Uusi podcast ulkona! (ja vähän podcasteista yleisesti..)

Edellisestä podcastista onkin vierähtänyt jo viikon verran ja niinpä voisi olla paikallaan julkaista seuraava jakso 🙂

Tällä kertaa juteltiin WTD-Natan kanssa hieman venäläisyydestä ja suomalaisuudesta. Ja saipa Nata hetkeksi meikäläisen ihan hiljaiseksi, kun heitti pasmat ihan sekaisin. Venäläisyyden merkitys mun arjessa on ainakin mulle tosi mielenkiintoinen aihe, sillä se herättää niin erilaisia tunteita. Moni asia vähän ärsyttää ja raivostuttaa, mutta samaan aikaan on ollut paljon myös mielenkiintoisia positiivisia kokemuksia siitä, mitä ihmiset olettaa ja ajattelee venäläisyydestä. Tässä podcastissa vähän Natan kanssa puitiin sitä, millaisia ajatuksia meillä on (sekavia) ja miten venäläisyys meissä tuntuu vielä ja vähän kaikkea muuta maan ja taivaan väliltä. Voi olla, että jaan jotain ajatuksia aiheesta lähiaikoina ihan postauksenkin muodossa, mutta aloitetaan nyt tällä podcastilla 🙂

Ja podcasteista yleisesti. Oon paljon saanut teiltä viestejä ja mielipiteitä näihin liittyen. Tosi paljon on tullut positiivista palautetta, kiitos siitä! ♥ Jonkin verran on tullut myös palautetta siitä, että tunnin podcastit ovat aika pitkiä ja niissä on toistoa. Ymmärrän sen ja kiitän tästäkin palautteesta. Oon kuitenkin nyt viiden podcastin nauhoittamisen jälkeen tullut siihen tulokseen, että tunti tulee olemaan se keskimääräinen pituus mun podcasteille.

Mun podcastien tarkoitus ei ole löytää uutta yleisöä ja seuraajia, vaan enemmänkin tuoda lisäarvoa teille jo olemassaoleville seuraajille. Ehkä hieman syvempi raapaisu meikäläisen ajatusmaailmaan tai ylipäätään hieman ehkä sellainen oikeampi ja aidompi minä. Todennäköisesti jos päädyn tekemään omia podcasteja, joissa olen yksikseni, ovat ne paljon lyhyempiä. Tällä hetkellä kuitenkin podcasteissa on joku vieras ja aiheena jokin sellainen aihe, josta mun mielestä on tosi mielenkiintoista keskustella just kyseisen vieraan kanssa. Puolen tunnin kohdalla tuntuu siltä, että ollaan vasta pääsemässä aiheeseen, eikä moni aihe tunnu siltä, että sen käsittelyä voisi jättää vain puoleen tuntiin. Paljon on myös ollut positiivista palautetta tästä mitasta, ja siinä taidan jatkossakin siis pysyä.

Ymmärrän, että kaikilla ei ole mahdollisuutta ottaa tuntia aikaa ja kuunnella meidän juttuja, mutta podcastinhan voi jättää kesken ja palata siihen milloin tahansa uudelleen. Ja jos aihe ei kiinnosta tarpeeksi, että sille uhraa tunnin elämästään, niin sitä ei tarvitse kuunnella lainkaan 🙂 On tulossa varmasti aiheita, jotka eivät kiinnosta monia, esimerkiksi pari podcastia äitiyteen liittyen on tulossa lähiaikoina, mutta sehän tässä on niin hienoa, että koko podcastin voi vaan skipata, jos sen pituus tai aihe ei miellytä.

Ja mitä tulee toistoon, pitkiin selityksiin tai vähän turhiinkin kohtiin.. No, tässä ei olla tekemässä asiaohjelmaa 🙂 Tässä ollaan nauhoittamassa kahden kaverin välistä höpöttelytuokiota, johon te lukijat ja seuraajat pääsette mukaan. Tiedän, että moni bloggaaja editoi omia podcastejaan hyvinkin ammattimaiseksi, tai heillä on joku editoimassa niitä, mutta se ei tunnu mulle omalta eikä tunnu siltä, millaiseksi haluan tämän oman podcastini. Ammattimaisuudessa ei ole missään nimessä mitään vikaa, ja niitä on totta kai tosi kiva kuunnella, mutta mun podcastit on vähän samanlaisia kuin mun blogi; parasta mihin minä itse pystyn, eli hyvin DIY-kotikutoisia tuotoksia.

Toivottavasti siis mahdollisimman moni teistä löytää podcastit ja pitää niistä. Niitä on ollut huippukivaa tehdä ja varmasti jatkossakin niitä on tulossa. Pyrin tuottamaan näitä kerran viikossa ilmestyväksi, mutta voi olla, että välillä tauot hieman venyvät 🙂

Soundcloudista mun podcastit löytyy täältä.

iPhoneilla, MacBookeilla, iPadeilla yms. Applen teknologialla voitte kuunnella niitä myös suoraan Podcasts-appissa tai iTunesin Podcasts-osiossa, ja ne löytyy sieltä hakusanoilla Mungolife tai Anna Pastak tai täältä, huomioittehan, että feedillä kestää hetken päivittyä tuolta Soundcloudista Itunesiin.

Kannattaa alkaa jommassakummassa tilaamaan mun podcastia, niin saatte uudet jaksot suoraan kuuntelulistallenne.

Onko teillä jotain podcast-aihetoiveita tai vierastoiveita? Kertokaa! 🙂 

Kommentit (20)
  1. Mielestäni noin tunnin pituinen podcast ei ole ollenkaan liian pitkä! Toki se haukkaisi suuren osan vuorokaudesta, jos vain makoilisin sohvalla kuuntelemassa, mutta podcastin voi onneksi yhdistää niin moneen muuhun puuhaan. Itse olen kuunnellut sinun ja vieraidesi juttuja aamuisin meikatessa, kampukselle kävellessä (3km) ja ruokaa laittaessa. Nämä ovat asioita, jotka tekisin joka tapauksessa ilman taustaääniäkin, mutta ovat rutkasti mielekkäämpiä kun samalla voin ”tutustua” paremmin ajatuksiisi vuosikausien blogiseurailun jälkeen 🙂 Minua kiinnostaisi sun henk.koht. Q&A -tyylinen podcast. Näitä kysymysvastaus -postauksia oletkin tehnyt, mutta niin kiva olisi kuulla puhuttuja vastauksia. Tuovat syvyyttä ja mahdollistavat laajemman selityksen tarvittaessa 🙂 kivaa kevättä sinulle Anna!

  2. Mun mielestä nämä tunnin mittaiset podcastit on varsin jees, ja mä en jotenkin koe, että näille tarvis ottaa sitä aikaa. Mulla on lasten kans niin sanotusti ’oma aika’ melko kortilla välillä, ja oon kaivannut sitä, että voisin tehdä päivän aikana jotain kivaa itsekseni. Mulla kuitenkin menee usein se oma aika siihen, että teen jotain kouluhommia, kirjanpitoa, pyykkijuttuja, laitan ruokaa jnejne ’tylsää’ hommaa, mut podcasteja kuunnellessa pystyy kuitenkin tuollaista jotain aivotonta suorittamista vaativaa hommaa tekemään samalla. Että siis jeejee, nämä pitkähköt podcastit on musta oikein fine.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *