Viikonlopun juhla-asu

Mungolife

Yksi hankala juttu bloggaajana on se, kuinka varsinaisten päivän asujen kuvaaminen todellisella hetkellä on itse asiassa usein epäsopivaa. Joko ajan, tilanteen tai jonkun muun takia. Esimerkiksi nyt ollessamme Hangossa, oli mulla mielestäni tosi nätti asu päällä, mutta koska saavuimme ystäväni juhliin muutenkin hieman myöhässä, ei todellakaan ollut mielessänikään vielä alkaa kikkailemaan kameran kanssa. Meillä oli vähän pidempi kierros matkalla kohti Hankoa, kun piti viedä Dante mummolaan hoitoon, joten emme olleet ekoina vieraina paikalla. Ja vaikka ilmoitinkin puutarhajuhlien synttärisankarille myöhästymisestämme hyvissä ajoin, inhoan silti myöhässä oloa. Kun sitten päivän asua ei ehtinyt taltioimaan ennen juhlia, jäi se kokonaan kuvaamatta. Ehkä joskus ennen olisin ollutkin se ihminen, joka olisi mielellään kuvaillut vaikka kesken juhlien jonkun kulman takana, nykyisin se ei ole musta millään lailla hyvä idea. Kun on mahdollisuus nauttia ystävien ja mieheni seurasta, juhlistaa tärkeää tapahtumaa ja olla läsnä, en halua antaa työasioiden tulla tielle. Eikä tilanne oikeastaan useimmiten vaadi edes juhlia. Ihan normaali arkikin menee nykyään niin, että useimmiten asun kuvaaminen ei vaan ole mahdollista ennen kuin sen on jo riisunut. On koko ajan kiire, aikataulut, rajoittavat sääolosuhteet tai jotain muuta, mikä häiritsee. Niinpä nykyään usein tulee kuvattua useampi asu kerralla. Tavallaan ne eivät ole "päivän asuja" silloin, mutta toisaalta ne on kuitenkin asuja, joita olen käyttänyt eri päivänä.

Joku ehkä kokee tän hieman "feikkaavaksi", mutta mulle se on ainakin ainoa mahdollisuus. Meidän aikataulut on töiden ja harrastusten kanssa sellaiset, että kameraan ei ehdi tarttumaan päivittäin, ja siksikin asukuvien ottamista joutuu hieman suunnittelemaan. Toki löytäisin ehkä kerran päivässä aikaa kuvata itseäni peilin kautta räpsien ja palata ns. bloggaamisen alkujuurille, mutta se ei myöskään ole se visuaalinen taso, jota haluan blogissani ylläpitää.

Niinpä usein ollaan tällaisen asudilemman edessä ja tällä kertaa ratkaisin asian räpsimällä kuvat Hangossa majapaikassamme sunnuntaiaamulla. Eipä ne kuitenkaan ihan asiaansa aja, sillä asun istuvuus ei todellakaan käy ilmi kuvissa.

Kuten viime aikoina on ehkä huomannut, niin mulla on aika kova sinivalko-villitys, ja se (itse asiass täysin vahingossa) toteutui myös ystäväni juhlissa. Mun oli tarkoitus juhlia korallinpunaisessa, mutta kun näin mieheni superkomeana sinisessä puvussaan ja rusetissaan, oli mun pakko kaivaa tummansininen mekkoni kaapista. Ja kokeiltuani noin kymmentä eri jakkua sen kanssa, päädyin tietenkin valkoiseen :D Hups. Rehellisyyden nimissä myös musta nahkatakki oli pitkään mielessäni, mutta jotenkin tuo valkoinen bleiseri täydensi kauniisti noita Ted Bakerin kenkiäni, joissa on kultaiset yksityiskohdat, joten tällä mentiin. Jakku oli itse asiassa erinomainen valinta puutarhajuhliin, sillä alkuillasta aurinko ei vielä hellinyt meitä, ja se päällä oli mukava, mutta myös juhlava olo. Kun aurinko vihdoin kurkisti pilvien raosta, jakku viihtyi suurimmaksi osin tuolin selkänojalla. Valkoinen laukku kultaisin yksityiskohdin täydensi kuitenkin asun ja sopi siihen kivasti, kun kengissäkin oli kultaa.

ZARA bleiseri
CHI CHI CLOTHING mekko
CHANEL laukku (vintage)
TED BAKER kengät

Ihana viikonloppu päättyi eilen siihen, että istuttiin pelaamassa tyttöporukalla iltamyöhään Menolippuja. Niin addiktoitunut! :D Viikonloppuun sisältyi itse asiassa tosi paljon ohjelmaa. Oli ystäväni nelikymppiset Hangossa, ostimme uuden auton, Dantella oli ensimmäiset oikeat kuvaukset ja näin ystäviä ja perhettä. Tänään tultiin takaisin Stadista ja on ihanaa olla hetki kotona, sillä tällä viikolla tulee ravattua kyllä eestaas Helsinkiin aika paljon. Keskiviikkona mulla on yks tärkeä työjuttu Helsingissä, jonka jälkeen pääsen hemmoteltavaksi, nimittäin Bobbi Brownin meikkitaiteilija Magda Atkins taikoo mulle meikin Helsingin Stockalla klo 13. Tulkaa moikkaa, jos pääsette paikalle! :) Ja tosiaan, ostettiin uusi auto tossa reissullamme. Tai no, käytiin koeajamassa se, ja saadaan se perjantaina, joten sitten on taas uusi junamatka Helsinkiin tiedossa, koska näillä näkymin on pakko olla torstaina välissä kotona. Uusi auto on aiiiivan ihana! Ollaan jo hetken aikaa haluttu vaihtaa hieman isompaan, ja itse asiassa pidemmän aikaa pohdittuamme tiesimme minkä mallin haluamme. Ko. mallin löytäminen kaikilla toivomillamme varusteilla oli aika haaste, mutta nyt se löytyi ja odotan innolla, että perjantaina laitetaan nimet papereihin!

Mä alan myös itse asiassa olla pikkuhiljaa kallistumassa siihen, että meidän talouteen tulee vielä toinen auto. Yngh. Inhoan ajatusta. Mun mielestä kolmihenkisen perheen pitäisi pärjätä yhdellä autolla, ja saastutetaan luontoa kyllä ihan tarpeeksi ilman toista autoa. Lisäksi autot on vieläpä maailman huonoin sijoitus, joten on aina ollut reippaasti perusteluja autoa vastaan. Kuitenkin meillä on niin liikkuva elämä ja mies tarvitsee autoa työmatkaansa (itse asiassa ei edes ole julkista vaihtoehtoa tolle matkalle!), niin oon aina ollut ilman autoa. Se on ollut tosi pitkään OK, mutta nyt on alkanut tuntumaan, että täältä liikkuessa auto kyllä helpottaisi todella paljon Danten kanssa kulkemista. No, nyt kun toinen auto tulee, nykyinen automme jää meille siksi aikaa, että sille löytyy uudet omistajat, joten tulee jonkun aikaa testailtua, millaista on olla kaksiautoinen perhe. Katsotaan, ehkä se sittenkin tuntuu turhalta. Toivottavasti :D

Ainiin! Ja viikonloppu alkoi sillä, että kävin poimimassa Postista maailman ihanimman laukun perjantaina. Hollannista tullutta pakettia odotin kovasti ja kun se vihdoin tuli, oli se jopa enemmän toiveideni mukainen kuin ajattelin! Instagramissani oli jo kuva tästä laukkuperheen uudesta tulokkaasta, mutta palaan asiaan ihan pian täällä bloginkin puolella :)

Sellainen viikonloppu siis tällä kertaa. Oliko teillä kiva viikonloppu? Ja hei, haluatteko nähdä tän asun kuvattuna päälläni, vaikka sen käyttöpäivä oli ja meni?

Ja hei! Haluatteko mieluummin nähdä päivän asut jälkeenpäin kuvattuna ("feikattuna" väärälle päivälle) vai tälleen henkarilla? Jos ei siis ole mahdollista ottaa kuvia kyseisenä päivänä? :)

Kommentit

Riina (Ei varmistettu)

Moi. En ookkaan aiemmin kommentoinu mitää, mut oon jo jonkin aikaa lukenu sun blogia. Tykkään tosi paljon! Ihana, kun on vaihtelua kirjotuksissa. Asukuvat on kyllä mun lemppareita. :) Nyt pitikin kommentoida, että tykkään enemmän, kun asun näkee päällä. Siitä saa paremman kuvan sillon. Ei haittaa, vaikka ois "feikattu" kuvat, kun kuitenkin on asuja, joita oot pitäny päällä. :)

Jonnz (Ei varmistettu)

Päällä ehdottomasti

Petra (Ei varmistettu)

Mä pidän asukuvista kovasti, vaikka en itse omasta mielestäni ole kovin muotitietoinen. Äänestän siis kuvaamista päällä, vaikka asu ei olisikaan juuri sinä päivänä päällä Mutta nämäkin kuvat on tosi kauniita, ja tämmöinenkin tapa on kiva. Summasummarum, molempi hyvä!
Mulla on myös joku sininen kausi menossa. Vaatteet, kodin sisustus, kukat, you name it. Kaikki voisi olla sinisen eri sävyjä!

Marine (Ei varmistettu)

Äänestän päällä kuvaamista vaikka tämäkin oli kyllä kivaa vaihtelua.

Anniina (Ei varmistettu)

Mun mielestä todella hienoa ja kunnioitettavaa, että keskityt oikeasti hetkeen ja asu kuvataan myöhemmin. Itse pidän asukuvista enemmän niin, että ne ovat päällä kuvattu, mutta ei todella oo väliä onko kuvat reaaliaikaisia vai vasta myöhemmin otettuja. Ihan yhtä lailla niistä inspiroituu ja mun mielestä on kiva, että tietää, että kuitenkin ihan oikeasti pukeudut täällä näkyviin asuihin eivätkä ne sillä tavalla oo ”feikkejä” :)

Kati (Ei varmistettu)

Yhdyn Anniinan kommenttiin, keskityt hetkeen missä kulloinkin olet! Toki jos asu on helppo kuvata tilanteessa, niin mikäs siinä, mutta myöhemmin kuvatuissa asuissa ei ole mitään vikaa! Päällä kuvatut on parempia, joskin varmasti vaivalloisempia ottaa, mutta niitä kun näkee paremmin miten vaate istuu ja laskeutuu, millainen on mitta jne :)

S (Ei varmistettu)

Mitä tuota pahoittelemaan, jos asukuvassa näyt kuitenkin lähinnä sinä, huomaisiko kukaan edes, onko se kuvattu esim. lähtiessä juhliin tai kotipihalla toisena päivänä? Kyllä niitä on kivempi nähdä päällä, mutta ei se mua ainakaan häiritse onko ne otettu just siinä hetkessä. eikös aika moni bloggaaja tee niin? ja niin tekisin itsekin, jos asukuvia julkaisisin ;)

Juuls (Ei varmistettu)

Toki päällä asu on kiva nähdä mutta tämä on mielestäni kivaa vaihtelua! :) ja asujen ”feikkaaminen” toisena päivänä on mielestäni ihan ok ja ymmärrettävää.. kunhan asu on silloinkin oikeasti se päivän asu eikä upgradettu versio päivän asusta. Esim että todellisuudessa asuun kuului vaikka ballerinat mutta kuvia varten vain laitettu korkkarit. Tai silloin se ei mielestäni ole päivän asu vaan joku kuvattu asu. Mutta tämä vain oma toiveeni/mielipiteeni. Kukin tehkööt kuin parhaakseen näkee :)

Mallu (Ei varmistettu)

Upea asu!!! Ja hienot kuvat :) Toki asu olisi kiva nähdä päälläkin, mutta ei sen tarvitse olla oikealta päivältä. Meilläkin 2 autoa, vaikka Helsingissä asutaan (melko landella kylläkin). Kriteerit oli minulla taloa etsiessä, että julkisilla pitää päästä töihin ja keskustaan, mutta tämä kun löytyi, niin se oli menoa. Keskustaan pääsee julkisilla, mutta töihin pitäisi mennä kolmella bussilla ja aikaa menisi liikaa. Pyöräilemällä pääsen töihin hyvin puolessa tunnissa, mutta talvea varten oli pakko ostaa toinen auto, vaikka meitä on vain kaksi.

Katih (Ei varmistettu)

Asukuvat on ehdottomasti kivempi nähdä päälläsi, "feikkausta" tai ei.

tiian (Ei varmistettu)

Päällä ehdottomasti

Scarlett'O (Ei varmistettu)

Minusta ajatus feikkaamisesta on ihan hassu, sillä sinun asujasihan ne on kaikki riippumatta siitä minä päivänä ne iskee päälle :) Ei siis pitäisi olla mitään väliä onko asun sen päivän, vai edellisen viikon. Asuissa meille on uusia ideoita, kauniita vaatteita ja yhdistelmiä sekä kivoja kuvia. En tiedä miten sen merkitys muuttuisi jollekin jos siitä on vaihdettu ballerinat kuvia varten korkkareihin, tai jos se on ihan pelkkää kuvaa varten valikoitu. Sinun ne vaatteet kuitenkin on.

(Ei varmistettu)

Kaunis asu, jotenkin ylellisen näköinen. Ei todellakaan asun tarvitse aina olla päällä, minulle käy tällaisetkin asukuvat. Hyvin inspiroiva kuva.

Jenni (Ei varmistettu)

Minäkin tykkään asukuvista ja mielestäni ne voi kuvata milloin itsellä on paras aika eikä siinä ole mitään feikkiä :) Todella kauniin näköinen asu tämä, olisi kiva tosiaan nähdä se ihan päälläkin.
Itse olen niin tottunut siihen, että on aina oma auto käytössä vaikka kahden hengen talous, että välillä kun toinen auto on korjattavana tms. tulee aivan harmaita hiuksia kun pitää sumplia menoja toisen mukaan :D

Maija_ (Ei varmistettu)

Ihana asu, todella raikkaan värinen! Täällä yksi sinisen rakastaja ilmoittautuu, kaikki sininen uppoaa aina, esim mustaa käytän hyvin harvoin sillä koen sen itselläni paljon kovempana värinä. Sininen saa hiukset ja ihonsävyn ihan eri tavalla eloon.
Mä oon ed kommentoijien kanssa samaa mieltä, ei väliä vaikka käytetty asu olisi eri päivänä (tai eri asustein) kuvattu, inspistä niistä voi saada silti :)

Milla (Ei varmistettu) http://Www.moonshapedlittlebox.fi

Nuo kengät ovat kyllä hurjan upeat! Kaunis on kokonaisuus muutenkin, samaa mieltä olen muiden kanssa et asuista saa paremman käsityksen päälle puettuna kuin hengarilla. Eli ei haittaa, vaikka asu kuvattaisiin toisena päivänä, se on visuaalisesti miellyttävämpää.

Kommentoi