Vaahtokarkki Versaillesilla

Mungolife

VAAHTOKARKKI VERSAILLESISSA. Lontoosen on jälleen kotiuduttu, ja Pariisi jätti mukavia muistoja ja paljon paljon äidin kanssa jutustelua ja käpöstelyä :) Versaillesista jäi käsiin mahtavan muiston lisäksi nämä asukuvat, jotka äiti on napsinut, ja pakko sanoa, että on mamakin kehittynyt melkoisesti kameran käytössä, kun aikanaan asukuvia kuvatessa puuttui yleensä kuvista pää tai jalat. Tuulen tuivertama tukka ja punoittava nenäkään ei itseäni häirinnyt, sillä näillä kuvilla pääsenkin esittelemään vaatekaappini uuden takkitulokkaan. Muodin lampaana minäkin olen hurahtanut tähän pastellisävyjen marssiin ja olen yrittänyt tutkia kaupoista vaaleanpunaista takkia tummien asujen piristykseksi. Koska pelkään pahoin, että ko. trendi tuskin on vuosia kestävä, en ollut valmis panostamaan takkiin satoja euroja. Kuitenkin, vaaleanpunainen sopii mun vaatekaapin maailmaan sangen mainiosti, joten tämän trendin orjana oli pakko minunkin saada toimia. Kierreltyäni kaikki vaatekaupat ja käydessäni läpi lukuisat verkkokaupat vedin vesiperän. Kunnes äidin kanssa eksyimme Dorothy Perkinsiin viime perjantaina, ja alerekissähän se minua odotteli. Vaatimuksina oli vaalean hempeä väri, jonkunlainen kiinnitys ja pitkähkö malli. Mielellään joku vähän laatikkomainen tai ainakin todella rento. 40 punnan hintakaan ei tehnyt pahaa, eikä varsinkaan kun Dorothy Perkinsiltä saa opiskelijakortilla 20 % alen kaikesta, myös alennetuista tuotteista. 32 puntaa ja kiitos näkemiin. Oli muuten Pariisissa melkein koko ajan päällä :)

Vaaleanpunainen näyttää mun mielestä parhaalta yhdistettynä valkoiseen, mustaan, harmaaseen tai beigeen, ja niitähän mulla on vaatekaappi pullollaan. Odotan siis innolla keväisiä kelejä, kun kengiksi riittää avokkaat ja alle voi pukea vain kauluspaidan ja farkut. Mielellään ne harmaat. Katsotaan mitä keksin :) Vaaleanpunaisen värin plussa on se, että se luo kaunista hehkua kasvoille. Haalea vaaleanpunainen on kyllä hankala väri monelle, koska väärällä omalla värillä se saattaa olla aika lailla epäimarteleva. Mulla on oliivi-iho keltaisella sävyllä, ja tukanvärikin on omasta taka aika tumma, tummat kulmat vielä korostavat tätä. Suomalaiselle punapigmenttiselle iholle vaaleilla hiuksilla en ko. väriä kyllä lähtisi suosittelemaan kuin todella pienissä määrin. Siinä missä tummalle vaaleanpunainen luo hehkua kasvoille, vaaleaihoiselta ja vaalealta se vie sen kyllä pois. Äiti jätti siis suosiolla takkia kokeilematta, minä vein kassan kautta kotiin.

Pariisista ei selvitty kommelluksitta, mutta onneksi kuitenkin ehjin nahoin ja täysin omaisuuksin. Hilkulla se toki oli. Olimme Ooperatalon lähellä kävelemässä ja ihailemassa, kun ykskaks meidät ympäröi molemmin puolin kaksi nuorta naista karttojen kanssa. "Do you speak English?". Tunsin naisen käden kyljelläni, ja ehdin juuri sanoa äidille "pidä kiinni sun laukusta", samalla kun käännyin ympäri. Naisella oli kädessä kartta, jota hän piti vähän hassusti. Riuhtaisin kartan häneltä pois, ja mikäpäs se siellä alla? Simbuskan nassuhan se siinä. Tuijottelee mua mun puhelimen kuoren takakannesta. Joka on tämän naisen kädessä. Nappasin sen pois ja kiljuin naisille kovaan ääneen sanavarastoni ne ei-niin-kauniit osastot läpi. Äitini oli ihan häkeltynyt. Koko juttu kävi ihan salamannopeasti. Mä pidän aina Chanelissa mun puhelinta siinä takataskussa. Chanel on aika tiukka laukku, eikä takataskuun pääse ihan helposti, saatika sitä edes näe, kun laukku roikkuu tuolla lailla kainalossa. Euroopan suurkaupunkien taskuvarkaat ovat sen verran harjaantuneita kuitenkin näissä jutuissa, että tietävät tasan tarkkaan näiden suosittujen laukkumallien taskujen paikat ja "helpot" kohteet.

Meidät uhrikseen valinneet romanitaustaiset naiset lähtivät tyhjin käsin aarreretkeltään, mutta lähellä se oli. Jotenkin Lontoossa asuessa on oppinut olemaan aika harjaantunut taskuvarkaiden varalta, ja reaktioaika alkaa olemaan selkeästi olympialuokkaa. Äitini ei ehtinyt edes tajuamaan mikä tilanne on käsillä. Moni kokemattomampi turisti tuossa tilanteessa varmasti ennakkoluulottomasti lähtisi opastamaan kartalta näitä ihmisiä, samalla kun taskut putsattaisiin aika perusteellisesti. Siitä kun naiset lähestyivät meitä siihen, kun puhelimeni oli toisen kädessä, meni n. 5 sekuntia, jos sitäkään. Pidin reissun loppuosan puhelinta visusti farkkujeni etutaskussa ja olimme maman kanssa hieman vainoharhaisia. Metrossakin jos tunsimme jonkun osuvan meihin, hypähdimme varmaan puoli metriä ilmaan, ennen kuin repesimme molemmat nauruun.

Pakko sanoa, että voittoisa fiilis jäi tilanteesta ja olin kauhean ylpeä, että jostain tuolta syvyyksistä tuli moinen reaktio. Ei siinä, mutta seuraavana päivänä kun olimme Zara Homessa, tunsin jonkun osuvan laukkuuni, ja edellisestä vielä hieman shokissa olevana nappasin laukkuni heti kainalosta syliin. Ja kas, taas takanani seisoi romanitaustainen nainen, ja tuo Chanelin flap -osa oli auki. Tuota lukkoa pitää pyörittää, jotta laukku aukeaa, se ei ihan itsekseen paukahtele auki. Meinasi savu nousta korvista siinä vaiheessa.

Tiedossahan se on, että Euroopan suurkaupungeissa on kamala rikollisuus tällä hetkellä. Lontoossakin on multa suoraan käsistä yritetty viedä puhelin, mutta jotenkin joka ikinen kerta mulla nousee karvat pystyyn ja ainoana ajatuksena on "millä vitun oikeudella?!". Mä en ymmärrä enkä hyväksy varastamista millään tasolla, vaikka jonkun elämä olisi siitä kiinni. Faktahan on se, että nämä eurooppalaiset rikosjärjestöt rakentuvat niin, että hierarkiassa ylhäällä on se pari jehua, jotka käärii isot rahat, ja erinäisiin Euroopan kaupunkeihin raahataan huikea määrä Romaniasta, Bulgariasta ja Turkista ihmisiä, joiden passit viedään pois ja laitetaan nämä "töihin" kadulle ansaitsemaan näitä passeja takaisin. Jotenkin ihminen, joka vie ruokaa syödäkseen maksamatta vielä menee mun oikeustajunnasta, mutta tämä ei sitten ollenkaan.

Euroopassa (ja miksei muuallakin) matkustaville suosittelen oikeasti todella vahvaa vigilancea kaupungeilla liikkuessa. Muutama neuvoni, joista osa aika itsestäänselviä kieltämättä: 

- Ottakaa matkaan sellainen laukku mukaan, jonka varsinaiseen osaan pääsee todella vaikeasti. Esim. pyöritettävä lukko / vetskari jne. Ei missään nimessä mitään Neverfulleja, joita ei saa kiinni ollenkaan. Ja pitäkää niistä laukuista oikeasti kiinni. 
- Älkää pitäkö mitään arvokasta takin taskuissa tai takataskuissa. Ne lähtee sieltä salamana. Hyvä paikka on farkkujen etutasku. Kireässä taskussa puhelimen tuntee koko ajan, ja sitä ei kukaan saa sieltä ilman, että huomaat.
- Varokaa turistipaikkoja ja ruuhkia. Ruuhkaisessa metrossa olen omin silmin nähnyt enemmän kuin kerran varkausyrityksiä ja onnistumisia. Ihmismassan paineessa kun ei heti tunne, että joku on sun laukussa. 
- Jos teiltä tullaan kyselemään ohjeita jne. niin hälytyskellojen on hyvä soida. Varsinkin jos ihminen tulee aika iholle.
- Älkää herranjumala antako ihan kelle tahansa puhelinta / kameraa, jotta saatte ryhmäkuvan itsestänne. Mä jätän ihan suosiolla väliin kaikki sellaiset "want me to take a picture?" -ehdottelijat. Saatan itsekin joskus pyytää jotakuta ottamaan kuvan, mutta yleensä yritän tarkkailla, että kyseessä on joku turisti, eikä turistipaikoilla pyörivät rikolliset 
- Lontoossa esimerkiksi iso ongelma on tällä hetkellä pyörävarkaat. Mä kävelin tuossa kouluuni pari vk sitten yksi päivä, ja vastaan pyöräillyt mies yritti napata puhelimen kädestäni. Pidin onneksi kaksin käsin sattumalta kiinni, ja hän ei saanut sitä. Kolautti mua vaan rintaan ja sai horjahtamaan. Tällaisia tapauksia on ollut lukuisia ja lukuisia. Joten, jos kävellessä naputatte puhelinta, katsokaa, että pidätte siitä hyvin kiinni, ja olkaa varuillanne.
- En suosittele messengerejä / yliolan-laukkuja. Pitkän hihnan päässä olalla roikkuva pikkulaukku on varkaan suosikki. Varsinkin pyörä/skootteri -varkaan. Siitä vaan hihnasta kiinni ja avot. Pelottavaa näissä on myös se, että vauhdissa kun joku kiskaisee sulta laukun, saatat horjahtaa, ja pahimmassa tapauksessa vielä autotielle ja auton alle. 

Eikä tässä tarvii olla edes ulkomailla. Forumin S-Marketissa sain kerran kassajonossa kiinni kolmikymppisen naisen käsi mun käsilaukussa. "Vahingossa" my ass.

Olkaa siis oikeesti varovaisia ja pitäkää tavaroistanne huoli. Mutta ennen kaikkea, reissuun lähtiessä, hankkikaa matkavakuutus JA matkatavaravakuutus, ja jos tilanne sattuu vastaan, että joku yrittää teiltä ryöstää jotakin, laittakaa oma henki ja terveys etusijalle. Puhelimen saa aina uuden, ja lompakon, ja laukun ja kaiken muun rojun, minkä joku pitkäkynsinen saattaa haluta. Henkeään ei saa takaisin, jos se lähtee.

Ihmettelin aikanaan viime vuonna Barcelonassakin sitä, miksi mulla on kännykät ja kello hukassa, mutta lompakko, laukku ja muut korut tallessa. Olen jälkikäteen todennut, että todennäkösesti mä olen itse antanut ne pois. Hengestäni / vapaudestani / ties mistä neuvotellessani. Muistikuvia on edelleen pyöreä nolla ko. tapahtumasta, mutta kuulostaa todella "minulta" sellanen "ota mitä otat, älä satuta" -lähestymistapa. Ja suosittelen sitä kyllä kaikille muillekin :)

Mutta jos, JOS tilanne tulee vastaan ja joku päätä lyhyempi naikkonen yrittää kähveltää rakkaan puhelimenne keskellä aukiota täynnä ihmisiä päiväsaikaan, niin älkää toki kynnysmatoksi heittäytykö, vaan olkaa hereillä ja pankaa hanttiin. Maalaisjärjellä tilanteen arvioiminen, ja mahdollisimman nopea sellainen voi pelastaa joskus sekä omaisuuden, että hengen!

Mitäs tykkäsitte tästä vaahtokarkkiasustani? :) Positiivista ja vähäongelmaista tiistaita kaikille!

*Kuva Nelly.comin sivulle toteutettu yhteistyössä Nelly.comin kanssa ja sisältää tuotesijoittelua :)*

Psst!! Nellylla on käynnissä mahtava Fashion Week -kamppis, jossa tämän viikon ajan joka päivä esitellään uusi fashionista ja luodaan hänen muodikkaan kaupunkinsa mukainen tyyli. Tänään on vuorossa ahh-niin-ihana kotikaupunkini Lontoo ja upea Georgie Wass :) Lontoon katutyyliin sopivat vaatteet on tänään siis -40 %!! Eilisen New Yorkin voi vielä käydä tsekkaamassa sivuilta myös! Kampanjasivulle pääsette TÄSTÄ! Alennettujen vaatteiden lisäksi kampanjoista saa paljon tietoa mahtavien suurkaupunkien muodikkaista vierailun arvoisista paikoista :)

Kommentit

Pippuri (Ei varmistettu) http://purkkapallopurkkaa.blogspot.fi

Hyvä, että toimit nopeasti! Tuo varasteleminen on kyllä ihan raivostuttavaa!!

Itse kun asuin Roomassa niin totuin pitämään kyllä laukustani aina hyvän huolen. Minä kyllä käytin oikeastaan aina crossbody -laukkua, vain vetoketjullista, ja AINA laukkua vartalon etupuolella ja varsinkin metrossa puristin aina nyrkillä laukkua vetoketjun alkukohdan ympäriltä.

Siellä riesana on puukoilla varustetut varkaat.. sitäkin kuulin siis tapahtuneen, että poistuttiin ruuhkaisesta metrosta ja laukun pohja oli puukotettu auki ja sisältö siis poissa. Vaikka kannatankin omien puolien pitämistä ja puolustautumista, niin kannattaa aina muistaa myös sellainen varovaisuus, että varkailla voi olla mukana juurikin esim. puukkoja joita saattavat käyttää laukkujen lisäksi ihmisiinkin. :(

Vaikka kyllähän se varkauden uhriksi joutuminen ketuttaisi. Ihan suunnattomasti. Mutta tavara on kuitenkin korvattavissa jos terveyden ja tavaran väliltä pitää valita.

Onneksi sulla oli onni onnettomuudessa ja nopeat refleksit pelasti ikävältä tilanteelta!

Anna (Ei varmistettu)

Juuri näin. Ihan kynnysmatoksi ei rikollisuudelle tarvii ruveta, mutta uhittelemaan tai taistelemaankaan ei kannata. Varsinkin jos varkaus olisi sattumassa yöaikaan jossain, eikä paljoa ihmisiä ympärillä. Varovaisuus ennen kaikkea, tavarat vasta paljon sen jälkeen :)

Hanna (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/revesetvoyages

Taskuvarkaat osaa kyllä olla häikäilemättömiä, onneksi ei saanut teiltä vietyä mitään! Itse oon suurissa kaupungeissa lähes vainoharhainen, ja metrossa sekä turistirysissä liikkuessa pidän kyllä laukusta visusti kiinni :D Hyvä vinkki on myös se, ettei pidä kaikkia rahojaan/ korttejaan samassa paikassa, vaan laukussa on helpommin saatavilla vain joku pussi, jossa on muutama kymppi käteistä ja loput rahat sitten ovat jossain monen vetskarin takana laukun taskuissa. Ranskassa nuo romanit osaavat kyllä järjestään sellaisen härdellin ympärilleen, ettei edes huomaa, missä kohtaa tavarat häviävät, joten liika varovaisuus ei todellakaan ole pahaksi.

Anna (Ei varmistettu)

Jjjep. Mulla on itse asiassa aina matkakukkaro, jossa on jotain alle 50 e, ja sitten varsinainen lompakko :) Mutta hyvä vinkki tuokin!! :)

lena (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/lena

Word! Vaikka sitä kuinka yrittää olla varovainen, ei koskaan pysty tietämään milloin se varas iskee, sen verran ovelia ovat. Täällä Lontoossa tiedän monta tarinaa jotka ovat samanlaisia kanssasi: iPhone viedään kädestä pyöräilijän toimesta. Ja sitä puhelinta ei sitten tosiaan enää näy.

Eikä edes aloiteta tuosta matkavakuutuksesta, en vain ymmärrä miksi joku joka matkaa yhtään minnekkään ei sitä ota.

Hyvä postaus ja laittaa varmasti ihmiset miettimään, onneksi sait Pariisissa puhelien takaisin!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Minski (Ei varmistettu)

Ihan käsittämätöntä! Miten joku voi noin törkeesti varastaa toisen omaisuutta! Täytyy sanoa, että en olis ehkä ensimmäisenä tajunnut karttaa repäistä sen idiootin kädestä :D! Tässähän joutuu alkaa käyttämään jotain vyölaukkua visusti piilossa! :D Miten joku oikeesti kehtaa! Mahtoi olla hyvin nolo tilanne tälle muijalle, oikein sille! Tästä lähtien, pidän laukuistani tarkkaa huolta ja aina näkökentällä! Nimim.unohdin toissapäivänä laukkuni stockan hyllylle kun katsoin vähän kalliimpia laukkuja :D Paniikissa juoksin takasin hyllylle minne muistelin sen jäävän ja siellä se odotti, kaikki tallessa<3!

Ja kuinka suloinen toi takki! Aivan ihana<3

Anna (Ei varmistettu)

Sitä saa aina ihmetellä :/ Ja joo, mä jätin kerran mun Chanelin Memphiksen terassille. Sisällä kamera ja kaikki mahdollinen, yhteisarvo varmaan kymppitonni :D Tarjoilija toi vartin myöhemmin sen mulle sisäpöytään, johon vaihdoimme. Ei paljoa Pariisissa tapahtuis, on Suomi kuitenkin aikamoinen lintukoto :D

Laurahenriet (Ei varmistettu)

Onneksi ei sattunut mitään! Oma reaktioaika ei vielä taida olla noin kehittynyt mutta onneksi ei ole mitään varastettukaan.
Itselläni on miltei aina messenger laukku ristiin olkapäällä ja pidän sitä vatsanpuolella. Välillä olen vaan sitten mukavuudenhaluinen ja otan tuon Kånkenin reissussa selkään ja sitten pelätäänkin niitä pohjan puukotuksia.. Yleensä kyllä repussa lompakko on siellä selkää vasten sisätaskussa.
Monen eri lompakon mukana rahtaaminenkin raivostuttaa toisinaan, kun ei omaisuutta aina voi hotelliinkaan/hostelliinkaan jättää..
Hah, rahavyönkin mukana roudaaminen on omaa hommaansa :D ei paljon tiukkoja toppeja sen kanssa pidetä.

Anna (Ei varmistettu)

No jep :D Ja siis messengerissä on musta se paha juttu, että sen vahingossa välillä heittää sitten selkäpuolelle, kun tekee jotain :/

Salla (Ei varmistettu)

Asu toimii toimii ja toimii! Hattaran pinkki tuo yllättävän kivasti hehkua kasvoihin, kampaus näyttää hyvältä.. Sä tosin aina näytät hyvältä ja pidät blogin tasoa yllä! Aivan upea yhdistelmä, vähän tekisi mieli itsekin vaaleanpunaista takkia.. :) Kiitos myös omista kokemuksistasi varkaiden suhteen.. Olen pikkusiskoni kanssa matkaamassa Pariisiin maaliskuun puolivälissä ja vaikka nämä ohjeet suurin piirtein olivat tiedossa, sai taas hyvän muistutuksen, että on oikeasti pysyttävä hereillä. Parasta oli omat vinkkisi, miten mahdollisuuksien mukaan parhaiten välttyy varkauksilta tai niiden yrityksiltä jos näin voi sanoa.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kiitoksia :) Pitäkää toisianne siellä silmällä ja toisistanne hyvää huolta :)

nas (Ei varmistettu)

Jes, Anna 1 - varkaat 0. Itse olen tähän mennessä välttynyt varkauksilta, mutta valitettavasti paljon matkustelevana sekin hetki saattaa joskus koittaa. Tai luultavasti se tapahtuu suomessa kun on niin turvallinen tunne :D

Pietarissa meidän opas sanoi hauskasti, että venäläiset taskuvarkaat ovat kohteliaita, koska et edes huomaa varkautta ennen kuin kotona. Sanavalinta nauratti, mutta ilmeisesti hän vertasi juurikin niihin puukoilla varustettuihin varkaisiin.

farkkujen etutaskukaan ei ole kovin turvallinen paikka (tosin ei varmaan mikään) , koska sieltä kännykän näkee helposti. Vaikka viemisen huomaisi, niin monesti vahinko on jo ehtinyt tapahtua. Tutulta vietiin kännykkä etutaskusta kun hän oli astumassa metroon ja tarvitsi kättään (joka normaalisti suojasi taskua) ottaakseen tukea.

toinen tähän liittyvä aihe on kerjäläiset. Helsingissähän on nyt pari vuotta väitelty siitä, pitäisikö kerjääminen kieltää kokonaan lailla. Itse en kieltoa tue, en pidä asenteesta että "siivotaan" ongelmat näkyvistä. Helsingin keskustassa asuvana en ole myöskään törmännyt ongelmiin (en tosin väitä ettei niitä ole, laajuutta on vaan liioiteltu) ja kerjääjät eivät aktiivisesti lähesty, vaan istuvat vain. Siitä tosin ei voi tietää, minne rahat menee, sen takia en itse anna rahaa. Kerran annoin lounassetelin:)

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, jep!!! :) Nää on kyllä tosi ikäviä ongelmia :/ Ja joo, mäkään en koskaan anna rahaa, mutta annan välillä jotain ruokaa kerjäläisille :/

sari (Ei varmistettu)

siis toi takki sopii sulle todella hyvin! ai että, kiva että osui sun eteesi moinen löytö :) toivotaan takille pitkää ikää ja käyttökertoja!

ja onneksi refleksit toimivat sinulla! multa juuri viikonloppuna suomessa pöllittiin puhelin :/ aivan järkyttävän orpo olo kun tällä hetkellä ei ole edes uutta liittymää vielä..

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Ja voi eii, toivottavasti saat uuden pian :)

av (Ei varmistettu)

Oon juuri lähdössä Barcelonaan, joten tämä postaus tuli ihan hyvänä muistutuksena varovaisuudesta. Lontoossa asuessa kuuli usein juttuja noista kännyköitä vievistä pyöräilijävarkaista juuri mun kotikulmilla, ihme ettei multa koskaan lähtenyt kännykkä kädestä vaikka kuljin yleensä naama kiinni puhelimen näytössä :D
Ihana tuo takki, ei yhtään ällösöpö vaikka voisi kuvitella että vaaleanpunaisesta takista tulee mieleen sellainen äidin vaatettama nelivuotias.

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, kiitoksia :) Ja joo, ole tosi varovainen siellä Barcelonassa, siellä on kuitenkin rikollisuus tosi korkealla :)

Veronika (Ei varmistettu)

Apua, kuulostaa todella pelottavalta ja yllättävältä! En tiedä missä maailmassa olen elänyt tai kuinka vähän oikeastaan olen käynytkään missään suurkaupungeissa, mutta onneksi itselle ei ole sattunut koskaan mitään varkaustilanteita.

Kenelle tahansahan voi tapahtua tuollaista, mutta kävi mielessä että olisitko sinä ollut sen vuoksi niin monelle kohde, koska sulla on kuitenkin silmin nähtävää arvokasta tavaraa kuten Chanel? Ja ulkonäöstäkin huomaa että pukeudut arvokkaisiin vaatteisiin ja näytät rikkaalta. Ja tätä pohdin nimenomaan siksi että olisiko nämä varkaat pistäneet tämän saman asian merkille. Kuitenkin rikkailla ihmisillä on enemmän arvokasta tavaraa ja he sitten ovat useammin kohteena. Hmm... Mutta kuulostaa todella ahdistavalta ja toivon todella ettet sinä eikä kukaan muu joutuisi koskaan tuollaiseen tilanteeseen.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, ei mullekaan ennen noin suoria oo käyny. En mä usko, että sen kummemmin laukku vaikuttaa, tai se, että "näyttää rikkaalta". Kyllä siellä on paljon rikkaamman näköisiä ihmisiä. Eikä varkaiden ehdoilla saa mennä, että lakkaa pitämästä kivoja vaatteita ja asusteita, ettei vaan tule ryöstetyksi. Samalla logiikalla voisi jättää minihameet kotiin, ettei vaan tule raiskatuksi. Rikollisten ehdoilla ei pidä omaa elämäänsä elää :/

Veronika (Ei varmistettu)

Ja vielä piti tuohon edelliseen kommenttiini lisätä, että mua ärsyttää suunnattomasti romanit. Olen yrittänyt suhtautua heihin paremmin ja käyttäytyä ystävällisesti heitä kohtaan, mutta olen saanut omin silmin nähdä mihin yksikin ystävällisyyden ele johtaa. Mm. kerjäämiseen. Aikuisilla tuntuu olevan rahaa kuin roskaa eikä sitä kunnioiteta ollenkaan mutta sitten toisena hetkenä pistetään lapsi kerjäämään tuntemattomalta ihmiseltä MAITOPURKKIIN 20 euroa. Ihan uskomatonta. Mä en yksiknkertaisesti pysty koskaan luottamaan yhteenkään romaniin koska olen nähnyt niin monenlaista ja aina kuulee uutta juttua. Ei, vaikka olen yrittänyt päästä edes osasta ennakkoluulojani. Se on uskomatonta, miten moni heistä on joko epärehellinen rahahuijari, valehtelija, ylimielinen tai varas. Ja niin moni, jopa lapsetkin.

Anna (Ei varmistettu)

Se on kyllä ikävää, miten koko kansa leimaantuu tätä kautta, kun kaikki romanit ei todellakaan ole varkaita tai ikäviä ihmisiä :/

Anna (Ei varmistettu)

Toi on vähän liian bling :/

Anna (Ei varmistettu)

You look lovely and you look like you have a great time with your mom in Paris. I'd love to go there anytime soon! :) but my next trips are scheduled to go to Amsterdam and London. :)

How was the musical? I've seen beauty and the beast last summer in Hamburg, it was so amazing! <3 it's my fav movie of all time! :D

Anna (Ei varmistettu)

Ohh, thanks so much :) Amsterdam is nice, and London is great, so you'll have amazing time there! Musical was amazing, loved every bit of it!

Anna (Ei varmistettu)

Yes, I love London. Usually I'm going there once a year, but last year I didn't because I was in Helsinki three times :)

That's great! :) I'm glad you liked it.

meow (Ei varmistettu)

Mahtavat refleksit ja hyvä muutenkin, että kirjoitit taskuvarkaista. Ulkomaanreissuista pitää nauttia, mutta muistaa myös olla varovainen.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia ja juuri näin :)

vilme (Ei varmistettu) http://vilme.blogspot.fi

Niin raivostuttavaa, en ees halua tietää mitä olisin ite suustani päästänyt samassa tilanteessa…

Multa vietiin elokuussa juurikin King's Crossilla kännykkä suoraa kädestä melkein kotiovella, pyörävarkaan toimesta. Parasta että se varas oli noin 10-vuotias poika. Pihassa on syvennetty koripallokenttä, ja vastapäisellä reunalla istui joku jengi vähän vanhempia poikia. Kävelin siis sen vieressä. Se varas tuli mun selän takaa, ja kiersi kentän mun törkeiden huutojen saattelemana. Huusin niille vanhemmille jätkille että auttais ottamaan sitä kersaa kiinni, ne ois ihan helposti saanut sen jos ois halunnut. Myöhemmin tajusin naapurille puhuessa, että ne oli kaikki samaa porukkaa. En ollut siis ainoa jolta vietiin kännykkä samalla tavalla. Onneksi virheistä oppii, ja vakuutus korvaa. :-)

Niin ja uskomattoman ihana asu! Tykkään niin paljon sun blogista, sulla on loistava taito tuottaa lukemisen arvoista tekstiä.

Anna (Ei varmistettu)

Ei se mun "you fucking bitch, you thief!" sen parempi varmaan ollut :D Mutta tosi ikävää tollanen, että lapsetkin alkaa jo ryöstämään ammattimaisesti :/ Kiitoksia kuitenkin, ja toivottavasti viihdyt jatkossakin :)

Noora (Ei varmistettu)

Taskuvarkaat on kyllä ihan mieletön riesa, meni sitten ihan minne tahansa. Meikäläinen on kyllä todella vainoharhanen ihan jo Helsingissäkin liikkuessa, kun sielläkin näitä varkaita riittää. Onneks ei oo omalle kohdalle käynyt mitään ja teilläkin oli onni mukana matkassa! Sitä tulee kyllä kuultua aina ikäviä tarinoita kun varkaat on iskeny ja siinä on sitten menny rahat ja puhelimet. Kiva kun otit muuten asian esille, nyt sitä osaa olla entistäkin varovaisempi kaupungilla liikkuessa.

Anna (Ei varmistettu)

Joo, ajattelin hyvänä muistutuksena ottaa asian esille, kiitos siis kommentistasi :)

Iidis (Ei varmistettu)

Olin 17v kun olin yksin Bostonissa mun kummiperheen luona. Kuljin siis päivät yksin kaupungilla jne kun kummit oli tietty töissä. Äiti puhui mulle tuommosesta "vararahasta", jos varas iskee ja sit mulla olikin pieni pussukka, jossa oli joku 10 dollaria, että pääsisin metrolla "kotiin", kummien numerot paperilla sekä paperikopio mun passista. Olin niin vainoharhainen tuon pussukan suhteen, että se oli tyyliin mun sukanvarressa piilossa :D

Anna (Ei varmistettu)

Hahhah, no toi oli aika hyvä idea siellä, aikuismaista ottaa tollanen huomioon ja älykästäkin, vieraassa kaupungissa :)

anna (Ei varmistettu)

Ohhoh onneksi huomasit ajoissa ettei puhelin hävinnyt! Luin eilen iltalehdestä että joku ukko oli pyytänyt 14 v tyttöä näyttämään kännykästä paljon kello on, ei ollut siis riittänyt että tyttö sanoo paljon kello. Sitten oli se ukko napannut tytöltä puhelimen. Ihan suomessa siis jossai kokkolassa tms.. törkeetä jengii kyl ! :( ihana tuo takkisi! :) näyttää niin hyvältä kiharoiden kaa.
Missä hotellissa asuitte Pariisissa? Onko sun mielestä turvallista jättää hotellihuoneeseen mitään arvokasta vaikka käteistä?

Anna (Ei varmistettu)

Ihan hirveetä. Tosi inhottavaa tollanen :/ Me oltiin Cambronnessa Ibis -hotellissa, joka oli mielettömän hyvällä sijainnilla ja tosi kiva hotelli muutenkin hintaan nähden varsinkin :) Mun mielestä oikein luotettava, mulla oli siellä läppärit ja kaikki aina huoneessa esillä, ja itse asiassa unohtui jopa vähän esille yksi päivä 200 euroa seteleinä, ja kaikki oli tallessa, voin suositella :)

Tuulihattu

Hyviä vinkkejä, ja tosiaan, terveyttään ei saa takaisin, puhelimet, kamerat ja rahat korvaa kyllä matkavakuutus. Mä en koskaan ota koko lompakkoa reissuille, jolloin pahimman sattuessa ei tarvi jokaista kirjasto- ja bonuskorttiaki tilata uusiksi. Varsinkin pidemmillä reissuilla kannattaa myös tulostaa lentodokumenteista parit kopiot ja säilyttää eri paikoissa, mahdollisesti ottaa myös passista kopio ja jättää yksi niistä esim. porukoille kotiin, ja kirjoittaa ihan lapulle vaikka kohdemaan Suomen-lähetystön yhteystiedot ja oma passinnumero. Jos pöllitään koko veska, ei paljon auta että meilissä on kaikki tiedot...

Mä pyrin myös aina kiinnittämään huomiota siihen, miltä näytän, en lähde niissä kalleimmissa vaatteissa ja kulje kallis järkkäri kaulassa. Tietenkään kokonaan ei voi välttää näyttämästä turistilta mutta monessa köyhemmässä paikassa oman länsimaisen yltäkylläisyyden "heruttelu" epähuomiossa voi provosoida, jolloin tilaisuus tekee varkaan.

Anna (Ei varmistettu)

Just näin. Nää on hyviä pieniä asioita tehdä, jotka voi sitten osoittautua kultaakin kalliimmaksi :)
Mun mielestä kuitenkin toi kivojen vaatteiden kotiin jättäminen ja hyvien kuvien menettäminen järkkärin jättämisen myötä on vähän tyhmää. Ei rikollisten ehdoilla pidä mennä. Sama kun jättäisi korkkarit ja pikkumekon pois, ettei tule baari-iltana raiskatuksi..:/

Maarit T.

Hui mikä tilanne! Vaikka on monet kaupungit ja muutkin turistirysät jo nähty, ei ole vielä itselle käynyt tuollaista kokemusta. Mulla on ollut tapana tunkea reissuilla puhelin ja se viiskymppinen rintsikoihin, sieltä melko hankalasti varastettavissa! :p jos kaikki muut vietäis, pääsisi ainakin soittamaan apua tai taksilla hotellille.

Anna (Ei varmistettu)

hahah, mulla oli kanssa Lontoossa turistina käydessäni aina käteistä rintsikoissa :D Nyt ei jotenki enää tuu pidettyä onneks :D

Maija (Ei varmistettu)

Mut yritti joku juurikin Pariisissa ryöstää kun olin 16v. Huomasin ison miehen kopeloimassa laukkuani. Muistin vaan kuinka iskä oli sanonut, että pidä kamalaa meteliä jos joku uhkaa, niin päätin kirkua keuhkot ulos! Mies katsoi muhun lompakkoni kädessään, nappasin sen häneltä ja lähdin juoksemaan. Nähtävästi kiljuminen hämmensi melkoisesti :D Moni myöskin kysyi olenko kunnossa, tuntui turvalliselta.

Puhelinkin on vain materiaa, mutta siellä on valokuvia, joita ei oikeen tee mieli menettää : / Onneksi eivät saaneet teiltä vietyä mitään.

Anna (Ei varmistettu)

Hui kamala! Mutta onneksi oli hyvät neuvot isukilta, niin ei kuitenkaan käynyt kummemmin :)

Jenna (Ei varmistettu)

Ei hitto, alkoi ärsyttämään. En myöskään hyväksy varastamista ja tekstisi sai savun nousemaan korvistani.

Nyt täytyy kyllä sanoa, että vaaleanpunainen sopii sinulle todella hyvin! Takki on valloittava! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kiitoksia :)

Laura (Ei varmistettu)

Äh, hiton ärsyttäviä tollaset varkaat! Hyvä etteivät onnistuneet! :) Onneksi ei ole itseltä viety mitään tähän mennessä. Tosin vartioin omaisuuttani lähes aina jos ihmisiä on näkyvissä, kuljin sitten missä vaan :D
Siisti asu ja takki! Ois kiva löytää just kevääksi v.pun. takki, käyttäisin sitä kyllä muulloinkin kun vaan yhden kauden, oli se minkähintainen tahansa :)

Anna (Ei varmistettu)

Hhaha, mä oon ollut jotenkin niin huithapeli aina ennen, että jotenkin tää tulee mulle aina pienesti järkytyksenä :/

Kivat noi tummemmat kulmat!!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos :)

Noora (Ei varmistettu) http://mylife-noora.blogspot.com

olin juuri ehdottamassa Neverfullia matkalaukuksi (ennen kuin luin postauksen lopusta sun vinkit), mutta itse olen kokenut sen hyväksi mm vastikään Lontoon reissulla kun laukun kulmat taittelee kiinni :) riippuu tietysti kuinka paljon tavaraa on mukana mutta jotenkin tuntuu turvallisemmalta kun puhelimeen käsiksi päästäkseen täytyy tunkea käsi kyynerpäätä myöten laukun pohjalle!

Pages

Kommentoi