Viitoitettu kumpu // Kuopio

Mungolife

Kiitoksia kaikista ihanista kommenteistanne edellisiin postauksiin ja myös Mungobabyn puolella. Olo on jotenkin ihan älyttömän rakastettu, kun sai taas muistutuksen, kuinka moni siellä ruutujen toisella puolella oikeasti välittää meistä ja on onnellisia puolestamme :) Nyt onkin kiva julkaista asukuvia, joissa masua ei ole tarvinnut piilotella vaan se saa olla siellä missä onkin, eli pullahtaneena esille.

Mulla ei itse asiassa ole masu kasvanut mitenkään hirveesti tai mitenkään järkevästikään (mun mielestä siis). Viikko positiivisesta raskaustestistä mulle iski joku 3 kg lisäpainoa ja olin vaan joka suuntaan todella turvonnut. Oli oli hemaiseva. Masu tuli näkyviin kunnolla ihan ykskaks noin rv 15 ja tässä parin viime viikon aikana tuntuu, että se kaikki turvotus kyljiltä on kavunnut masun puolelle ja se on nyt sellainen pieni pallo tuossa alavatsalla. Vielä maha ei ole noussut ihan rintoihin asti, vaan näytän suurimman osan ajasta siltä, että pastalautasen äärellä on viihdytty. Monessa asussa mahani ei vielä tule esille, mutta tämä viitta kyllä jopa korostaa sitä. Kuten teki myös tämä punainen takki. Näissä on vyöt sidottava mahan yläpuolelle, ja jotenkin silloin tuo kumpu on korostetun suuri.

Nytpä ei enää haittaa! Kumpu saa näkyä, joten varmasti tulee pidettyä näitä viittamaisia vaatteita enemmänkin, vaikka se johtaisi raskauskyselyihin (kuinka pitkällä jne.) tai (pelottavimpana) tuntemattomien mahapaijaluihin.

Olen aina suositellut, ettei keneltäkään vähän tuntemattomalta kysytä raskaudesta. Lähimmiltä ystäviltä saa vielä mielestäni hieman kysellä, mutta muilta ei vaan saisi kysyä. Meillä yksi ystäväpariskunta arvasi syyskuun lopussa raskauden, lähinnä kuulemma siitä, että juhlissa mulle kaadettiin alkoholitonta viiniä ja meidän tupareissakaan en juonut alkoholia (oon aika ylpee, että vaan yksi tarkkasilmäinen herra tämän bongasi, vaikka pelasin ginger alella ja alkoholittomalla viinillä). Hyvä ystäväkin kysyi hyvin hyvin varovasti, että saako kysyä suoraan ja on ollut sen jälkeen mahtava tuki raskauden ajan :)

Näin itse raskautta ekaa kertaa kokevana en ole vaihtanut kantaani ollenkaan sen suhteen, saako keneltäkään kysyä raskaudesta. Itse en kysyisi, ja suosittelisin, että kaikki muutkin jättäisivät sen väliin. Siitä yksinkertaisesta syystä, että kysymyksessä piilee valtavat riskit. Pahinta tuhoa kylvää silloin, kun kysyy kysymystä joltakin, jolle raskautuminen on raskas asia, joko sen takia, että raskaaksi tulossa on kestänyt tai jos raskaus on vaikka päättynyt surullisesti. Kenenkään ei pitäisi antaa oman uteliaisuuden olla sen arvoista, että ottaa riskin satuttaa toista niin kovin. Mielestäni kysymällä ei voi voittaa mitään. Joko siinä satuttaa ihmistä, jolle raskaus on arka paikka, tai luo fiiliksen siitä, että hän on lihonnut, jos henkilö ei olekaan raskaana. Jos sattuukin osumaan oikeaan, vie samalla ihmiseltä oikeuden kertoa asiasta omassa aikataulussa, omassa järjestyksessä.

Ja jos näitäkin kuvia katsoo, niin vauvamaha on oikeasti alussa todella vaikea erottaa. Tässä ollaan viikkoa vajaa puolessavälin, ja silti edestäpäin neulekuvissa ei voisi arvata minun olevan raskaana. Tai, että jalassa on H&M:n äitiysfarkut peruspillifarkkujen sijaan :D

Meillä vauvasta on puhuttu avoimesti lähiperheenkin kanssa jo viime keväästä. Meillä ollaan muutenkin aika avoimia asioista, ja olimme ihan suoraan vanhemmillemme kertoneet keväällä, että sitten kesän lopulla / syksyllä katsotaan sitä ehkäisyn jättämistä. Musta tuntuu, että kukaan ei halunnut, että pääsisin kouluun, koska sen olin sanonut jarruttavaksi tekijäksi sitten tälle haaveelle. Kukaan läheisistämme ei kuitenkaan koskaan kysellyt, ei koskaan aiheuttanut painetta. Olen sikäli vähän taikauskoinen, etten uskaltanut oikein mitään suunnitella sen varaan, että saadaan vauva. En miettinyt äitiyslomia, vanhempainvapaita tai blogin tulevaisuuttakaan vielä siinä vaiheessa. Tämä on mieheltäni opittu piirre. Turha spekuloida, ennen kuin tietää varmaksi. Olikin ihanaa, että kukaan ympärillämme ei spekuloinut eikä kysellyt, eikä yrittänyt mitään selvittää. Kaikki antoivat meidän olla rauhassa.Tämä varovaisuus asian kanssa toimii myös toisin päin. Minulla on läheinen ystävä, jolle vauva-asiat ovat kivulias aihe. Valehtelematta mietin viikkoja miten kertoa hänelle. Kun en päässyt häntä kasvotusten näkemään, jouduin sen viestillä hänelle kertomaan vähän aikaa sitten. Eikä hän ottanut asiaa ihan kovin hyvin alkuun, mitä osasin pelätäkin. Ja minkä osaan ymmärtää. Itselle oli kauhean vaikeaa kertoa aluksi kellekään. Mungobabyn puolelle on tulossa lisää ajatuksia läheisille kertomisesta, ja tämä koko aihe tuli itselleni mieleen koska on hassua ykskaks julkaista tällaisia kuvia. Itsesuojelu on vieläkin niin vahvasti päällä, että tuntuu hassulta näyttää kuvissa avoimesti, että hei, tällainen pallo täällä on.

Mutta siellä se on, ja sen peittona on:

H&M Mama farkut (nämä)
SAMSOE SAMSOE neule (tämä, samantyyppinen täältä tai täältä)
ZARA saappaat ( samantyyppiset täällätäälläja täällä
TARA JARMON viitta (tykkään myös tästä)
CAMELIA ROMA laukku (tämä)


Mitäs sanotte näistä ensimmäisistä kumpu-asukuvista?

Mungobabyn puolella lisää ajatuksia kertomisesta huomenissa, sitä ennen tänään hieman ajatuksia plussan jälkimainingeista :)

P.S. Lupaan, että Mungolifen puolella raskausaiheet tästä vähenevät ja siirtyvät täysin Babyn puolelle. On mulla paljon muutakin mielessäni :)

Kommentit

Aliisa (Ei varmistettu)

Voi miten ihanaa, paljon onnea teille! :) Tulen mielenkiinnolla lukemaan vauvapostauksia, vaikka aihe ei ole mulle ajankohtainen vielä moneen vuoteen.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

eerikah (Ei varmistettu)

Vielä näin "jälkijunassa" todella lämpimät onnittelut sinulle ja miehellesi ihanasta uutisesta! Onnea odotukseen :) Olen seurannut blogiasi alkuajoista(?) asti, korkokenkäkoulusta se aikanaan alkoi. Nyt odotan myös itse ensimmäistä lastani, jonka laskettu aika on maaliskuussa - tämä tekee vauva-aiheista entistä kiinnostavampia! Mungobabyn vakkarilukija ilmoittautuu täällä siis. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia! :) Ihan mahtavaa miten paljon täällä on samoihin aikoihin osuvia odottajia :)

Annika (Ei varmistettu)

Onnea vielä täältäkin ihan hirveästi Oon lukenu sun blogia jo monta vuotta ja salaa ehkä vähän toivonut että pääsisi lukemaan sun vauvajuttuja vielä joskus.

En vaan voi ymmärtää miten täysin tuntemattoman ihmisen puolesta voi olla näin iloinen Kaikkea hyvää sinne

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, voi miten ihanaa, kiitoksia! <3

Zay (Ei varmistettu)

Moikka, tätä ei oo pakko julkaista, saat tämän kaltaisia viestejä varmaan 10 päivässä.:)

Oon seurannut sun blogia kauan, ja itsekin olin utelias raskaudestasi, sillä aavistin sen viime postausten kuvien perusteella. :) Päädyin tänään kuitenkin sattumalta yhteen keskusteluun sinusta ja vaikka tiedän kyllä että oot tottunut näihin ilkeisiin kommentteihin ja niitä ei todellakaan kannata edes lukea, järkytyin. Ihmiset esittää läheisiäsi, vauvasta, raskaudesta ja suhteestanne on jo todella sairaita huhuja ym. En aio pahimpia ees mainita koska en halua järkyttää sua. Ihmiset oikeasti keksivät todisteita ja tarinoita näiden sairaiden juttujen tukemiseksi... Tuli melkein paha olo ja mietin hetken kuinka nämä kusipäät(anteeksi, mutta sitä tuo jengi on) tulevat käyttäytymään, kun vauva on syntynyt ja jaat kanssamme asioita kasvatuksesta ym. Toivon, että saat olla rauhassa ja ihmiset tajuavat, että jokainen tietää ja päättää itse, miten elämänsä elää. Kaikkea hyvää odotukseen, ihana uutinen. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia toivotuksistasi mutta ei tuollaisille kannata antaa yhtään painoarvoa, ei siellä käy kuin huonosti voivat ihmiset "juttelemassa" eli purkamassa pahaa oloaan. Hyvinvoivan ihmisen elämässä ei ole tilaa, aikaa tai tarvetta keskustella tuntemattomista, tai keskittyä heidän inhoamiseen :)

Säde (Ei varmistettu)

Ihanaa kun näytät niin onnelliselta näissä kuvissa :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Maija Härkönen (Ei varmistettu)

Tuhannet onnittelut teille <3 Tämä tuli jotenkin ihanana uutisena, kun täälläkin odotetaan 12+1 :) Innolla seuraan nyt myös mungobabya :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia ja voi miten kiva, onnea odotukseen! :)

Anniina (Ei varmistettu)

Voi kuinka säteilevältä ja onnelliselta näytätkään! :) Suuret onnittelut raskaudesta! Mungobaby-sivu on mielestäni älyttömän hyvä idea ja mielelläni sitä seuraan, vaikka vauva-jutut eivät itselleni tällä hetkellä ajankohtaisia olekaan :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia ja tosi kiva kuulla :)

P (Ei varmistettu)

Paljon onnea! :) Jotenkin itse oon ajatellut, että nää vauva-aiheet on täältä pois vielä pitkään, mutta paljon onnea! :) Blogia oon seurailla ehkä jonkun viitisen vuotta! Näytät kertakaikkisen säteilevältä näissä kuvissa! Onnea vielä odotukseen! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :)

Minna (Ei varmistettu)

Aivan todella suuret onnittelut!<3 Blogiasi olen lukenut melkein alusta asti ja vihdoin monen monen vuoden jälkeen koin hyvän syyn tulla kommentoimaan. Innolla odotan tulevia postauksia odotusajasta ja toki myös niistä tavallisista arjen höpötyksistä, vaatteista ja ties mistä :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Ja varmasti nämä tavallisetkin höpötykset sen kuin jatkuvat :)

jode (Ei varmistettu)

Paljon onnea vielä täältäkin! <3
Voi miksi kaikki ei voi ajatella noin järkevästi? Oon jo pitkään kärsinyt jostain ruoka-aine allergiasta, joka aiheuttaa ihan kamalaa turvotusta. Lääkäri ei löytänyt tälle mitään syytä, joten ihan nyt omatoimisesti tässä testailen että mistä johtuu. Tilanne on siis se, että yhtenä päivänä olen ihan hoikka oma itseni, seuraavana kauhea ilmapallovatsa, ja kolmantena turvotusta on tasaisesti joka paikassa. Lähipiirissä osa hymähtelee mun turvotuspäivien hemulikaavuille ja vihjailee odottelevansa iloisia uutisia, kun taas viikon päästä ihmettelevät, miten näytän niin hoikalta farkuissa ja ohuessa trikoopuserossa, ja miksi peittelen upeaa kroppaani säkkimäisillä vaatteilla (ööö, no just teidän rasittavien utelijoiden ja ihmettelijöiden takia...). Kun on takana vielä 6 vuoden mittainen parisuhde, niin varmaan monet todella toivookin kuulevansa pian vauvauutisia, mutta pitääkö tuo "ilo elämäänsä" hankkia mun onnellisuuden ja itsetunnon kustannuksella? Oon ihan varma, että sitten jos joskus oikeasti tulen raskaaksi, mulla ei ole päivääkään rauhaa käsitellä asiaa ja iloita kahdestaan mieheni kanssa, koska mun kroppa turvotuksineen on jo muutaman vuoden ollut yleinen puheenaihe meidän suvussa ja osittain myös kaveripiirissä.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Ja voi huoh, tuo on niin älyttömän ärsyttävää :/ Toivottavasti ihmiset jättäisivät Sinut rauhaan :)

Belegwen (Ei varmistettu) https://belegwen.blogspot.fi

En ole vähään aikaan ehtinyt lukea blogeja, joten sain nyt vasta tietää. Onnea hirmuisesti! Oli jotenkin tosi iloinen uutinen, vaikka vain näin blogin välityksellä tuleekin seurattua elämäänne. Kaikkea hyvää teille! :)

Anna (Ei varmistettu)

Tosi kiva kuulla, kiitoksia :)

Lina (Ei varmistettu)

Ihana uutinen, oikein paljon onnea!<3 mä silittelin surutta tuntemattomien masuja takasin jos uskaltautuivat kysymättä vauvavatsaani koskemaan :) näitä oli molemmissa raskauksissa muutama tapaus. Kyllä oli eräälläkin mummolla kassajonossa ihmettelemistä kun olin käsi hänen vatsalla :D

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Pitääki ottaa toi toimintatavaksi! :D :D Ois varmaan jollain ihmettelemistä. Kaikki tutut ja ystävät saa toki tulla paijailemaan, mutta tuntemattomia saatan läpsiä :D

Lina (Ei varmistettu)

No kannattaa! En mä ymmärrä millä logiikalla mun mahasta tulee "julkinen" kun siellä on vauva. Eihän kukaan tehny sitä pahalla, mut silti. Ja toki lähipiiri sai koskea! Ihanaa odotusta :)

AnnaS (Ei varmistettu)

Nuo raskausutelut on kyllä inhottavia. Itse olen suht rauhassa saanut olla, mutta eräs ystäväni (ei niin läheinen, että olisin kertonut raskaudestani hänelle ensimmäisten joukossa) uteli siskoltani naimisiinmenomme jälkeen tasaisin väliajoin, että noh onko sielä jo pulla uunissa. Kun sitten tulin raskaaksi ja toki perheelle kerrottiin ensimmäisenä, niin sisko joutui inhottavaan tilanteeseen, kun joutui valehtelemaan tälle ystävälle.
Tuo viitta on niin kaunis! <3 suosittelen muuten kokeilemaan mamaliciousin äitiysfarkkuja, ihan parhaita!

Anna (Ei varmistettu)

Yngh, miten ärsyttävää :) Mutta, siskosi on varmasti ennen kaikkea lojaali sinulle, joten ei se varmasti ole ollut hänelle mitenkään liian vaikeeta valehdella :) Ja joo, täytyy sovittaa, niitä on joku muukin kehunut :)

Veera (Ei varmistettu)

OI WAU !!! Jotenkin yllättävä ja ihana uutinen :') Koskettavaa <3 <3 kaikkea hyvää teidän perheelle

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, ihana kuulla, että uutinen yllätti jonkun, kun niin moni on tuntunut arvaavan :) Kiitoksia :)

Marika (Ei varmistettu)

Onnittelut <3 olen niin iloinen puolestanne. Monta vuotta olen lukenut blogiasi ja tulen lukemaan niin kauan kuin vain kirjoitat :) ja nyt on sitten lisää luettavaa babyn puolella! Me miehen kanssa ei olla tosissamme pohdittu perheenlisäystä mutta kylläpä tässä kattelee jo masuja ja vauvoja tietyllä fiiliksellä... :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia! :) ja varo vaan, se kuume tulee sieltä ihan salakavalasti :D

Siis en kestä, oon kulkenut mukanasi niistä ajoista kun sulla oli tumma tukka ja meikkitutoriaalit tehtiin kylppärin valossa peilin kautta kuvattuna, sitten ulkomaille Australiaan ja Britteihin ja takasin Suomeen. Oon ite tässä ajassa ehtinyt valmistua lukioista, muuttanut Britteihin, sitten Ruotsiin ja sitten takaisin Britteihin, valmistua kandiksi ja kohta maisteriksi. Omat vauvat saa kyllä odottaa muutaman vuotta kun oon niin nuori, mutta hassua ajatella että olen lukenut blogiasi jo niin kauan. Saattoi johtua omista hormoniheittelyistä eilen mutta liikutuin aika järjettömästi kun luin eilen uutisen täältä blogista, ja oli pakko hehkuttaa kavereille jotka ei Mungolifea ole eläessään lukenut. Onnea <3

Anna (Ei varmistettu)

Hahaha, voi miten ihana kommentti! <3 Kiitos, että olet kulkenut mukana, ja toivottavasti viihdyt mukana jatkossakin :)

Marine (Ei varmistettu)

Valtavasti onnea teidän koko perheelle <3. Aivan ihana uutinen.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Anna-Maija (Ei varmistettu)

Suuren suuret onnittelut! Sä niin hehkut! Oon niin iloinen teidän puolesta :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

iina (Ei varmistettu)

Pakko nyt kommentoida viimeistään tähän postaukseen, ihania uutisia ja paljon paljon onnea!! <3 mä ajattelen tosta utelemisesta just niin kuin sä. Oon useamman vuoden sua nuorempi ja välillä haaveilen vauvasta, mut sen aika on sit ehkä kun oon lähempänä kolmeakymmentä ja koulut käytynä. Siks onki niin ihanaa päästä lukemaan tämmösiä juttuja ja todellakin aion myös babyblogia lukea. Oon koko syksyn aavistellut tätä, ku oot kertonu et jotain muutoksia on tulossa. Lisäksi näytät tänä syksynä kauniimmalta kuin koskaan, oon jo tovin sun kasvoista ja asuista nähnyt, että tällanen ihana salaisuus siellä on niiden takana ollut. Mut niin ku sanoin, mieleenkään ei tulis kommentoida ja udella asiaa. Tää on muuten hassua, kun viime syksynä tiesin, että mun läheinen on raskaana, kun se oli vasta ihan alussa. Olin nähnyt unta siitä niihin aikoihin, kun hän oli ekoilla viikoilla ja sen jälkeen mulla jäi vaan semmonen kutina, et pakko sen on olla. Pari kk myöhemmin kuulin sit iloisia uutisia. Oot tänä vuonna toinen bloggaaja, kenestä oon hyvissäajoin arvannu asian. Hämmentävää. Onnellista odotusta sulle Anna, olet onnen ansainnut <3

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) Ja aikamoinen baby-ennustaja siellä, hauska sattuma :D

Miia (Ei varmistettu)

Ihanaa :) Niin paljon onnea!! ️️️

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Allu (Ei varmistettu)

Voi kuinka kauniita kuvia kauniista odottavasta ️ Omaa esikoistani odotellessani (nyt "jo" 1,5v) vatsani kasvoi kolmannesta kuusta eteenpäin kamalaa vauhtia ja lopussa lempinimeni olikin muumimamma. Tosin olen 165cm, joten eipä vauvalla juuri tilaa ollut liikkua. Ystäväni joka on hiukan vajaa 180cm ei näyttänyt laskettuna päivänäkään olevan raskaana

Vinkkivitonen (vaikka jo varmasti olet valikoimaan tutustunut) asoksella on AIVAN MIELETTÖMÄN IHANIA mama-vaatteita odotuksesta imetykseen. Oma lompakko sponsoroi odotusaikanani heitä aika hyvin ainakin

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Joo, mä oon 175 cm, eli jotain toivoa on sille, ettei maha ole ihan valtava. Tosin muu anatominen rakenne on kuulemma niin vahvasti eteenpäin kallellaan, että maha saattaa olla aikamoinen :D

Hulijo (Ei varmistettu)

Niin ihanaa <3 ei sanat riitä!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

satu (Ei varmistettu)

Paljon Onnea!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos :)

Iiii (Ei varmistettu)

Anteeks jos on törkeetä kysyä, mutta oletko saanut paljon raskausuteluita/-kysymyksiä kommenttiboksiin? Jossain postauksessa siitä mainitsit ja pyysit rauhaa asian suhteen mutta loppuivatko utelut?

Keskustelupalstoilla huhuja on liikkunut jo vuosia mutta toivon kovasti että kommentoijat jättivät sinut rauhaan. :)

Itse olen saanut keskenmenon ja kokemuksen jälkeen olen kiinnittänyt erityistä huomiota raskaudesta/raskautumisesta puhumiseen. Vaikkei tarkottaisi mitään pahaa, voi sanoilla loukata todella kipeästi.

Anna (Ei varmistettu)

En oo ihan hirveesti :) Se mun viimeisin avautuminen Maltalta näköjään todisti hetkeksi, etten ole raskaana, vaikka olin silloin tietämättäni pari päivää raskaana :D

On käsittämätöntä, että joku ei ymmärrä tuota loukkaamista. Itse ainakin olen tiedostanut tuon asian jo vuosia, vaikken ole koskaan kokenut itse raskautta tai vauvan menetystä.

Sini (Ei varmistettu)

Minäkin haluan puolestani onnitella teitä näistä ihanista uutisista! toivon kaikkea hyvää odotusaikaanne :)

Pages

Kommentoi