UNELMIEN LOMA

2.jpg

Vaikka asuessani ulkomailla koti-ikävä oli suuri aina ajoittain, on nykyään ikävä takaisin vanhoille kotikonnuille. Niin Lontooseen kuin Gold Coastillekin. Lontoossa pääsin viettämään viikon juuri vähän aikaa sitten, mutta Gold Coastilla en olekaan ollut jo yli kuuteen vuoteen! Miettikää miten nopeasti aika meneekään! Tuntuu, että ihan vasta vähän aikaa sitten Mermaid Beach oli kotimme, jolta pystyi kävelemään rantaviivaa pitkin Broadbeachille kahville ja jätskille ja nyt sitä ollaankin jo vuoden 2018 lopussa yrittäjä-äitinä Lempäälässä. Viimeksi Gold Coastilla ollessani vasta parantelin päätöntä rakastumista komeaan aussipoikaan tietäen, että tiemme eivät tule kohtaamaan Perthin ja Lontoon yhdistelmässä. Mielessäni siinti jo kolmen vuoden opiskelut Lontoossa ja jätin hiekkaisen ja paikoitellen hyvinkin pinnallisen elämän Australiassa ajatellen, että eipä tule ikävä. No tietenkin tulee! Vaikka en haluaisi asua arkea missään muualla (ainakana juuri nyt), lomaratkaisuihin vaikuttaa selkeästi vanhat nostalgiset ikävät. 

Niinpä on ihanaa pakata kimpsut ja kampsut ja lähteä joulukuun viettoon kohti Oceaniaa. 

Äitini ei koskaan tullut Gold Coastille käymään, eikä mieheni ole koskaan ollut itä-Australiassa. Niinpä tämän vuoden talvilomia suunnitellessa Austrealia piti pintansa ykkösvaihtoehtona. Aikaerosta, pitkistä lennoista ja kaikesta huolimatta. 

Kuten tuossa pari postausta takaperin kerroin, aikasyöppöjä on viime viikkoina ollut tavallista enemmän. Yksi niistä on ollut tämä reissu. Mä en osaa ottaa valmismatkoja tai miettiä sopivia lentopäiviä ja mennä sen mukaan, vaan hinkkaan ja hinkkaan lentoja yrittäen yhdistää shampanjamaun ja bissebudjetin. Mahdollisimman edulliset lennot, mahdollisimman lyhyet lennot vähillä välilaskuilla, mahdollisimman kätevät aikaratkaisut Danten kanssa ja tietenkin mahdollisimman sopivina päivinä. Meidän piti mennä Langkawille Malesiaan ja Australiaan itsenäisyyspäivästä loppiaiseen. Me mennäänkin koko joulukuuksi Singaporeen, Australiaan ja Fijille. Hups. Päivät muuttu, kohteet muuttu, budjetti eli ja nyt on VIHDOIN kaikki varattu. 

Odotan todella innolla! Haluan näyttää Dantelle kengurut ja koalat! Hell, mä haluan näyttää ne kengurut ja koalat mun äidille! 😀 Hieman lentopelkoinen äitini on saanut viime vuosina hieman varmuutta lentämiseen ja vihdoin sain suostuteltua hänet mukaan lupaamalla, että mantereen yllä lennettäessä ei ole turbulenssia niin kuin Jenkkeihin päin lentäessä (I hope so! :D) ja että tinttaan hänet tajuttomaksi, jos on pahoja ilmakuoppia. 

1.jpg

Tän reissun järjestäminen on ollut yks logistinen painajainen. Ensin budjetti paukku todella pahasti, kun suunnittelin matkaa Kuala Lumpurin kautta. Sitten bongasin halvat ja tosi hyvät lennot Lufthansalla Singaporeen ja takaisin (420 € menopaluu, ihan parasta!), kun vähän pyöritin päiviä. Menemme siis Singaporeen ja olemme siellä pari päivää. Sitten jatkamme Melbourneen (minne löytyi täydelliset lennot Emiratesilla!) ja sieltä Sydneyyn. Sydneysta matka jatkuu viikoksi köllimään Fijille ja sieltä sitten Brisbaneen. Pari päivää Brizzyssa, ja viimeisenä etappina rakas Gold Coast yhdeksäksi päiväksi. Rantaa, rentoutumista ja vaan olemista. Huhhei. 31 päivää, 6 kohdetta ja paljon nähtävää. Saa nähdä, miten tämä kaikki toteutuu. 

Onneksi matkaseura on aika rentoa ja mukautuvaista. Matkaa sanelee varmasti 1,5-vuotias taapero. Kerrankin on jätetty fiksusti muutama päivä reissun jälkeen aikaeroväsymyksestä toipumiseen, eikä olla suunniteltu liian tiukille. 

Oon viimeisen parin viikon aikana käyttänyt tuntitolkulla vapaa-aikaani Airbnb-mahdollisuuksien ja hotellien tutkimiseen. Päivät eli, tarjonta eli, koko ajan joku laittoi koko homman uusiksi. Viimeisimpänä sitten bongasin Fijiltä ihan mielettömän hyvään hintaan erään unelmien hotellin ja laitoin koko suunnitelman taas ihan uusiksi 😀 Jos kerta itä-Australiassa ollaan, mennään sitten samantien Fijille asti, Langkawille voidaan mennä joskus Kuala Lumpurin kanssa samaan aikaan. 

Jos joku yrittää miettiä samantyyppistä lomaa johonkin elämänvaiheeseen, niin tässä hieman ajatuksiani: 

– Isommalla porukalla matkustaminen tulee melkeinpä edullisemmaksi, kun asumiskulut voi jakaa. Airbnb-vaihtoehtoja on lukuisia ja esimerkiksi Melbournessa oli ihan tajuttomia kämppiä tarjolla. Jos haluaa asua hotelleissa, kolme aikuista ei ehkä ole halvin vaihtoehto, mutta esim. meidän hotelli-airbnb -yhdistelmällä meille löytyi erittäin hyvät ja järkevänhintaiset ratkaisut.

– Budjettina tällaiselle on mitä tahansa 1 700 – 10 000 / hlö välillä. Halvimmilla majoitusratkaisuilla tällaisen saisi varmasti jäämään alle 2 000 €, mutta me ei menty ihan sieltä. Meidän kokonaiskustannukset kolmelta aikuiselta ja taaperolta oli vähän päälle 8 000 € koko porukalta 31 päivän reissulta. Laskin, että aikuisten osuudet oli n. 2700 € /hlö ja sitten Danten osuus oli joku ihan häviävän pieni. Tää sisältää hieman paremmat lentovaihtoehdot (esim. Singaporesta Melbourneen Scootin sijaan Emirates, Jetstarin sijaan aina Virgin, ja pisimmät lennot Lufthansalla, yhdellä stopilla Saksassa). Fijillä meillä on majoituksena Hilton, joka oli brekuineen 930 € viikolta koko porukalta. Toki Fijillä olisi saanut majoituksen huomattavasti halvemmalla, mutta me halusimme tähän hotelliin. Viimeksi ollessani Fijillä, lähdimme juuri tästä kyseisestä hotellista jetski-safarille ja jäimme lounaalle hotelliin myöhemmin. Muistan silloin (2011) ajatelleeni, että tähän haluan tulla takaisin. Ja nyt pääsen sinne perheeni kanssa viemään mieheni samalle jetski safarille, jonka luen yhdeksi elämäni top10-hetkistä! 

– Kannattaa pyöritellä päiviä ja vaihtaa kaupunkien järjestystä yms. Meille ei esim. ollut väliä, missä vietämme joulun ja vuoden vaihtumisen. Niinpä vuoden vaihtuessa me olemme lentokoneessa matkalla kohti Eurooppaa. Uusi vuosi Sydneyssä olisi voinut olla mielenkiintoinen, mutta ei oikein taipunut meidän matkatoiveisiin ei matkajärjestyksen eikä budjetin osalta. Jollekin se UV Sydneyssä olisi voinut olla ykkösjuttu, mutta me pystyttiin pyörittelemään kohteita ja päiviä meille sopivalla tapaa, joka kyllä höyläsi hinnasta helposti pari tonnia pois. Välillä yhtä päivää vaihtamalla sai hinnasta pois useamman satasen per hlö. Tässä kannattaa käyttää eri alustoja tutkimiseen ja incognito-ikkunaa.

– Viisumit ja rokotukset. Ausseihin pitää olla perusrokotukset kunnossa, mutta mitään erityistä sinne ei sinänsä vaadita. Älkää menkö viisumimaksulankaan Aussien kanssa, sillä sinne on triljoona viisumimyyjää. Todellisuudessa 90 päivän multi-entry viisumin saa ilmaiseksi Immin sivuilta suoraa haettassa. Viisumi tuli alle 12 tunnissa koko poppoolle. Fijille on aika samat rokotussuositukset ja Suomen kansalaiset eivät tarvitse etukäteen haettua viisumia Fijille, vaan viisumin saa saapuessa maahan, jos on 6kk voimassa oleva passi, hotellivaraus, paluulippu ja todiste siitä, että on millä elättää itsensä Fijillä. Jos ihan oikein muistan vuodelta 2011, kukaan ei kysellyt juuri mitään rahasta, mutta esim. ihan vaan luottokortti on riittävä evidenssi. 

– Matkustuaika. Sään puolesta Fijillä ja Ausseissa pitäis olla mahtava aika matkustaa tähän aikaan. Melbournessa ja Sydneyssä on n. 24-27 astetta lämmintä keskipäivällä, eli vielä ihan mukavaa kaupungissa kiertelyyn, mutta voi olla biitsilläkin. Fijillä ja Gold Coastilla lämpötila on jossain 26-30 asteen välillä. Fijillä saattaa tulla jokunen sadekuuro, mutta ei oo sadekautta joulukuu. 

Sellaista. Huomasin just, että lähtöön on 3,5 viikkoa! Mulla on siis 3,5 viikkoa aikaa saada asiat järjestykseen kotona ja töissä ja samalla mietittyä, miten ihmeessä saan pidettyä pakkauksen alle 23 kilossa? Ja mielellään vieläpä jossain 15-20 kilossa, jos tulee jotakin tuliaisia tuotua mukanamme. CAN’T WAIT!

P.S. Toinen aikaa vievä juttu on ollut vaatekaappini lähes puolittaminen ja sen tulokset on näkyvissä Mungolifen Facessa, jonne oon listaillut kirppisjuttuja 🙂 

Kommentit (14)
  1. Tää olis niin unelma reissu. Mä en vaan pysty löytämään noin edullisia hintoja. En vaan pysty löytämään oikeita kanavia.

  2. Hei! Kuulostaa kyl nii ihanalta lomalta!! Mutta ethä aio pitää kuukauden blogilomaa? pieni katoaminen Halloweeninä teki jo kipeää 😀

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *