Towards home sweet home

Tämän postauksen ilmestymisen aikaan olemme jo matkalla kohti kotia, ja varmasti todella kaipaan jo omaa sänkyä. Vaikka rakastan olla reissussa, niin oma sänky ja oma koti on aina maailman paras asia. On ihanaa palata reissusta kotiin, joka tuoksuu niin tutulle, omiin lakanoihin ja no, tätä nykyä myös omaan kotiin. Meillä alkaa olla vihdoin kaikki muutto- ja remppajutut paketissa, edelleen olisi pukeutumishuone vielä laittamatta, ja siellä pitää tehdä aikamoinen uudistus vielä, mutta muuten. Viimeisimpänä saatiin makuuuoneemme ”valmiiksi”. En ole vielä ihan varma, tilataanko tuohon sängyn ylle yksi taulu, sillä silmäni vielä totuttelee tuohon uuteen sängynpäätyyn. Tulimme siihen tulokseen, että edellinen sängynpäätymme oli hieman valtavan ja tumman oloinen tuossa uudessa makkarissamme, joten laitoimme sen vaihtoon. Sängynpääty löysi uuden kodin, ja minä tilasin meille Ellokselta aivan ihanan uuden sängynpäädyn*, joka värimaailmaltaan sopii paljon kivemmin uuteen kotiin. Toki tässä on hieman totuttelua, sillä se näyttää hirveän ”pieneltä” verrattuna edeltäjään, joka oli paljon leveämpi ja parikymmentä senttiä korkeampikin. Tiedättekö, kun silmä tottuu tiettyyn asiaan? Vähän sama kuin lihasmuisti. Jos appia siirtää puhelimessa eri paikkaan, niin vainakin 50 ensimmäistä kertaa mä oon avaamassa väärää appia, koska oon tottunut, että sen paikka on siinä.

Sängynpääty on meille täydellisen värinen. Meillä on tehosteseinät Tikkurilan Laasti-sävyllä, ja tämä sopii siihen erinomaisesti. Sänky myös sopii kauniisti meidän tuohon harmahtavaan lattiaan, joten olin kaikin puolin tyytyväinen hankintaan. Ja laadun puolesta sängynpääty vaikuttaa ihan superhyvältä. Lyhyen käyttökokemuksen perusteella voin suositella 🙂 Ja siis markkinoilla on vaikka minkälaista sängynpäätyä, niin pakko sanoa, että hieman päälle 300 euroa tällaisesta hienosta ja laadukkaasta sängynpäädystä on mun mieletä todella edullinen hinta. Täntyyppisen sängynpäädyn tekeminen itse oli sellainen projekti, että en siihen ihan äkkiseltään lähtisi uudelleen, eikä matskut olisi hirveästi halvemmat, joten iso peukku tälle kyllä.

Sängynpäädyn esittelyn ohessa ajattelin esitellä hieman muutenkin meidän makuuhuoneen sisustusta. Sikäli tämä on hieman keskeneräinen, että aion vaihtaa nojatuolin ja rahin. Nuo meidän harmaat Shabby-nojatuoli* ja siihen kuuluva rahi* laitan myyntiin ja ostan niiden tilalle todennäköisesti samanlaiset beiget tai sitten samantyyppinen nojatuoli jostain muualta.

Yöpöydät ja senkin makkariin löysimme JYSKistä, ja käytimme niihin vähän DIY-muokkausta. Kyseessä on siis tämä STENLILLE-lipasto ja nämä STENLILLE-yöpöydät. Vaihdoimme niihin peiliin kivemmin sopivat vetimet, ja maalasimme pöytälevyt. Se oli itse asiassa tosi helppo ja nopea projekti. Mies hioi ohuen kerroksen tuota levyä, että saatiin lakkaus pois, ja sitten vaan Osmocolorin puuvahaa (sävy: silkki) päälle.

Ihastuimme tuohon malliin yöpöydissä ja lipastossa, ja ne sopivat hirveän kivasti meille. Halusimme jotain siroa ja vähän romanttisempaa ja nää oli tosi edulliset ja muunneltavissa helposti juuri mieluisaksi. Vetimien väli on näissä 96 mm, eli juuri sellainen standardi, johon saa vetimen melkeinpä mistä vain.

Tuo ihana koristeellinen peili on tämä Askon peili ja kehykset siihen on mätsätty Amanda B-liikkeestä. Vetimet on K-Raudasta, ja siinä olikin aikamoinen show, että sai löydettyä just noihin kehyksiin ja peiliin sopivat vetimet. Kyllä, asia olisi vaivannut mua äärettömän paljon, jos ne olisi vääränsävyisiä 😀 Ihanat pallojalkaiset pöytälamput löysin Minimanista, tai tarkemmin niiden jalat, ja lampunvarjot on vuorostaan Pentikin. Itseäni häiritsee älyttömän paljon nyt tuo tuolin ja rahin sopimattomuus sävymaailmaan, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. Jos jollain on tarvetta moisille, heittäkäähän meiliä, sillä olen nuo tosiaan laittamassa myyntiin 🙂

Mitäs mieltä te olette makkarin yleisilmeestä? 🙂

*-kaupallisia affiliate-linkkejä

Kommentit (18)
  1. Aivan ihanan näköinen makuuhuone teillä! 🙂

  2. Ihanan rauhoittava tunnelma välittyy ainakin näiden kuvien perusteella! 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *