UUDISTUNUT LILY

Heiiiii ja tervetuloa uudistuneeseen Lilyyn ja kevääseen 2019! Olen odottanut tätä uudistusta kuin kuuta nousevaa ja nyt kun Lilyn uusi sivu on lähes valmis, on ilo kirjoittaa kevään ensimmäinen postaus uudistuneelle sivulle. Teille tämä uudistus ei varmasti ole niin merkittävä kuin minulle, mutta vuosia WordPress-tyttönä viihtyneenä tuo lyhyt aikani eri järjestelmässä oli hieman tuskallinen ajoittain. WordPressillä blogin tekeminen on mun mielestä kaikista mielekkäintä ja lisäksi uudistuksen myötä tuli monia kivoja uusia piirteitä.

Mobiililla useimmiten lukeville tämä muutos ei ole ehkä niin selkeä, joskin uusi sivu on hieman paremmin sopiva myös mobiiliin. Yläpalkissa löytyy valikko, mistä pääsette suoraan valitsemilleni sivustoille. Sinne nousee erikseen keittiökommellukset ja reseptit, matkat ja asukuvat sekä sisustusjutut ja arkisto.Lisään sinne myös lähipäivinä sivun, jolta pääsee helposti kaikkiin suosikkipostauksiin. Mobiilissa valikkoa voi vaakasuunnassa selata helposti.

Koneella lukeville suurin muutos lienee sivupalkin poistuminen, mutta samat asiat löytyvät nyt tuosta ylävalikosta.

Molemmilla lukutavoilla blogin postaukset ilmestyvät näkyviin rullana, joten jatkossa ei tarvitse klikkailla kauemmas vanhoihin postauksiin. Vanhat sydämet eivät enää näy, mutta kommenttien pitäisi toimia ihan normaalisti.

Hieman on vielä ulkonäkö ja tietyt tekniset jutut vielä kesken, ja niitä muokataan koko ajan. Bannerikuva ylhäällä tulee olemaan jatkossa myös koneella lukiessa hieman isompi ja pientä hienosäätöä tulee olemaan siellä täällä.

Tiedän, että tällainen uudistus vaikuttaa monin eri tavoin. Joku ei huomaa koko muutosta, toisille tämä voi olla hirveän raju, kun omat totutut toimintatavat pitää opetella uudelleen. Trust me, I get it. Aina kun vaihdan puhelinta, menee kaks viikkoa, että lihasmuisti lakkaa toimimasta kun availen vääriä appeja ja painelen vääriä nappeja 😀 Mut kyllä se siitä. Joillekin tää koko muutos on varmasti ihan yhdentekevä, mutta mulle tää on ainakin ihan mielettömän kiva uudistus. WordPress on mulle tosi ”oma” ja porras kirjoittaa madaltuu nyt hurjasti, kun kuvien lisääminen ja kirjoittaminen helpottuu huomattavasti. Lisäksi tämä antaa mulle bloggaajana tärkeitä eväitä. Voin taas blokata häiriköt listalle, josta en näe heidän kommentteja laisinkaan. Tää on pieni, mutta tärkeä juttu, sillä se lisää intoa ja iloa bloggaamiseen. Kommenttien valvonta on taas käytössä, mikä tarkoittaa sitä, että kommentit tulee mun hyväksyttäväksi. Tuntuu, että kommenttien vapautumisen myötä homma ajoittain riistäytyi käsistä, sillä viimeisen 6 kk:n aikana ennen siirtymistäni Lilylle taisin poistaa kaiken kaikkiaan 5 kommenttia, mutta kommentoinnin vapautuessa homma riistäytyi kyllä paikoitellen käsistä.

Kommentoinnin osalta tulee mulle melkeinpä isoin ja tärkein muutos. Jatkossa saan paljon selkeämmin teidän kommentit näkyviin ja pystyn kohdistamaan myös helpommin vastaukseni. Dialogi helpottuu kommenttiosiossa, sillä sisäkkäiset kommentit järjestyvät selkeämmin jatkossa. Pystytte vastaamaan helpommin mulle ja toisillenne. Yritän olla jatkossa mahdollisimman aktiivinen kommenttien julkaisun kanssa, jotta keskustelu ei kärsi vaan pääsette keskustelemaan halutessanne.

Tiedättekö kun on vaikka lempparikengät? Sellaiset hyvät käyttöön ajetut nahkanilkkurit, joissa jalat on kuin pumpulissa ja jokainen askel on helppo ja mukava? Nyt kun on rämpinyt hieman hankalasti istuvissa kengissä muutaman kuukauden, on iso ilo palata tähän tuttuun ja turvalliseen, mulle ahh-niin-sopivaan ja helppokäyttöiseen.

Millainen ensivaikutelma teillä on muutoksesta? Onko jotakin, mikä ilahduttaa/ärsyttää? 

Kommentit (18)
  1. Oi mun mielestä tää on selkeä kun tuolta ylhäältä etsiä ton aihealueen! Puhelimella luen lähes aina ni en kai muuta huomaa 😅 ja kauniita kuvia tässä ❤️

  2. Lilyn postaukset ei nyt jostain syystä päivity Bloggeriin ollenkaan, en siis tiennyt uudesta postauksestasi ennen kuin törmäsin Instagramissa kuvaasi, jossa mainitsit tästä.

    1. Sama juttu Bloglovinin osalta, viikkoon ei ole tullut postauksiasi sinne näkyviin

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *