Uusia tuulia

Multa on välillä kyselty, miten blogini enää sopii Rantapalloon, kun en reissaa niin paljoa, vaan elän kotielämää ”pellon reunalla”. Niin, reissaammehan me silti aika paljon, mutta kieltämättä hyvin paljon vähemmän kuin mitä ennen. Niinpä olen itsekin miettinyt Mungolifen sopimista Rantapalloon, sillä blogin aihepiiri vaihtelee niin paljon, eikä keskity matkustamiseen juurikaan.

Samaan aikaan on tuntunut haikealta lähteä Rantapallosta muualle. Olen ollut varmaan Suomen blogihistorian pisimpään samassa “portaalissa”, yhteistyössä saman tahon kanssa. Syksyllä olisi kahdeksan vuotta yhteistyötämme Rantapallon kanssa. Aloitin Rantapallolla 22-vuotiaana nuorena, jolla oli seikkailunhalua ja intoa, muttei minkäänlaista suunnitelmaa. Nyt olen lähes 30-vuotias äiti ja vaimo, joka viettää kotitaloelämää Lempäälässä. En voisi olla onnellisempi elämäni nykytilasta, mutta on kyllä myönnettävä, että se on hiemaan vieraannuttanut minua Rantapallosta. Vaikka rakastan edelleen matkustamista ja tulemme varmasti lähiaikoinakin reissaamaan aika paljon, en enää koe, että blogillani on hirveästi annettavaa matkailupuolella.

Kuten ehkä huomasitte, tuolla yllä käytin termiä “olisi”. Sen vuoksi, että yhteistyömme Rantapallon kanssa tulee päätökseen elokuun alussa. Päätös oli mulle tavallaan tosi vaikea, koska kuten olen vuosien aikana kirjoittanut, mulla ei ole muuta kuin positiivisia fiiliksiä Rantapalloa kohtaan ja pelkkää kunnioitusta mun Rantapallon “perhettä” kohtaan. Onneksi (tai valitettavasti) tärkeimmät henkilöt menneiden vuosien Rantapallon perheestäni ovat siirtyneet itsekin muualle, mikä teki päätöksestä siedettävän.

Samalla kun harmittaa tämä Rantapallolta lähteminen, odotan innolla uusia tuulia. Olen tehnyt kuukausia kestävää pohdintaa ja kilpailuttanut erilaisia mahdollisuuksia tulevaisuuteen ja tein vihdoin taannoin päätöksen blogini tulevaisuuden suhteen. Vielä hetken jatkan Rantapallolla ja elokuun alussa blogini 10-vuotissyntymäpäivänä avaan uuden sivun blogilleni. On jotenkin ihan kiva aloittaa jotakin uutta kun vuosikymmen bloggaamista tulee täyteen, ja odotan innolla uuden blogiyhteisön tarjoamia mahdollisuuksia ja haasteita.

Oon samalla miettinyt blogien tulevaisuutta muutenkin. Lähinnä tätä kahtiajakoa Mungolifen ja Mungobabyn välille. Kuten alunperinkin uumoilin ja sanoin, Danten kasvaessa haluan entistä tiukemmin pitää kiinni hänen yksityisyydestään ja persoonastaan. Joten päivittäinen päivittäminen hänestä tuntuu vieraalta. Ja jottei Mungobaby jää täysin tuote- ja tapahtumaorientoituneeksi blogiksi, tulee se kokemaan täyden muutoksen elokuun alusta. Blogi tulee jatkossa keskittymään enemmän nimenomaan perhe-elämään, eikä niinkään pelkästään arkeen. Tulen kirjoittamaan perhe-elämään liittyen ajatuksia sekä mielipiteitä ilmiöistä ja omista ajatuksista ja kokemuksista. Meillä on haaveissa joskus lisätä vielä perheemme lapsilukua ja silloin todennäköisesti vauvajuttujakin tulee taas enemmän, mutta juuri nyt minulla on into tehdä nimenomaan perheorientoitunutta juttua, toki niin että siellä on lapseen liittyvää pohdintaa niin leluista kuin paikoista, mutta enemmän minun ajatukset edellä, ei D:n kasvot tai persoona. Blogin nimi tulee muuttumaan ja myös toinen blogi muuttaa muualle elokuussa.

Samaan aikaan todella nostalgisen surullinen mutta myös innostuneen odottava fiilis. Nautin nyt vielä reilun kuukauden ajan tästä tutun turvallisesta Rantapallon ympäristöstä ja blogi jatkuu tietenkin samanlaisena kuin nytkin sen aikaa. Halusin kuitenkin itse kertoa teille tästä jo tässä vaiheessa, sillä blogini muuttaminen ei ole mitenkään salaisuus. En halunnut asialle mitään turhaa spekulaatiota tai salailua, vaan nyt kun tulevaisuuden suunnitelmat ovat itselleni selvät, haluan ne jakaa teidänkin kanssa. Tiedän, että monille seuraajille blogien muutot ovat hyvin vähäpätöinen juttu, eikä sillä ole mitään väliä, mutta ymmärtänette, että lähes 8 vuoden jälkeen minulle tämä on todella tärkeä ja iso asia.

Elokuussa Mungolife ja Mungobaby siis uudistuvat aika rajulla kädellä ja elokuu tulee muutenkin olemaan aikamoinen juhlakuukausi mun kolmekymppisten ja Mungolifen kymmenvuotisuuden puolesta. Tämä sopii siihen siis oikein hyvin 🙂

Kiitos jo tässä vaiheessa hirmuisesti koko Rantapallon väelle ja Rantapallolle siitä, että se on ollut ihana ja turvallinen blogikoti lähes kahdeksan vuoden ajan!

Psst! Ollaan juuri perhelomalla ja blogi päivittyy vähän tavallista hitaammin, älkää ihmetelkö!

Kommentit (10)
  1. Tää uudistus on hyvä juttu. Monta vuotta oon seurannut blogiasi enemmän tai vähemmän ja nykyään ko itselläkin on lapsia ja perhe niin haluaa lueskella niitä lähempänä omaa elämäntilannetta olevia juttuja 🙂

  2. Vain muutos on elämässä pysyvää 🙂 Jännää!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *