Travel essentials

Mungolife

Hellurei!

Me ollaan päästy turvallisesti Samuille, ja käytiin jo yhdessä suositellussa ravintolassa syömässäkin, mutta enempää ei ookkaan tänään ehditty. Paikallista aikaa päästiin hotellille iltakahdeksan pintaan, ja ilta onkin mennyt lähinnä meidän upean villan ihaillussa ja pienimuotoisessa lentoväsyssä. En tiedä mistä johtuu, mutta ensimmäistä kertaa ikinä meikäläisen tassut turposi koneessa niin pahasti, että jouduin kävelemään sekä Honkkarin että Samuin kentällä paljain jaloin, kun ei oikeen noi ballerinat mahtunu jalkaan. Jalat on vieläki läskiräpylöiden näköiset, mutta eiköhän se tästä aamuun mennessä, nukun sitten vaikka koivet kattoa kohti tyynykasan päällä :) Paljoa kävelyä ei siis tänään ois muutenkaan kiinnostunut suorittaa, että ihan hyvä tää myöhäinen saapumisajankohta.

Heyy!! We're safe and sound here at Koh Samui, and already spent a dinner ina lovely restaurant, but haven't really done much else than that yet, since we only got here at 8 PM. My feet got so swollen on the flight, it was ridiculous! I had to walk barefoot in Hong Kong and Koh Samui airports, since my feet didn't fit my flats. So it's kinda a good thing we were here quite late, since I wasn't up to walking too much either way.

Multa aina kysellään vinkkejä lentomatkustamiseen, ja mitä multa löytyy esimerkiksi käsimatkatavaroista.. Tässäpä siis mun matkustamisen olennaisimmat:

I always get asked if I have any travel tips with my luggage, and so I did a bit of a list of my travel essentials on-board: 

Mä lennän lähes poikkeuksetta mun Louis Vuittonin Neverfullin kanssa, se on ihan paras lentolaukku, koska se tuplaa mulla aina myös allas/rantakassina matkakohteessa. Lennolle yritän aina kovasti pakata mukaan kaikista olennaisimman, kunnes viime metreillä kummiskin päätän, että en uskalla jättää asioita X, Y ja Z ruumaan. Yleensä pakkaan tuohon isompaan laukkuun jonkun pienemmän laukun, että tuon voi heittää sinne ylähyllylle, ja kaikista olennaisimmat, eli kosteuspyyhkeet, unilappu, huulirasva ja lompakko on hollilla. Kuvasta puuttuu MacBook Air 11", joka lentää aina mukana, ja oikeestaan tuosta puuttuu se todellinen tilanne, eli n. 7 eri huulirasvaa, kolme suklaapatukkaa ja muumilimu :D

I almost always fly with my Louis Vuitton Neverfull, since it doubles up as my beach/pool bag when on holiday. I try to pack as little as I can, but usually tend to back waaaaay too much, since I don't feel comfortable with leaving stuff in my suitcase. My laptop is missing from the photo, as well as the actual truth of what's in my bag, which is like 7 different lipbalms, at least three bars of chocolate and my favourite Finnish soft drink, that looks like it belongs to a 3-year-old.

Löysin Lontoosta Ordning & Redalta ihan tajuttoman hyvän passikotelon! Mua niin ärsyttää, että ko. liike ei enää myy missään Suomessa, vaan ne pitää tilata netistä, mutta onneksi Lontoosta saa. Nimittäin törmäsin vahingossa tuollaiseen "krokotiili"nahkaiseen passikoteloon, jossa on paikka passille, paikka erinäisille lippulappusille (harrastan) ja viisi korttipaikkaa. On aina ärsyttäny mennä siihen passitarkastukseen/lähtöselvitykseen mukanaan passi ja sitten kaivaa jotain lentopistekorttjea tms. laukun pohjalta / lompakosta tai jostain tiesmistä. Mä oon muutenkin lompakonminimoija, mun lompakosta itse asiassa löytyy verkkopankkitunnukset, pari käyntikorttia, pankkikortit, henkkarit ja salikortti. Ei muuta. Niin on sitten ihme, jos ei satu joku Finskin kortti tai muu vastaava reissuun mukaan.. Toi passikotelo on siitä just kätevä, että siellä on mun kaikki "matkatavarat", eli Finnair Plus -kortti ja SASin se kantiskortti, eurooppalainen sairaanhoitokortti, jotain hotellikantiskortteja, matkavakuutuskortti ja taiteltuna tuolla sisällä vieläpä mun kansainvälinen resepti särkylääkkeeseen. En tarvii noita ikinä Suomessa, vaan nimenomaan aina silloin kun käytän passiakin! Niin kätevä!

I found this awesome passport holder in London, at Ordning & Reda. It's black patent "crocodile"leather, and has perfect space for everything I need when I travel. All my frequent flyer cards, insurance card and the rest of the stuff I only need overseas such as hotel reward-cards and international prescription for some medicine travel always with my passport. It's great, because I never used to find them when I needed them. Very handy and also very stylish!

Mä pakkaan aina lennolle mukaan neuleen / hupparin, huivin ja pörrötossut tai villasukat. Vaikke lentäisin elokuisesti Suomesta Thaimaahan. Ja taas oli käyttöä noille kuulkaa! Lentokoneista ei IKINÄ tiedä etukäteen lämpötilaa. Toisissa säästellään AC:ta, kun se olisi katoava luonnonvara, ja sitten saa tukehtua kuumuuteen ja tuntea, kuinka hiki virtaa. Toisilla lennoilla taas tuntuu, että jäätyy pystyyn karvatossuissa, neuleessa ja vielä villahuivi kaulalla. Nuo vie kuitenkin niin vähän tilaa loppujen lopuksi, ja pelastaessaan mahdollisesta vilustumiselta, on aika ratkaisevat matkalle mukaan. Mulla on pakkomielle, etten voi lentää kengät jalassa, ja noi pörröbootsit on siitä mahtavat, että niissä on sellanen jarrupohja, eikä ne siis muutu ihan jäätävän näköseks ku niillä tallustaa pitkin lentokonetta. Tiedättekö sellanen samanlainen ku jarrusukissa oli, kun oltiin tarhassa? Tai no mulla ainaki oli, rauhallisilla ja normaaleilla lapsilla ei välttämättä. No, noissa on just sellanen.

It doesn't matter if I'm flying to Canada in the winter or Thailand in the summer, I always pack a scarf, a sweater and my fluffy boots or knitted socks, because you never know if the cabin temperature is going to be freaking hot or icy cold. It's all about layering, because every flight is a mystery, when it comes to AC.

Mulla on yleensä lennoilla aina läppärin lisäksi iPad, jolta luen kirjoja. Useimmiten pitkillä lennoilla kaipaan mukaan ihan "oikeata" kirjaakin, tällä kertaa mukaan se yksi Nesbo, joka multa aikanaan jäi väliin. Oikeassa kirjassa on se etu, että sitä saa lukea milloin vaan koneessa, iPad pitää laittaa jemikseen aina nousuihin ja laskuihin. Eli just sillon kun joku on murhattu / rakastunut / koukuttunut huumeisiin tai eksynyt väärään maahan siinä kirjassa. Ja välillä tekee ihan hyvää lukea paperilta, eikä screeniltä. Hammasharja ja -tahna, sekä heleyttävä naamarasva vie pitkälle. Kamera ja aurinkolasit sinänsä aika siinä ja tässä onko ne nyt aivan ehdottomia mukaan, kun taas kuulokkeet ja toi unimaski on aivan ehdottomat, ainakin mulle! Mä en voi nukkua koneessa, ellen soita musaa mun rauhallisen musiikin soittolistalta, enkä nuku varmaan sekuntiakaan, ellen saa blokattua näköpiiristäni kaikkea tolla maskilla. Kuvasta puuttuu myöskin mun matkatyyny, sellanen pitää olla aina pitkillä matkoilla. Itse asiassa käytännön vinkki on sellanen, että kannattaa pakata mukaan pitkälle matkalle kahdet erilaiset kuulokkeet. Mä kuuntelen lennoilla fifty-fifty nappikuulokkeilla ja mikkihiirikuulokkeilla, koska mulla ainakin korvat helposti väsyy jos monta tuntia on samat kuulokkeet korvissa :)

I usually have my iPad as well as my MacBook, since it stores so many books, that I cannot bother dragging around with me. I do prefer to have one actual book with me as well, since you're not allowed to use iPad for takeoff and landing, and it's sometimes nice to read from actual paper rather than screen. I also try to have two different kind of earphones with me, so my head doesn't start aching. All in all, most important things for me to have with me on the flight is my sleep mask and my earphones, since I can't sleep on the flight without either of them.

Sitten vaan mukaan kärsivällinen mieli erinäisiin matkalla todennäkösesti esille tuleviin kommelluksiin ja valmista!

Then all you need is a patient mind and good attitude, and you're all set! :) 

Kommentit

Oi, joku muukin tykkää Nesbosta! <3 Sun blogista tuli yks mun ihan lemppareista heti kun tänne ekan kerran eksyin, sulla on tosi ihana tyyli tehdä tätä juttua!

Anna (Ei varmistettu)

Mä oon lukenut itse asiassa kaikki noi Nesbön aikuisten kirjat, se on ihan paras kirjailija! Torakat vaan suomennettiin jotenkin hassusti viisi vuotta jälkijunassa, joten se jäi aikanaan lukematta :/

täh? (Ei varmistettu)

Kuinkahan monta erilaista passikoteloa sulla on ja oot täällä esitelly? Mitä järkee niitä on hankkia useita, kun yhtä käyttää?

Anna (Ei varmistettu)

Johan nämä on toiset, jotka olen esitellyt :D Ne pari vuotta vanhat Victoria's Secretit olen siirtänyt toiseen passiini, nämä kun oli kätevämmät :D Mulla on muuten kaksi passia, eli ihan kaksia kuoriakin käytän ;)

Lukijaaa (Ei varmistettu)

Menkää Samuilla syömään Baciin!!! Parasta Italialaista, jota oon eläissäni ikinä syönyt :D sienirisotto.......

Anna (Ei varmistettu)

Käytiin siellä itse asiassa eilen vinkistäsi :) Oli ihan hyvää sienirisottoa, mutta jos erinomaista sienirisottoa kaipaa, niin sitten suunnaksi Tony's Deli Helsingissä, omnom!! :)

Lillyann (Ei varmistettu) http://ilmavirta.blogspot.fi

Ihan loistava postaus! Mulla on aina hirveet ongelmat, kun en tiiä mitä pakkaisin koneeseen mukaan ja mitä päästän ruumaan, joten tää oli kyllä todella tarpeellinen tietoisku mulle! Tota kuulokejuttua en oo ees tullu ajatelleeksi, vaan tyytyny kipeisiin korviin liian pitkään napeilla kuunnellessa. Pitääpä ens kerralla koittaa tätä kikkaa pidemmällä lennolla. Tulin myös siihen tulokseen, että tarviin tomoset pörrötossut, passikotelon ja silmälaput :D Eikä isompi lentokassikaan olis pahitteeksi... Oh well, rahanmenoa ei voi estää :DD Oon aina vaan koittanu selvitä pienellä kassilla, jossa on just joku laturipiuha, nappikuulokkeet ja villasukat mukana. Ehkä ens matkaa varten voin hyvällä omallatunnolla ostaa paremman laukun :D

Yks postaus mikä tuli mieleen tähän aiheeseen liittyen, niin ois kiva tietää miten valitset vaatteet lentomatkaa varten. Mulle sekin tuottaa aina ongelmia, kun haluan olla siisteissä vaatteissa, mutta jossain vaiheessa alkaa aina farkun napit painaa ja pusero kiertyy inhottavasti päälle ja oon ku pikkulapsi sunnuntaikirkossa, jonka saparot kiristää ja pellavamekko pistelee :D Varsinkin suuriin lämpötilaeroon lähtömaan ja tulomaan välillä on hirveän vaikea varustautua järkevästi.

Anna (Ei varmistettu)

Hahaha, pahoitteluni jos lompakko paukkuu, mutta mähän en siis osaa lentää kevyesti pakaten :D Eli ei välttämättä kannata edes ottaa musta mallia :D

Haveaniceday

Kommellus linkki oli hauska ja niin totta :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

aswdwfr (Ei varmistettu)

Ei liity itse postaukseen, mutta ootko tietonen että susta puhutaan uusimman Trendin yhessä jutussa? :)

Anna (Ei varmistettu)

En itse asiassa tiennyt, mutta pyysin tämän jälkeen ystävääni lähettämään mulle kuvan jutusta :)

Alessia (Ei varmistettu) http://stylist-diaries.blogspot.com/

Kiitos hyvistä vinkeistä! Olen pitkään hakenut passille kuoria ja tuo näyttää kätevältä.

Anna (Ei varmistettu)

Toi on kyllä ihan paras :)

Essi (Ei varmistettu)

Hei! Ei kannataisi kävellä ilman kenkiä ainakaan yleisillä paikoilla (kaduilla, kaupungeissa,lentokentillä yms.) ruusu voi tarttua pienestäkin haavasta ja ruusun voi saada juuri näiltä yleisiltä paikolta. Kaverini sai ruusun, kun käveli suomessa kadulla paljain jaloin, koska ei pystynyt kävellä korkokengillään. Ruusu ei ikinä parane. Se jää elimistöön eliniäksi.

Anna (Ei varmistettu)

Hyvä tietää, tosin tän muistaminen joskus 3.30 yöllä saattaa olla aika mahdoton tehtävä :D

Minttu-Maaria (Ei varmistettu) http://www.cocoandcarrie.blogspot.fi/

Et arvaakaan, miten iloiseksi teit minut tällä postauksella ja lähinnä sillä asialla, että tiedän, että joku muukin jäätyy pystyyn lentokoneessa ja varustautuu villasukilla! Ja että sulla on pakkomielle, ettet voi lentää kengät jalassa, sama täällä! En ole koskaan nähnyt kenenkään muun käyttävän lentokoneessa villasukkia ja siksi olen tuntenut itseni vähän oudoksi, vaikka mitäpä se oikeastaan kellekään kuuluu, mitä minulla on lentokoneessa jaloissani. Mutta nyt tuo weirdo-fiilis katosi, kiitos sinun :)

Anna (Ei varmistettu)

Haha, hauska kuulla :) Joo, mä sompailen ympäri lentokonetta aina noissa tossuissa :)

Jui (Ei varmistettu)

Anna senkin julkkis! Susta juttua uusimmassa Trendissä;) käypä tsekkaa :)

Anna (Ei varmistettu)

Ohoh, joo pyysin kaveria laittamaan mulle kuvan jutusta :)

Anna (Ei varmistettu)

great post! On my flight back from Helsinki to Hamburg on monday it was so freezing cold :( so for the next time I'll take a jacket and scarf with me! :D No matter what, haha.

Anna (Ei varmistettu)

Ohh, you were visiting Helsinki? Lovely :) And yep, scarf for the flight is just necessary addition to your carry ons :)

Anna (Ei varmistettu)

Yes I was :) Second time this year, I love it! :) And I saw you on friday but I was too shy to say hi :( and now I hate myself haha :)

Anna (Ei varmistettu)

Ohh, really? Where did you see me? :)

Anna (Ei varmistettu)

My friend and me went to the Olympia tower on Friday afternoon and after that we were looking for a super market or something and then we sat down on a wall in a street and I'm not sure if it was you, who was walking in a cafe or bar or something like that. :) so I didn't say anything.

Anna (Ei varmistettu)

It might've been me, difficult to say :) I do live in the area :)

Anna (Ei varmistettu)

Ah okay! :) Well than maybe I'll have more courage to say hi the next time :) but if it was you, you're even more gorgeous then on your pictures here! <3

Anna (Ei varmistettu)

Haha, then it absolutely had to be me :D Just kidding, now I'm bothered with this.. Do you remember what I was wearing? Maxi blue dress?

Anna (Ei varmistettu)

Hahaha :D no that's true! :P and yes it was a blue dress and sunglasses :) Oh no, that was really you! And I had the chance to meet you. :(

Anna (Ei varmistettu)

Oh damn, well maybe next time :)

Sohwi (Ei varmistettu)

Moi :) Oon ajatellut hommata Samsung Galaxy Cameran, onko sulla sattumoisin nuissa kuvissa tässä postauksessa tuo kyseinen kamera? Ensiksikin kysyn, että onko helppokäyttöinen? Jos haluaa siirtää kuvat tietokoneelle niin pitääkö vaan ottaa muistikortti ja laittaa koneeseen, siis sellainen perus muistikortti minkälaien on melko monissa kameroissa vai pitääkö siihen ostaa joku johto vai tuleeko mukana? Vai ostanko vain tuon muistikortin? Eli jos ostan sen niin ostanko vain kameran ja muistikortin? Onko siinä valmiiksi se mikälieonkaan se että netti toimii, niin että pääsen vaikka facebookiin sillä vai pitääkö netistä maksaa? Kiitos paljon jos osaat vastata näihin mun kysymyksiin, en halua ostaa sitä ennekuin olen saanut kaikkia asioita selville siitä mitä haluan koska mulla on yks toinenkin kameravaihtoehto niin haluan tietää että minkälainen tämä kamera on (: ? Ihanaa lomaa teille Thaimaaseen <3

Anna (Ei varmistettu)

Mä tykkään siitä kovasti, se on tavallaan puhelin, joka on kamera ilman sitä puhelimen ominaisuutta. Saa tarkkoja kuvia ja saa helposti upattua niitä someen, mutta mä en lähtis kyllä ottamaan tuota mikrojärkkärin sijaan. Kaikki muu tulee valmiina, mutta datakortti pitää hakea, että pääsee nettiin :) Tosin mä vaan teteroin oman puhelimeni nettiä tohon kameraan, niin en oo tarvinnu sitä :)

sohwi (Ei varmistettu)

Aa okei :) Mutta voiko kuvia siirtää tietokoneelle pelkän muistikortin avulla ?

Anna (Ei varmistettu)

No harvassa koneessa on lukija niin pienelle kortille, mutta jos hankkii korttiadapterin, niin sitten :)

Kommentoi