Vaatehuoneesta pukeutumishuoneen kautta uninurkkaukseksi, phase 1

vaatehuone (2 of 6)

Olisko pitkästä aikaa pienen remppapostauksen aika? Niitä on nimittäin vielä muutama julkaisematta. Tällä kertaa olisi vuorossa meidän vaatehuoneen muutoksen esittely 🙂

Mulla on pitkään ollut haaveena, että makuuhuoneeseen laitettaisiin tuplaovet. Se ei ollut ratkaiseva ominaisuus asuntoa ostaessa, ja tällä kertaa asunnon pohjapiirros ei antanut moiselle mahdollisuutta. Mutta siitä se idea kuitenkin lähti. Asuntoa ostettaessa päätimme, että sitten joskus jos vauva meille suodaan, niin toinen makkareistamme omistetaan hänelle. Ja siitä lähtevä vaatehuone. Sain idean purkaa vaatehuoneen sellaisena kuin se oli, ja tehdä siitä mukavampi tila. Parin neliön tilasta nimittäin kuoriutuu ihanan rauhallinen ja valoisa uninurkkaus, jossa voi olla ovet apposen auki vauvan nukkuessa. Huone on suojaisassa paikassa kadun ääniltä, ja koska meillä ei ollut varsinaista tarvetta varastomaiselle vaatehuonelle, päätimme tehdä pienen avarrusprojektin.

Tästä siis lähdimme: 

vanha vaatehuone (1 of 2)

vanha vaatehuone (2 of 2)

Ja tähän päädyimme:

vaatehuone (3 of 6)

Ei, se ei näytä vauvanhuoneelta 🙂 Vielä. Olen niin taikauskoinen, etten todellakaan lähtenyt sitä huonetta luomaan sillä oletuksella, että vauva tulee heti. Väliaikaisesti nautin siitä, että sain itselleni pienen pukeutumisnurkkauksen. Jahka tästä saadaan joulu- ja häähäsellykset selätettyä, tule tästä nurkasta paikka kehdolle ja imetystuolille, ja muu vierashuone/työhuone muutetaan vierashuoneeksi/lastenhuoneeksi. Sellainen mukava paikka, missä mahtuu sitten isoäidit majoittumaan, ja missä on vauvan vaihtopöytä jne.

Tää oli yksi suosikkimuutoksiani asunnossa, vaikka olikin aika pieni projekti. Laajensimme hieman oviaukkoa haluamiemme tuplaovien mukaan, ja iskimme seinille hyllyjä. Pari hyllyä jää sitten vauvan uninurkkaukseen, muuten otetaan nuo pois ja paikataan jäljet sitten alkuvuonna.

Suurin panostus tähän muutokseen oli tuplaovien valinta. Halusin ovet, jotka läpäisee valon, ja jotka on kauniit jo itsessään. Koska pidämme noita 95 % ajasta auki, niin niiden pitäisi aueta kauniisti ja vinkumatta. Päädyimme pitkän tutkiskelun jälkeen Mattioven parioviin useastakin syystä. Ne miellytti silmää eniten, niissä oli hyvä hinta ja hintalaatu-suhde kohdallaan, sillä ovet ovat suomalaiset massiiviovet. Emme halunneet höttöovia, vaan ihan kunnon massiiviovet ja mielellään ikkunalliset. Mattiovella oli lukuisia mahdollisuuksia, ja me päädyimme Arki 10R+10R parioviin satiinilasilla. Ovet toimitettiin karmeineen ihan muutamassa päivässä tilauksesta ja laatu on todella hyvä! Kahva ei muuten ole Mattioven, vaan ostimme sen K-Raudasta.

Nyt huone on tosiaan todella ”sinnepäin” ja jäänyt ihan vaiheeseen, koska sen funktio muuttuu hyvinkin paljon lähikuukausina. Meidän kämppään kuuluu lämmin- ja kylmävarasto, joten emme tosiaan nähneet funktiota pienelle varastomaiselle vaatehuonenurkkaukselle, kun asunnossa on muutenkin aika hyvin säilytystilaa. En näköhään myöskään ottanut makkarista isompaa laajaa kuvaa, vaan keskityin vain tähän osaan. No, näette sen sitten kokonaisuuden osana jahka saadaan tästä väliaikaisesta ratkaisusta vauvan uninurkkaus muokattua 🙂

vaatehuone (4 of 6)

vaatehuone (5 of 6)

vaatehuone (6 of 6)

vaatehuone (1 of 6)

Vielä on hieman viimeistelemättä joitakin kotijuttuja, itseäni häiritsee jotenkin ihan hirveesti se, että esim. meidän lattialistojen reunat on vielä maalaamatta 😀

Mitäs mieltä olette muutoksesta, joka tosiaan on hyvin väliaikainen? 🙂

Kommentit (40)
 1. Mulla on kaksi toivetta omaan asuntoon, joka tulee myös olemaan lähivuosina ajankohtainen: oma vaatehuone (ei tarvitse olla kovinkaan iso, mutta kuitenkin huone, ettei tarvitse kaappeihin tunkea kaikkia vaatteita/laukkuja ym), kodinhoitohuone tai kodinhoitonurkkaus pesuhuoneessa sekä lapsille omat huoneet!

  Tuo uninurkkaus on varsin passeli idea! Ja kiva että se on teidän makkarin yhteydessä, helpottaa varsinkin öitä kummasti!

  Meillä lapsi nukkui yönsä alusta asti kauhean hyvin ja heräsi max 3x yössä, useimmin vain kaksi kertaa. Itse kuitenkin havahduin aina lapsen asennon vaihtoihin, kun kehto oli oman sängyn vieressä ja lopulta sitten imetyksen loputtua siirrettii lapsi omaan huoneeseensa nukkumaan. Ja kyllä nukuin itse niin paljon paremmin!

  1. Se ei itse asiassa ole meidän makkarista, vaan toisesta makkarista, josta tulee siis vauvan/lapsen huone. Sohva, kaappi, lipasto jne. Ei siis mikään vierashuone, josta vauvan uninurkkaus sitten, vaan ihan kokonaan vauvan tarpeisiin oma huone. Sinne vaan tulee sohva sitten, kun on vaikka isoäiti käymässä vauvanhoidossa auttamassa, niin hän saa nukkua siellä sitten. Vauvan kehto tulee olemaan pyörillä, eli liikuteltavissa makkareiden välillä, mutta meidän toiveena on, että kun vauva on hieman isompi, nukkuu hän omassa huoneessaan. Uninurkkaus on sitä varten, muu lapsenhuone sitten lapselle omistettu rauhallinen tila, missä nuorena vaipanvaihto jne., ja myöhemmin sitten leluja ja lapsen oma mukava tila jne.

   Meillä on kaikki lapset (minä ja siskoni) nukkuneet eri huoneessa, koska olimme kovia nukkumaan. Näin myös vanhemmat saivat paremmin nukuttua. Heräsimme syömään 2-3 kertaa yön aikana, ja siksi aikaa äiti otti meidät sänkyyn, mutta nukuimme aina omassa sängyssämme.

   Vauva toki sanelee tämän, mutta toiveena olisi, että kesällä vauva siirtyy jo omaan huoneeseen, ja itkuhälyttimen kanssa sitten pelailemme 🙂

 2. Meilläkin hommattiin ”imetystuoli” vauvanhuoneeseen, mutta käyttämättä jäi. 😀 Imetykset hoituivat 99% olohuoneessa, ja sen kerran jos oli vieraita kenen seurassa ei ”voinut” imettää, kävin pikaisesti makkarissa. Eipä sellaisia vieraita paljoa ollut, vauvan imetyskin kun vei ison osan ajasta ensimmäisinä viikkoina, ei sitä halunnut minnekään huoneen nurkkaan mennä hoitamaan. Ja vauva nukkui ensimmäiset viikot päiväunensa kaiken elämän keskellä olohuoneessa (/keittiössä, yksi iso tila), pystyi paremmin tarkkailemaan vauvaa ja vauvakin nukkui aina sitä paremmin mitä enemmän elämää oli ympärillä. 🙂 Tämä vauva nyt 4kk.

  Tuo tila on mielestäni nyt hieno, enkä itse muuttaisi sitä lainkaan vauvanurkkaukseksi! 🙂

  1. Meille on tulossa kehto, joka on pyörillä, joten sitä voi liikutella hyvin joka paikkaan, tuo on kuitenkin se rauhallinen ”oma tila” sitten 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *