Uuden puhelin käyttökokemuksia

Mungolife


*Kaupallinen yhteistyökumppani: Huawei

Kirjoittelin tuossa pari viikkoa sitten uudesta puhelimesta, jonka sain kokeiluun Huaweilta. Odotin puhelimelta aika paljon, sllä edeltäjä on vieläkin mielestäni ihan mieletön puhelin. Ja kyllä on sanottava, että Huawei Mate 10 Pro on lunastanut odotukseni.

Aloitetaan kahdella mulle kaikista olennaisimmalla asialla; kameralla ja akulla. Tän kamera on ihan mielettömän hyvä, ja siinä on tosi paljon säätömahdollisuuksia. Kokeilin molemmilla puhelimilla saman kuvan ottamista, ja kyllä tuon eron huomasi 9-malliin. Tuo f1.6-aukko on ihan mielettömän hyvä lisä, varsinkin kaltaiselleni ihmiselle, joka kuvaa paljon esim. ravintolaympäristössä ja muissa hieman hämyisissä ympäristöissä. Kun valoa ei ole ihan hirveästi, mahdollisimman valovoimainen aukko on todella iso plussa. Kamerassa on moving picture -toiminto, mikä on superkiva; vähän niinkuin GIF tai Instagramin boomerang. Kameran PRO-toiminto on ihan mahtava, jos on yhtään kiinnostunut itse säätämään kameraa mahdollisimman paljon. Mä kuvaan järkkärillä aina manuaalimodella, ja tässä on ihanaa, kun voi itse säätää kaiken tosi vaivatta. Kaiken kaikkiaan kamera saa multa todella paljon plussaa. Mä palaan asiaan vielä tarkemmin huomenna, kun otin aika paljon kuvia reissussa tolla kameralla, ja teen pienen Välimeri Huawein silmin -postauksen. Moni kännykkäkamera on erinomainen nykypäivänä päivänvalossa, mutta Huawein erinomaisuus tulee ilmi nimenomaan vähän haastavammissa olosuhteissa, joissa tää on ihan ylivoimainen.

Sit se toinen tärkeä puoli. Akku. Mulla kävi nimittäin mun Mate 9 Pron kanssa aika usein niin, että akku oli loppumassa. Sen takia, että takki auki jätin sen aina yöksi lataamatta. Toisin kuin missään muussa puhelimessani, Mate 9 Prossa mulla on ollut illalla yleensä n. 40 % akkua, ja sit oon jättänyt sen lataamatta. No, jossain vaiheessa opin laittamaan puhelimen aamulla reiluks vartiks latautuu, ja se oli yleensä aina täynnä sen jälkeen. Vielä lähes vuoden käytön kohdalla akun kesto on ollut edelleen ihan mieletöntä, eikä akku ole "huonontunut" välissä, toisin kuin usein on käynyt puhelinten kanssa. Mate 10 Pron akku kestää vielä kauemmin kuin mitä 9:n akku kesti alussa. Tän akku on isompi, mikä saattaa osaltaan selittää asiaa. Tässä akku on kestänyt mun melko aktiivisessa käytössä helposti kaksi vuorokautta. Katsotaan alkaako tää hukkaamaan tehoja, mutta mitä oon näitä Huawein puhelimia kokeillut, niin en usko. Mulle akun kesto ja nopea ladattavuus on ihan ykkösasia puhelimessa, sillä mun on pystyttävä luottamaan mun puhelimeen. Jos Huawei näyttää, että akkua on 10 %, mä tiedän, että se tulee riittämään vielä pitkäksi aikaa.

Muuten tässä on todella paljon ihania piirteitä, jotka oli myös edeltäjässä. Kuvankaappaus rystysellä on yksi lempparitoimintojani ja sormenjälkitunnistus on Huaweissa ihan omaa luokkaa. Tähän puhelimeen se siirrettiin edestä taakse, mikä on aiheuttanut pientä lihasmuistin uudelleenohjelmointia, mutta pikkuhiljaa, pikkuhiljaa. Parasta on myös Huawein Phone Clone -applikaatio, joka on ihan mielettömän helppo. Mä laitoin mun puhelimen kloonautumaan tähän uuteen, ja kaikki mun viestit, tunnukset yms. tuli tähän puhelimeen samalla tavalla. Appitki on samassa järjestyksessä. Kirjaimellisesti puhelin kloonautuu tähän, ja helpottaa puhelimen vaihtoa todella. Toki se vei mun kohdalla kolme tuntia, mutta mulla olikin joku 14 000 kuvaa ja muutama sata videota. Hups. Uutta on myös vedenkestävyys, jota itse en ole uskaltanut lähteä testaamaan upottamalla puhelinta, mutta YouTubessa on aika paljon videoita, joiden mukaan puhelin todella selviää upotuksesta :D Jotenkin kauhistuttaa aina jonku tällaisen laitteen tunkeminen veteen :D Mä lähinnä käyttelin sitä tuolla reissussa märin käsin altaalla, joten sikäli en osaa kommentoida asiaa. Mietin kyllä, että voisin käydä räpsimässä kuvia D:stä vauvauinnissa, mut en oo varma uskallanko. Oon ihan pelkuri! :D

Pari miinusta löysin tästä myös. Samoin kuin monissa muissa vedenkestävissä malleissa, tässä ei ole paikkaa kuulokkeille. Se on jokseenkin ärsyttävää, joskin markkinoille tulee kuulemma adapteri, jolla kuulokkeet saa kiinni puhelimeen samasta paikkaa kuin laturi. Tää uus trendi puhelimissa on vähän typerä, mutta pakko sanoa, ettei kyllä häiritse arjessa, kun käytän aina bluetooth-kuulokkeita muutenkin. Toinen miinus on puhelimen liukas takakansi, joka tuntuu hieman epäluotettavalta hyppysissä sen jälkeen, kun totuin Mate 9 Pron mattaiseen takakanteen. Toki tässäkin on reunat suunniteltu niin, että puhelin pysyy hyvin otteessa.

  

Erityisen suurta plussaa puhelin saa kyllä näytöstä. Se on tosi iso, vaikka puhelin ei ole valtava ja mahtuu hyvin yhteen käteen. Huomasin nyt puhelinta kunnolla käytettyäni, että se tuntuu huomattavan paljon isommalta kuin edeltäjä, vaikka koko ei vaikutakaan yhtään isommalta ensisilmäyksellä. Lisäksi näytön värit ja kontrasti on ihan mielettömät.

Kaiken kaikkiaan puhelin on parin viikon käytön perusteella aivan älyttömän hyvä ja voin lämpimästi suositella, jos puhelimen vaihto on edessä. Rehellisyyden nimissä on todettava, että en välttämättä lähtisi vaihtamaan Mate 9 Pro:ta tähän, sillä puhelinten ero ei ole niin valtava. Mutta jos uusi puhelin on hakusessa ja on ajatellut vaihtoa Huaweihin, niin suosittelen lämpimästi. Kolme vuotta sitten lähdin Huawein matkaan ja sekuntiakaan en ole katunut. En osaisi kuvitella mitään muuta puhelinta itelleni, sillä näissä yhdistyy todennäköisesti markkinoiden paras kamera, älyttömän hyvä akun kestävyys ja tyylikäs muotoilu. Kaiken tämän yläpuolelle nousee kuitenkin se, että mun edellinen Mate ei lagannut tai kaatunut kertaakaan koko vuoden aikana. Se on aika älytön suoritus.

Puhelin tulee myyntiin tämän kuun lopulla, mutta ennakkomyynti on jo alkanut. Jos puhelimen tilaa ennakkoon, saa mukaan huippukivan pikkukameran, joka kuvaa hauskoja 360-kuvia. Kameran arvo on 149 euroa, joten kannattaa hankkia puhelin ennakkoon, jos sellaisen aikoo hankkia. Iso plussa muuten tolle mokka-värille, se on tosi kaunis livenä ♥

Palaillaan huomenna Välimeren tunnelmiin, mutta kertokaahan sitä ennen, mikä on teille tärkeintä puhelimessanne? Oli nimittäin jännä huomata, miten eri asioita ihmiset puhelimissa arvostavat, kun tämä tuli ystävien kanssa puheeksi. 

Kommentit

Amelia (Ei varmistettu)

Hei. Selasin sun vanhoja postauksia ja törmäsin kuvaan jossa sulla oli pitkät vaaleat hiukset suoristettuina. Aivan mahtava look! Olis kiva nähdä lisää erilaisia hiustyylejä, kun sulle niin monet värit ja tyylit sopii. Iloista joulun odotusta :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Tällä hetkellä koen tän mun lookin mulle kaikista omimpana, joten siinä varmaan pysyttelen hetken :)

Caritajulia
Haaveillaan

Tilasin ton puhelimen jo ensimmäinen päivä ja vielä tuossa samassa värissä, mutta tämä odotus!! Aivan hirveetä :D Nyt on ollut reilun vuoden käytössä mate 8, oon ollut todella tyytyväinen, paitsi nyt ruvennut vähän tökkimään parin viikon aikana (itaitaa ilmeksesti tietää että joutuu vaihtoon..). Niin kiva on ollut lukea näitä postauksia tosta puhelimesta, ja mä todella toivon, että toi mokka -väri on kaunis ja miellyttää silmää - sitä kun ei kauheen äkkiä vaihdeta.. Eikö muuten mukana tullut sitä adapteria? Ja tosiaan, kaikki mitä puhelimelta tarvin, löytyy tuosta mate 10 prosta; pitkäkestoinen akku, iso näyttö, kaunis ulkonäkö, tehokas prosessori, hyvä kamera..

Anna (Ei varmistettu)

Ei tullut adapteria mukana, mutta tosi hyvännäkönen läpinäkyvä suojakuori tuli :) Mut se adapteri tulee Suomeen kuulemma lähiaikoina ja on edullinen :)

Nina (Ei varmistettu)

Mistä puhelimen saa tilattua ennakkoon, jotta saa myös sen pikku kameran? Paljon tällä luurilla on hintaa? Vaikuttaa kyllä hyvältä mallilta :)

Itselle nimenomaan kamera, iso näyttö ja akun kestävyys ovat tärkeitä juttuja!

Anna (Ei varmistettu)

Mä kysyin tätä Huaweilta, niin kuulemma ihan melko lailla kaikkialta voi ennakkotilata, ja niihin tilauksiin tulee tuo kamera mukaan. Ihan perus Powerit, Gigantit yms :)

Maura (Ei varmistettu)

Ihana kalenteri!! :D

Tää postaus ei kyllä tuo yhtään helpotusta mun puhelinkriisiin; huaweistä oon kuullu niin paljon kehuja, että melkein tekis mieli tehdä syrjähyppy ja vaihtaa iPhone siihen.

Miuku (Ei varmistettu)

Itse vaihdoin myös iPhonen, tosin Huawein Honor-malliin, mutta silti :) Enkä kyllä ole katunut! Siinä mielessä iisi, että käyttöjärjestelmän opetteluun ei mene hirveästi ylimääräistä aikaa. iPhone Mulla tökki ihan älyttömästi, mies osti samaan aikaan ihan saman iPhonen ja sillä ei ollut ilmeisesti mitään ongelmia... Mutta tää Honor ei oo kyllä tökkinyt lähes ollenkaan, lähinnä sovelluksissa on ollut omia ongelmiaan, mitkä ei todnäk johdu puhelimesta. Ja putoillutkin on tässä jo monituiset kerrat, eikä silti oo moksiskaan :D

Anna (Ei varmistettu)

Joo, toi luotettavuus, ettei puhelin flippaile mitään, on mulle ainakin tosi tärkeetä :)

Anna (Ei varmistettu)

Suosittelen. Tää on se asia, jossa suosittelen syrjähyppyä, vaikka Macbookissa pysyn kiinni varmaan loppuelämän :D

Belegwen (Ei varmistettu) http://www.belegwen.fi

Mä ostin aikoinaan Mate Pro 9:n just sun postauksen vuoksi ja olen kyllä ollut supertyytyväinen tähän. Toimii edelleen loistavasti. :)

Anna (Ei varmistettu)

Tosi kiva kuulla :) Se on kyllä huippuhyvä puhelin!

Omena (Ei varmistettu)

Syreenien ystävänä on ihan pakko kysyä: mistä olet löytänyt syreenejä tähän vuodenaikaan?

Anna (Ei varmistettu)

Mä tilasin ne itse asiassa äitini kautta tukusta :)

Anna (Ei varmistettu)

Kuten olen aina sanonut, en mainosta tuotteita, joista en aidosti pidä. Huawein kohdalla yhteistyö on jatkunut jo kolmisen vuotta, ja edelleen ihastun uusiin tuotteisiin, joissa tuotekehitys, muotoilu ja tekniikka kohtaa todella hyvin. Aika monen tuotteen kohdalla tuon myös miinukset tietoon. Esim. tässä on erikseen lueteltu miinukset tuotteessa, joten en ihan ymmärrä millaista aidon kriittistä kokemusta haluat? En dissaa brändejä, joten jos tuote on enemmän epämiellyttävä kuin miellyttävä, en koe tarpeelliseksi tehdä siitä postausta :)

Marjo (Ei varmistettu)

Moikka!

Miten synkronoit macbookin ja huawein? Haluaisin itse vaihtaa puhelinta. iPhonessa on helppoa kun ne kännykän kuvat ovat automaattisesti myös macbookissa ja muistiinpanot. Ja ne ei koneelta häviä, vaikka kännykästä vahingossa poistaisi.
Muuten oon samoilla linjoilla, MacBookia en vaihda, mut iPhone ei innosta enää. Mulle yksi tärkeimmistä arvoista puhelimessa on visuaalisuus ja tyylikkyys (toimivuuden ja hyvän akun ja oikeasti hyvän kameran lisäksi tietty) että ihanaa kun nykyään muutkin puhelimet on tyylikkäitä kun Apple
Tarkoituksena olisi juurikin tämä puhelin ostaa. Onko tulossa jatkopostausta?

Kommentoi