Vahvat hiukset ja kynnet (+arvonta!)

*Kaupallisessa yhteistyössä Vitabalansin kanssa

Kirjoittelin tuohon ripsiseerumipostaukseen siitä, että olisi vinkkiä antaa tuohon kynsien ja hiusten hyvinvointiin. Sitä kohtaan tuntui olevan kiinnostusta, joten päätin palata asiaan, ennen kuin se unohtuisi. No, vinkki kannattaa todella ottaa talteen, koska tää on todistetusti toimiva. Niin mulla kuin muutamalla lukijallakin, jotka ovat tässä kuukausien aikana asiasta laittaneet kommenttia. Nimittäin muistatteko kun kirjoittelin puolisentoista vuotta sitten Biotiini  Strong Hair & Nail Strongista? Sain silloin kokeiluun blogin kautta, mutta siitä asti olen ollut nyt maksava asiakas. Käyttelin sitä silloin keväällä, mutta sitten jätin kaikki ravintolisät pois ennen kuin tulin raskaaksi (paitsi foolihapon). Mun piti jo viime vuonna raportoida tuloksista, mutta se jotenkin jäi, niin on erittäin hyvä palata asiaan nyt 🙂

Kuvat ehkä puhuvat puolestaan? Aika hyvältä näyttää, eikö? Mun moni kaveri on nimittäin luullut, että mulla on rakennekynnet. Ei ole ei. Mä oon vaan tässä vetänyt muutaman kuukauden biotiinia päivittäin ja tilanne on ollut jo koko kesän sellainen, että joudun viilaamaan näistä pituutta pois, etten raavi Dantea. 


Ennen tätä mun elämä oli aina kynsien suhteen vuoristorataa. Rakennekynnet, jotka oli alkuun ihanat, rupes ärsyttämään jossakin vaiheessa, kun niitä piti huoltaa ja ne oli niin paksut ja epäaidot. Sitten kun otin ne pois, omat kynnet lohkeili ja oli aina nysät tai vaan liuskottu ihan sikana. Vaikka kuinka pitkään annoin niiden toipua rakennekynsistä, eivät ne koskaan kasvaneet kunnolla. Ärsytti kun kaikki kynnet oli aina eri paria, sillä auta armias, jos joku kynsi osui johonkin vähän lujempaa, nii naps, poikki. Aina. Ja jos ei mennyt rikki, niin liuskottui niin ohueksi, että varmasti halkesi jossain vaiheessa. No eipä enää. Kynnet on tasaisen pitkät ja luonnollisen kauniit. Okei, poislukien toi etusormen kynsi, joka mun on pakko aina viilata muita lyhyemmäks, muuten se häiritsee kirjoittamista 😀

Mitä biotiini siis on? Biotiini on B7-vitamiinia, jota löytyy monissa ravinnerikkaissa ruoissa, kuten kananmunissa, pähkinöissä, hedelmissä ja kasviksissa. Se on siis muutenkin ravinnosta saatava tuote, mutta mun tapauksessa on ihan selvää, että en oo saanut biotiinia tarpeeksi. Biotiinin tunnetuin hyöty on sen kynsiä ja hiuksia vahvistavassa vaikutuksessa. Biotiinin vaikutuksia on tutkittu jo melko pitkään ja se on todistetusti hyödyllinen lisäravinne jos haluaa vahvemmat hiukset ja kynnet.

Listailin jo viimeksi biotiinin hyödyistä, mutta kerrataan hieman. Biotiini siis on erinomainen lisäravinne hiusten ja kynsien vahvistamiseen, sekä siitä on todistetusti hyötyä erinäisten iho-ongelmien hoidossa. Biotiini Strong Hair & Nail Strong sisältää myös sinkkiä, joka on erittäin hyväksi ihon, kynsien, ripsien ja hiusten hyvinvoinnille myös, joten tää on vähän sellainen kimppahoito. Biotiini myös nopeuttaa ruoansulatusta ja ruoan nopeampaa hajottamista, joten siitä voi olla apua myös painon tarkkailussa. ´

Vitabalansin Biotiini Strong Hair & Nails sisältää 5 mg biotiinia, 15 mg sinkkiä ja 40 mg metioniinia. 5 mg biotiinia tarkoittaa n. 10 000 % enemmän biotiinia kuin keskimääräisessä päivittäisessä saannissa. Tää ei suinkaan oo huolenaihe, sillä B-vitamiinit ovat vesiliukoisia ja niitä ei näin ollen voi yliannostaa.


Suomessa ollaan tosi tarkkoja ravintolisienkäytöstä raskaus- ja imetysaikana, lähinnä tutkimustiedon puutteellisuuden vuoksi. Mitä itse asiaa tutkin ja kyselin niin neuvolassa kuin apteekissa, en löytänyt syitä jättää biotiinia pois käytöstä nyt imetysaikana. Jos olet raskaana tai imetät, niin ehdottomasti kannattaa aina keskustella asiasta lääkärin kanssa ennen minkään tuotteen käyttöä.

Hauskaa tässä on se, että moni puhuu siitä, miten imetysaikana lähtee tukka päästä ja kynnet on kamalassa kunnossa. Mä en voi edes laittaa kynsien kasvua sen piikkiin, että joisin hirveästi maitoa tms. koska oon ollu vähän huono sen suhteen. Sen sijaan mun kynnet on valehtelematta elämäni parhaassa kunnossa ja tukkakin voi todella hyvin. Harjaan ei jää yhtään sen enempää hiuksia kuin ennenkään ja Danten pikkukätösten käsittelyssäkään ei tunnu tota karvaa pahemmin lähtevän. Tyynyllä ei ole aamulla irronneita hiuksia eikä suihkun viemärikään näytä niitä suihkun jälkeen keränneen. Harjatessa en ole huomannut, että tukkaa lähtisi sen enempää kuin ennenkään. Toki mulla on edelleen tuuhennokset, mutta aina kampaajakäynneillä, kun niitä ei ole, huomaa kyllä, että oma tukka on tosi hyvässä kunnossa, eikä ole ohentunut. Päinvastoin tuntuu, että on jopa enemmän sellaista vauvatukkaa, uusia hiuksia kasvamassa.

En voi tietenkään varmaksi sanoa, että tämä hiusten ja kynsien hyvinvointi on juuri biotiini-valmisteen ansiota, mutta on se vähän jännä yhteensattuma, että mun tukka ja kynnet voi paremmin kuin koskaan nimenomaan nyt, kun voisi odottaa niiden kärsivän.

No anyway, meidän perheen kaikki naiset käyttävät tuotetta ja kaikki olleet siihen tyytyväisiä. Toisella siskoistani on vähän ongelmallinen iho ja hän on erityisesti ollut tyytyväinen tuotteeseen, sillä ihonsa on voinut todella hyvin tämän kanssa.


Biotiini Strong Hair & Nailista on tällä hetkellä myynnissä kampanjapakkausta (60 + 30 kpl) ja esim. Yliopiston verkkoapteekki myy tätä hyvin edullisesti 16 €:n hintaan. Markkinoilla on paljon hiustenkasvua ja -vahvistumista lupaavia valmisteita, jotka maksaa sadan euron pintaan, mutta niissä on vähemmän biotiinia kuin tässä. Tässä siis tuote, joka on todella edullinen, mutta joka sentin arvoinen 🙂 Ainakin kynnen mitalla ja hiusten tuuheudella arvioiden ;D

Viimeksi arvonta oli niin suosittu, että ajattelin toistaa tuon menestyksen 🙂 Yhteistyössä Vitabalansin kanssa arvon kolmelle onnekkaalle lukijalle Biotiini Strong Hair & Nail -pakkauksen (60 tabl). Kerro siis tänne kommentteihin, jos kyntesi ja hiuksesi kaipaavat vahvistusta, niin arvomme nämä viikonloppuna!  

Kommentit (258)
  1. Mukana arvonnassa 🙂

  2. Mulla on sikäli jännä tilanne et sormen kynnet voi kohtuullisen hyvin mut varpaan kynnet on tosi hauraat. Stressi vaikuttaa mulla hiusten lähtönä ja viimeisen vuoden aikana hiukset onkin ohentuneet huomattavasti. Oon ollu vähä skeptinen noiden valmisteiden kans, myöskin yseiden valmisteiden korkea hinta lyö opiskelijaa kynsille. Tämä vois olla kukkaroystävällinen vaihtoehto 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *