UNELMIEN LOMA

Mungolife

Vaikka asuessani ulkomailla koti-ikävä oli suuri aina ajoittain, on nykyään ikävä takaisin vanhoille kotikonnuille. Niin Lontooseen kuin Gold Coastillekin. Lontoossa pääsin viettämään viikon juuri vähän aikaa sitten, mutta Gold Coastilla en olekaan ollut jo yli kuuteen vuoteen! Miettikää miten nopeasti aika meneekään! Tuntuu, että ihan vasta vähän aikaa sitten Mermaid Beach oli kotimme, jolta pystyi kävelemään rantaviivaa pitkin Broadbeachille kahville ja jätskille ja nyt sitä ollaankin jo vuoden 2018 lopussa yrittäjä-äitinä Lempäälässä. Viimeksi Gold Coastilla ollessani vasta parantelin päätöntä rakastumista komeaan aussipoikaan tietäen, että tiemme eivät tule kohtaamaan Perthin ja Lontoon yhdistelmässä. Mielessäni siinti jo kolmen vuoden opiskelut Lontoossa ja jätin hiekkaisen ja paikoitellen hyvinkin pinnallisen elämän Australiassa ajatellen, että eipä tule ikävä. No tietenkin tulee! Vaikka en haluaisi asua arkea missään muualla (ainakana juuri nyt), lomaratkaisuihin vaikuttaa selkeästi vanhat nostalgiset ikävät. 

Niinpä on ihanaa pakata kimpsut ja kampsut ja lähteä joulukuun viettoon kohti Oceaniaa. 

Äitini ei koskaan tullut Gold Coastille käymään, eikä mieheni ole koskaan ollut itä-Australiassa. Niinpä tämän vuoden talvilomia suunnitellessa Austrealia piti pintansa ykkösvaihtoehtona. Aikaerosta, pitkistä lennoista ja kaikesta huolimatta. 

Kuten tuossa pari postausta takaperin kerroin, aikasyöppöjä on viime viikkoina ollut tavallista enemmän. Yksi niistä on ollut tämä reissu. Mä en osaa ottaa valmismatkoja tai miettiä sopivia lentopäiviä ja mennä sen mukaan, vaan hinkkaan ja hinkkaan lentoja yrittäen yhdistää shampanjamaun ja bissebudjetin. Mahdollisimman edulliset lennot, mahdollisimman lyhyet lennot vähillä välilaskuilla, mahdollisimman kätevät aikaratkaisut Danten kanssa ja tietenkin mahdollisimman sopivina päivinä. Meidän piti mennä Langkawille Malesiaan ja Australiaan itsenäisyyspäivästä loppiaiseen. Me mennäänkin koko joulukuuksi Singaporeen, Australiaan ja Fijille. Hups. Päivät muuttu, kohteet muuttu, budjetti eli ja nyt on VIHDOIN kaikki varattu. 

Odotan todella innolla! Haluan näyttää Dantelle kengurut ja koalat! Hell, mä haluan näyttää ne kengurut ja koalat mun äidille! :D Hieman lentopelkoinen äitini on saanut viime vuosina hieman varmuutta lentämiseen ja vihdoin sain suostuteltua hänet mukaan lupaamalla, että mantereen yllä lennettäessä ei ole turbulenssia niin kuin Jenkkeihin päin lentäessä (I hope so! :D) ja että tinttaan hänet tajuttomaksi, jos on pahoja ilmakuoppia. 

Tän reissun järjestäminen on ollut yks logistinen painajainen. Ensin budjetti paukku todella pahasti, kun suunnittelin matkaa Kuala Lumpurin kautta. Sitten bongasin halvat ja tosi hyvät lennot Lufthansalla Singaporeen ja takaisin (420 € menopaluu, ihan parasta!), kun vähän pyöritin päiviä. Menemme siis Singaporeen ja olemme siellä pari päivää. Sitten jatkamme Melbourneen (minne löytyi täydelliset lennot Emiratesilla!) ja sieltä Sydneyyn. Sydneysta matka jatkuu viikoksi köllimään Fijille ja sieltä sitten Brisbaneen. Pari päivää Brizzyssa, ja viimeisenä etappina rakas Gold Coast yhdeksäksi päiväksi. Rantaa, rentoutumista ja vaan olemista. Huhhei. 31 päivää, 6 kohdetta ja paljon nähtävää. Saa nähdä, miten tämä kaikki toteutuu. 

Onneksi matkaseura on aika rentoa ja mukautuvaista. Matkaa sanelee varmasti 1,5-vuotias taapero. Kerrankin on jätetty fiksusti muutama päivä reissun jälkeen aikaeroväsymyksestä toipumiseen, eikä olla suunniteltu liian tiukille. 

Oon viimeisen parin viikon aikana käyttänyt tuntitolkulla vapaa-aikaani Airbnb-mahdollisuuksien ja hotellien tutkimiseen. Päivät eli, tarjonta eli, koko ajan joku laittoi koko homman uusiksi. Viimeisimpänä sitten bongasin Fijiltä ihan mielettömän hyvään hintaan erään unelmien hotellin ja laitoin koko suunnitelman taas ihan uusiksi :D Jos kerta itä-Australiassa ollaan, mennään sitten samantien Fijille asti, Langkawille voidaan mennä joskus Kuala Lumpurin kanssa samaan aikaan. 

Jos joku yrittää miettiä samantyyppistä lomaa johonkin elämänvaiheeseen, niin tässä hieman ajatuksiani: 

- Isommalla porukalla matkustaminen tulee melkeinpä edullisemmaksi, kun asumiskulut voi jakaa. Airbnb-vaihtoehtoja on lukuisia ja esimerkiksi Melbournessa oli ihan tajuttomia kämppiä tarjolla. Jos haluaa asua hotelleissa, kolme aikuista ei ehkä ole halvin vaihtoehto, mutta esim. meidän hotelli-airbnb -yhdistelmällä meille löytyi erittäin hyvät ja järkevänhintaiset ratkaisut.

- Budjettina tällaiselle on mitä tahansa 1 700 - 10 000 / hlö välillä. Halvimmilla majoitusratkaisuilla tällaisen saisi varmasti jäämään alle 2 000 €, mutta me ei menty ihan sieltä. Meidän kokonaiskustannukset kolmelta aikuiselta ja taaperolta oli vähän päälle 8 000 € koko porukalta 31 päivän reissulta. Laskin, että aikuisten osuudet oli n. 2700 € /hlö ja sitten Danten osuus oli joku ihan häviävän pieni. Tää sisältää hieman paremmat lentovaihtoehdot (esim. Singaporesta Melbourneen Scootin sijaan Emirates, Jetstarin sijaan aina Virgin, ja pisimmät lennot Lufthansalla, yhdellä stopilla Saksassa). Fijillä meillä on majoituksena Hilton, joka oli brekuineen 930 € viikolta koko porukalta. Toki Fijillä olisi saanut majoituksen huomattavasti halvemmalla, mutta me halusimme tähän hotelliin. Viimeksi ollessani Fijillä, lähdimme juuri tästä kyseisestä hotellista jetski-safarille ja jäimme lounaalle hotelliin myöhemmin. Muistan silloin (2011) ajatelleeni, että tähän haluan tulla takaisin. Ja nyt pääsen sinne perheeni kanssa viemään mieheni samalle jetski safarille, jonka luen yhdeksi elämäni top10-hetkistä! 

- Kannattaa pyöritellä päiviä ja vaihtaa kaupunkien järjestystä yms. Meille ei esim. ollut väliä, missä vietämme joulun ja vuoden vaihtumisen. Niinpä vuoden vaihtuessa me olemme lentokoneessa matkalla kohti Eurooppaa. Uusi vuosi Sydneyssä olisi voinut olla mielenkiintoinen, mutta ei oikein taipunut meidän matkatoiveisiin ei matkajärjestyksen eikä budjetin osalta. Jollekin se UV Sydneyssä olisi voinut olla ykkösjuttu, mutta me pystyttiin pyörittelemään kohteita ja päiviä meille sopivalla tapaa, joka kyllä höyläsi hinnasta helposti pari tonnia pois. Välillä yhtä päivää vaihtamalla sai hinnasta pois useamman satasen per hlö. Tässä kannattaa käyttää eri alustoja tutkimiseen ja incognito-ikkunaa.

- Viisumit ja rokotukset. Ausseihin pitää olla perusrokotukset kunnossa, mutta mitään erityistä sinne ei sinänsä vaadita. Älkää menkö viisumimaksulankaan Aussien kanssa, sillä sinne on triljoona viisumimyyjää. Todellisuudessa 90 päivän multi-entry viisumin saa ilmaiseksi Immin sivuilta suoraa haettassa. Viisumi tuli alle 12 tunnissa koko poppoolle. Fijille on aika samat rokotussuositukset ja Suomen kansalaiset eivät tarvitse etukäteen haettua viisumia Fijille, vaan viisumin saa saapuessa maahan, jos on 6kk voimassa oleva passi, hotellivaraus, paluulippu ja todiste siitä, että on millä elättää itsensä Fijillä. Jos ihan oikein muistan vuodelta 2011, kukaan ei kysellyt juuri mitään rahasta, mutta esim. ihan vaan luottokortti on riittävä evidenssi. 

- Matkustuaika. Sään puolesta Fijillä ja Ausseissa pitäis olla mahtava aika matkustaa tähän aikaan. Melbournessa ja Sydneyssä on n. 24-27 astetta lämmintä keskipäivällä, eli vielä ihan mukavaa kaupungissa kiertelyyn, mutta voi olla biitsilläkin. Fijillä ja Gold Coastilla lämpötila on jossain 26-30 asteen välillä. Fijillä saattaa tulla jokunen sadekuuro, mutta ei oo sadekautta joulukuu. 

Sellaista. Huomasin just, että lähtöön on 3,5 viikkoa! Mulla on siis 3,5 viikkoa aikaa saada asiat järjestykseen kotona ja töissä ja samalla mietittyä, miten ihmeessä saan pidettyä pakkauksen alle 23 kilossa? Ja mielellään vieläpä jossain 15-20 kilossa, jos tulee jotakin tuliaisia tuotua mukanamme. CAN'T WAIT!

P.S. Toinen aikaa vievä juttu on ollut vaatekaappini lähes puolittaminen ja sen tulokset on näkyvissä Mungolifen Facessa, jonne oon listaillut kirppisjuttuja :) 

Kommentit

Grase83 (Ei varmistettu)

Tää olis niin unelma reissu. Mä en vaan pysty löytämään noin edullisia hintoja. En vaan pysty löytämään oikeita kanavia.

Weww (Ei varmistettu)

Hei! Kuulostaa kyl nii ihanalta lomalta!! Mutta ethä aio pitää kuukauden blogilomaa? pieni katoaminen Halloweeninä teki jo kipeää :D

Oo, oikein super ihanaa lomaa! Musta on jotenkin tosi ihanaa, että olette saaneet niin hyvin yhdistettyä matkustamisen ja lapsiperheen. Yleensä vain kuulee kaikkia kauhutarinoita siitä, kuinka ei koskaan enää pääse mihinkään ja lapsetkin vaan huutaa ja riehuu, eikä lomasta ole tietokaan. Mahtavaa, että äitisi lähtee mukaan ja saa myös lomailla rakkaiden kanssa ja samalla te saatte myös kahdenkeskeistä aikaa. 

Meillä lähtee 2,5 viikon päästä myös lento kohti Oceaniaa, Uuteen-Seelantiin. Menemme sinne häämatkalle 3 viikoksi. Tämä on meidän ensimmäinen pidempi matka ja kyllä sitä on suunniteltu ja odotettu, nyt pitäisi vielä jaksaa hetken olla töissä. 

lurjuska (Ei varmistettu)

Ooh, oon täällä vakkarilukijana melkein yhtä innoissani teidän puolesta kuin jos oisin itse lähdössä matkaan :D Kuulostaa aivan törkeän hienolta , toivottavasti tulee mahtava reissu! Ja upeeta, että teidän on mahdollista tällanen toteuttaa, on sen eteen varmasti tehty töitäkin. Samaa minä toivon kuin joku tuolla ylempänä, ettei kuukauden blogilomaa sentään, kun teidän reissua olisi niin hirmuisen kiva seurailla sen verran, mitä koet teille sopivaksi jakaa!

Ihanaa joulunajan odotusta sitten vain ja kiitos blogista, keep up the great work ^^

Vierailija (Ei varmistettu)

Hei, mitä sivua käytät lentojen etsimiseen? Ja oletko ikinä käyttänyt hintavahtia?

Mulla on hankinnassa neljän hengen seurueelle lentoliput jenkkeihin ensi kesälle, mutta ainakin hinnat näyttävät vielä olevan aika korkeat heinäkuulle. Esimerkiksi kesäkuussa LAX-HEL on 204e, mutta vastaava on heinäkuussa yli 400e. Lähinnä tosiaan hintavahti mietityttää, että ilmoittaako se oikeasti edullisimmat hinnat, jos/kun hinnat laskevat.

Kiitos paljon jos ehdit vastaamaan!

P.S. Melbournessa kannattaa ehdottomasti käydä kiertelemässä botanical gardensissa ja Shrine of Rememberancessa!

Tailteller (Ei varmistettu)

Kannattaa noita lentoja varaillessa katsoa, että mikä on se sivusto joka sitä halvinta hintaa tarjoaa, ja sen jälkeen googletella hieman kokemuksia siitä. Joskus lisäkulut voivat tuoda hintaa reippaasti lisää. Lisäksi halvimpiin hintoihin harvoin sisältyy esim matkatavarat, ja joskus sen selvittäminen, mitä hintaan oikeasti kuuluu, voi olla hermoja raastaavaa.
Itse päädyin varamaan liput suoraan lentoyhtiön sivujen kautta, hintaa tuli halvimpaan hintaan ehkä 40 euroa lisää.
Tsemppiä hakuun!

KJ (Ei varmistettu)

Miten tuo incognito- ikkuna auttaa tässä? Kerrotko hieman lisää.

Aivan upea matka varmasti tulossa!

Kristina- (Ei varmistettu)

Incognito-selauksella selain ei tallenna selaushistoriaa, lomaketietoja eikä evästeitä tai sivuston tietoja, eli hinnat ei esim. nouse siksi, että käyt kattomassa saman reissun lentoja/hotelleita useammasta paikasta tai samalta sivustolta useampaan kertaan. Auttaa siis löytämään edullisimmat hinnat, eikä haittaa vaikka hintoja latailisi samallakin sivustolla useampaan kertaan:) Itellekin reissuja ettiessä incognito-selaus on ollut ihan must jo pitempään, suosittelen!

Ck1 (Ei varmistettu)

Hei! Kuulostaa upealta teiän reissu! Kiinnostaisi tietää, miten pystyt töistä saamaan noin pitkän vapaan, kun olet vasta aloittanut? Ja samoin miehesi, miten hänellä voi olla vuodessa noin paljon lomaa, jos on valtiolla töissä? Eikö vuoden lomat ole normaalisti yhteensä noin 5vk? Sen ymmärrän, että blogityön voi ottaa mukaan minne tahansa, mutta eikös sun työ ollut jotain toimistohommaa, joka vaatii osittain ainakin läsnäoloa? Vai teetkö tuon kuukauden etänä? Entä tekeekö miehesi reissussa etätöitä? Kiitos, jos viitsit valottaa tätä!

TainaS (Ei varmistettu)

Ihan unelma loma tiedossa! Pitää alkaa treenaa tuota lentojen ninjailua! Muakin kiinnostaa tämä lomien käyttö :) ja siis aivan mahtavaa jos on joustava työnantaja ja saa sumplittua etätyöt jne. :) (oispa itselläkin) Nauttikaa lomasta! Innolla odottelen jo lomapostauksia :)

huonokokemusvain (Ei varmistettu)

Oletko löytänyt vain ja ainoastaan luotettavia asuntoja airbnbssä? tuolla sivulla kun on paljon huijareita liikkeellä jotka saavat kehuja ja superhost palkintoja vain maksamalla, kun taas vieraita saa kohdella kaltoin sivuston ylläpido hyväksyy sen. Kannattaa tutustua esim. googlen kautta löytyy juttua hosteista jotka jättävät ulos yöksi, unohtavat/eivät ehdi tuoda avaimia sovitusti, peruvat juuri viime hetkellä varauksen kun vieraat ovat jo tulossa, ajavat kesken kaiken pois kun haluavat itse takaisin kotiinsa asumaan jne. Myös palautteita saa pyytämällä pois, joten huijari hostit voivat syyttää vieraita ja saada huonot palautteensa pois näkyvistä. Sivu ei ole luotettava, joten kannattaa olla aina varalla myös hotellivaihtoehto jossa on respa auki 24h jos joutuu hätätilanteessa menemään muualle. Etenkin pienen lapsen kanssa on tärkeää että voi turvautua luotettavaan majoitukseen. Myös airbnb asiakaspalvelu on äärimmäisen hidas eivätkä he ehdi vastata kuin vasta 3-5 päivän jälkeen netissä ongelmien ilmaannuttua ja usein palvelunumero on täysin tukossa. Maksettuja rahoja ei välttämättä saa takaisin, vaikka asunnolle ei pääsisi. Nämä asiat jäävät toki huomaamatta, jos ei ongelmia ilmaannu.

palveluairbnbllä (Ei varmistettu) http://airbnbhell.com

Airbnbssä on syynsä "halvoille" hinnoille esim. siivous puuttuu, et saa päivittäistä siivousta jos siivousta on muistettu tehdä ollenkaan siitä ei ole takuuta vaikka luvattaisiin alkusiivous ja laskutettaisiin siitä. Kuvat voivat olla viereisen naapuritalon seinästä ja talo vanha läävä. Avaimista ei tiedoteta etuläteen, eli host voi olla myöhässä koko päivän tai eri maassa eikä ehdi avaimia tuoda tai juoksuttaa jostain hakemaan. Aamupala ei sisälly, joskus luvataan että sisältyy ja se voi olla esimerkiksi halvin puolikas teepaketti. Respan palvelut puuttu, joten pulaan jäädessä ainoa vaihtoehto on ottaa asiakaspalveluun yhteyttä joka on aina ja jatkuvasti tukossa. Sillä he saavat jatkuvasti valituksia huonoista läävistä ja ulos jättämisistä. Moni host jaksaa olla mukava siihen saakka kun rahat tilille kolahtaa. Maksavat asiakkaat ovat tuolle firmalle välttämätön paha, maksavien asiakkaiden on toimitettava kaikki tiedot ja todisteet esimerkiksi siitä jos host jättää ulos, eivätkä sittenkään palauta rahoja.

Vierasss (Ei varmistettu)

Kiitos, että jaat noita hintatietojakin ja muutekin kerrot kivasti reissusuunnitelmista! Ainut huono puoli ku lukee tälläsiä on että tulee itelle myös kova matkakuume :D Toivottavasti teidän reissu menee hyvin!

Bw (Ei varmistettu)

Hei, oon miettinyt tuota, että miten lapsen kanssa matkaaminen aikaerojen kanssa luonnistuu? Lapsi kun ei pysty aikuisen tavoin muuttamaan rytmiään täysin. Miten te ootte tätä ratkonu, onko jotain etukäteisvalmisteluja rytmin suhteen?

Kommentoi