Uusi podcast ulkona! (ja vähän podcasteista yleisesti..)

Mungolife

Edellisestä podcastista onkin vierähtänyt jo viikon verran ja niinpä voisi olla paikallaan julkaista seuraava jakso :)

Tällä kertaa juteltiin WTD-Natan kanssa hieman venäläisyydestä ja suomalaisuudesta. Ja saipa Nata hetkeksi meikäläisen ihan hiljaiseksi, kun heitti pasmat ihan sekaisin. Venäläisyyden merkitys mun arjessa on ainakin mulle tosi mielenkiintoinen aihe, sillä se herättää niin erilaisia tunteita. Moni asia vähän ärsyttää ja raivostuttaa, mutta samaan aikaan on ollut paljon myös mielenkiintoisia positiivisia kokemuksia siitä, mitä ihmiset olettaa ja ajattelee venäläisyydestä. Tässä podcastissa vähän Natan kanssa puitiin sitä, millaisia ajatuksia meillä on (sekavia) ja miten venäläisyys meissä tuntuu vielä ja vähän kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Voi olla, että jaan jotain ajatuksia aiheesta lähiaikoina ihan postauksenkin muodossa, mutta aloitetaan nyt tällä podcastilla :)

Ja podcasteista yleisesti. Oon paljon saanut teiltä viestejä ja mielipiteitä näihin liittyen. Tosi paljon on tullut positiivista palautetta, kiitos siitä! ♥ Jonkin verran on tullut myös palautetta siitä, että tunnin podcastit ovat aika pitkiä ja niissä on toistoa. Ymmärrän sen ja kiitän tästäkin palautteesta. Oon kuitenkin nyt viiden podcastin nauhoittamisen jälkeen tullut siihen tulokseen, että tunti tulee olemaan se keskimääräinen pituus mun podcasteille.

Mun podcastien tarkoitus ei ole löytää uutta yleisöä ja seuraajia, vaan enemmänkin tuoda lisäarvoa teille jo olemassaoleville seuraajille. Ehkä hieman syvempi raapaisu meikäläisen ajatusmaailmaan tai ylipäätään hieman ehkä sellainen oikeampi ja aidompi minä. Todennäköisesti jos päädyn tekemään omia podcasteja, joissa olen yksikseni, ovat ne paljon lyhyempiä. Tällä hetkellä kuitenkin podcasteissa on joku vieras ja aiheena jokin sellainen aihe, josta mun mielestä on tosi mielenkiintoista keskustella just kyseisen vieraan kanssa. Puolen tunnin kohdalla tuntuu siltä, että ollaan vasta pääsemässä aiheeseen, eikä moni aihe tunnu siltä, että sen käsittelyä voisi jättää vain puoleen tuntiin. Paljon on myös ollut positiivista palautetta tästä mitasta, ja siinä taidan jatkossakin siis pysyä.

Ymmärrän, että kaikilla ei ole mahdollisuutta ottaa tuntia aikaa ja kuunnella meidän juttuja, mutta podcastinhan voi jättää kesken ja palata siihen milloin tahansa uudelleen. Ja jos aihe ei kiinnosta tarpeeksi, että sille uhraa tunnin elämästään, niin sitä ei tarvitse kuunnella lainkaan :) On tulossa varmasti aiheita, jotka eivät kiinnosta monia, esimerkiksi pari podcastia äitiyteen liittyen on tulossa lähiaikoina, mutta sehän tässä on niin hienoa, että koko podcastin voi vaan skipata, jos sen pituus tai aihe ei miellytä.

Ja mitä tulee toistoon, pitkiin selityksiin tai vähän turhiinkin kohtiin.. No, tässä ei olla tekemässä asiaohjelmaa :) Tässä ollaan nauhoittamassa kahden kaverin välistä höpöttelytuokiota, johon te lukijat ja seuraajat pääsette mukaan. Tiedän, että moni bloggaaja editoi omia podcastejaan hyvinkin ammattimaiseksi, tai heillä on joku editoimassa niitä, mutta se ei tunnu mulle omalta eikä tunnu siltä, millaiseksi haluan tämän oman podcastini. Ammattimaisuudessa ei ole missään nimessä mitään vikaa, ja niitä on totta kai tosi kiva kuunnella, mutta mun podcastit on vähän samanlaisia kuin mun blogi; parasta mihin minä itse pystyn, eli hyvin DIY-kotikutoisia tuotoksia.

Toivottavasti siis mahdollisimman moni teistä löytää podcastit ja pitää niistä. Niitä on ollut huippukivaa tehdä ja varmasti jatkossakin niitä on tulossa. Pyrin tuottamaan näitä kerran viikossa ilmestyväksi, mutta voi olla, että välillä tauot hieman venyvät :)

Soundcloudista mun podcastit löytyy täältä.

iPhoneilla, MacBookeilla, iPadeilla yms. Applen teknologialla voitte kuunnella niitä myös suoraan Podcasts-appissa tai iTunesin Podcasts-osiossa, ja ne löytyy sieltä hakusanoilla Mungolife tai Anna Pastak tai täältä, huomioittehan, että feedillä kestää hetken päivittyä tuolta Soundcloudista Itunesiin.

Kannattaa alkaa jommassakummassa tilaamaan mun podcastia, niin saatte uudet jaksot suoraan kuuntelulistallenne.

Onko teillä jotain podcast-aihetoiveita tai vierastoiveita? Kertokaa! :) 

Kommentit

Emmi (Ei varmistettu)

Mielestäni noin tunnin pituinen podcast ei ole ollenkaan liian pitkä! Toki se haukkaisi suuren osan vuorokaudesta, jos vain makoilisin sohvalla kuuntelemassa, mutta podcastin voi onneksi yhdistää niin moneen muuhun puuhaan. Itse olen kuunnellut sinun ja vieraidesi juttuja aamuisin meikatessa, kampukselle kävellessä (3km) ja ruokaa laittaessa. Nämä ovat asioita, jotka tekisin joka tapauksessa ilman taustaääniäkin, mutta ovat rutkasti mielekkäämpiä kun samalla voin "tutustua" paremmin ajatuksiisi vuosikausien blogiseurailun jälkeen :) Minua kiinnostaisi sun henk.koht. Q&A -tyylinen podcast. Näitä kysymysvastaus -postauksia oletkin tehnyt, mutta niin kiva olisi kuulla puhuttuja vastauksia. Tuovat syvyyttä ja mahdollistavat laajemman selityksen tarvittaessa :) kivaa kevättä sinulle Anna!

HOMEY

Mun mielestä nämä tunnin mittaiset podcastit on varsin jees, ja mä en jotenkin koe, että näille tarvis ottaa sitä aikaa. Mulla on lasten kans niin sanotusti 'oma aika' melko kortilla välillä, ja oon kaivannut sitä, että voisin tehdä päivän aikana jotain kivaa itsekseni. Mulla kuitenkin menee usein se oma aika siihen, että teen jotain kouluhommia, kirjanpitoa, pyykkijuttuja, laitan ruokaa jnejne 'tylsää' hommaa, mut podcasteja kuunnellessa pystyy kuitenkin tuollaista jotain aivotonta suorittamista vaativaa hommaa tekemään samalla. Että siis jeejee, nämä pitkähköt podcastit on musta oikein fine.

Anniina (Ei varmistettu)

Tykkään tosi paljon näistä pitkistä podcasteista ja olis jopa harmi, jos olisi lyhyempiä :-) mukavaa taustalle esim imetyksen yhteydessä ja kivaa ystävysten välistä pohdintaa ja juttelua, et melkein voin kuvitella, että olisitte täällä mun ja vauvan kanssa, haha. :-D

V (Ei varmistettu)

Tunnin mittanen podcast on ihana! Riittää työmatkalle kumpaankin suuntaan kuunneltavaa. Olisiko podcastia mahdollista saada myös Acastiin, jossa mm. Metin ja Hannan podcast on? Sen saisi androidillekin :)

Jenni (Ei varmistettu)

Moi ja kiitos hyvästä ja mielenkiintoisesta podcastista taas kerran! Mä henkilökohtaisesti niin nautin pitkistä podcasteista. Ja kuten kirjoitat, niin aina voi laittaa pauselle ja jatkaa myöhemmin, kun on taas aikaa. Tee siis just siltä miltä tuntuu ja nauhoita just niin pitkiä podcasteja kuin haluat, kyllä me kuunnellaan! :)

Johanna (Ei varmistettu)

Sun podcastit on parhaita ja tunti ei todellakaan oo liian pitkä. Jeeee pitääpä mennä kuuntelee tää uus!!

Valeria (Ei varmistettu)

Ihanat podcastit, oli myös tosi mielenkiintoinen aihe kun itsekin on tällainen venäläis-suomalainen. Tunti on just passeli pituus! Sen verran kuitenkin palautetta että se "loppumusiikki" alkaa pauhaa aivan järkyttävän kovalla verrattuna puhevolyymiin. Kuuntelen kuulokkeilla tätä ja meinaa aina lopussa tärykalvot räjähtää ennenkuin ehdin koneelle asti pausettaa :D Voisko sitä loppumusaa säätää vähän hiljemmalle, kiitos!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos palautteesta, mä en ookaan koskaan kuunnellu kuulokkeilla, täytyy laittaa se hiljaisemmaksi :)

Marja (Ei varmistettu)

Totta, ilman kuulokkeitakin alku- ja loppumusa on to-del-la kovalla, ja sit taas puhetta ei meinaa aina kuulla vaikka laittais volat kaakkoon.

Katariina (Ei varmistettu)

Omasta mielestä nää tunnin mittaiset podcastit on aivan mahtava mitta! Itekin kun miettii näin kuuntelijana, että jos podcast kestäisi aina vaikka sen puolisen tuntia niin en usko, että sille podcastille ehtisi tulla sellaista kunnon ”sisältöä ja syvyyttä” aiheeseen - mitä näissä tunnin mittaisissa on todellakin ollut ja hyvä niin! Ja vielä pienenä toiveideana, musta ois tosi kiva kuulla jossain podcastissa lisää vielä joitain ajatuksia liittyen ulkomailla asumiseen tai vaikka matkusteluun!:)

Mmuksu (Ei varmistettu)

Tää oli hyvä! Tosin ainoa podcasti, minkä jaksoin kuunnella loppuun asti. :D Tuli niin kotoinen olo natan äänestä, jota olen kuullut, livenä tosin vuosia sitten, suhteellisen paljon. :) (natsku oli siskon kavereita yläaste aikoina) Tosi hauska kuulla teidän ajatuksia aiheesta, vaikka minulla ei venäjää kohtaan minkään laista intohimoa ole. Aika mielenkiintoinen vertaus tuo suomenruotsalaiset... Sai ajattelemaan asiaa vähän toisella lailla. Vaikka taitaa kaikilla olla suomenruottalaisitakin oma mielikuvansa. :D. Ainoa huomio: kyllä se on me eikä ne, jotka hävitään sillon kun jääkiekosta on kyse. ;)

biibis (Ei varmistettu)

Pidän kovasti sun podcasteista, mut yks toive oli niiden toteutukseen liittyen! Oon kuunnelut sekä puhelimella kuulokkeiden kautta että läppäriltä ja alku- ja loppumusa on jotenki tosi kovalla puheeseen verrattuna! En tiedä onko musiikin voimakkuutta mahdollista säätää, mutta se aika ikävästi aina pärähtää korville podcastin lopussa :D

Ilona (Ei varmistettu)

Mielestäni tunnin podcastit ovat aivan mahtavia! Tykkään kuunnella näitä esimerkiksi salilla/lenkillä, joten tunti on juuri sopiva mitta tähän tarkoitukseen. :)

Marjo (Ei varmistettu)

Ihan loistoidea tää podcast! Oon välillä laiska lukemaan, ja tykkään laittaa podcastin päälle, kun teen jotain tai en tee mitään Vähän niinkuin radio-ohjelma taustalla, mutta täytyy sanoa, että mielenkiintoisempi, sillä aiheet on ollu tähän mennessä tosi hyviä ja tuo tutustuminen suhun ja sun ystäviin on todella hienoa näin pitkäaikaiselle lukijalle. Ihanaa, että on tämmöinen mahdollisuus kuunnella teidän turinaa ja pohdintaa, saa todella paljon inspiraatiota itsekin. Jotenkin se, että pituutta rajoitettais väkisin tuntuu jotenkin teennäiseltä. Just hyvä, että juttelette vapaasti niin paljon kuin aiheesta irtoaa. Semmonen ammattimainen ote jotenkin latistais, enkä henk.koht. voi oikein sietää tv:ssä tai radiossa jotain asiaohjelmia seuratessa, kun keskustelun juontaja patistelee vierastaan. Voi olla, niinkuin sanoit, että just päästään kunnolla vauhtiin ja hyvien pointtien äärelle, ja sit aletaan hoputtamaan, että aika loppuu. Ei kiva... Eli hyvä, että pidät mielipiteesi! Ja aina voi tosiaan paussittaa, jos jotain keskeytystä tulee!

eveliina (Ei varmistettu)

Tunnin mitaiset jaksot on aika normaaleja podcasteissa ja mielestäni siksi se on siis varsin hyvä pituus :) Yhden kehitysidean voisin antaa kuitenkin sun ja Natan yhteisen podin kuuntelun jälkeen - äänenlaatuun olisi hyvä panostaa enemmän. Nyt ääni tuntui hieman kaikuvalta ja ei niin puhtaalta, äänenvoimakkuutta joutui laittamaan melko isolle, että puheen kuuli selkeästi. Eli äänieristys nauhoitussessareihin kuntoon! :)

elli (Ei varmistettu)

Joo, äänenvoimakkuus ei ollut tässä viimeisimmässä ihan kunnossa munkaan mielestä. Kuuntelin podcastia kaupungilla liikkuessani ja vaikka mulla oli äänet iPhonessa täysillä, en saanut siltikään aina selvää. Kaikuvuus tuntui olevan kans vähän ongelmana, ehkä mikin pitäisi olla lähempänä?

maisa (Ei varmistettu)

Viimeaikoina on jonkin verran tullut poscasteja kuunneltuja ja tykkään sun podcasteista todella paljon juuri sen takia, että jaksoja ei ole editoitu! Nyt muita podcasteja kuunnellessa on ruvennut ärsyttämään editointi ja sen runsaus :D Enhdottomasti siis jatka samalla tavalla, ihanan rentoa ja välitöntä kuunneltavaa on ollut ainakin tähän mennessä <3

Assi (Ei varmistettu) http://assip.blogspot.fi/

Tykkään just siitä, että sun podcastit on kotikutoisia ja ei haittaa vaikka ne on pitkiä! :) Liiallinen ammattimaisuus alkaa vaan ärsyttämään :D En ole kuunnellut nyt tätä uusinta, mutta tykkäsin ihan hurjasti siitä ekasta. Siinä oli hyviä ajatuksia ja ne laittoi miettimään. Miks en oo kuullut aikaisemmin käsitettä symbioosi-ystävyys?! Kiitos siitä ja sen avaamisesta, selkeytti vähän omia ajatuksia ja nyt ymmärrän paremmin itteeni.

Emma (Ei varmistettu)

Oh, oon aivan in love with this podcast thing!! Kiitos kun keksit tän ja näin intohimolla toteutat! Tässä jaksossa oli paljon tosi mielenkiintoisia mielipiteitä itsellekin pohdiskeltavaksi. Samalla juuri opiskelen koulussa monikulttuurisuudesta ja ns. pinnan alla tunnistamattomana olevista ennakkoluuloista, niin tuli hyvään saumaan! On ollut jopa kamalaa huomata, miten on itse omaksunut joitain asioita, joita nyt tarkemmin ajateltuna voi mieltää jollain tapaa rasistiseksi, vaikka rasismia ei missään muodossa ole ikinä hyväksynyt. Onneksi mieltä voi aina avartaa! Sitä tämä podcast varmasti sai aikaan monessa :)

Sikke (Ei varmistettu)

Hei

Itse näin androidin käyttäjänä toivoisin, että podcastit tulisivat vaikka kiekuun myös. Turhauttaa ladata aina uutta appia ja kiekusta löytyy muidenkin bloggareiden podcasteja. Varmasti siis palvelisi monia :)

Kommentoi