Vaatehuoneesta pukeutumishuoneen kautta uninurkkaukseksi, phase 1

Mungolife

Olisko pitkästä aikaa pienen remppapostauksen aika? Niitä on nimittäin vielä muutama julkaisematta. Tällä kertaa olisi vuorossa meidän vaatehuoneen muutoksen esittely :)

Mulla on pitkään ollut haaveena, että makuuhuoneeseen laitettaisiin tuplaovet. Se ei ollut ratkaiseva ominaisuus asuntoa ostaessa, ja tällä kertaa asunnon pohjapiirros ei antanut moiselle mahdollisuutta. Mutta siitä se idea kuitenkin lähti. Asuntoa ostettaessa päätimme, että sitten joskus jos vauva meille suodaan, niin toinen makkareistamme omistetaan hänelle. Ja siitä lähtevä vaatehuone. Sain idean purkaa vaatehuoneen sellaisena kuin se oli, ja tehdä siitä mukavampi tila. Parin neliön tilasta nimittäin kuoriutuu ihanan rauhallinen ja valoisa uninurkkaus, jossa voi olla ovet apposen auki vauvan nukkuessa. Huone on suojaisassa paikassa kadun ääniltä, ja koska meillä ei ollut varsinaista tarvetta varastomaiselle vaatehuonelle, päätimme tehdä pienen avarrusprojektin.

Tästä siis lähdimme: 

Ja tähän päädyimme:

Ei, se ei näytä vauvanhuoneelta :) Vielä. Olen niin taikauskoinen, etten todellakaan lähtenyt sitä huonetta luomaan sillä oletuksella, että vauva tulee heti. Väliaikaisesti nautin siitä, että sain itselleni pienen pukeutumisnurkkauksen. Jahka tästä saadaan joulu- ja häähäsellykset selätettyä, tule tästä nurkasta paikka kehdolle ja imetystuolille, ja muu vierashuone/työhuone muutetaan vierashuoneeksi/lastenhuoneeksi. Sellainen mukava paikka, missä mahtuu sitten isoäidit majoittumaan, ja missä on vauvan vaihtopöytä jne.

Tää oli yksi suosikkimuutoksiani asunnossa, vaikka olikin aika pieni projekti. Laajensimme hieman oviaukkoa haluamiemme tuplaovien mukaan, ja iskimme seinille hyllyjä. Pari hyllyä jää sitten vauvan uninurkkaukseen, muuten otetaan nuo pois ja paikataan jäljet sitten alkuvuonna.

Suurin panostus tähän muutokseen oli tuplaovien valinta. Halusin ovet, jotka läpäisee valon, ja jotka on kauniit jo itsessään. Koska pidämme noita 95 % ajasta auki, niin niiden pitäisi aueta kauniisti ja vinkumatta. Päädyimme pitkän tutkiskelun jälkeen Mattioven parioviin useastakin syystä. Ne miellytti silmää eniten, niissä oli hyvä hinta ja hintalaatu-suhde kohdallaan, sillä ovet ovat suomalaiset massiiviovet. Emme halunneet höttöovia, vaan ihan kunnon massiiviovet ja mielellään ikkunalliset. Mattiovella oli lukuisia mahdollisuuksia, ja me päädyimme Arki 10R+10R parioviin satiinilasilla. Ovet toimitettiin karmeineen ihan muutamassa päivässä tilauksesta ja laatu on todella hyvä! Kahva ei muuten ole Mattioven, vaan ostimme sen K-Raudasta.

Nyt huone on tosiaan todella "sinnepäin" ja jäänyt ihan vaiheeseen, koska sen funktio muuttuu hyvinkin paljon lähikuukausina. Meidän kämppään kuuluu lämmin- ja kylmävarasto, joten emme tosiaan nähneet funktiota pienelle varastomaiselle vaatehuonenurkkaukselle, kun asunnossa on muutenkin aika hyvin säilytystilaa. En näköhään myöskään ottanut makkarista isompaa laajaa kuvaa, vaan keskityin vain tähän osaan. No, näette sen sitten kokonaisuuden osana jahka saadaan tästä väliaikaisesta ratkaisusta vauvan uninurkkaus muokattua :)

Vielä on hieman viimeistelemättä joitakin kotijuttuja, itseäni häiritsee jotenkin ihan hirveesti se, että esim. meidän lattialistojen reunat on vielä maalaamatta :D

Mitäs mieltä olette muutoksesta, joka tosiaan on hyvin väliaikainen? :)

Kommentit

Allu (Ei varmistettu)

Mulla on kaksi toivetta omaan asuntoon, joka tulee myös olemaan lähivuosina ajankohtainen: oma vaatehuone (ei tarvitse olla kovinkaan iso, mutta kuitenkin huone, ettei tarvitse kaappeihin tunkea kaikkia vaatteita/laukkuja ym), kodinhoitohuone tai kodinhoitonurkkaus pesuhuoneessa sekä lapsille omat huoneet!

Tuo uninurkkaus on varsin passeli idea! Ja kiva että se on teidän makkarin yhteydessä, helpottaa varsinkin öitä kummasti!

Meillä lapsi nukkui yönsä alusta asti kauhean hyvin ja heräsi max 3x yössä, useimmin vain kaksi kertaa. Itse kuitenkin havahduin aina lapsen asennon vaihtoihin, kun kehto oli oman sängyn vieressä ja lopulta sitten imetyksen loputtua siirrettii lapsi omaan huoneeseensa nukkumaan. Ja kyllä nukuin itse niin paljon paremmin!

Anna (Ei varmistettu)

Se ei itse asiassa ole meidän makkarista, vaan toisesta makkarista, josta tulee siis vauvan/lapsen huone. Sohva, kaappi, lipasto jne. Ei siis mikään vierashuone, josta vauvan uninurkkaus sitten, vaan ihan kokonaan vauvan tarpeisiin oma huone. Sinne vaan tulee sohva sitten, kun on vaikka isoäiti käymässä vauvanhoidossa auttamassa, niin hän saa nukkua siellä sitten. Vauvan kehto tulee olemaan pyörillä, eli liikuteltavissa makkareiden välillä, mutta meidän toiveena on, että kun vauva on hieman isompi, nukkuu hän omassa huoneessaan. Uninurkkaus on sitä varten, muu lapsenhuone sitten lapselle omistettu rauhallinen tila, missä nuorena vaipanvaihto jne., ja myöhemmin sitten leluja ja lapsen oma mukava tila jne.

Meillä on kaikki lapset (minä ja siskoni) nukkuneet eri huoneessa, koska olimme kovia nukkumaan. Näin myös vanhemmat saivat paremmin nukuttua. Heräsimme syömään 2-3 kertaa yön aikana, ja siksi aikaa äiti otti meidät sänkyyn, mutta nukuimme aina omassa sängyssämme.

Vauva toki sanelee tämän, mutta toiveena olisi, että kesällä vauva siirtyy jo omaan huoneeseen, ja itkuhälyttimen kanssa sitten pelailemme :)

Krista (Ei varmistettu)

Meilläkin hommattiin "imetystuoli" vauvanhuoneeseen, mutta käyttämättä jäi. :D Imetykset hoituivat 99% olohuoneessa, ja sen kerran jos oli vieraita kenen seurassa ei "voinut" imettää, kävin pikaisesti makkarissa. Eipä sellaisia vieraita paljoa ollut, vauvan imetyskin kun vei ison osan ajasta ensimmäisinä viikkoina, ei sitä halunnut minnekään huoneen nurkkaan mennä hoitamaan. Ja vauva nukkui ensimmäiset viikot päiväunensa kaiken elämän keskellä olohuoneessa (/keittiössä, yksi iso tila), pystyi paremmin tarkkailemaan vauvaa ja vauvakin nukkui aina sitä paremmin mitä enemmän elämää oli ympärillä. :) Tämä vauva nyt 4kk.

Tuo tila on mielestäni nyt hieno, enkä itse muuttaisi sitä lainkaan vauvanurkkaukseksi! :)

Anna (Ei varmistettu)

Meille on tulossa kehto, joka on pyörillä, joten sitä voi liikutella hyvin joka paikkaan, tuo on kuitenkin se rauhallinen "oma tila" sitten :)

Anastasia (Ei varmistettu)

Moikka! Voisitko esitellä sun kaikki hajuvedet ja lempparit niistä tarkemmin? Rakastan hajuvesiä

Anna (Ei varmistettu)

No kaikkia en kyllä jaksa, mutta ehkä ne lemppareimmat :)

Terhi / Muru Mou (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/murumou

Upea muutos! Sulla on kyllä erinomainen kyky tehdä taikoja; saat jopa tylsästä vaatekomerosta todella viihtyisän pikkuhuoneen :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

meow (Ei varmistettu)

Tosi ihanan näkönen lopputulos, tommonen unelma :) Millanen valaistus tuolla on meikata?

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :) Yllättävän hyvä itse asiassa :) Mutta mulla on myös kirkasvalolamppu kaapissa, jos tuntuu ettei riitä :)

Tuuli (Ei varmistettu)

Aika mahtava että saatte tuosta vauvalle uninurkkauksen! :D itse ei tarvi välttämättä herätä vauvan joka tuhahdukseen, mutta vauva on kuitenki lähellä :) hieno toki noinkin mutta vauvan kanssa varmasti tosi kätevä!

Anna (Ei varmistettu)

Juu, tai meidän makkarihan on viereinen huone, mutta silti toiveena olisi, että vauva nukkuu mahd. paljon itsekseen sitten kun vähän kasvaa :)

Rosita (Ei varmistettu)

Älyttömän hyvä muutos ja on oikein kaunis tila! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Säde (Ei varmistettu)

Näyttää hyvältä! Itseäni ei ehkä tuoksut niin paljoa kiinnosta mutta olisi kiva nähdä sun jokapäiväisiä kosmetiikkasuosikkeja, tuossa kuvissakin kun osaa näkyy :)

Anna (Ei varmistettu)

Joku meikkipostaus tullee lähiaikoina :)

Iidis (Ei varmistettu)

Ihanan näköinen nurkkaus! Etenkin nuo hyllyt! Saako kysyä mistä olette nuo hyllyt hankkineet? :) Kerro nyt samaan syssyyn vaikka tuon puutasoisen laatikostonkin ostopaikka, sekin on tosi kivan näköinen :D kaikki nuo on juuri sitä tyyliä mitä haluaisin meidän seuraavaan kotiin :) Kiitos!

Anna (Ei varmistettu)

Hyllyt on Ikeasta kaikki, eri osastoilta vaan :) Ja lipasto on itse asiassa Jyskistä, mutta me ollaan myymässä se! :) Jos siis moista kaipaat, ja asut Kuopiossa / Helsingissä, let me know! :)

Emppuu (Ei varmistettu)

Vau on kyllä viihtyisän näkönen! Mistä tuo kultainen tuoli on? Kelpaisi nimittäin mullekin, kun tuon tapaista olenkin etsinyt!

Anna (Ei varmistettu)

Se on Ellokselta :) Ei taida enää vaan olla myynnissä :/ Eipäs, kun sitä saa vielä suoraan Jotexilta: http://www.jotex.fi/jotex/ulricehamn-tuoli-metallia/512284?N=1z1414vZ1z1419o&Ns=RankValue2|1&Nao=6

Minny (Ei varmistettu)

Jotenkin outoa, kun luki postauksen ihanista asioista ja suunnitelmista tulevalle, ja sitten postauksen alla (tässä kommenttiboksin yläpuolella) on kuolinilmoitus-mainos (Ikuisuus.fi)... Onko tää haluttu juttu vai pyöriikö sivuilla automatisoidut mainospaikat?

Anna (Ei varmistettu)

Hmm, ootkohan käynyt asiaan liittyvillä sivustoille? Nimittäin mulla siinä pyörii yleensä nettikaupat tai lentoyhtiöiden mainokset. Rantapallolla on koko sivuston laaja automatisoitu mainospaikka kävijän oman historian mukaan, eli esim. mä en näe mitkä mainokset kellekin pyörii siinä :)

Pihvi (Ei varmistettu)

Mulla on jo pidempään pyörinyt samainen kuolinilmoitus mainos, sama pyörii myös vauvablogin puolella, aika sopimatonta :D ja en tosiaankaan ole käynyt millään asiaan liittyvillä sivuilla.

Mulla on kans nyt useampana päivänä pyörinyt tuo kuolinilmoitus-mainos, enkä kotikoneella ole sellaisia asioita tutkinut / sivuilla käynyt. Töissä aina välillä joudun, mutta se ei vaikuta tähän. Kummallista! Tänään näkyy vain Related posts.

Sooy (Ei varmistettu)

Sama juttu täällä eikä sen tyylisillä sivustoilla ole kyllä pyöritty :D Vähän tökerö mainos muutenkin tän tyylisillä sivustoilla, mainospaikka on kyllä a ja o :D

Anna (Ei varmistettu)

Onpas todella omituista, ei tuollaisia pitäisi tulla. En tiedä onko joku bugi kyseessä, laitoin Rantapallon tekniikan puolelle selvityspyyntöä :)

Outi (Ei varmistettu)

Sama täällä. Enkä todellakaan ole kyseisellä sivustolla käynyt.

Anna (Ei varmistettu)

Onpas todella omituista, ei tuollaisia pitäisi tulla. En tiedä onko joku bugi kyseessä, laitoin Rantapallon tekniikan puolelle selvityspyyntöä :)

Mulle myös näkyy kuolinilmoitus-mainos täällä ja myös vauvablogin puolella. En ole käynyt teemaan liittyvillä sivuilla/etsinyt mitään siihen aihepiiriin liittyvää tietoa, joten aika ihmeellistä itekin vähä vauvablogin puolella hätkähdin ku tää mainos tuli vastaan.

Anna (Ei varmistettu)

Onpas todella omituista, ei tuollaisia pitäisi tulla. En tiedä onko joku bugi kyseessä, laitoin Rantapallon tekniikan puolelle selvityspyyntöä :)

Jonna (Ei varmistettu)

Kiva muutos! Ovet ovat todella nätit :) Osaatko sanoa miten kauan nuo Diorin huulikiillot säilyvät sellaisina, että niitä pystyy käyttämään avaamisen jälkeen?

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Ööö, en tiedä? Mulla on säilyny avattunaki yhtä hyvänä aika pitkäänkin?

Jonna (Ei varmistettu)

Okei, kun mullakin on niitä ainakin 5 avattua, kun on tullut osteltua joskus :D

Anna (Ei varmistettu)

Eipä ne kai "pilalle" voi mennä, jos leviää edelleen hyvin ja näyttää hyvältä? :D

Enpu (Ei varmistettu)

Ei morjes, nyt on kyllä ihan mieletön muutos! Mie sytyin ihan totaalisesti, ja vielä tollanen minkä voisi ehkä tulevaisuudessa itsekin toteuttaa. Tuplaovet on niin kauniita.

Heidi (Ei varmistettu)

Kertakaikkiaan upeasti toteutettu vaatehuoneen muodonmuutos! Ärsyttää tavallaan sun puolesta kun et pysty käyttämään tilaa enää kauaa, mutta ehkä vauva on ihan ymmärrettävä syy uudelle remontille!:D

Haveaniceday

Aivan ihana "kammio", mä varmaan muuttaisin tuonne :)

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, joo, eiköhän siellä tule vietettyä aikaa vauvankin kanssa sitten, ja nytkin siellä kuluu ihan kiitettävästi aikaa :)

Anna (Ei varmistettu)

Tosi upea tila! Tekisi mieli muuntaa meidän vaatehuonetta myös mutta oon niin laiska aloittaa mitään projekteja.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Kommentoi