Uuden kodin remppailuja: Lattia uusiksi

Muuton myötä meillä oli taas edessä lattiaremontti. Tällä kertaa remontti oli tehtävä joka tapauksessa parkettivirheen takia ja koska parketti ei ollut meidän mieleen muutenkaan, päätimme vaihtaa sen kokonaan. Talomme kohdalla kävi parketin asentajalla toimitusvirhe, jonka takia olohuoneen ja makkareiden lattiat olivat eri sävyisiä. Tämä oli erityisesti häiritsevää olkkarin ja meidän makkarin välillä, sillä huoneet ovat vierekkäin, siinä missä muut makkarit ovat toisella puolen taloa ja välissä on eteisen laattalattiaa. Talossa jo ollut parketti oli olohuoneen kohdalla ”ihan kiva”, mutta muualla liian oranssi makuumme. Kun tuo olisi pitänyt kuitenkin vaihtaa/rempata saman värin saavuttamiseksi, päätimme aloittaa lattiaprojektin ihan ensimmäisenä. Talo ei vaadi ihan hirveästi remonttitoimenpiteitä, paitsi aiomme vaihtaa yhden vessan kalusteet kokonaan ja remppailla sitä hieman. Päätimme jättää kaiken muun remppailun lokakuulle, kun mies on taas vapaalla ja lattialistat sun muut sellaiset kiinnitellään paikalleen varmaan vasta silloin. Lattia oli vaan hyvä saada tehtyä ennen muuttoa.

Käytimme talolla asiantuntijaa, joka totesi, että parketin sävyeron takia olisi todella vaikeaa saada siitä hiomalla ja sävyttämällä samansävyistä kaikkialle. Totesimme siis, että koko homma vaihtoon. Parempi tehdä se ennen taloon asettumista, kuin sitten järjestää lattiarumbaa myöhemmin. Selasimme ja kävimme katselemassa lattioita minkä ehdimme ja loppujen lopuksi päädyimme Vantaalla Novafloorin näyttelytilaan, joka oli aivan pelastus! Menimme sinne mielessämme kalanruoto-laminaatti, lähdimme kahden vaiheilla; kalanruotoparketti vai leveälankkuinen korkkivinyyli. Pohdimme ja tutustuimme eri vaihtoehtoihin paljon ja olimme yhteyksissä ihan Novaflooriinkin hyödyntäen heidän tietoaan lattioista. Korkkivinyyli oli meille hieman tuntemattomampi lattiatyyppi, joten kysymyksiä todella riitti.

Halusimme lattialta aika montaa asiaa. Värin piti olla täydellinen. Kylmä beige / aidon näköinen harmaa. Viimeksi meillä oli harmahtavan valkoinen lattia, eikä siitä ole mitään negatiivista sanomista. Tummaa emme halunneet, sillä sillä näkyy kaikki pöly aivan sekunneissa. Talo on kuitenkin aika iso ja seinät valkeita suurimmaksi osin, joten emme halunneet liian ”kalpeaa” vaikutelmaa, jos lattiakin olisi valkoinen. Halusimme hieman syvyyttä ja kontrastia lattian mukana. Haussa oli siis huonekaluvalintoihimme ja makuumme sopiva puunnäköinen lattia, joka olisi sopivan ”hiekkainen”. Ei ihan harmaa, ei ihan ruskea.


Tuota näyttelytilaa suosittelen lattiavalinnassa kyllä todella. Mallipalat antavat toki jonkinlaisen kuvan, mutta on se ihan eri asia käydä paikan päällä fiilistelemässä. Tuolla näyttelytilassa on reippaasti erilaisia lattioita isompina kokonaisuuksina, silloin niitä pääsee hahmottamaan ihan kunnolla. Pääsee kattomaan, kokeilemaan, kopsuttelemaan. Me itse asiassa emme ikinä olisi nettikuvien perusteella päädytty tuohon valitsemaamme lattiaan, emmekä välttämättä edes näytepalan perusteella. Isommalla pinta-alalla valitsemamme lattia vaan hurmasi meidät väriltään ja kuvioltaan melko lailla heti.

Me käytiin tuolla näyttelytilassa itse asiassa kolme kertaa. Teimme lopullisen päätöksen lattiasta vielä kahden viimeisen kandidaatin perusteella ja sitten vielä viimeisenä haimme varmaan toista kymmentä maalinäytettä, jotka levitimme pitkin lattiamallia ja ihmettelimme. Tää laitto hylkäykseen yli puolet maaleista suorilta, sillä lattian rinnalla osa vihersi, osa punersi ja loppujen lopuksi oli helppo valita oikea maalisävy meille, kun näimme, miten se toimii yhteen lattian kanssa. Toki tuota lattian mallipalaa ja maalin näytepalaa kokeilimme myös talossa, niin, että värit näkyivät niiden oikeassa ympäristössä ja valoissa. Tuo näyttelytila oli vaan erinomainen paikka käydä vähän testailemassa maalien yhteensopivuutta lattiaan.

Novafloorin näyttelytila Vantaalla sijaitsee Varistossa, kauppakeskus Viisarissa. Se on miehittämätön, mikä oli ihan kivakin, kun sai rauhassa miettiä itsekseen ilman yli-innokkaita myyjiä. Kysymyksiin saikin sitten tosi helposti vastauksen Novafloorin asiakaspalvelusta. Nähtävästi myös Vaasassa on myymälä, mutta oma kokemukseni perustuu lähinnä tuohon Vantaan myymälään.

Tässä siis lähtötilanne ja sävyero ennen lattiaremppaa:

Jahka saadaan vielä hieman pahvilaatikoita tyhjennettyä, niin palaan asiaan tuohon uudistuneeseen olkkarin ilmeeseen liittyen. Nyt ei nimittäin hirveesti vielä näy lattiapintaa kaikkien keskeneräisten huonekalu-kasailujen ja pahvilaatikoiden alta 😀

Kommentit (10)
  1. Novafloor oli myös mun lattiarempan pelastaja! Hyvä valikoima ja näyttelytila oli loistava, kun sai itsekseen katsella rauhassa ja miettiä valintaansa. Vielä oon laatuunkin tyytyväinen, kaksi vuotta ollut nyt lattiassa 🙂

    1. Just toi! Mä usein pakenen myyjiä kaupassa ja haluan rauhassa katsoa ja tutkailla, varsinkin silloin, jos en ole heti ostamassa. Tuo itsenäisyys yhdistettynä nopeaan asiakaspalveluun tarvittaessa, oli oikein erinomainen juttu 🙂

  2. Mihin lattiaan päädyitte lopulta?

    1. Me otimme korkkivinyylin omaksikin yllätykseksemme 🙂 Palaan siihen omalla postauksella tarkemmin, muuten tää olis ollut nälkävuottakin pidempi 🙂

      1. Oi, odotan postausta mielenkiinnolla! Valitsimme itse juuri itse parketin, mutta kovasti tuo korkkivinyyli tuntui olevan asiantuntijoiden suosittelema.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *