi