Venkoiluajatuksia // Kuopio

Mungolife

Arvatkaapa kuka heräsi tänään 5.30 ja alkoi puuhailemaan työjuttuja heti aamusta? Tää loppuraskauden nukkumattomuus alkaa selkeesti tulemaan enemmän ja enemmän pintaan. No ei siinä, nukuinhan mä sitten päikkärit 9-10, kun väsymys alkoi painaa päälle. Mukavaa kyllä tämä kotoa työskentely, kun ei ole samalla tapaa sidottu aikatauluihin, vaan voi mennä oman jaksamisen mukaan. Toki mulla oli jo 11 palaveri, että ei tässä nyt koko päivää ole voinut hukkaan heittää. Olen kerrankin myös asukuvien kimpussa jo päiväsaikaan, kun muuten tuppaa noi postaukset tulemaan iltaisin. Mulla on ihan hirveä pukeutumisinspis (syytän osittain mun uutta laukkua), mutta valitettavasti se ei ole yhtään yhteensopiva mun tänhetkisen ruumiinrakenteeni kanssa. Tai täsmennän, tän valtavan mahan kanssa :D Katselin tuossa muutamia odotuskuvia, ja pakko kyllä sanoa, että ensimmäiseksi raskaudeksi tää mun maha on aika todella iso. No, ei se mitään. Vielä noin kuusi viikkoa pitäisi vaatettaa itsensä näillä lähtökohdilla, sitten alkaa pikkuhiljaa paluu kohti normaalia. Kevätinspis saa siis vielä hetken odotella ja hukutan itseni lähiaikoinakin ponchoihin ja isoihin vaatteisiin, ennen kuin voin taas miettiä asuvaihtoehtoja sen mukaan, mitä haluan pukea, ilman sen kummempia rajoitteita :)

Tällä kertaa yhdistelmänä oli beige-sininen yhdistelmä, sillä mä vaan rakastan tuota kamelinruskeaa ja tummansinisiä farkkuja yhdistelmänä. Siihen sitten yhdistelin muita beigen ja vaalean ruskean sävyjä ja tällainen kokonaisuus siitä syntyi tällä kertaa :)

Tiedättekö mikä on kevään ärsyttävin asia? Tilinpäätösten sun muiden tekeminen. Mun on pakko rehellisesti sanoa, että jos jotakin asiaa tässä maailmassa vihaan, niin se on kirjanpito. Siis herrajumala siinä on ärsyttävä asia. Oikiksessa se oli yksi niitä kursseja, jotka mulla jäi suorittamatta ja muistaakseni ainoa ekan vuoden kurssi, jota en vaan suorittanut. Kävin siellä tentissä ja totesin, että ehkä joku parempi päivä. Täähän on siis sikäli koomista, että mulla on hyvä matikkapää. Oon aina ollu hyvä matikassa, jos oon vaan yrittänyt, ja kirjotinkin lyhyen matikan L:n aikanaan. Mut kirjanpito. Voi perhana. Siinä missä mies on hyvä budjetoimaan ja Excel on kaveri, niin mulla iskee ärsytys pintaan ja alkaa kiukuttaa heti kun ajattelenkin Exceliä.

Ja tästä voisi tietenkin luulla, että teen kirjanpitoni itse. No en tee, se on varmaa :D Mulla on kirjanpitäjä (maailman paras sellainen ♥), joka on ehkä harmaantunut tässä viimeisen parin vuoden aikana minä asiakkaana. Kuiteista saa muistutella sata kertaa, eikä mikään tapahdu silloin kun pitäisi. Vaikka oikeesti se, mitä mun pitäisi itse tehdä kirjanpidon eteen on aika vähäistä, niin menee mulla siihenkin tunteja ja taas tunteja. Tosin se taitaa olla niin, että 90 % ajasta välttelen asian tekemistä ja sit teen siinä 10 %. Mut mä en vaan jotenkin siedä sitä. Tilinpäätösajat on herkkää aikaa, kun mun pitäisi oikeesti keskittyä asioihin, vastata kirjanpitäjän viesteihin ja olla kerrankin silleen ajoissa liikkeellä. Tänä vuonna oman herkkunsa toi asiaan oman sukunimen vaihdos, tuleva vauvaloma ja samaan syssyyn kirjanpitäjän muutto (oon ohjannut aika ison osan asioista suoraan hänelle postitettavaksi :D). Eikä siinä mitään, mutta kun jo verotoimistoon soittaminen osoitteenmuutos-asialla aiheuttaa mulle suunnilleen näppyjä. En tiedä miksi. Tää yltää jopa siihen, että laskutietojen välittäminen kirjanpitäjälle on välillä aina jäänyt unholaan, vaikka siitähän siis saisi rahaa itselleen. Mut ei kun ei.

Ongelmahan ei siis ole se, etten osais tai tajuais. Jotkut vaan vihaa silitystä, toiset ikkunanpesua ja mä kirjanpitoa. Oonki tänään käyttänyt taas tunteja siihen, että oon tehnyt jotain typeriä kirjanpitoasioita, että ne sais kerrankin toimitettua eideadlinena vaan silleen ajoissa, että voisin vaikka sitten vauvan tullessa keskittyä siihen vauvaan. Mun kirjanpitäjä on ehkä järkyttynyt, kun se saa jotku paperit kerranki melkee pari kk ajoissa. No mutta onneksi nekin on nyt suurimmaksi osin tehty, voin siis ottaa jätskin pakkasesta, Benjin kainaloon ja hetken väritellä värikirjaa. Sit olis iso ja mittava postitusurakka illaksi tiedossa, ja kaikki Mungokirppariostajat saavat pakettinsa pian perille. Ahkera viikko on kyllä ollut, kun ollaan samalla tehty kotona aika mittavasti kaikkea.

Laskin tossa tosin, että laskettuun aikaan on enää vähän päälle 6 viikkoa. Viikonloppu tulee menemään aika letkeissä tunnelmissa tietojeni mukaan (yllätyksiä yllätyksiä) ja viikon päästä painelen Helsinkiin ja oon reissun päällä melkein viikon, kun pitää käydä Helsingissä, Lahdessa ja vaikka missä ja hoitaa työasioita ja välttämättömiä juttuja pariksi kuukaudeksi eteenpäin, koska sitten en usko enää uskaltavani lähteä pidemmälle automatkalle etelään ennen kuin vauva on täällä ja saanut olla hetken rauhassa kotona. Siitä ei mene kuin alle viikko, niin mies on työmatkalla ja äitini tulee tänne seuraksi ja "varmuuden vuoksi". Ja siitä on sitten enää kolmisen viikkoa laskettuun aikaan, joten kyllä tässä alkaa viikot huveta hirveää vauhtia. En halua, että mitään isoja projekteja tai keskeneräisiä juttuja jää kesken ennen vauvan tuloa, sillä haluan pystyä omistautumaan vauvalle 100 % ja nauttia siitä alkuajasta ihan täysin rinnoin.


*Kaupallisia affiliate-linkkejä


H&M Mama farkut (nämä, samantyyppiset *täällä ja *täällä)
ZARA poncho (vanha, samantyyppinen *täällä, *täällä ja *täällä)
STEVE MADDEN saappaat (nämä, samantyyppiset *täällä)
GUCCI laukku (tämä, samantyyppistä värimaailmaa myös *tässä, *tässä ja *tässä)
BURBERRY takki (ei myynnissä enää, samantyyppinen *täällä, *täällä ja *täällä)
ZARA kashmirneule (ponchon alla, samantyyppinen kashmirneule *täällä, *täällä ja *täällä)

Mitäs tykkäätte asusta? Ja mitä ihmeellisiä venkoilu/enjaksa-asioita teidän elämässä on? Mikä on teidän kirjanpito, tunnustakaa syntinne? :D 

Kommentit

Anne-Mari (Ei varmistettu) http://www.pochetteroulette.com/

Näytätpä säteilevältä näissä kuvissa! :) Asussa varsinkin poncho on tosi kiva.

Mä oon hämmentävästi alkanut tykätä kaikesta kirjanpitoon liittyvästä. Opiskellessa en tajunnut sitä ja pääsin kurssit nippanappa läpi, mutta myöhemmällä iällä se alkoi jotenkin aueta ja suorastaan kiehtoa. :D Mutta silitys, hyi hirvee. Vihaan silittämistä joten en sitä juuri koskaan tee, ja silloinkin jos on pakko vaikka joku jakun selkämyksen kurttu saada suoraksi, hyppisin ennemmin seiniä päin kuin tarttuisin silitysrautaan :D

Anna (Ei varmistettu)

Voin lohduttaa ja kertoa, että mua rassaa molemmat :D Kirjanpito ja silitys :D

E (Ei varmistettu)

Yksi postaustoive tuli vielä mieleen kun niitä vähän aikaa sitten kyselit; jotain postauksia sun vanhoista postauksista/kuvista/elämänvaiheista/asuista. Esim. Postaus jossa vertailet asujasi eri vuosilta ja mielipiteesi niistä nyt, listaus mieleenpainuvimmista reissuistasi/matkakohteistasi eli vaikka joku top10 reissusi tms. :)

Anna (Ei varmistettu)

Täytyy katsoa näitä, näistä on monta samantyyppistä ollut jo / on olemassa :) Mutta ehkäpä joku näistä :)

Jonna (Ei varmistettu)

Vain 6 viikkoa enää!? kääk miten ihanaaa

Anna (Ei varmistettu)

Juu, huomenna tasan 6 vk LA:aan :)

Emma (Ei varmistettu)

Kiva asu! Ja pikkujuttu, joka silmiini pomppasi, on se että näytät tosi söpöltä noissa parissa kuvassa, jossa näkyy korva! Kuulostaa varmaan hassulta, mutta mä tykkään korvat paljastavista kampauksista ja korvista ylipäätään :D Hihi. Mun venkoiluasia on kaikille vähänkään tuntemattomammille henkilöille soittaminen. Mutta on ihan ok puhua, jos joku vastaava henkilö soittaa mulle päin! Myöskin vaatteiden viikkausta inhoan.

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, joo, se jotenkin luo itse asiassa tosi erilaisen lookin, vaikka tukka on muuten samalla tavalla :)

Lucy (Ei varmistettu)

Katoin bloglovinin pikkukuvasta että ohhoh onpa sulla erikoinen asuste ku panta jossa vihreät sarvet. Mutta onneks se isommassa kuvassa osoittautuki kahdeksi kuusen latvaksi :D mutta haha en tiennyt että on muitaki kanssasisaruksia jotka käy ensimmäisen vuoden kirjanpidon kurssia nyt vikana vuotena. Oon kans ollu tenteissä miljoona kertaa, palauttanut tyhjän paperin, ilmoittautunut tentteihin johon en ikinä jaksanut mennä yms. :D

Anna (Ei varmistettu)

:D Eli ymmärrät hyvin mun murheen asian suhteen :D

jonna (Ei varmistettu)

Eiksua ärsytä ku miehes lähtee noin loppuraskausvaiheessa työmatkalle? Kauheetaa jos vauva syntyiskin ja muutenki ku ei voi olla sun tukena :///

Anna (Ei varmistettu)

Ei tietenkään :) Eihän miehen työmatka ole minnekään rapakon toiselle puolelle, vaan ihan Suomen sisällä ja suht lähelle. Ei se vauva varoittamatta parissa tunnissa todennäköisesti tule, ja mies pääsee kyllä kotiin parissa-kolmessa tunnissa tarvittaessa. Äitini on täällä pitämässä seuraa ja auttamassa ne kolme päivää, jotka mies on poissa, ja mies puhelimen päässä. Olisi aika itsekästä kuvitella, että kaikkien elämä, myös miehen työpaikan, pysähtyy vaan koska minä oon maha pystyssä ja LA lähestyy :) Kyllä se mies varmasti synnytykseen ehtii ja on hän tukena silloinkin kun on työmatkalla :)

Katsss (Ei varmistettu)

No mun kirjanpito on HOTELLINHUONEEN BOOKKAUS. Lennothan on ostettu jo 7kk ennen matkaa, ja nyt kun matkaan on jäljellä 3kk on hotelli edelleen varaamatta. Ja siis juu, voihan sen varata vaikka pari viikkoa ennenkin, mutkunsepititehä seuraavana päivänä lentojen varauksesta. Huoh. Ei yhtään kiinnosta se monen tunnin vertailu ja etsiminen (NYC....)!

Anna (Ei varmistettu)

Se on kyllä aina ärsyttävä projekti, kun niitä on tietyissä kohteissa niin pilvin pimein tarjolla, haluaa tietty halvimman ja parhaimman, minkä voi saada, eli ne pitää kaikki stalkata tarkkaan läpi :D

Jenniina (Ei varmistettu)

Haha, mähän valitsin koulussa kirjanpidon toimistohommien sijasta koska halusin haastetta :D mutta en mä sitä ainakaan vielä päätynyt työkseni tekemään. Sen sijaan oon kaupalla töissä ja soittelen milloin mistäkin tilauksista sun muista ja se on se mun inhokki, ventovieraille soittelu :D Toi takki on niiiin kaunis! Ihana väri ja jotenkin kuvissakin näkyy niin selvästi laatuero halppisvilliksiin, niin ryhdikäs! Joku päivä, joku päivä.. :)

Anna (Ei varmistettu)

Hullu! Ja jännä miten monille toi vieraille soittelu on iso juttu. Mä en oo koskaan ees osannu ajatella sitä, mut toisaalta kaikilla meillä omamme :D Ja kiitoksia! <3

Lise (Ei varmistettu)

Sori tää on niiin huono, mutta en voinu olla hymähtämättä kun kirjoitit että tahdot nauttia vauvan kanssa olon alkuajoista "täysin rinnoin" :D sitä se nimittäin mulla ainakin silloin oli, auts sitä tunnetta kun maito nousee ja rintoja särkee:D sori!:D

Anna (Ei varmistettu)

Me naurettiin tota eilen miehen kanssa! Ku jotain selitin ja sit käytin taas tota termiä nauttia "täysin rinnoin" ja repesin iteki että kuinka hauska puujalka, että kirjaimellisesti täysin rinnoin haahaa :D Huono, mutta naurattaa :D

Mapaula (Ei varmistettu)

Mun kirjanpitoni on ehdottomasti kaikenlainen asioiden hoitaminen puhelimitse. Vaikka muuten olen varsin sosiaalinen ihminen, eikä tuota mitään vaikeuksia livenä jutella vieraille ihmisille, niin jostain syystä en voi puhelimessa keskustella tuntemattomien kanssa. En soita vieraille ihmisille kuin pakon edessä, enkä koskaan vastaa vieraisiin numeroihin. Vaikeuttaa elämää ja vie hitosti aikaa, kun aina pitää lähteä paikan päälle hoitamaan jokaista pikkujuttua, jonka puhelimitse selvittäisi parissa minuutissa.

En tosiaan tiedä mistä tämä "puhelinneuroosi" juontaa juurensa. Tuttujen kanssa kälätän puhelimessa yhtenään, mutta jos kyseessä on vieras ihminen, minun pitää nähdä hänen kasvonsa kun keskustelen hänen kanssaan. Minun piti aikoinaan irtisanoa vanha nettiliittymäni, kun muutin asuntoon, jossa nettiyhteys sisältyi vuokraan. No kas, irtisanomista ei voinut hoitaa netissä, eikä firmalla ollut paikkakunnalla toimipistettä, jossa asian olisi voinut hoitaa. Eli ainoa vaihtoehto hoitaa asia oli puhelimitse. Lopputulos? Maksoin lähes 2 vuotta turhaan n. 20 €/kk nettiyhteydestä jota en käyttänyt, ennen kuin sain aikaiseksi soittaa...

Anna (Ei varmistettu)

Eihhh :D Uskomatonta :D Hoidatko mun kirjanpidon, jos soittelen sun puolesta? :D

Sanna (Ei varmistettu)

Voi kun kirjanpitäjän työssä riittäisikin pelkkä matikka, mutta täytyy osata ainakin Oy:n, Ky:n, Ay:n, Tmi:n, taloyhtiöiden, maa-ja metsätalouden, konsernin, yhdistysten ja yksityishenkilöiden kirjanpito ja verotus. Olisi myös hyvä olla lakimieskoulutus sekä lisäksi täytyisi olla jonkinasteinen it-nörtti. Verotus tietysti täytyy osata täydellisesti ja täytyy omata hyvät asiakaspalvelutaidot tehokkuudesta puhumattakaan. Deadlineja on joka kuukausi eli aika oravanpyörää tämä homma. :)

Mun inhokkityöt ovat silitys ja ikkunanpesu!

Anna (Ei varmistettu)

No siis tietenkin joo, mutta kun puhutaan esim. mun yrityksen kirjanpidosta tai siitä osuudesta, jonka itse teen, niin ei siinä tarvii ku olla vähän matikkaa, järjestelmällisyyttä ja Tmin ymmärrys :D Ja luulis, että tässä kuudentena yrittäjyysvuonna jo osais, mut ei :D Enkä siis mitenkään väheksy kirjanpitoa, mä luulen, että mun nihkeys johtuu just siitä, että koen sen vaikeaksi! Mun kirjanpitäjä on mun elämän yks tärkeimpiä ihmisiä, vaikka oon sen hankalin asiakas varmaan :D En vaan tiedä mitä tekisin ilman sitä, että kyllä mulla arvostusta piisaa teille :D

Silityksestä oon sun kanssa ihan samaa mieltä. Yäk.

noorq (Ei varmistettu)

Olethan varovainen kun tepastelet tuola liukkailla koroissa masuasukin kanssa:)<3 tai ainakin täälä on liukasta! Tsemppiä loppu raskauteen!

Suspa83

Näytät kauniilta kuvissa ja kuten joku muukin sanoin, niin sädehdit.

Minun kirjanpitoni oli tällä viikolla blogipohjan uusiminen. Voi hitto miten vaikeaa voi olla kun ei ole tekniikan ihmelapsi. Uuden pohjan kanssa kyllä tuli ohjeet mutta kun en ymmärtänyt niitä niin on vaikeaa tehdä niitä apuan käyttäen. Onneksi sain blogipohjan myyjältä apua joten nyt se on valmis kaikkien itkupotkuraivarien jälkeen. Ihan hetkeen en aio tehdä tätä, joten nyt saa blogi miellyttää mun silmää seuraavat viisi vuotta.:D

Kommentoi