Välimeri Huawein silmin

Lupailin eilen hieman kuvia tuosta Huawein Mate 10 Pron kameran jäljestä, ja keräilin tähän mielestäni onnistuneimmat otokset puhelimen kameralla kuvattuna, ja aika moni kuva reissusta Instagramissani on suoraan puhelimella otettu, mutta en niitä tähän lisännyt, koska niissä on joissakin käytetty filttereitä jne. Näissä kuvissa olen paikoitellen lisännyt väriä ja valoa, mutta niin teen oikeastaan kaikille kuvilleni; niin kännykän kuin järkkärin.

Tässä siis hieman Välimeren kuvamateriaalia puhelimeni silmin.

    

Mun mielestä Huawein kameran hyvyys pääsee esille nimenomaan hieman haastavammissa olosuhteissa, sillä päivänvalossa lähes mikä tahansa kamera on nykyään todella hyvä. Huaweissa myös selfie-kamera on todella hyvä, joskin huomasin, että otin tasan yhden selfien reissussa ja se löytyy mun Instagramista.

Mä en oo mikään käsittelyn ihmelapsi mitä tulee kuvakäsittelyyn, mutta käytän vähän vaihdellen Snapseediä, A Color Storya, Lightroomia ja Facetunea kuvien käsittelyyn. Snapseedillä saa sellaiset vääristymät hirveen näppärästi korjattua, esim. kun rakennukset näyttää vinolta, tai kun kuvaa alhaaltapäin jotain, ja sen mittasuhteet menee huonosti siinä. Myös VSCO:lla saa saman korjattua, mut mä tykkään Snapseedistä. A Color Storylla saa kivoja filttereitä kuviin, ja Lightroom on mulle kaikista rakkain kuvankäsittelyappi. Siinä pystyy kivasti säätämään kirkkautta, valoja, värikylläisyyttä ja esim. varjoja/tarkkuutta. Sitä käytän järkkärikuvien käsittelyyn koneella ja appiversiota puhelimessa. Facetunea käytän oikeastaan vaan väritaittoon tai sitten valkoisuuden lisäämiseen tiettyihin osiin kuvia. Se on aika näppärä appi, jos haluaa vaikka saada valkoisen pöydän näyttämään valkoiselta lisäämättä valkoisuutta muualle kuvaan. Esim. Lightroomissa ei pysty applikaatiossa tekemään vain paikallista muutosta, mutta Facetunessa voi laittaa erilaisia värifilttereitä tai valkoisuutta vain tiettyyn osaan kuvaa.

Näillä siis teen oikeastaan eniten mun kuvahommia. Kännykän lisäksi mulla on Canon EOS 6D, ja siihen Sigman 24, 35 ja 50 mm ART linssit, kaikki 1.4 aukolla. Musta on paljon parempia kuin Canonin omat, ihan eri meininki. Ja sitten vielä Olympus OM-D 10, ja siinä 25 mm f/1.8 linssi. Mä kuvaan aika paljon kännykällä kaikkea, koska vauvan kanssa kameran kaivaminen on välillä liian haastavaa liikkeessä, joten parhaiten saa taltioitua maailmaa kännykällä. Sen takia toi Huawein 1.6 -aukkoinen kamera ja PRO-moodi on todella mieleeni ♥
  

Mitä kuvankäsittelyohjelmia te käytätte, mitä suosittelette? 

*Puhelin saatu kokeiluun Huaweilta

Kommentit (4)
  1. susannamari4
    16.11.2017, 07:44

    Voiiih alkaa kyllä kuumottaa uuden puhelimen hankkiminen kun omasta Huaweista mikä ollut vasta vuoden on jotenkin kamera sumentunut. Varmaan oon tiputtanu sen jotenkin johonkin.. Hienoja kuvia siis! 🙂

  2. Siis noi kuvat on oikeesti kaikki puhelimella? Mieletöntä jälkeä!

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *