VACATION MODE - ACTIVE

Mungolife

 

Lontoo, perhe, Lontoo-perhe, kaikki tutut kadut, kaikki tutut ihmiset. Ei mikään ihme, että bloggaaja teki pienen katoamistempun. Se jatkukoot vielä pari päivää. 

Oon hengissä, kaikki kunnossa. Lontoo on yhtä ihana kuin muistinkin. Ei. Se on itse asiassa ihanampi. Kuinka onnekas olenkaan, että olen saanut kutsua sitä pitkään kodikseni. 

Kommentit

ihmettelijäinen (Ei varmistettu)

Silloin kun muutit Lontoosta pois listasit postauksen verran syitä miksi et pidä enää Lontoosta niin paljon ja nyt olet taas ihastunut samaan kohteeseen? eikö tuo ole vähän kaksisuuntaista? muutit itse pois ko.kaupungista koska et pitänyt siitä, haaveiletko nyt uudesta muutosta Lontooseen vai onko kohde kiva vain lomailuun? tästä saa hieman ristiriitaisen käsityksen: rakastat Lontoosta, listaat huonoja puolia ja taas tykkäät. Päätä jo?

millap (Ei varmistettu)

Annasta en tiedä, mutta itse ulkomailla asuneena ja takaisin Suomeen muuttaneena samaistun tähän kyllä. Itse ainakin näki kaupungin ihan eri kulmasta ja tavalla siellä tavallista arkea eläen kun muutaman päivän tai vaikka viikonkin lomamatkalla. Mulla oli varmasti paljon huonoakin sanottavaa omasta asuinmaastani silloin poismuuttaessani ja suurin osa niistä huonoista asioita tuntui silloin varmasti aivan ylitsepääsemättömän ja liioitellunkin huonoilta. Samat asiat eivät ole huonosti lomamatkailijan näkökulmasta ja osa asioista varmasti ihan epärelevanttejakin. Aika myös kultaa muistot. Itse ainakin ajattelen rakkaudella elämääni elämää toisessa maassa, vaikka sieltä pois olenkin muuttanut. Tiedostan sen, että maa voisi tietyllä tapaa joissain asioissa taas ärsyttää jos muuttaisin takaisin, mutta silti sitä rakastan. Tämä oli nyt mielestäni vähän naiivi ja lapsellinen syyllistämiskommentti ihmiseltä, jolla tuskin on hirveästi kosketuspintaa. Kyllähän ne asiat aina näyttää ja tuntuu erilaiselta silloin kun se elämäntilanne ei tavallaan ole ”päällä” ihan muissakin asioissa kun ulkomailla asumisessa.

Tämä vain minun mielipide, Annalla voi olla täysin eri kokemukset toki asiaan. Lontoo on totta tosiaan ihana kaupunki :)

MungoAnna
Mungolife

Just näin! On mulla Suomestakin paljon huonoa sanottavaa, mutta silti rakastan Suomea. Lontoo on melko väsyttävä paikka asua. Mutta näin kolmen vuoden jälkeen on todella ikävä takaisin, mutta tiedän rakastavani kaupunkia nimenomaan lomakaupunkina, en asuinpaikkana. Lontoon työajat, ruuhkat yms. eivät sopisi yhteen sellaisen perhearjen kanssa, jonka haluan. Poikani saa siis jatkossakin juosta omakotitalon pihalla ja voimme mieheni kanssa tehdä 8h työpäivää järkevällä palkalla ja viihtyä Suomen rauhassa. Ja aina välillä tulla fiilistelemään Lontoon sykettä.

Vierailija (Ei varmistettu)

Kerrohan nyt samalla mitkä asiat ovat Suomessa huonosti mielestäsi. Ja pelkän valittamisen sijasta, kerro missä maassa nämä samat asiat ovat paremmalla tolalla.

MungoAnna
Mungolife

Suomessa on postauksen ja kahden ja varmaan kolmenkin verran epäkohtia. Mutta enpä nyt taida noin asennoituneeseen kommenttiin vastata sen enempää. Se että tunnistaa epäkohtia tai on piirteitä, joista ei välitä, ei tarkoita valittamista. Muihin vertaaminen on aivan turhaa, myös maatasolla, sillä on aina paikkoja missä asiat on huonommin ja niitä missä tietyt asiat on paremmin. Tuollainen haastavan hyökkäävä asenne ei palvele ketään.

Vierailija (Ei varmistettu)

Minkä ihmeen takia te hyökkäätte bloggaajaa vastaan. Kaikilla saa olla mitä mielipiteitä vaan. Mitä välii! Tää ihana blogi on mennyt riitelypaikaksi. Taitaa olla se suomalaisten kade. Sitten kun tulee ikää, ei ole enää kade.

Terttu 60v

Gemma (Ei varmistettu)

Huokaus. Miksi aina, AINA, pitää väittää eri mieltä olemisen tai mielipiteen kyseenalaistamisen olevan kateutta.. Jotenkin ihan typerä ”puolustus”, minkä kuvitellaan selittävän kaikki erimielisyys täällä.

Mmuksu (Ei varmistettu)

Kateellisuus kohtaa lukuunottamatta, oon samaa mieltä tertun kanssa. Tuntuu, että aina kun on tullut uusi postaus, oli se mihin aiheeseen vaan, niin ensimmäinen kommentti on jotai haukkumista/riidanhaastoa. Tässäkin postauksessa on mitä, kuusi lausetta ja silti, silti! joku tulee ensimmäisenä kyseenalaistaan.
Ja tosiaan tuo eka kommentti on vielä niin outo.. ajatteleeko joku oikeesti noin? Vähän sama jos vaihtaisit paikkakuntaa esim. koulun perässä, niin siitä uudesta kaupungista ei saa tykätä vai, jos aikoo vielä muuttaa joskus takasin tai ylipäätään pois sieltä..? Tolla ajattelu tavalla ei voi edes vaihtaa asuntoa..

Vierailija (Ei varmistettu)

Tän postauksen ensimmäinen kommentti oli kyllä kaikessa outoudessaan ja töykeydessään mun mielestä jopa huvittava :D omaa näkökulmaa tähän tarjotakseni, oon viimeset kolme vuotta asunut ulkomailla ja vaikka nykyinen kotikaupunkini Berliini onkin kaikin puolin ihana ja rakas löytyy täältäkin pitkänkin listan verran negatiivisia puolia joita en etenkään alkuhuumassa osannut nähdä. Samaten Suomesta, niin rakas paikka kun se onkin, löytyy monia negatiivisia puolia. Ei kai missään voi aina olla kaikki pelkkiä sateenkaaria ja yksisarvisia? Mulla ainakin riippuu ihan fiiliksestäkin että minkälaista listausta sais aikaan sekä Berliinistä että Suomesta, onhan molemmissa omat plussat ja miinukset. Ja vaikka täällä onkin tällä hetkellä ihan mielettömän hyvä olla ja tarkotuksena oiskin saada tässä ensin kandi ja sen jälkeen toivottavasti maisterin tutkinto pakettiin täällä, on Suomi kuitenkin semmonen paikka jossa toivoisin taas jossain vaiheessa asuvani, vaikka pois muuttaessa väitinkin että kiva kiitos Suomi, edelleen rakas kotimaa, mutta takasin en kyllä muuta. Niin se mieli muuttuu ja avartuu kun näkee maailmaa. Ja aivan satavarmasti täältä pois muuttaessa tulisin monet kerrat kaipaamaan Berliiniin, koska onhan täällä monia hyviä puolia, sekä toki niitä jotka raastaa hermoja vähän väliä. Joten kommentoijalle haluaisin tarjota omaa näkökulmaani siihen että niin se kummasti mieli toisinaan muuttuu, sehän tässä elämässä on jopa ihan kivaa! Ja Annalle terveisiä että instassa on ihan superupeita Lontoo-kuvia! Ihan alkaa itelläkin tehdä taas mieli Lontooseen!

Nita12848437 (Ei varmistettu)

Olisitko muuttanut takaisin Suomeen jos sinulla ei olisi ollut miestä Suomessa odottamassa, olisiko se vaikuttanut lopulliseen päätökseesi? kiersitkö paljon Englantia? löytyikö sieltä muitakin mieleisiä kaupunkeja? kaikki kaupungit eivät varmaankaan ole niin täysiä ja kiireisiä kuin Lontoo?

Saana Virtanen (Ei varmistettu)

Mä olen kanssa ihan loppu näihin Annan tän hetkisiin kommentoijiin. Ihan 'ttu oikeesti. Se on ihan sama mitä Anna nykyään tekee niin ollaan syyttämässä, vääntämässä sanoja, pyytämässä perusteluja etc. etc.
Jos Anna tyyliin laittaa keltaisen paidan päälle ni jo on joku umpiperse kommentoimassa että muistaakseni vuonna 2011 sanoit että et pidä keltaisesta 'tun valehtelija.
On se onni että täällä on myös tavan älyllisiäkin ihmisiä vielä kommentoimassa, muuten menis usko koko ihmiskuntaan.

Love (Ei varmistettu)

Just näin, täysin samaa mieltä! Kannattaa laittaa valot päälle ennenkuin kommentoi postauksiin yhtään mitään.

Vierailija (Ei varmistettu)

Onneksi te fanit olette aivan yhtä fiksuja, älykkäitä ja hyväkäytöksisiä kuin ennenkin, puhumattakaan loistavasta "keskustelusta " bloggaajan ja muiden, uusien kommentoijien kanssa...

Hannaksk (Ei varmistettu)

Tietyllä asenteella jätetyt kommentit saavat yleensä arvoisensa vastauksen.
Blogit on siitä helppoja, että voi itse valita mitä lukee. Jos jotkut asiat menee liian tunteisiin, niin ehkä kannattaa jättää lukematta :)
Itse ainakin saanut bloggaajalta aina asiallisen vastauksen, vaikka oltaisiin oltu eri mieltä. Eri mieltä oleminen ei tarkoita, että toinen haukutaan joka asiasta, vaan siitä voi oikeasti saada ihan rakentavan keskustelun aikaiseksi.

Vierailija (Ei varmistettu)

Jos sä puhut tempusta jonka toivot jatkuvan, niin puhu yksikössä: jatkukoon. Tempuista monikosta puhuettaessa voit käyttää muotoa: jatkukoot.

Emmmma (Ei varmistettu)

Ihana postaus! Kiva kuulla että nautit! :)

Kommentoi