Välimerelle lomps!

Mungolife

*Matka toteutetaan yhteistyössä Rantapallon ja Risteilykeskuksen kanssa

Täällä on ihan mieletön melske ja mekastus ollut koko päivän, kun ollaan yritetty tehdä sata asiaa samanaikaisesti, jotta oltaisiin huomenna valmiita lähtöön. Siskoni muuttaa meille Benjiä katsomaan matkamme ajaksi ja hän on tullut hieman auttamaan pakkaamishommissa reissuamme varten. On aivan ihanaa päästä pitkästä aikaa reissuun, ihan "todelliseen reissuun", sillä jotenkin tuo Prahan pyrähdyksemme kesällä ei ollut tarpeeksi pitkän tuntuinen, tuntuakseen lomalta. Tällä kertaa suuntaamme Helsingin kautta Välimerelle ja odotan sitä ihan superinnolla. En ole ollut pitkällä matkalla Kiinan reissuni jälkeen, ja tuntuu, että reissuun lähteminen on ihan ruosteessa.

Rehellisyyden nimissä on sanottava, että joskus nuorempana oon aina suhtautunut risteilymatkoihin niin, että ne ovat enemmänkin vanhusten ja pikkulapsiperheiden juttuja. Vasta kun kuulin ystäviltäni todella paljon positiivisia kokemuksia reissuista, aloin itsekin pohtimaan asiaa. Nyt tuntuukin kutkuttavalta ajatukselta, että pääsemme näkemään viisi eri paikkaa viikossa ja nauttimaan samalla myös ihan mielettömältä vaikuttavan risteilijän meiningistä. Me lähdetään siis perjantaina kohti Barcelonaa ja sieltä sitten Välimerelle ja laivana on MSC Cruises -varustamon MSC Meraviglia, joka on kesäkuussa neitsytmatkansa kulkenut uusi ja valtava risteilijä. Oon tutkinut laivan tietoja jo varmaan kaksi kuukautta ja laskenut päiviä. Valitsimme laivan sen mukaan, mikä matkakohde kiinnosti ja mikä aikataulu sopi meille parhaiten. Risteilykeskukselta osasivat neuvoa meille sopivimman laivan, sillä ystävien kokemusten mukaan olen ymmärtänyt tärkeimmäksi laivan valinnan. Toiset laivat on suunniteltu enemmän lapsiperheille, toiset aikuisille ilman lapsia ja vähän joka varustamolla ja laivalla on omat speksinsä, hyvät ja huonot puolet. MSC Meraviglia on kuin hybridi kaikesta siitä, mitä me tarvitsimme. Olemme lapsiperhe, joka matkaa pienen vauvan kanssa, mutta samalla olemme kuitenkin kaksi aikuista, jotka emme halua viettää lomaamme kiljuvien muksujen keskellä. Meraviglia ja varsinkin sen Yacht Club -osasto palvelee kuulemma molempia tarpeita. Lisäksi laiva on on yksi turvallisimmista ja ekologisimmista valinnoista, mikä on ehdottomasti plussaa.

Odotan matkalta suoraan sanottuna aika paljon! Kohteet on ihan superkivoja ja mielenkiintoisia, ja ennen kaikkea tällainen risteily mahdollistaa sen, että pääsee vierailemaan monessa pienemmässä paikassa, joilla ei muuten ehkä tulisi koskaan käytyä. Toki Eurooppaa pääsee kiertämään myös autolla tai junilla, mutta tuollaisella kunnon laivalla matkustaminen ei tunnu niinkään vaan siirtymiseltä paikasta toiseen, vaan risteilijällä pystyy viihtymään ja siellä on varmaan yhtä paljon nähtävää kuin kohteissakin. Ravintoloita, Cirque du Soleil At Sea, ulkouima-altaat ja kaikki muu mitä tuolta löytyy kuulostaa juuri sopivalta tähän hetkeen, kun pitkän reissaamattomuuden jälkeen tuntuu äärimmäisen innostavalta lähteä reissuun. Pienen vauvan kanssa ei ihan tosta noin vaan autolla kierreltäis Eurooppaa ja helposti reissut muutenkin suuntautuu johonkin isompiin kaupunkeihin ja lomakohteisiin. Nyt pääsemme näkemään Napolin, Messinan, Marseillen, Genovan ja Vallettan kaikki kerralla. Ja mikä parasta, koko hotellihuoneemme kulkee mukanamme siellä laivalla. Dante saa helposti nukuttua päikkäreitä oman rytminsä mukaan, ja pääsemme ulkoilemaan ja nauttimaan kivoista säistä. Meille valikoitui reissun ajankohdaksi marraskuun alku, sillä se sopi parhaiten työaikatauluihimme ja se kuulosti sangen sopivalta ajalta reissulle. Pahin turistiaalto on ohi, eikä Euroopassa ole niin tungos ja säät on kuitenkin aika mukavia. Marraskuussa on Suomessa niin ankeeta, ja kyllä nuo kohdekaupunkien +22 asteen kelit tuntuu aika ihanalta ajatukselta. Ajattelin ensin, että Välimerellä olisi vilpoisempaa tähän aikaan vuodesta, mutta sääennustukset näyttää tällä hetkellä +20 ja ylöspäin.

Matka toteutetaan yhteistyössä Rantapallon ja Risteilykeskuksen kanssa, ja ollaan saatu ihan roppakaupalla tietoja Risteilykeskukselta reissuun liittyen. Mennään ehdottomasti mukavuus edellä tässä reissussa ja ollaan varattu risteily MSC Meraviglian Yacht Club-puolelta. Se tarjoaa niin paljon lisää tuohon matkustuskokemukseen ja halutaan ottaa reissusta kyllä kaikki ilo irti. Yacht Club on ikään kuin VIP-puoli tuolla risteilijällä ja siellä on omat ravintolat ja aurinkokannet sekä aivan ihanalta kuulostava butler-palvelu. Teen reissusta varmasti postausta sitten jälkeenpäin ja palaan tähän hieman tarkemmin. Tällainen ykkösluokan kaltainen puoli kuulosti myös ravintoloiden ja kylpylän puolesta niin houkuttelevalle, että se oli ihan pakko valita.

Malta ja Valletta on kohteista ainoa tuttu, ja muut onkin kaikki ihan uusia ja mielenkiintoisia tuttavuuksia. Meillä on suunnitelmana nauttia risteilijän tarjonnasta, mutta käydä kyllä joka kohteessa maissa. Ideaalia näin pienen lapsen kanssa matkaavalle on se, että laivasta voi ottaa mukaan vain tarpeellisimmat, tunkea ne rattaiden tavarakoriin ja lähteä rullailemaan kävellen. Yleensä satama-alueet on kuitenkin aika lähellä kaupunkien keskustaa ja mä oon jotenkin aivan ihastunut aina kaikkiin rannikkoalueisiin ja satamien lähialueisiin, joten luulenpa, että meidän matkustusmuoto on laivan lisäksi omat jalat ja rattaat.

Tänään olenkin pakkaillut kesävaatteita, hirveän kasan vaippoja ja uikkareita mukaan. Aion käydä joka päivä uimassa, kannella tai sisällä ja nauttia säästä ja ilmavista kesävaatteista. Kohteista eniten odotan ehkäpä Napolia ja Messinaa, sillä ystävilläni on paljon suosituksia paikoista. Tai no okei, rehellisyyden nimissä eniten odotan kyllä sitä laivaa :D On jotenkin ihanan huolettoman tuntuinen ajatus, että astumme laivaan ja sitten ei tarvitse miettiä mitään tekemistä tai siivoamista tai mitään muutakaan, vaan voimme vaan nauttia hyvästä ruoasta, merestä, hyvästä säästä ja näköaloista. Ja tietenkin ihanan Välimeren rantakaupungeista! Tän kaiken muuttamisen ja häsläämisen jälkeen tulee todella tarpeeseen.

Latasin just puhelimeen ja iPadille noi MSC-applikaatiot ja aion huomisen keskittyä matkamme suunnitteluun. Olen ajastellut juttuja viikon ajalle, sillä laivalla on niin paljon tekemistä ja kaikkea ihanaa, että en halua tuhlata yhtään aikaani tietokoneen räpläämiseen.

Kirjoittelen lisää reissusta ehkä jo reissun päältä, mutta palaan asiaan varmasti sitten tarkemmin, jahka on kokemuksia ja vinkkejä jakaa. Nyt huomasin tosin, että helmikuulle on online-tarjouksessa aika mielettömään hintaan lähes tuo sama reissu kuin mille me ollaan lähdössä, joten jos Välimeren risteily on unelmissa, kannattaa tsekata tarjoukset Risteilykeskukselta.

Nyt jatkamaan pakkaushommia ja hieman fiilistelemään noita applikaatioita ja laivasta lähetettyä infoa. Vois muuten vielä muistaa printtaa liput ja vaikka pakata passit. Apua, tuntuu ihan hassulta kun ei ole ollut reissussa pitkään aikaan! Ei muista enää yhtään millaista tää on ja vatsanpohja täynnä perhosia oon täällä odotellut laivalle lähtöä koko päivän.

Onko lukijoideni joukossa ketään, jotka ovat jo olleet Välimeren risteilyllä? Millaista oli? Kertokaa parhaat vinkkinne ja kokemuksenne! :) 

Kommentit

Sannak (Ei varmistettu)

Vitsi näyttää upeelta,ihanaa matkaa!!!:)

Summer (Ei varmistettu)

Huippua matkaa! Me oltiin viitisen vuotta sitten, lähtö oli Venetsiasta (Royal Caribbeanilla). Oli aivan mahtava reissu!

Jessica (Ei varmistettu)

Apua, näyttää niin ihanalta! <3 mahtuisko sinne teidän laukkuun vielä 1 mamma ja vauva salamatkustajiksi?? :D
Nyt myönnän olevani hieman kateellinen, koska viime reissusta on jo pari vuotta ja seuraava pidempi ulkomaanmatka on joko ensi syksynä tai alkuvuodesta 2019!! No vaikka nyt tuntuu kaukaselta ajatukselta, niin toisaaltahan tässä joka päivä melkeinpä ihmettelee miten nää päivät ja viikot lipuu ohi huomaamatta :D
Mutta superhyper kivaa reissua teille!!<3 nauttikaa ruuasta, auringosta, uimisesta ja toistenne seurasta! Pienestä kateudesta huolimatta oon tosi ilonen teidän puolesta, jään odottelemaan sun ottamia kauniita kuvia :D :)

Tiina (Ei varmistettu)

Mä olen ollut NCL:n risteilyllä sekä Välimerellä että Itämerellä ja huikeita reissuja olivat molemmat! Juurikin se että hytti on ja pysyy ja maisemat vaihtuu ilman että itse täytyy tehdä mitään. Sen kun vaan matkustaa mukana ja nauttii niistä notkuvien ruokapöytien antimista :D Me käytiin joka kohteessa maissa mutta ei raaskittu olla muutamaa tuntia enempää että päästiin laivalle syömään ja juomaan nimimerkillä meillä oli juomapaketit joten juomia tuli nautittua lasillinen jos toinenkin ;)
Meidän Välimeren reitillä oli noista kohteista Napoli ja Marseille. Ihania paikkoja molemmat ja Marseillesta kannattaa tietenkin ostaa Marseille-saippuaa :)

Maria (Ei varmistettu)

Jotenkin noita sivuja katottuani mua alkoi ahdistaa :D en tiiä miksi, mut jotenkin tosi tollanen "valkoset silkkihanskat kädessä pikkurilli pystyssä"-tuntuvan oloinen meininki. Itse tykkään vähän rennomasta/arkisemmasta meiningistä. En tiedä, ei ole mun pala kakkua. Nätti laiva kyllä, voittaa mennen tullen siljat jne :D

Merja (Ei varmistettu)

Hyvää matkaa, kokemuksia ja kuvia odotellen.

Mä olen risteillyt Välimerellä, Norjan rannikolla ja Aasiassa, loistava tapa matkustaa. Hotellihuone koko ajan käytössä, herää aamulla uudessa paikassa, laivan ruokatarjoilut ovat monipuoliset ja liikuntamahdollisuudet huippuluokkaa. Risteilin pari vuotta sitten huonosti liikkuvan äitini kanssa ja loma onnistui todella hyvin. Saimme laivalta pyörätuolin satamakäynnille ja muutamassa satamassa kun äiti ei jaksanut olla pitkään maissa, saatoin hänet laivaan jonne hän jäi lukemaan aurinkokannelle ja itse lähdin vielä kaupungille.
On elämäntilanteita jolliin risteily on loistava valinta. Uskon, että teidän tämänhetken tilanteessa erittäin hyvä lomailumuoto.
Ankkurit ylös!

Silja (Ei varmistettu)

Itsekään en varmaan osaisi edes käyttäytyä tuolla vaikka kuinka yrittäisin

Kthetraveller (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/kthetraveller

Palasin justiinsa Välimeren risteilyltä (myös yhteistyössä Risteilykeskuksen kanssa) ja laivana oli Norwegian Cruise Linen Norwegian Epic. Hyttinä meillä oli kahden makuuhuoneen sviitti The Havenin puolelta, mikä vastaa MSC:n Yacht Clubia. Upea valinta siis teillä, joten ei muuta kuin nautinnollista matkaa!

Anne-Mari (Ei varmistettu) http://www.pochetteroulette.com/

Rentouttavaa lomaa :) Vaikuttaa ihanalta niin laiva kuin matkakohteetkin!

Aralia (Ei varmistettu)

Mukavaa matkaa! Mieheni on usein ehdotellut minulle Karibian risteilyä, mutta en ole vielä syttynyt ajatukselle. Loppuvuodesta lähdemme Meksikon lahden rantoja tutkailemaan, mutta merelle en tunne houkutusta.

Hanne (Ei varmistettu)

Oltiin pari vuotta sitten läntisen karibian risteilyllä, laiva Oasis of the Seas. Aivan huikee reissu!
Välimeren risteily seuraavaksi suunnitelmissa.

L (Ei varmistettu)

Onko tuo siis ilmainen reissu teille?

Kommentoi