Travel essentials

Mungolife

*Kaupallinen yhteistyö Vitabalansin kanssa*

Kirjoittelin tuossa aiemmin kevään terveellisistä lisistä ruokavalioon ja moni teistä tuntui olevan kiinnostunut tuosta biotiinista. Nyt ajattelin jatkaa hieman tuota juttusarjaa, nimittäin tässä kuukauden aikana matkustelen aika hurjasti, ja siihen liittyen mielelläni vinkkaan parista hyvästä tuotteesta matkustelijoille.

Itse olen saanut matkustaa melko lailla terveenä useimmiten, mutta Vietnamissa vuonna 2012 kokemani norovirus jätti lähtemättömän vaikutuksen. Eikä mitenkään positiivisella tavalla. Söimme sinä päivänä Vietenamissa Merin kanssa samoja ruokia ja joimme samoja juomia, mutta Meri selvisi ilman virusta. En toki voi sormella osoittaa varmasti sitä, missä meni pieleen, mutta yksi ero ruokavaliossamme tuolloin oli. Meri söi maitohappobakteereja, ja minä en. Sen jälkeen olen korjannut virheeni, ja syön kiltisti maitohappobakteerini ennen reissua ja reissussa. Ja vielä sen jälkeenkin. Yksi Apteekin tuttuja maitohappovalmisteita on Vitabalansin Lacto Seven, jota olen jo käyttänyt muutaman vuoden ajan. Lacto Seven sisältää seitsemää eri maitohappobakteerikantaa, ja sitä voi käyttää ihan päivittäin arjessa, mutta erityisen suositeltavaa sen käyttö on reissuissa ja antibioottikuurien aikana. Probioottiset maitohappobakteerit sanana kuulostaa joltain pelottavalta setiltä ja herättää kysymyksen siitä, miksi haluaisin syödä bakteereja, yäk?

No, probiootithan ovat siis niitä hyviä tyyppejä! Nämä maitohappobakteerit ovat niitä mikro-organismeja, joita kroppamme tarvitsee, sillä nämä bakteerit tasapainottavat immuunijärjestelmämme toimintaa ja lisäävät vastustuskykyä. Käytännössä nämä maitohappobakteerit auttavat monella eri tavalla. Esimerkiksi antibioottien aiheuttaessa tuhoa ja epätasapainoa kropan normaaliin toimintaan, maitohappobakteerit palauttavat tasapainoa ja suojaavat suolistoa. Maitohappobakteerit ovat hyödyllisiä monien eri tautien ehkäisyssä ja hoidossa ja niillä on vaikutusta mm. niinkin arkisiin asioihin kuin ruuansulatushäiriöihin, ruoka-aineallergioihin ja vaikkapa laktoosi-intoleranssiin ja virtsatietulehduksiin.

Joidenkin tutkimusten mukaan probiootit jopa lieventävät ahdistusta ja kroonista väsymystä!

Matkustaessa maitohappobakteerit ovat elintärkeitä, sillä uudessa maassa kohtaa aina uuden bakteerikannan. Jos ei halua viettää lomaa kiinteässä suhteessa vessanpönttöön, on suositeltavaa ottaa maitohappobekteereja jo ennen matkaa (muutama päivä riittää) ja jatkaa niiden syömistä koko matkan ajan. Näin kehon oma bakteerifloora vahvistuu ennen matkalle lähtöä ja vieraiden bakteerien hyökkäystä on helpompi vastusta. Jotta kropan hyvät bakteerit jaksavat taistella huonoja vastaan, on niitä vahvistettava. Victory in numbers, sillä kun kropassa on paljon maitohappobakteereja, niiden on helpompi voittaa uudet, huonot bakteerit.

Mulla on itselläni aika herkkä maha, joka saattaa kiukkuuntua ihan mistä tahansa. Itse pyrin syömään maitohappobakteereja aina kun vaan muistan päivittäisten vitamiinien tapaan :)


Postauksessa esiintyvistä tuotteista Lacto Seven on hyvä jokapäiväisessä käytössä ja esim. Euroopan matkoilla tai muutenkin “vatsaturvallisissa” kohteissa. Boulardii Travel vuorostaan on vähän kuin kovempi isoveli, nimittäin kyseessä on hiivasienikapseli, joka sisältää Saccharomyces boulardii -hiivasientä. Tätä sientä löytyy kehosta ihan luonnollisesti, mutta matkustettaessa hieman eksoottisempaan kohteeseen, on sen vahvistaminen paikallaan.

Saccharomyces boulardii hiivasieni on luonnostaan vastustuskykyinen antibiooteille eikänäin ollen kuole suolistossa antibioottihoidon aikana. Tätä valmistetta voinkin suositella reissuihin, jotka ovat vaikkapa Aasiaan tai Afrikkaan, ja ylipäätään maihin, joissa bakteerikanta on hyvin erilainen. Myös todella lämpimään matkustaessa Boulardii Travel ei ole yhtään liitoittelua, sillä lämpimässä säässä ruoat pilaantuvat paljon nopeammin. Varsinkin matkustettaessa maihin, joissa voi ruoan hygieeninen taso hieman vaihdella, suosittelen ehdottomasti tätä vahvempaa apua vatsalle.

Voin nimittäin kokemuksesta kertoa, että ei ollut kivaa kun Vietnamissa olosta yli puolet meni läheisessä suhteessa vessanpönttöön. Vaikka söimme hyvässä ravintolassa, niin ei se lohduttanut kun oksu lensi 17 kertaa yhden yön aikana ja makasin vuorokauden vessan kylmillä kaakeleilla, sillä en vaan jaksanut könytä välissä aina 5 minuutiksi sänkyyn. Not fun. I kid you not. Mun kohdalla norovirus vaikutti lähes neljä päivää, enkä neljään päivään saanut alas muuta kuin kanalientä ja valkoista riisiä sekä vähän vichyä.

Opin kerrasta, ja nyt matkustaessa mukanani kulkee aina vähintäänkin maitohappobakteerit.

Lacto Seveniä saa 50 kpl:n pakkauksessa 12,50 €:n hintaan ja kolmen kuukauden 100 pillerin pakkaus maksaa n. 21 euroa. Boulardii Travelia vuorostaan saa 20 tai 50 tabletin pakkauksissa, ja hinta on joko kympin tai parikymppiä. Boulardii Traveliahan ei ihan hirveästi tarvitse, sillä sen käytön voi aloittaa pari päivää ennen matkaa ja jatkaa koko matkan ajan. Näin yleensä tuo 20 tabletin pakkauskin on riittävä. Boulardii on edullisempi kuin moni muu samankaltainen tuote, esim. Precosan hinta 20 kapselille on 12,95 €.

Onko lukijoiden joukossa matkalle lähtijöitä? Nimittäin Vitabalans voisi taas ystävällisesti arpoa lukijoideni kesken 3 kpl Lacto Seven -pakkauksia! (50 tablettia per pakkaus)

Kertokaa miksi te haluatte päästä kokeilemaan näitä, niin osallistutte arvontaan :)

Kommentit

krista (Ei varmistettu)

Moi!

Jos ja kun muutatte pois tuosta nykyisestä kämpästä, niin onko mitään mahkuja saada kuvia (muuton jälkeen siis) tuosta vanhasta asunnosta ja sisustuksesta? Sulla on tuota sisustussilmää niin olis ihana saada inspiskuvia, erityisesti pukeutumishuone kiinnostaa :)

Sini (Ei varmistettu)

No kesälomareissua varten haluaisin testata niitä, kerran olen noron tai vastaavan saanut Turkin lomalta ja uudelleen en halua sitä kokea. Ensin odottaa lomaansa monta viikkoa ja sitten joku mahapöpö lopulta pilaa sen, se ei ole reilua.

annie (Ei varmistettu)

Myös mun maha kiukkuuntuu usein ja etenkään reissussa se ei ole kivaa. Joskus muinoin olen matkalle maitohappobakteereita ostanut mutta tietysti unohtanut syödä, just heitin pois koska menneet vanhoiksi. Muutama reissu kesälle varattu, mielelläni kokeilisin.

Sande (Ei varmistettu)

Mulla on oikein positiivisia kokemuksia maitohappobakteereista. Syön niitä usein niinä vuodenaikoina, kun ympärillä jyllää kaiken maailman taudit sekä ennen matkoja ja niiden aikaan. Lopputalvesta jouduin myös syömään muutaman päivän antibioottikuurin, jonka aiheuttamia tuhoja vastaan taistelin nestemäisessä muodossa olevien maitohappobakteerien avulla. Myös vatsatautien yhteydessä maitohappobakteerit on suositeltavia.
En tosin vielä ole löytänyt omaa suosikkimerkkiä, joten kokeilisin mielelläni Vitabalansin tuotetta, joka näyttää olevan kapselimuodossa. Kuulostaa reissulla kätevämmältä kuin litkujen sekottelu tai purutabletit, joiden ottaminen tuppaa muistumaan mieleen vasta hampaidenpesun jälkeen. ;) Luvassa on reissu Indonesiaan, joten näille kavereille olisi käyttöä :)

Tiia (Ei varmistettu)

Hep! Reissu edessä kuukauden päästä ja vuosi sitten Turkin reissuun lähtiessä tein sen virheen, etten maitohappobakteereja syönyt ja siitä sitten kyllä myös kärsin.. Kaksi päivää meni jonkinlaisen vatsataudin kourissa ja hotellihuoneen vessan kylmä lattia tuli tutuks! Joten nyt ehdottomasti tälle lomalle tarvin moiset napit matkaan mukaan.

jenny (Ei varmistettu)

Täällä ollaan pian Espanjaan lähdössä ja omistan maailman hankalimman vatsan toimintoineen, joten tämmönen olisi kyllä enemmän ku tarpeen! :-)

mallu (Ei varmistettu)

Mä oon tänä vuonna syöny maitohappobakteereja aina kun joku lähipiirissä ollu flunssassa. En tiedä johtuuko tästä vai mistä, mutta flunssat ei o muhun iskeny! :) kop kp, koputan puuta :D

Iksa (Ei varmistettu)

Kesäkuussa ois suuntana Lontoo ja elokuussa Kos, joten tarvetta maitohappobakteereille olis! Just maanantaina palauduin Espanjan reissulta, maitohappobakteereja vedeltiin ystävän kanssa koko reissun ajan eikä kyllä tarvinnut kummankaan vessassa asustella :)

Pia (Ei varmistettu)

Lähtö on kohta ja Aasiaan päin. Eli tarvetta olisi :)

Tiina (Ei varmistettu)

Olen tosi herkkävatsainen ja niin hieno reissu odottaa kahden viikon päässä, että mielelläni kokeilisin LactoSeveniä, jotta ei pöpöt iskisi. Ensimmäinen kunnon loma nykyisen mieheni kanssa <3

Ellu (Ei varmistettu)

Malesiaan menossa toukokuun alussa

Miia (Ei varmistettu)

Rupes heti omatunto soimaan, kun luin tän, lähden muutaman viikon päästä Kiinaan enkä oo yhtään vielä miettinyt maitohappoja! :))) Olis siis mahtavaa voittaa nää, tää postaus tuli kuin kreivin aikaan :D

Marianne (Ei varmistettu)

Kesäkuussa on lähtö USAan kolmen viikon roadtripille, jossa ruokapaikat kyllä vaihtuu tiuhaan eikä ikinä tiedä mitä tulee vastaan! Tää oli hyvä lisä reissun muistilistaan! :)

Eija (Ei varmistettu)

Mun on nyt kyllä ihan pakko korjata pari asiaa, ei mitenkään vihasella äänensävyllä eikä mitenkään muutenkaan ikävällä, vaan ihan vaan koska opiskelen lääkealaa (farmasiaa). :D Eikä tarvii julkaista tätä mun kommenttia jos et halua, aattelin vaan ettei ainakaan sulle jää väärä käsitys ko. aiheesta. :) Vaikka toki ois ihan hyvä, ettei muutkaan ihmiset opi väärin ja selittele ihan vääriä asioita.

Maitohappobakteereista ei ainakaan ole haittaa, mutta tutkimustieto näistä on melko ristiriitaista: ei ole ainakaan vielä pystytty täysin todistamaan niiden oikeaa hyötyä tai kykyä ehkäistä bakteeri-infektioita. Toki plasebo on todistettu ihan oikeaksi "auttavaksi voimaksi", joten kyllä varmaan jo ihan plasebon vaikutuksesta nämä voivat auttaa. ;) Ahdistusta ja kroonista väsymystä nämä valmisteet eivät kyllä lievitä muuten kuin plasebon avulla. :D

Toiseksi, maitohappobakteerit auttavat vain bakteeri-infektioita vastaan (eli ei siis norovirusinfektiota vastaan :). Maitohappobakteerien teho perustuu siihen, että ne ovat vähän kuin "normaaliflooraa" eli ihmisen normaalia suoliston mikrobikantaa, jotka kilpailevat suolistoon tulevien haitallisten bakteerien kanssa ravinnosta. Ja toi virtsatietulehdukset... En usko, että ainakaan sen hoidossa auttavat, sillä eihän ne maitohappobakteerit suolistosta pääse virtsaputkeen. Virtsatieinfektion ehkäisystä en tiedä, sillä voihan olla, että ne vaikuttavat E. coli kantoihin suolistossa jotenkin, ja tällöin myös vähentävät niiden joutumista virtsaputkeen.

Niin ja Saccharomyces boulardii (S. boulardii) on hiiva niin kuin mainitsitkin, mutta antibiootit eivät vaikuta siihen sen vuoksi, että antibiootit bakteeri-infektion yhteydessä määrättynä vaikuttavat bakteereihin, eivätkä hiivoihin (sieniin), minkä vuoksi ko. valmistetta voi ottaa samaan aikaan antibioottien kanssa (ne eivät siis vaikuta antibiootteihin tai toisinpäin).

Ymmärrän, että nää kaikki lääkkeisiin ja ihmiskehoon yms liittyvät jutut ovat monimutkaisia ja vaativat paljon opiskelua ennen kuin niitä ymmärtää kunnolla, mutta toivon, että tajusit mun selityksistä jotakin. :) Ja otan kyllä itekin aina maitohappobakteerit matkalle mukaan (ja alotan ennen käytön), jos ne edes ihan vähän auttaisivat. :) Lääkehiili ois kanssa hyvä ottaa matkalle mukaan ja ottaa sitä heti silloin, kun ripuli alkaa, jolloin toksiinit imeytyvät lääkehiileen ja tulevat ulosteen mukana pois. Tämän jälkeen voi aloittaa ripulilääkityksen, kun suolistossa ei ole enää myrkkyjä, jotka aiheuttavat ripulia, ja ripulilääkkeen rauhoittavat suolen toiminnan (hidastavat sen toimintaa). Ja lisäksi pitää muistaa juoda paljon vettä ja suolaa, ettei kuihdu. :)

Hehe tulipas pitkä infopaketti...

Ps. Maitohappobakteereja ei saa ottaa samaan aikaan, koska ne heikentävät antibioottien tehoa, vaan olisi hyvä pitää pari tuntia väliä antibioottien ja maitohappobakteerivalmisteiden ottamisen välillä. Ja vaikka maitohappobakteereja voikin kokeilla antibioottihoidon yhteydessä, ei niistä välttämättä ole lainkaan apua (valitettavasti).

Ab-koukussa ollut (Ei varmistettu)

Enpä ole ikinä kommentoinut, mutta nyt on kyllä melko mutkat oikovaa farmasiaa.
Antibiootit hävittää myös kaikki hyvät bakteerit, ja antibiootista riippuen sekoittaa vatsan bakteerikannan. Normaaliin suolistoflooraan palautuminen voi kestää joka 6 kk - 2 vuotta. Tuossa palautumisessa maitohappobakteerit voivat auttaa huomattavasti. Huono suolistoflora taas voi aiheuttaa esim. väsymystä, turvotusta ja päänsärkyä ym. Kokeile vaikka syömällä viikko roskaruokaa, että mikä on olo, kun hyvät bakteerit häviää, että onko erilainen kuin suolistoa hellivämmällä ruokavaliolla. Näin paljon suolisto vaikuttaa hyvinvointiin.

Hyvät maitohappobakteerit tuhoutuu helposti ab-kuurilla, ei toisinpäin. Syy siihen, miksi nämä kuuluu ottaa eri aikaan on se, että samaan aikaan otettuna ab tuhoaa sen maitohappobakteerin ja maksat ikään kuin turhasta, eikä mitään hyötyä ole. Oikein otettuna ne kyllä voivat ehkäistä antibioottien usein aiheuttamat vatsavaivat.

En nyt ehkä lähtisi virtsatietulehdusta pelkästään näillä hoitamaan, mutta miten se maitohappobakteeri ei muka pääse vatsasta virtsaan, mutta kaikki lääkkeet pääsee? Itsellä vastaavan tulehduksen jälkeen kontrollissa löytyi vain yksi bakteeri, hyvä lactobasillus (maitohappobakteeri), jota söin ab-kuurin kanssa.

Esim. stressi aiheuttaa vatsaoireita, joiden hoitoon maitohappobakteerit voi auttaa. Ovat turvallisia joka päivä käytettynäkin, eikä niistä niin ole todellakaan haittaa ihmiselle, kuten sanoitkin. Hyödyt taas voivat olla suuremmat kuin vielä tiedetäänkään. http://www.health.harvard.edu/vitamins-and-supplements/health-benefits-of-taking-probiotics

O (Ei varmistettu)

Siskoni matkustaa Japaniin, joten hän saisi ehdottomasti käyttää näitä :)

Ansu (Ei varmistettu)

Reissu suunnitteilla, joten maitohappobakteerit ei ois pahitteeks

Idahhh (Ei varmistettu) http://idahhh.blogspot.fi

Mulla on ollut todella herkkä vatsa jo monta vuotta. Luulen että se johtui munuaistulehdukseen syödyistä vahvoista antibiooteista koska sen jälkeen vatsa ei palautunut normaaliksi ja olen joutunut jättämään esi rakastamani ruisleivän kokonaan ruokavaliosta. Niin hullulta kuin se kuulostaakin en ole tehnyt sen enempää asialle ja opetellut elämään sen kanssa mutta maitohappobakteereja en ole koskaan juurikaan syönyt joten niistä saattaisi olla apua ihan normaaliin arkeen ja tietysti myös helpottamaan oloa reissatessa! :)

Meri (Ei varmistettu)

Mä oon pian lähössä ekaa kertaa kaukokohteeseen, eli suuntana ois Bali! Mullakin on melko herkkä vatsa, joten ois varmasti ihan järkevää syödä maitohappobakteereja ennen kyseistä reissua... :D Palkinto ei siis jäis käyttämättä tässä osotteessa!

Maitohappobakteerit on ollu aina välillä säännöllisessä käytössä ihan normiarjessakin. Raskausaika altistaa hiivatulehduksille, joten sillon aloin syömään säännöllisesti, kun halusin ehkäistä kierrettä. Samaan tarkoitukseen kelpaisi nuo edelleen. :)

Hannn (Ei varmistettu)

Lähden reissuun kuukauden päästä! Koskaan ei ole mitään mahatauteja yms. tullut, vaikken ole mitään pillereitä syönyt. Täytyy varmaan koputtaa puuta :D

Katja (Ei varmistettu)

Iik pakko saada koko 5 henkiselle perheelle seuraavalle kesäreissulle! Ei tahtoisi yhtään päivää menevän "pönttöön" kullankalliista yhteisestä lomasta. Olisi muuten kiinnostavaa kuulla muusta varautumisesta erilaisia virus/bakteeritauteja vastaan. Eli oletko ottanut hepatiitti rokotukset ym. ym.

Linda (Ei varmistettu)

Mun vatsa ärsyyntyy tosi helposti millon mistäkin ruuasta ja ihan stressistäkin, joten olis mielenkiintoista kokeilla josko maitohappobakteereista olis apua! Lisäksi ollaan lähdössä Aasian matkalle kesällä niin sinne ainakin tulis maitohappobakteerit tarpeeseen :)

Heidi (Ei varmistettu)

Edessä olisi parin viikon reissu Filippiineille ja olen jo valmiiksi panikoinut, kuinka suuren osan matkasta joudun viettämään mahakivuissa. Mun vatsa kun täällä Suomessakin erittäin herkkä ja hankala:D En ole koskaan matkustanut Euroopan ulkopuolelle, joten haluan ehdottomasti saada lomastani kaiken irti!

susanna (Ei varmistettu)

Mulla ei ole lähitulevaisuudessa reissua tulossa, mutta olen kuullut että viimeisellä kolmanneksella kannattaisi syödä maitohappobakteereita, koska ne vaikuttavat suoraan syntyvän lapsen bakteerikantaan. Itsellä siis starttasi juuri viimeinen kolmannes. ;-)

Karolinnas

Kääks vilahti tuossa sivussa (IG) niin herkullisen näköinen tiikerirapu annos..NAM! Onko kuva siis Tallinnasta, muistatko mikä ravintola? :)

Iida (Ei varmistettu)

Parin viikon päästä reissu jenkkeihin tulossa, tuttu tuote on tuo Lactoseven, on tullut syötyä monet kerrat ja hyväksi havaittu :)

Erika (Ei varmistettu)

Mulle tulisivat tosiaankim tarpeeseen, sillä tuntuu, että saan melkein jokaisella rantalomalla jonkun oksennustaudin... Viimeksi Maltalla, sitä ennen kahdesti Teneriffalla, Kreetalla...

Sonja (Ei varmistettu)

Hei,
kuukauden päästä lähden kavereiden kans Aasiaa kiertämään seitsemäksi viikoksi ja vielä on maitohapot ostamatta eli tarpeeseen tulisi täälläkin :-)
- Sonja

Annuli (Ei varmistettu)

Hei! Afrikkaan pitäisi mennä alkukesästä etsimääm Afrikan tähteä, ja kaikkea muutakin, joten mukana kilpailussa!

Hemppe (Ei varmistettu)

Itellä on myös erittäin herkkä maha, ja meneekin aina sekaisin matkoilla. Maitohappobakteerit ovat olleet meikäläisen apuna jo pidemmän aikaa siis, mutta näitä yksilöitä en olekaan kokeillut ! Syksyllä saattaa olla reissu tiedossa lämpimään kohteeseen, joten tulisivat kyllä tarpeeseen. :)

Tuuli (Ei varmistettu)

Kesällä oon lähdössä USA:an niin olis kiva päästä kokeileen noita maitohappobakteereita. Joskus on tullu kokeiltua mutta en oo muistanu taas niitä:D

Sarianne (Ei varmistettu)

Olen lähössä kaverini kanssa kesällä Kreikkaan, mun bravuurini on hankkia joka_ikisellä ulkomaanreissulla jonkinlainen vatsatauti/ruokamyrkytys. :( Etenkin pari kesää sitten Turkissa hankittu norovirus teki lähtemättömän vaikutuksen. :D

Laura (Ei varmistettu)

Kesällä on luvassa paljon matkustamista niin olis kiva kokeilla maitohappobakteereja :)

Aliisa (Ei varmistettu)

No voi hiton hitto, just ostin noita lacto seveneitä kiinan matkalle. Olisi varmaan kannattanut ostaa jotain vahvempaa! Kuulostaa ihan kamalalta noi sun kokemukset, ite en oo oikeestaan vielä paljoa euroopan ulkopuolella matkustellut niin ei oo ennen tarvinnut mitään noroviruksia ja maitohappobakteereja miettiä.

Suvi Nieminen
MissCharlotta

Reissu ois eessä viimeinkin ja ottaisin nuo mieluuusti matkaseuraksi!

emppu (Ei varmistettu)

Mulla on ollut muutaman kuukauden sisällä monta virtsatietulehdusta ja pelottaa että tulee taas uudestaan. Pitää kyllä hankkia noita jos auttaisivat katkaisemaan kierteen!

Lotta (Ei varmistettu)

Oon joutunut olemaan lyhyen ajan sisään monella antibioottikuurilla ja minun herkkä vatsa ei oo kestänyt sitä. Ravintoterapeutin suosituksesta oonkin nyt noin puolen vuoden maitohappobakteeri-kuurilla ja tarkotus on noin kuukauden välein vaihtaa toiseen merkkiin, jotta eri bakteerit pääsisi tulemaan eivätkä ne ainoot samat, joita yhdestä ja samasta tuotteesta tulee. Tuota en oo vielä päässyt kokeilemaan, ja mielelläni kokeilisin!

Helena (Ei varmistettu)

Vatsani on jo Suomen olosuhteissa erittäin herkkä muutoksille. Keväällä ja kesällä tulen matkustelemaan paljon ja tarvetta tuotteille olisi paljon! Myöskään matkabudjetin kasvaminen sillä rahalla, mitä näihin tuotteisiin muuten välttämättä kuluisi, ei olisi yhtään pahitteeksi ;)

Ava (Ei varmistettu)

Hiii just varasin liput Köpikseen, siellä vois testailla noita ettei tulis smørrebrødista mitään ikäviä matkamuistoja

AnnaRosa (Ei varmistettu)

Mukana arvonnassa, I feel you sister! Tuntuu että vatsa vaan herkistyy mitä enemmän ikää tulee mittariin, liekö sairaanhoitajan vuorotyö tehnyt tehtävänsä. Dominikaalisessa Tasavallassa muutama viikko sitten tuli kahteen eri otteeseen halailtua vessanpönttöä enkä yhtenä päivänä päässyt juuri vessasta ulos laisinkaan! Ruoka oli laadukasta ja "kovavatsainen" poikaystävä selvisi ilman mitään oireita. Seuraavana haaveilen Kenian safarimatkasta joten kaikki mömmöt olis tarpeen! Täältä UK:sta en ole vielä löytänyt hyviä maitohappoja ja siksi on jäänyt pääosin käyttämättä, muutama yli vuoden vanha relatabs on vielä jäljellä ja niitä vaalin kuin kalleinta aarretta koska jo pienet reissut saa pakin sekaisin.

Reeta (Ei varmistettu)

En ole ikinä syönyt maitohappobakteereja, ja olisi mielenkiintoista kokeilla vaikuttaako ne jotenkin hyvinvointiin! Olen myös kesällä lähdössä matkalle Eurooppaan :)

Olen lähdössä kesällä Interrailille ja olisi kiva testailla näitä matkan ajan :)

May (Ei varmistettu)

Kroatian-reissu tulossa ja en oo koskaan testannu näitä, mutta maha menee aina sekasin :/

Minna (Ei varmistettu)

Monia maitohappoja syönyt jo pitkän aikaa päivittäin. Nämä on testaamatta eli mukana arvonnassa :)

Mmuksu (Ei varmistettu)

Meillä reissu jo viikon päästä, joten ei taida siihen keretä vaikka voittaisikin, mutta suunnitelmissa olisi käydä tota lacto seveniä hakemassa reissuun mukaan. :)

Kristiina (Ei varmistettu)

Tuttu valmiste, kesällä olisi tälle taas käyttöä kun kesälomareissulle suuntaan.

Suvi (Ei varmistettu) http://www.ourhomenest.blogspot.fi

Tämä arvontahan tuli kuin tilauksesta! Juuri varattiin matka etelän lämpöön kesäkuun ekalle viikolle, eli hyvin ehtisi maitikset (liian pitkä sana, voiko tän lyhentää näin? :D) tulla perille ja aloittaa kuurin. Ja viidestäkymmenestä riittäisi hyvin myös tuolle paremmalle puoliskolle, niin yhteinen reissu olisi turvattu! <3

Jushka (Ei varmistettu)

Moi!

En oo ite lähdössä enkä tunne ketään joka lähtis nyt minnekään joten jättäydyn pois kilpailusta tällä kertaa :) Haluaisin kuitenkin kysyä et ootko kokenu näiden auttavan? Tai siis, tekstistähän kävi tietenkin ilmi et suosittelet joten olet kai :D Mut onko näillä siis jäänyt ihan turistivirukset suorastaan pois? Miten oot kokenut eron entiseen, onko merkittäväkin, käytitkö silloin jo jotain muuta mahdollisiin turistivirusoireisiin tarkotettua apua vai menitkö ihan ilman mitään? :0

Prahan reissu toukokuussa ja ärtyvän suolen oireyhtymä, joo tarvetta olisi! :--D

Pages

Kommentoi