Viikonlopun helpoin ruoka : Tortillas & Tacos

*Kaupallisessa yhteistyössä Old El Paso*

Välillä rakastan panostaa illanistujaisiin ja ystävien kanssa vietettyihin iltoihin ja kokkailen pitkän kaavan mukaan, välillä jotain monimutkaisiakin herkkuja. Ja välillä on niin kiireisstä tai haluan vaan nauttia ystävien kanssa vietetystä ajasta niin, että en jaksa vaivautua mihinkään kovin hankalaan. Silloin on kaksi luottoruokaa; kotitekoinen pizza tai tortillat. Molempia kuvaa hyvin se, että niitä pystyy muokkaamaan jokainen tahtonsa mukaan laittamalla erilaisia täytteitä, enemmän tai vähemmän ja ruokia on helppo muokata isoon porukkaan sopivaksi, jolloin pitää huomioida eri ruokarajoituksia ja allergioita.

Tortillaveneet ovat olleet meidän suosikki jo hetken aikaa, ja tehdään niitä useimmiten. Mies tykkää tacoista, mä tortilloista, ja meillä on usein molempia kotona aina varmuuden vuoksi. Illanistujaisia silmällä pitäen Old El Pason uutuus Mini Stand ’n Stuff Tortillas on itse asiassa aivan mahtava tuote! Tortillojen haaste kun on usein niiden rullailussa, ja siinä, että niiden kanssa tarvii kunnon ruokailutilan. Isommalla porukalla ei aina mahdu pöydän ääreen fiksusti, jolloin minikokoiset pikkutortillaveneet tai minikokoiset tacot on erinomaisia. Ei tarvii sotkea lautasia, riittää hyvä määrä täytteitä, Mini Stand ’n Stuffeja ja jokainen voi syödä nopeasti ja näppärästi sormin.

Noi Mini Stand ’n Stuffit on itse asiassa ihan superhelppo tapa tehdä cocktail-kokoisia lasagneja. Täyttää lasagnen niin kuin muutenkin, mutta näihin pikkuveneisiin, ja laittaa uuniin. Helppoa, ei sotke ja nopea tarjottava esimerkiksi juhliin.

Tällä kertaa tosin katoin pöydän ihan meidän perinteisin tortillaherkuin ja ajattelin jakaa kanssanne tähän luotto-ohjeeni.

JAUHELIHAKASTIKE
1 prk Old El Paso taco sauce, medium
1 maissitähkän maissit
600 gr luomunaudanjauhelihaa

Rustkista jauheliha, lisää joukkoon maissi ja kastike ja anna hautua 10 min hiljalleen. Mä en käytä mitään lisämausteita tai muuta, vaan tää on mun mielestä parhaan makuinen ihan vaan näin.

GUACAMOLE
3 chiliä
10-15 kirsikkatomaattia
3 avocadoa
2 rkl turkkilaista jugurttia
puolikkaan limen mehu
suolaa ja pippuria

Leikka chili pieniksi paloiksi, ja sekoita joukkoon avocadot. Voit sekoittaa guacamolen haarukalla, jolloin se on rouheampaa, tai soseuttimella pehmeäksi. Pilko tomaatit pieniksi, ja lisää ne joukkoon, samaten jugu, limen mehu ja mausteet. Sekoita.

Kanan paistan niinkin simppelisti, että paistan ohuen ohuita tai minuuttipihvejä pannulla ja lisään joukkoon tuota Old El Pason taco-maustetta. Sitten vaan palasiksi ja valmista 🙂 Lisäksi meillä on aina rucolan versoja tai Mimi’s sekoitusta, raastettua juustoa, jalapenoja paprikaa ja tomaattia, ja jokainen täyttää mielensä mukaan. Kukaan meistä ei oikein syö sipulia, mutta paistettu sipuli sopisi erinomaisesti tuohon jauhelihakastikkeen joukkoon.

Tää on maailman helpoin ja simppeleinohje, mutta kaiken ei tarviikaan olla hifistelyä, vaan aika usein turvautuu juurikin tällaiseen 20 minuutin nopeaan ja helppoon ruokaan.

Suosittelen lämpimästi myös noita kuvissa näkyviä pieniä lättyjä, jotka on Old El Pason Mexicana Street Marketin maissitortilloja, jotka ovat gluteenittomia. Meillä kun on ystäväpiirissä gluteenirajoituksia, niin nää on näppäriä. Nää on itse asiassa tosi hyviä, maukkaita ja pehmeitä!

Mun lemppari on kuitenkin tuo Mini Stand ’n Stuff Soft Tortilla, jonka kanssa ei tarvitse rullailla vaan sen vaan täyttää ja syö parilla haukulla. Mun suurin ongelma tortillojen kanssa kun tuntuu aina olevan se, että ylitäytän rullan ja se hajoaa aina käsiini. Näiden pystytortillojen kanssa voi tortillansa täyttää vaikka kuinka kukkuralleen, se ei haittaa! Nämä ovat tänä syksynä rantautuneet kauppoihin ja näitä pitäisi löytyä kaikista hyvin varustetuista kaupoista 🙂

Kaikkien lukijoideni kesken haluaisin arpoa ainekset ihanaan meksikolaisiltaan, ja arvonkin setin Old El Pason tuotteita yhdelle onnekkaalle, joka jättää kommenttinsa tähän postaukseen 🙂

What’s your flavour? Tortillat, tacot vai kenties nachos? Otetaan vastaan mielellään kaikki tortilla-bravuurit, mikä yllättävä yhdistelmä toimii?

Kommentit (137)
  1. Nam mikä postaus! Perinteiset pehmeät täysjyvätortillat on parhaita, täytteenä jauheliha-salsakastike, ranch-dippiä, cashewpähkinöitä ja kasvikset maun mukaan!

  2. Kana-quesadillat ovat herkkua

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *