Off to Vienna!!

Mungolife

Arvatkaa mitä? Mä lähden huomenna aamulennolla Wieniin! :) Mun ystävä on jo siellä, ja itse liityn seuraan huomenna neljäksi päiväksi. Olen pitkään halunnut käydä Wienissä ja odotankin innolla kaupunkiin tutustumista. En oo ehtinyt vielä ihan hirveesti tutustua kaupungin tarjontaan ja ajattelin viettääkin tämän illan vähän pohdiskellen mitä nämä neljä päivää tehdään.

Jos joku on ahkera Wienin kävijä, niin vinkkejä saa toki heittää kehiin, ehdin ne varmasti lukea huomenna aamulla kentällä :)

Iiiii, odotan niin innolla! Taas uusi kaupunki, pieni kaupunki getaway on jotain, mitä kaipaan juuri nyt!

Palataan siis huomenna Itävallasta :)

Kommentit

Aino (Ei varmistettu) http://ainoaustria.blogspot.com

Asun Itävallassa ja oon töissä Wienissä, tulee siis käytyä päivittäin. Superkiva kaupunki, toivottavasti sulla on onnistunut reissu - säät ainakin on kohdallaan! :) Ehdoton to-do-juttu Itävallassa on heurigenissa käynti, heurigerit on siis paikallisia "viinitavernoita" joissa saa ruokaa ja älyttömän hyvää paikallista viiniä edullisesti :) Wienissä heurigereja löytyy vähän kaupungin ulkopuolelta, pääsee kyl iisisti sporalla.

Juuls (Ei varmistettu)

Wien on yks mun lempikaupungeista! Oon käyny siellä viimeks tän vuoden alussa. Mun lempipaikka ehdottomasti siellä on Schönbrunn. Schönbrunnissa kannattaa käydä sisällä ja puutarhassa ja sit ylhäällä siel ravintolassa.. Nyt uupuu multa se nimi.. Ja kannattaa käydä cafe Havelkassa, perinteinen ja kuuluisa kahvila. Hotel Sacher tietty käydä kattomassa.. Sisällä en ite oo käyny. Ja ite Sissi-intoilijana oon käyny Sissi-museossa moneen kertaan. Sissi-intoilijana kävin myös Kaisegruftissa.. Sinne oli haudattu moni Habsburgin suvun jäsen mm. Sissi ja keisari Franz Josef. Ja shoppailemassa oon käyny aina Donau centrumissa ja Mariahilfer straßella.. Naschmarkt kannattaa ehdottomasti käydä! Ja ostaa sieltä ruokaa niistä kojuista! Siellä on myös itävaltalaisen tuttuni mukaan yksi Wienin parhaista kalaravintoloista. Ite sillon ostettii kaikkee erilaista niistä kojuista ja mentii läheiseen puistoon niitä syömään. Stephansdom kirkkoon jos kiipeää niin hienot on maisemat.. Tätä listaa voisin varmaa jatkaa vaikka kuinka pitkälle mut noi tuli ekoina mieleen.. Noi nyt toki on noita aika yleisiä tutistipaikkoja mut ite tykkään ja useemmassa oon käyny monta kertaa :)Hyvää reissua! Toivottavasti pidät Wienistä! :)

IraCassandra (Ei varmistettu)

Ihanaa reissua!! T. Pitkäaikainen lukija kesälomareissultaan Lissabonista :)

Sara (Ei varmistettu)

Käy ihmeessä Figlmüller nimisessä ravintolassa! Maailman parhaat schnitzelit <3 Keskustassa löytyy kaksi ravintolaa (yleensä joutuu ehkä 5-10 minuuttia jonottamaan, on niin suosittu ravintola), mutta ainakin omasta mielestäni on pienen odottelun arvoista. Sopii esim. lounaspaikaksi :) http://www.figlmueller.at/en/

s (Ei varmistettu)

Vietin itse syksyllä vain yhden päivän Wienissä, ja vieläkin kaihertaa, kaupunki ei ehtinyt tehdä niin suurta vaikutusta, joten ajattelin antaa sille uudemman mahdollisuuden. Joulumarkkinat tällä hetkellä suunnitelmissa. :) Joten vinkkejä ei ole antaa, palloilimme shoppailukadulla ja Praterissa oli pakko käydä, koska huvipuistot=<3

Norsu (Ei varmistettu)

Ainakin Parhaimmat wienerschnitzelit löydät Figlimüller ravintolasta, suosittelen :) mut aivan kertakaikkiaan ihana kaupunki !!!

a (Ei varmistettu)

Wienissä kannattaa hyödyntää julkista liikennettä, se on edullinen ja tosi toimiva! Kannattaa tietysti kiertää kaikki perusnähtävyydet (Stephansplatz, Hofburgin palatsi, Ringstrassen rakennukset jne) ja kierrellä vanhassa kaupungissa. Spittelbergin alue on ihanaa myös, se lähtee Volkstheaterin takaa ja siellä on mm. kivoja ravintoloita. Donauinsel on nyt kesällä kiva, se on siis Tonavaan rakennettu saari jossa wieniläiset tykkää käydä lenkkeilemässä ja pikniköimässä (U6 metrolinjan pysäkki Handelskai). Hienot näkymät Wieniin on Kahlenbergilta, joka on Wienin oma "vuori" (U4 Heiligenstadtiin ja sieltä n. puol tuntia bussilla 38A). Naschmarktin markkinat on myös käymisen arvoiset. Museumsquartierilla on kesällä paljon tapahtumia, kannattaa tsekata jos sieltä löytyy jotain. Schnitzeliä kannattaa tietysti syödä Itävallassa käydessä, mun lempparipaikka siihen on Schnitzelwirt joka on edullinen, annokset todella isoja ja myös paikallisten suosiossa (Neubaugasse 52, lähelle pääse 49 ratikalla).

Muuta ei nyt tähän hätään tule mieleen. Nauti Wienistä, oon asunut ihan siellä lähistöllä vajaa vuoden ja se on kyllä vaan ihana kaupunki. :)

Jenni (Ei varmistettu) http://jennidiamante.blogspot.fi

Mä tulin just pari viikkoa sitten Wienistä :) Tykkäsin kovasti paikasta! Hyvää matkaa!

Mievaan (Ei varmistettu)

Keskushautausmaa, todella upee paikka. Uimaan, upeet maisemat: Krapfenwaldlbad (https://www.wien.gv.at/freizeit/baeder/uebersicht/sommerbaeder/krapfenwaldlbad.html). Ja kolmantena vaikka päivän reissu Bratislavaan, Salzburgiin yms. Kaikkii pääsee kätevasti ja edullisesti julkisilla.. Sitten tietty kaikki se normaali must to do: Schönbrun, myös eläintarha, Prater, keskusta illalla upeissa valoissa, Donau Inselin uimalat, Stadtpark, museot (kannattaa valita tarkasti jos menee, kalliita ja isoja).. Loputon lista :D

Mima (Ei varmistettu)

Oh mein, oh mein, Wien on maailman ihanin kaupunki! Oon ollut siellä au pairina eikä mikään paikka maailmassa tee mua niin onnelliseks. Kannattaa ehdottomasti käydä Schönbrunnissa! Ja Wienin keskusta on ihana. Schwedenplatzilta saa taivaallista jäätelöä (eissalon schwedenplatz on paiksn nimi) ja keskustassa on myös skybar josta on upeet maisemat. Rathaus on kans tosi kaunis ja ylipäänsä rakastan Ringstrassea. Jos pubit kiinnostaa niin Währinger Gurtelillä on Pappala niminen pubi, joka on ihan mun lemppari pubi. Wienissä kannaattaa juoda Hugoa tai Spritzeria ja Naschmarktilta saa ihania aamupaloja ja myöskin herkullista ruokaa. Äh, nyt oon niin kade, tekis itekin mieli lähteä Wieniin! Toivottavasti tykkäät kaupungista, ootan mielenkiinnolla postausta siitä jos sellasta teet :)

sanni (Ei varmistettu)

Hei Anna! Asun Bratislavassa, Slovakiassa, johon on Wienin keskustasta bussilla matkaa noin tunti. En oo hirvittävän usein Wienissä käynyt, ainoastaan isompien ostosten yhteydessä tai kun olen lentänyt Suomeen, eli en sillai osaa itse Wienistä kertoa mut voin vinkata, että jos on aikaa niin Bratislava on hyvä kohde semmoselle pienelle päivävisiitille :) Varsinkin nyt kesäviikonloppuisin vanhakaupunki kuhisee Itävaltalaisia ja Tsekkejä! Edestakas matka on jotain 12e ja hintataso puolet verrattuna Wieniin :)

Marketta (Ei varmistettu)

Sissi-museo ja Shönbrunnin linna.

NtiRoisto (Ei varmistettu)

Perinteistä kaffilakulttuuria kannattaa käydä ihastelemassa Café Westendissä (http://de.wikipedia.org/wiki/Caf%C3%A9_Westend), sopivasti matkan varrella jos on Mariahilferillä shoppailemassa.
Ehdoton yömesta on Flex (http://en.wikipedia.org/wiki/Flex_%28club%29), mukavaa porukkaa sekä aikoinaan legendaarinen vakioasiakas Mr. Flex, vanhemman puoleinen herra bongorumpujen ja villin tanssityylin kera.

7 vuotta on jo viimekerrasta aikaa, vanha kotikaupunki kutsuu taas elokuussa. Odotan innolla sun reissukuvia, pääsee jo vähän etukäteen fiilisteleen :)

m (Ei varmistettu)

belvedere kannattaa ehdottomasti käydä katsomassa, varsinkin ilta auringon aikaan! juuri eilen kotiuduin kanssa sieltä!:)

Kommentoi