Uuden kodin sisustuspohdintoja

Mungolife

Mun on myönnettävä, että lähden täältä Kuopiosta ihan vähän pitkin hampain. Kahdessa vuodessa elämä on löytänyt uomiinsa täällä, mutta ennen kaikkea en halua jättää ystäviä tänne. Yhtä hullua etenkin (luet kuitenkin :D). Lisäksi kaksi kaveria on tällä hetkellä raskaana täällä ja olisi aivan ihanaa, kun olisi samassa elämäntilanteessa olevia kavereita, joiden vauvat olisi lähes samanikäisiä Danten kanssa. Jotenkin jokainen raskausuutinen on iloisen lisäksi vähän haikea, enkä uskalla ees ajatella, kuinka surullinen olen sitten kun oikeasti muutamme täältä pois.

Jos nyt jollain voi lohduttautua niin sillä, että talokaupat meillä meni nappiin. Päädyimme onneksi jo ennen mieheni siirron vahvistumista asuntonäytöille ja löysimme aivan unelmien talon. Ja kyllä, menneisyyden Anna kuoli just vähän, nimittäin nykyisyyden Annan mielestä unelmien talo tarkoittaa omakotitaloa Lempäälässä peltonäköalalla. Apua. No anyway, 150 neliössä on aika paljon enemmän täytettävää tämän nykyisen vajaan 90 neliön jälkeen, ja nyt kun näyttäisi siltä, että saamme asua hetken paikoillamme ilman uusia muuttoja, niin olemme halunneet panostaa uuteen kotiin ihan kunnolla. Sisustussuunnitelmien tekeminen onkin mukavan nautinnollista vastapainoa haikeiden hyvästien pohtimiselle.Muutama huonekalu joutaa siis vaihtoon ja joitakin uusiakin pitää hommata. Tällä hetkellä meillä on betonipöytä, joka on edelleen ihan älyttömän kaunis mielestäni. Valitettavasti en voi kehua sen kestävyyttä, nimittäin pöytälevy on alkanut hieman halkeilemaan ja kun se imaisee itseensä ihan kaiken, niin olemme päätyneet hankkimaan siihen päälle väliaikaisen valkoisen pöytälevyn. Torilöytö 20 eurolla on ollut aika huikea väliaikaisratkaisu, ja mietimme jo uuteen kotiin tuohon kivilevyn tilaamista päälle. Nyt kuitenkin tulimme siihen tulokseen, että kun tuota betonipöytää ei muutenkaan pysty kahdestaan pahemmin siirtelemään, olisi sen liikuttaminen aivan mahdotonta kivilevyn painon kanssa. Pohdimme siis nyt betonipöytämme myyntiä ja uuden hankintaa.

Mua viehättää ihan hirveesti tollanen ruokapöytä, jossa olisi erikoinen jalka. Vasemman yläkulman kuva on @lifelikevino -tililtä Instagramista, oikeanpuoleinen on Tebianin mestariteos. Tebianin pöydässä ei miellytä hinta ja muutenkin pidän enemmän tuosta toisesta jalasta. Olen pari tarjoista puusepiltä saanut tuollaiseen pöytään liittyen ja nyt niitä pohditaankin. Toisaalta haluaisin siirtää meidän valkoiset keittiötuolit terassille ja hankkia kotiin kangaspäällysteiset tuolit. (Tiedän, tiedän, pian kiinteitä syömään alkavan muksun kanssa ei mikään paras idea :D) Löysinkin makuuni aivan täydelliset tuolit, ja mietin, että jos ruokapöytä tilataan, niin tuollaisia tuoleja ei sitten hirveästi kannata hankkia. Nehän peittävät ihan liiaksi tuota pöydän kauneutta. On vaikeaa taas. Tavallisista valmispöydistä yllättäen tuo IKEAn pöytä miellyttää silmää ja sopisi ehkä noiden kangastuolien seuraksi. Nyt pitäisi vaan päättää, että panostaako tuollaiseen kauniiseen ruokapöytään vai kauniisiin ruokatuoleihin.
Jos ruokapöytä tuottaa päänvaivaa, niin muut huoneet herättää lähinnä inspiraatiota. Saan oman työhuoneen uudessa kodissa, ja sinne olisi vaikka mitä unelmia. Haluaisin sinne jonkun divaanin ja tuo kuvan hieman japanilaishenkinen divaani on musta aivan ihana. Parasta on, ettäse aukeaa myös yhdennukuttavaksi vuodesohvaksi, eikä ole älyttömän kalliskaan. Se on ehdottomasti toivelistalla uuteen kotiin.

Woodnotesin leveä K tuoli on myös pakkomielle-listalla, siitä kun vielä pääsisi yhteisymmärrykseen miehen kanssa. Mä panostaisin mieluummin leveään, joka ei pyöri, mies taas pyörivään tuoliin. Täytyy ehkä käydä koeistumassa näitä tarkemmin.

Oon myös pohtinut, että tuonne työhuoneeseeni kaipaisin uutta työpöytää. Työpöytäkin on meillä tällä hetkellä todella väliaikaisratkaisu ja aivan kamala. Kun tehtiin Danten huonetta, raahattiin mun meikkipöytä olkkariin tietsikan alle "väliaikaisesti" ja siinä se on vielä edelleen. Se ei todellakaan muuta meidän kanssa Lempäälään, vaan hankin ihan kunnon työpöydän, jonka ääressä tehdä töitä. Käytetään niin vähän pöytäkonetta, että harkinnassa olisi siitä luopuminen ja läppäreillä pärjääminen. Siinä tapauksessa haluaisin vanhanaikaisen työpöydän hyllyineen. Kaikki olisi käden ulottuvilla. Tuo valkoinen mahonkinenon ehdottomasti suosikkini.

Eikä olkkarikaan nyt ihan täysin ongelmaton ole ajatuksissani. Nykyinen tumma sohvamme tuntuu hieman pieneltä, ja halusimme isomman sohvan. Halusin myös vaaleamman sohvan (again, ei kovin fiksua vastalisääntyneinä, mutta emme ala valkkaamaan huonekalujamme sen mukaan, että muksu saattaa tuhota jotain) ja satuimme moisen löytämään. Ihastelin yhtä sohvaa ja sitten viikkoja myöhemmin se oli alessa puoleen hintaan. Jaha. No, sen kanssa kävi niin kätevästi että sen sai tilata alehinnalla Tampereen liikkeeseen odottelemaan muuttoa. Siellä se siis jo odottaa meitä. Megaiso ja vaaleanharmaa. Ei ihan tuo kuvan, mutta samantyyppinen. Meillä on tällainen tumma napillinen rahi. Se on ihana. Valitettavasti se on myös ihan vääränsävyinen uuden sohvan kaveriksi, joten oon kuumeisesti yrittänyt etsiä moista vaaleana. Nada. Jos jollain on näköhavaintoja, päästäkää mut piinastani. Sohvapöydän kohdalla ollaan huomioitu Dante, nimittäin meidän nykyisellä sohvapöydällä ei oikein voida jatkaa sitten kun tuo alkaa liikkumaan. Nykyinen massiivipuinen sohvapöytämme on painavilla metallipyörillä varustettu, ja oon jo raskausajasta lähtien nähnyt kauhukuvia siitä, kuinka vauva konttailee pöydän lähellä ja vetää sen päälleen. Kiilaaminen ei oikein onnistu, eikä se olisi edes ratkaisu, sillä pöydän jokainen kulma on metallia. Vauva saisi kasvaa seuraavat vuodet siis aina kypärä päässä. Ei ole vaihtoehto. Pyöreä sohvapöytä kuulostaa tässä tilanteessa aika kivalle, mutta ihan täydellistä en ole vielä löytänyt. Tuo oikean alakulman on tällä hetkellä vahvin vaihtoehto.

Silmääni viehättää kylläkin enemmän tuo erikoisen mallisella jalalla varustettu lasipöytä, mutta vaikka siinä kulmat onkin tylpät eikä terävät, niin en jotenkin ehkä uskalla tuollaista hankkia meille. En tulevaisuuden konttaajan ja taapertajan murheeksi.

Sanoinko, että tää suunnittelu on nautinnollista? Anteeksi, tarkoitin raivostuttavaa :D Pikkuhiljaa pitäisi varmaan tehdä jotain valintoja, mutta pyörin tässäkin asiassa kuin tuuliviiri. Mielipide vaihtuu tasalta ja puolelta. No onneksi sängynpäätyämme rakastan edelleen :D Edes joku osa muuttoa menee helposti.

Kommentit

Riikka (Ei varmistettu)

Mä haaveilin aikoinaan valjoisesta ruokapöydästä. Luojan kiitos, jöi sille haaveilu tasolle silloin. Nyt täällä viilettää menemään 1.5 vuotias lapsi ja viimeksi eilen mies pesi keittiön ikkunasta violettia tussia. Ja pöydässä näkyy myös taiteen jälkiä. Ja miyen kiva on hakata ruokaa odotellessa lusikalla tai veitsellä pöytää. Meillä oli tummapähkinän värinen ruokapöytä. Nyt se on pöydän päästä pilkukas jostain syystä.
Ja juu, lapsella oli hetken käytössä semmoinen matto siinä pöytää suojaamassa mutta niin lentää sekin lattialle nätissä kaaressa.
Ja kohta syntyy pikkusisarus. Ja tää alkaa alusta.

Anna (Ei varmistettu)

Apua. Alan kallistumaan siihen, että muutaman tuhannen euron pöytä on ehkä jotain sellaista, minkä hankin sitten vasta myöhemmin elämässäni :D

annika (Ei varmistettu)

On myös syöttötuoleja joissa on kiinni se pöytäosa lapselle. Eihän se kaikelta säästä mutta kuitenkin :D

Lotta (Ei varmistettu)

Meillä on edelleen kotona valkoisessa pöydässä about 50 haarukanjälkeä jotka olen "nälissäni" siihen hakannut :'D Eipä nuo kyllä haittaakaan, lähinnä ovat hauska muisto siitä mikä riiviömuksu olen joskus ollut - heh!

Anna S. (Ei varmistettu)

Meillä on tosta Elloksen pyöreästä marmoripöydästä neliön mallinen versio mustalla jalkaosalla ja ollaan tykätty älyttömästi. Eikä myöskään lähde liikkumaan pörrömaton päältä helposti, joten suositukset kyseiselle pöydälle!:)

Anna (Ei varmistettu)

Hei kiva kuulla :) Onko se marmori sellaista laadukkaan näköistä?

suri (Ei varmistettu)

On! Meillökin se neliö ja näyttää hintaansa kalliimmalta. Suosittelut täältäkin

Milli (Ei varmistettu)

Ehkä rahin voisi verhoilla uudelleen? Kierrätystä jne ;)

Anna (Ei varmistettu)

No tämä nykyinen rahi olisi tarkoitus laittaa toiseen huoneeseen, eli pitää kuitenkin meillä :) Mutta onhan tuo toki idea :)

Minä (Ei varmistettu)

Sanoit kun muutitte kuopioon että muutatte 44 neliöisestä asunnosta reilusti yli tuplasti isompaan. Eli reilusti yli 88 neliöiseen kämppään. Nyt se onkin sitten vajaa 90 neliötä. Pliiis, lopeta liiottelu ja suuruuden hulluus. Hyväksy se mitä sulla on, vaikkei se oliskaan aina parasta.

Anna (Ei varmistettu)

Niin? Me muutimme 44-neliöisestä hieman reilu 100-neliöiseen vuokrakämppään (2015). Siitä muutimme tähän vajaa 90-neliöiseen omistamaamme asuntoon (2016). En ymmärrä miten on mun suuruudenhulluutta (kirjoitetaan yhteen) ja liioittelua (kirjoitetaan I-kirjaimella), jos sinä muistat väärin tai tarkoituksella vääristelet? :) Minulle asuntoasioissa kerrostalokaksiosta kaksikerroksiseen neliöön omalla pihalla muuttaminen on reilusti yli tuplasti isompi. Minulle 44 -> 100+ on reilusti yli tuplasti isompi.

Minä hyväksyn sen, mitä mulla on. Nautin siitä suunnattomasti, sillä se on parasta juuri minulle, vaikkei se sinusta siltä tuntuisikaan. Minun elämäni on paras mahdollinen juuri tällaisena, ja aion siitä olla iloinen joka ikinen päivä. Vaikka se olisi jonkun mielestä suuruuden-väli-hulluutta ;)

H (Ei varmistettu)

No mitä hittoa? Tarkkaanpa sä tätä blogia luet. Hehän asui isommassa vuokra-asunnossa, kun muuttivat Kuopioon, ennen kuin ostivat tän kämpän missä nyt asuvat.

C (Ei varmistettu)

Tosi kurja kommentti yllä olevalta, mutta sinuna jättäisin tuollaiset omaan arvoonsa. Etenkin tuo toisten kirjoitusvirheisiin tarttuminen antaa sinusta itsestäsi todella inhottavan kuvan, kun ottaa huomioon, miten paljon kirjoitusvirheitä omassa tekstissäsi on ja kuitenkin kirjoitat työksesi. Ei tuollaisille kannata mitään vastata, koska siinä saattaa vaan itsensä huonoon valoon.

Nimetön (Ei varmistettu)

Entä jos ruokapöytään ei tulisi tuoleja vaan jotkin upeat puiset penkit?

Anna (Ei varmistettu)

Hmmm, mä haluaisin kyllä selkänojat, ja selkänojallisia penkkejä on aika harvoin tarjolla :/

hmclehto (Ei varmistettu)

Älä lasipöytää hanki. Kun mulls sellainen oil kirosin sitä harva se päivä ihan kaikki näkyy pölyt sormen jäljet etc. Joskus jopa en halunnut verhoja auki kun ärsytti Muut ideat spot on. Mukavaa suunnittelua !

Maiju (Ei varmistettu)

Ei lasiselle sohvapöydälle! Tutttavilla sattui onnettomuus lasisen sohvapöydn kanssa 2000-luvun alkupuolella. En tarkkaan muista,minkälainen kommellus rikotti lasilevyn, mutta terävä lasinreuna viilsi ison haavan lapsen reiteen ja aukaisi valtimon. :( onneksi ensihoito oli hyvää ja lapsi saatiin nopeasti ammattilaisten käsiin, säästyttiin henkivahingolta.

Paula (Ei varmistettu) http://deleted

Noi ruokapöydät on upeita mitä oot katellu! Mutta varaudu hyvään suojaamiseen :D Meillä on pöytä siltä kohdin, missä lapsi istuu, täysin moukaroitu :D

Rosa (Ei varmistettu)

Harmi kun joudutte Kuopiosta lähtemään, ootte siellä niin viihtyny. Toisaalta onneksi Lempäälässä oottaa uusi varmasti aivan ihana koti ja eiköhän se elämä ala sielläkin mukavasti rullaamaan :) Toi on kyllä totta, että kun muutto osuu eteen niin ensin lähtee tukka tärinässä suunnittelemaan mitä kaikkea uuteen kotiin hommaisi ja lopulta löytää ittensä repimästä niitä hiuksia :D täällä oli keväällä operaatio pieni parveke kivaksi, jonka viimeistely on edelleen kesken! Pitkän painin jälkeen sohva on kuitenkin löytänyt perille. Seuraavaksi olisi vuorossa uuden ruokapöydän etsintä mikä vähintäänkin harmaannuttaa hiukset. Huoh!

Anastasia (Ei varmistettu)

Se on just parasta kun Anna vastaa ja laittaa jauhot suuhun näille joillekin "älypäille", joilla ei ole mitään muuta intressiä kuin purkaa omaa pahaa oloaan ja kateellisuutta tänne.

Petra (Ei varmistettu)

Apua, kuinka ihania noi ruokapöydät ovat! :) Meillä on Sotkan vanha pöytä seitsemän vuoden takaa ja joo, onhan se toki pöytä :D Kaunis ei oo ollut enää aikoihin. Muutto on kurjaa, pakkaaminen lähempänä saatanaa. Mutta onneksi haaveilu pelastaa edes vähäb :)

Anne-Mari (Ei varmistettu) http://www.pochetteroulette.com

Ihania sisustusjuttuja! :) Pakko vinkata, myös Kodin1:llä on paljon erilaisia marmoripöytiä, harkinnassa on sieltä lähiaikoina hankkia olkkariin uusi sohvapöytä.

berni (Ei varmistettu)

lasipöytä voi myös "räjähtää" yksinään milloin vaan, se tarvitsee ainoastaan pienen jännitteen ja sitten odottaa räjähdystä. ja voi sitä lasin määrää :(

Moikka, sulle on varmaan tullut jo sata ja miljoona samaa viestiä, mutta olen erittäin kiinnostunut tuosta teidän betonipöydästä. :) Meillä on sellainen ostoslistalla viimeistään lähempänä syksyä,kun terassin saamme valmiiksi.

Uuden kodin sisustaminen on kyllä ihan parasta. Itse myin oman kämppäni ja kaikki huonekalut viime vuoden alussa, kun muutimme vuokralle kalustettuun kämppään väliaikaisesti mieheni kanssa. Olimme tehneet asuntokaupat uudesta kämpästä ja jouduimme odottamaan puoli vuotta ennen kuin pääsimme muuttamaan. Siinä ajassa kerkesi kyllä suunnittelemaan viimeisen päälle. Kaikista parasta kuitenkin on tämä, kun alkaa remontit ja sisustaminen olemaan valmiina ja pystyy vaan olemaan. :)

Scandinavian chic

Itse kanssa mietin ruokapöytää, valkoista sellaista. Tapiovaaran pirkka näyttää musta kyllä ihanalta mutta useimmat suosittelevat ikilevyä tai lundiaa ihan sen takia että se kestää vuosia ja on helppo hoitoinen! Mä suosittelen tuoleiksi Tolixeja ihanan näyttäviä tai Tapiovaaran Domus tuolia jossa on todella mukava istua tuntejakin, itselläni on sellainen keittiössä jossa työskentelen läppärin kanssa. Seinälle olen ripustanut norman copenhagenin pocket säilyttimiä, yhteen läppäri, toiseen virtajohdot, kolmanteen lehtiä.

Jenna (Ei varmistettu)

Mua harmittaa kun ostettiin aikoinaan tumma sohva, kun ajateltiin että pieni lapsi sotkis vaalean. Olisin halunnut jonku ihanan vaaleanharmaan. Ihan hyvin olis voitu ostaa semmoinen, kun meillä lapsi ei ikinä syö sohvalla ja esim kynät ja muut "sotkevat" jutut on käytössä vain pöydän ääressä. Pöydässä meillä on stokken tabletti top suojana. Ei todellakaan mikään kaunein vaihtoehto, mutta ollut tosi hyvä jo neljän vuoden ajan. Siinä on vähän reunaa niin ei mene kaatuneet nesteet niin helposti lattialle. Meillä on se yhä 4 vuotiaanakin käytössä ruokapöydässä ja poika myös piirtää ja askartelee sen päällä.

Laura (Ei varmistettu)

Minäkin himoitsin lasipöytää kunnes kummipojan perheessä sellainen räjähti kappaleiksi aivan itsestään :( Kummipoikani oli tuolloin reilun vuoden vanha, onneksi olivat äitinsä kanssa eri huoneessa kun olkkarista kuului melko vaimea poks ja sitten olikin lattia täynnä pientä lasimurua. Siitä asti en ole sitä halunnut...

Keittiön pöytää ajatellen vilkaisehan Romuritarin sivut! Toteuttavat asiakkaan toiveesta laadukkaita kalusteita :)

Merja (Ei varmistettu)

Tuota, mistä joku löytää vielä Kodin 1:sen? Sitä mukavaa kauppaketjua ensin Keskon ja sittemmin saksalaisten omistuksessa, ei ole ollut yli vuoteen. Loppui konkurssiin. Anna, sinulle toivon ihania aikoja sisustamisen parissa ja uuden kodin laitossa. Jos saa rehellisesti olla kateellinen niin maailman söpöimmästä vauvasta.

Marjo (Ei varmistettu)

Esim. Täältä löydät: https://www.kodin1.com

Jenni (Ei varmistettu)

https://www.jotex.fi/huonekalut/rahit Tuolla on aika vastaavia raheja monessa eri värissä :)

Elina (Ei varmistettu)

Katoppa semmonen tekijä kun Tobias Puukko. Oli tämän päivän iltasanomissa juttua, nuori poika alottanut rippileirin jälkeen puusepän hommat ja tekee tilauksesta ainakin sohvapöytiä ym. :) Näytti olevan saman tyylistä mitä näissä kuvissa.

Milla (Ei varmistettu)

Nuo Tobiaksen tekemät näytti olleen kolmijalkaisia ja sellaset on tosi alttiita kaatumaan. Tollaisen massiivikantisen pöydän reunasta jos ottaa taapero kiinni niin se kaatuu päälle. Muuten kivan näköisiä, mut ei ehkä ihan pienten lasten kanssa samoihin tiloihin sovi, just turvallisuuden takia.

Sara (Ei varmistettu)

Meillä on Askon tammiviilutettu Tukholma-pöytä jossa musta metallinen putki pöydän alla tuo vähän rouheutta ilmeeseen, mutta sit taas harmaaverhoillut pohjanmaa-merkin tuolit tammijaloilla pehmentää ilmettä. Askon sivuilla pöytä näyttää tunkkaiselta mut luonnossa vaaleanharmaiden tuolien kanssa ihan täydellinen. Päällä vielä "kristalli"lamppu tuomassa ripaus ylellisyyttä. Ollaan oltu enemmän ku tyytyväisiä. Voin laittaa spostiin kuvaa meidän pöytäryhmästä jos kiinnostaa.. :) ja onhan Dantella omat tuolit pienenä, niin mä en mä likaantumista pelkäis. Ja suojaa ne kangassuoja-aineella. Koti on elämistä varten. :)

xod (Ei varmistettu)

Meillä kans "räjähti" lasipöytä ihan yhtäkkiä kun jännite oli aiemmin kadonnut, sitten ei enää paljoa tarvittu. Huh. Ootteko saaneet Kuopion asunnon jo myytyä? Sisustuspostauksia innolla odotellessa!

Kommentoi