VMP

Mungolife

Tulin tässä kirjoittamaan postausta, mutta eipä ole oikein fiilistä. Ei ollenkaan. Kirjoitin juuri taannoin, miksen halua kirjoittaa mitään yksityiselämääni viittaavaakaan. Miksi olen tarkka kotimme näyttämisestä ja kaikesta muusta, mistä voisi selvittää kotimme. Olen aika avoin elämäni kanssa blogini ja Instagramini kautta, mutta olen kuvitellut, että ihmiset osaavat vetää rajan siihen, mitä saa ja ei saa tutkia.

Olen saanut paljon positiivista palautetta siitä, miten mukava linja blogissa on ollut viime aikoina ja ollut kiva fiilis täällä. Kiitos niistä! On ollut itsenikin kiva kirjoittaa, ja ollut mukavaa vuorovaikutustakin blogissa. Olen avannut kommentoinnin sellaiseksi, että se ei vaadi ennestään jo kommentoineille hyväksymistä, vaan kommentit menee suoraan läpi. Lisää vuorovaikutuksen nopeutta ja lukijoiden keskinäistä vastailua.

Yksi syy sille, että blogissa on ollut hyvä haippi, on ollut siinä, etten ole tehnyt siitä itselleni mitenkään taakkaa viime aikoina. Yleensä olen lukenut kommentit aina vikana illalla ja ekana aamulla ja monta kertaa välissä. Nyt on blogi ja nyt on elämä ja ne on nyt irrallaan.

Ja mitä käy? Joku yliutelias tai jopa pahantahtoinen ihminen päättää jättää illalla kommentin blogiin, josta saa hyvin ohjeet, miten kotiosoitteeni voi selvittää. MIKSI? Pahoittelen nyt syvästi, jos loukkaan ko. kommentoijaa, mutta kun itsellä on näin hyökätty olo, niin mielestäni minulla on siihen oikeus.

Ymmärtäisin, jos joku haluaisi varoittaa minua mahdollisesta tietosuojariskistä. Sen voisi tehdä sähköpostilla suoraan mulle. Ei julkiseen kommenttiboksiin ja sitä kautta keskustelupalstojen rietosteltavaksi. (Iso kiitos sille lukijalle, joka kertoi tästä koko tilanteesta oikealla väylällä, eli sähköpostilla.) Voi olla, että tämä kommentin jättänyt lukija on oikeasti halunnut varoittaa minua, eikä pahantahtoisuutta ole taustalla. Kuitenkin, oli blogiin asian kommentoinnin taustalla mikä tahansa, on tämä kyseinen henkilö oman kommenttinsa sisällöstä päätellen ihan ehdoin tahdoin selvittänyt 1) työpaikkani nimen omaan tietoonsa ja 2) erikseen selvittänyt kotiosoitteeni. Mielestäni tuntemattoman ihmisen työpaikan ja osoitteen selvittäminen on mielenvikaista, pakkomielteistä stalkkausta. Tästä voidaan toki olla eri mieltä. Some ja muut palvelut mahdollistavat toki monien yksityisasioiden selvittämisen nykypäivänä, mutta oman moraalin ja hyvän ihmisyyden raja menee siinä, tekeekö niin. JOKAINEN voi päättää, että toisen ihmisen yksityisyys on arvokkaampaa kuin oma uteliaisuus.

En halua edes ajatella, että ko. henkilö on tehnyt tämän kaiken pahansuopuuttaan, sillä mun usko ihmiskuntaan on kärsinyt ihan tarpeeksi. Aika 50-50 on mahdollisuus sillekin valitettavasti.

Olen esimerkiksi itsekin uteliaana ja hämmentyneenä seurannut Nelan katoamiskeissiä. En ole kuitenkaan missään nimessä edes ajatellut selvittäväni osoitetta, puhelinnumeroa, työpaikkaa tai vaikka Facebookin kavereita. Toisen ihmisen yksityisyyden pitäisi säilyä aina loukkaamattomana. Tässä tapauksessa myös miehelläni pitäisi olla oikeus yksityisyyteen oman kotiosoitteensa verran.

Minulla, vaikka julkinen eläin bloggaajana olenkin, pitäisi olla oikeus siihen, että minun yksityisiä tietoja ei lähdetä stalkkaamaan. Eikä ainakaan jakelemaan tietoa kotiosoitteestani. KODISTANI.

Toivottavasti yksi parhaimpia puolia blogissani on lukijoiden mielestä se kosketuspinta, jonka bloggajaan saa. Sovitaanko kuitenkin, että on asioita, joihin ei kosketa? Kai minullakin on oikeus kotirauhaan ja turvallisuudentunteeseen sentään? Uteliaisuus on uteliaisuutta, mutta mitä joku saa siitä, että tietää minun olevan firmassa X töissä tai asuvan osoitteessa Y, kaupungosassa Z? Joku saa täytettyä oman uteliaisuutensa. Onko se sen arvoista, että samalla valaa tuntemattomaan ihmiseen pelon? Maailma on täynnä stalkkereita, lähestymiskieltoja, ryöstöjä ja muutenkin turvattomuutta, ja ihan jokaisella pitäisi olla oikeus kokea, että kotona on turvassa, suojassa ja pois muiden katseilta.

Kosketuspintana tähän päivään bloggaajaan elämässä: Fiilis on ihan käsittämättömän surullinen ja loukkaantunut. Ihan päällekäyty olo. Pohdin kommenttimahdollisuuden sulkemista tarkastettavaksi aina, jotten koe, että pitäisi olla tunnin välein kyttäämässä, mitä tänne on suollettu. Menee vuorovaikutus, menee fiiliskin.

Nyt suoraan sanottuna vituttaa, että niin monet kokee oikeudekseen sen, että oma uteliaisuus on tärkeämpi kuin toisen ihmisen yksityiselämä.

Jokainen voi nyt hetken miettiä, alkaako sitä googlettamaan tulevaisuudessa kenenkään osoitetta, puhelinnumeroa tai mitään muutakaan. Oli kyseessä Cheek, Kaija Koo tai typerä bloggaajabimbo Kuopiosta.

Kommentit

Jenni (Ei varmistettu)

Mä en ihan ymmärrä miten kommenttien tarkistaminen vaikuttaa vuorovaikutukseen? Kun et nytkään vastaa kovin usein kommentteihin.. Ehkä niihin tulis vastattua enemmänkin jos ensin tarkistat ne? :)

Anna (Ei varmistettu)

No vastaaminen ei siitä muutu miksikään. Ei kai se bloggajan velvollisuus mitenkään muutenkaan ole vastata kaikkiin kommentteihin? Mulla on kuitenkin blogin lisäksi toinen työ, harrastukset, parisuhde, perhe, ystävät ja muutakin, joten musta on hassua ylettää se velvollisuudeksi? Vuorovaikutusta lisääntyy näin:
Lukija 1: Mistä noi farkut on
Lukija 2: Hei mä tiedän, ne on Zaran.
Lukija 1: Kiva kiitos :)

Liisa (Ei varmistettu)

Kotiosoitteella kukan ei varmasti tee mitään, mutta ei voi tulla yllätyksenä, että uusi duunipaikka kiinnostaa lukijoita. Varsinkin, kun olet siitä useampaan kertaan maininnut. En pidä sen tsekkausta stalkkauksena. Sitä varten minunkin CV on netissä, muita varten.

J (Ei varmistettu)

Jep harmi et ihmiset stalkkaa kotiosoitetta, mutta jos julkisesti pitää CV:tä niin moni sen työpaikan varmasti löytää ihan vaan googlaamalla ://

Sieltähän sen löytää liiankin helposti. :/

Liisa (Ei varmistettu)

Mutta jos on CV:n lisännyt julkiseen LinkedIn profiiliinsa ja antanut myös hakukoneilla luvan löytää sen, ei voi kauheasti valittaa.

Lopputarina onkin sitten eri juttu.

Anna (Ei varmistettu)

On ihan eri asia, mitä tietoa löytyy ja etsiäkö sitä. Kyse on siitä, mikä on oikein ja mikä ei.

J (Ei varmistettu)

Ja tyhmää kun maailmaan mahtuu aina niitä jotka käyttää tietoja väärin ja eivät kunnioita yksityisyyttä. :/ Itse normi tallaajanakin pidän kaiken numerosta lähtien salattuna.

Anna (Ei varmistettu)

AIVAN. Mullakin on numero ollut salattu, mutta syystä tai toisesta palveluntarjoaja otti sen salauksen varoittamatta pois :/

Anna (Ei varmistettu)

Moni asia löytyy googlaamalla, oikeuttaako sen kuitenkin ihan mukavaksi ja kivaksi toiminnaksi? Ei mee mun moraalitajuntaan millään.

Anna (Ei varmistettu)

Kyllä mä sitä pidän stalkkauksena. Se, että jotain voi löytää, ei tarkoita, että se pitäisi etsiä tai on OK etsiä. LinkedIn jne. on olemassa nimenomaan työkavereita ja työjuttuja varten, ei yliuteliaita lukijoita.

Liisa (Ei varmistettu)

Tässä voidaan kai käyttää termiä mielipide-erot. Oma profiilini on netissä uusia (tuntemattomia) kontakteja, rekryagentteja ja vanhoja työ-/opiskelukavereita varten. Eli hyötymistarkoituksessa, tavalla tai toisella. Nykyiset työkaverini ovat toki myös kontakteja, mutta he tietävät jo mitä osaan joten heidän hyötynsä rajoittuu aikaan, kun heistä tulee entisiä työkavereita.

Ymmärrän, että hater-lukijat tuovat erilaisia paineita esim. siihen mitä voit LinkedInissä(kin) jakaa, mutta esim. minä olen lukija ja jos olisit jäänyt Lontooseen, olisin kehottanut viikottain soittelevia headhuntereita katsomaan profiilisi. Vaikka olisin neula heinäsuovassa, et voi koskaan tietää kuka lukija pystyy mahdollistamaan uuden askeleen urallasi. Siksi on minusta harmi, että osa lukijoista on pakottaneet sinut (ja muut suositut bloggaajat) niin kovin varovaiseksi.

Loppuun, en normaalisti lue kommenttejasi, en nähnyt alkuperäistä viestiä, enkä olisi käynyt profiilissasi ilman tätä postausta.

Liisa (Ei varmistettu)

Myös se, että juuri sinä olet töissä yrityksessä X voi mahdollistaa uuden asiakaskunnan firmalle. Yksikin vihaaja voi aiheuttaa paljon pahaa, mutta mukavia lukijoita ja mahdollisia uusia yhteistyökumppaneita on varmasti paljon enemmän. Kaikki lukijasi eivät ole varattomia esiteinejä (tai ainakin heillä saattaa olla ympärillään potentiaalisia kontakteja).

Anna (Ei varmistettu)

Valitettavasti kun oon kuunnellu näitä tarinoita mitä hulluja muiden työpaikoilla on ollut, tai miten bloggaaja on joutunut vaihtamaan töitä esimiehelle esitettyjen valheiden takia, niin kyllä siitä omasta kivasta työpaikasta haluaa viedä tuollaiset riskit mahdollisimman kauas :)

Anna (Ei varmistettu)

Mun mielestä LinkedIn on vielä ihan okei, se on ihan fine käydä tutkimassa just sellaisessa työhön liittyvässä meiningissä. Ihan vaikka noin niinkuin sinäkin tekisit. Sellaisessa sairaassa "käydään kattoo missä paskalafkassa se on, että voidaan jauhaa siitä lisää paskaa keskustelupalstoilla", ei ole. Tässä tapauksessa mun mielestä tarkoitus on olennaisempi tekijä kuin se teko. Ja sitä kotiosoitteen tutkimista ei vieläkään ole OK tehdä yhtään kenenkään. Se on koti, se on turvasatama minulle ja perheelleni.

Hanne (Ei varmistettu)

No onpa tympeetä! Mietin tänään vähän samoja juttuja kun oman kylän face-ryhmässä tuli puhe siitä että Antti Tuisku asuu täällä. Nyt yksi kirjoittaja jaksaa jankata ja kysellä tarkempaa osoitetta. Mitä ihmeen kiksejä siitä saa jos tietää tarkan kotiosoitteen. Haloo....

Anna (Ei varmistettu)

Mä en vaan tajua tollasta :/

Ella (Ei varmistettu)

Tosi ikävää ja inhottavaa, kaikilla pitäisi olla oikeus säilyttää yksityisyytensä :( Mua ahdistaa jo, jos vaikka baarissa joku kysyy mun sukunimeä, enkä tahdo kertoa sitä. Tsemppihaleja ja kivaa viikonloppua sulle!

Anna (Ei varmistettu)

Jjep :(

Maria (Ei varmistettu)

Näitä löytyy aina, ihan sama kenestä kyse, aina on joku super utelias. Ja mä itse pidin kommentinvalvonnan päällä blogissani, kun sitä kirjoitin. Ihan vaan siksi, että jos siellä on joku joka tahtoo vähänkin pahaa, niin hänen kommenttinsa ei mene kaikkien edelle. Se oli kyllä kätevää, sain TODELLA monia kommentteja poistaa. Ja sitten tultiin vinkumaan, miksei sitä julkastu..:-D no hmm-mm, miksiköhän.. Tsemppiä taas!

Anna (Ei varmistettu)

No onneksi ei tule mitenkään hirveeti negakommentteja, ja kun sitä niin toivottiin, avasin kommentoinnin :)

tintti (Ei varmistettu)

Voi ei! Tulipa huono mieli tästä :( Toivottavasti asia kolahtaa joillekin eikä tällaisia tietoja lähdetä levittelemään :/ Myös tsemppihaleja <3

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :)

öava?

Minua aina huvittaa, kuinka uteliaita ihmiset jaksavat olla. Olen lukenut blogiasi jo vuosia ja voisin sanoa, että "tunnen" sinut blogisi kautta, mutta tosielämässä en tunne sinua lainkaan, eikä minua kiinnostakaan. Minulla on oma elämä. Periaatteessa nykyään on suht helppo selvittää ihmisten kotiosoitteita, mutta... who cares?! Toivottavasti tämän johdosta ei kotinurkillesi ilmaannu mitään hyypiöitä.

Blogisi on hyvän mielen paikka ja toivon, että kaikki muutkin tajuaisivat sen! Mukavaa viikonloppua Anna kaikesta huolimatta!

Anna (Ei varmistettu)

Aivan! Kyllähän monta asiaa voi tehdä, mutta pitääkö ne tehdä? Tai onko se edes ok?

Paula (Ei varmistettu) http://deleted

En tiedä puhutaanko nyt samasta kommentista... Mutta mä näin ainakin sellaisen kommentin, missä perässä oli, ettei kommentoija halua kommentia julkaistavan. Varmasti on sellaisia lukijoita, jotka eivät paljon kommentoi, eivätkä (vielä) tiedosta, että kommentit tulevat näkyviin saman tien, ilman hyväksyntääsi. Toki parempi tapa olisi ollut ilmoittaa tuosta asiasta spostilla. Ja toivon myös, ettei tällä henkilöllä ollut tarkoitus sua loukata tms.

Tia (Ei varmistettu)

Näin myös tämän ja kyseessä oli hyväntahtoinen kommentti. En tiennyt ennen tätä, ettet tarkista kommenttejasi.

Anna (Ei varmistettu)

Tiedät varmasti, että kyseessä oli hyväntahtoinen kommentti? Mitenköhän? Mulla on historiasta ainakin aika monta esimerkkiä, missä on huonot aikeet yritetty naamioida "mukavaan kommenttiin".

heini (Ei varmistettu)

Ja sä Anna tiedät varmasti, että se kyseessä oli pahantahtoinen kommentti? Itsekin pidin tuota kyseistä kommenttia täysin viattomana ja hyväntahtoisena, varsinkin kun sulla tosiaan ennen on ollut kommenttien tarkastus käytössä ja jollain on voinut mennä uusi käytäntö täysin ohi. Vähän on nyt kärpäsestä tehty härkänen, vielä kun vähän omaa tyhmyyttäsikin oli mukana. Ihmiset ovat uteliaita ja musta on ainakin ihan ok katsoa julkisesta CVstä ihmisen työpaikka ilman että se tekee minusta hullua stalkkeria.

Anna (Ei varmistettu)

Oli kommentti hyväntahtoinen tai ei (aika 50-50 tuota on arpoa), teko taustalla ei voi olla hyväntahtoinen. Monen mutkan kautta toisen ihmisen kotiosoitteen selvittäminen ei ole kyllä "kiva teko" keltään.

sirpa (Ei varmistettu)

Näin myös kyseisen kommentin ja ihmettelin, että miksi se oli julkaistu. :/ Kyllä mä oletan, että nämä kaikki luetaan. Itse olisin laittanut viestin s-postilla, mutta tuskin kommentoija sitä ajatteli. Musta tästä postauksesta tuli hänelle nyt varmasti paha mieli. Tuskin tarkoitti pahaa. :(

sirpa (Ei varmistettu)

..niin ja, mä kirjotan esim aina googleen Mungolife Anna, kun tulen tänne blogiin ja mun koneella ainakin näkyy kolmantela heti julkinen Cv. Ei ole aikaisemmin ollut tarvetta sitä klikata, mutta kyllä moni varmaan klikkaa ja käy kurkkaamassa, että "millanenhan firma se tuo on". :D Ihmiset vaan on välillä (jopa sairaan) uteliaita. :)

Anna (Ei varmistettu)

Eli (jopa sairas) uteliaisuus on perusteltu syy selvittää jonkun KOTIOSOITE? Olen eri mieltä. En ymmärrä edes työpaikan selvittämistä, en itse tekisi.

Anna (Ei varmistettu)

Kommentoijahan voisi sen poistaa, heti kun tajuaa, että näkyy heti kaikille, jos oikeasti ajatuksena on hyväntahtoinen tiedonanto :)

Anna (Ei varmistettu)

Miksei ko. kommentoija sitten poistanut kommenttia, kun näki, että se meni läpi? Ko. henkilö on kommentoinut ennenkin, eli varmasti tiesi, että kommentti menee läpi :(

Oli kommentin tarkoitus mikä tahansa, niin mun yksityisen kotiosoitteen googlaus on jo mielipuolista stalkkaamista.

Paula (Ei varmistettu) http://deleted

Mä en tiennyt että oman kommentin voi poistaa! Mutta joo, jos näin on ja on kommentoinut aiemminkin, niin eipä ollut mikään kovin hyväntahtoinen ele :(

Alice (Ei varmistettu)

En tajua miksi ketään edes kiinnostaisi missä asut? Mitä kukaan tervejärkinen sillä tiedolla edes tekee? Sen tajuan että sun uusi työpaikka kiinnostaa, mutta joku raja..

Anna (Ei varmistettu)

Aivan! :D Ymmärrän, että joku asia voi kiinnostaa. Se ei silti oikeuta tutkimaan asiaa. Kyllä muakin kiinnostaa moni asia, joka menee yksityisyyden puolelle, enkä tutki niitä stalkaten.

Jushka (Ei varmistettu)

Voi apua :D Nyt mulle tuli heti hirveen syyllinen olo. En oo siis koskaan kenenkään yhteystietoja/työpaikkaa/suhteita stalkannu koskaan mistään (joskus tarkistin parhaan ystäväni deitin koska olin ystävästäni todella huolissaan, ei, obviously et viitannut tähän), mutta kyllä oon joskus kevyesti utelias tällasten asioiden suhteen. Pakko myöntää. En mä sitä mitenkään pahalla tee ja se on sellasta nopeeta ohikiitävää mielenkiintoa, mutta joo, tunnen sitä. En voi sille mitään. Samanasteisella mielenkiinnolla tsekkasin tänään, montako prosenttia kaakaota mun kaakaojauheessa on ja selasin paikallislehden läpi. Eli en kovinkaan vakavalla. Tiedostan, että toisten yksityisasioiden urkkiminen ei ole lähtökohtaisesti ok enkä sitä tee, mut ohutta mielenkiintoa en voi estää. Monta kertaa kun mainitsit sun blogissa miten kiva sun joku Helsingin-kämppä vaikka on mun eka ajatus oli että "Missähän toi asuu...". En edes tiedä ootko asunut koko ajan tyyliin yhdessä kämpässä tai muuttanut viis kertaa :)

Jushka (Ei varmistettu)

No voihan hitto, miks tää kommentti nyt tähän tuli... Keskenkin jäi. No, niin. Halusin vaan sanoa, että mun mielestä pieni uteliaisuus on täysin normaalia ja kuuluu elämään. Mua esimerkiksi kiinnostaa sun blogin aiheet noin yleensä, joten viivähtävä kiinnostus (ei pakkomielle) niihinkin aiheisiin jotka ei ole esillä on aika, hmm, väistämätöntä? En pysty ohjelmoimaan itseäni kiinnostumaan vaan ja ainoastaan tietyistä aiheista. MUTTA kuten sanoin, EN siis lähtisi koskaan viemään mielenkiintoani pidemmälle. En halua, mutta vaikka haluaisinkin, en tekisi niin.

Tyyliin mua voi kiinnostaa, mitä kahvilan naapuripöydässä puhutaan, mutten silti lähde kuuntelemaan keskustellua tarkoituksella. En, vaikka se käydäänkin julkisella paikalla.

Anna (Ei varmistettu)

Nimenomaan näin! Uteliaisuus on normaalia, me kaikki olemme uteliaita. Epänormaalia on laittaa se uteliaisuus toisen ihmisen hyvinvoinnin tai yksityisyyden edelle. Kotiosoitteen stalkkaaminen on todella pahasti yli! :(

Krisse (Ei varmistettu)

Olen samaa mieltä Anna kanssasi, että kotiosoitteen etsiminen ylittää jo yksityisyyden ja uteliaisuuden rajat. Kaikki tekee kuitenkin virheitä, ja kommentin kirjoittajalle on tosiaan voinut tulla oikeasti hyvällä mieleen CV:si googlen tuloksissa nähdessään, että tarkistaa hyvää hyvyyttään stalkkereiden varalta löytyykö tätä kautta myös osoitteesi. Ehkä hän tiesi jo kokemuksesta esim työnsä puolesta, että näin on helppo selvittää osoite ja halusi vain varoittaa sinua. On myös ikävää leimata toinen stalkkaajaksi jos ei ole 100% varma. Lisäksi suurimmalta osalta lukijoistasi varmasti meni hänen kommentti ohi, joten oikeastaan tällä postauksella vain itse annat niille oikeille stalkkereille ohjeet, mistä löytää cv:si ja että sitä kautta voi jotenkin selvittää myös osoitteen. Muistaakseni kerroit sinun ja poikaystäväsi ensitapaamisesta, että otit heti selvää kuka hän on, kun näit söpön miehen.. Ihminen on perusluonteeltaan utelias, eli ei ole mikään ihme jos lukijoitasi kiinnostaa myös työpaikkasi, mistä puhut :)

Anna (Ei varmistettu)

On aivan pikkuisen eri asia kysyä kaverilta jonku kaverin kaverin nimeä, kuin stalkata tuntemattoman ihmisen kotiosoite. Ja olen laittanut tiedot salaiseksi jo, että eipä löydy enää :)

suskki (Ei varmistettu)

Eikä, ihan käsittämätöntä! Ymmärrän, että olet loukkaantunut. Vielä kun olen itsekin iloinnut avoimesti, kuinka ihanaa ihanaa ihanaa on kuulla siitä oikeasta yksityiselämästä tms ja sitten joku/jotkut lukijat menee heti mokaamaan. Huoh.

Laura (Ei varmistettu)

Ääh inhottavaa !! Itekkin entisenä kuopilaisena oon miettiny, että oispa kivaa jos sais tietää tarkemmin töistäsi ja kotisi sijainnista, mutta nyt kun tarkemmin ajattelen... niin väliäkö sillä ;D saat todellakin pitää omat reviirisi pois täältä ja julkisuudesta. Huoh mitä porukkaa. voimia!! Henk koht aivan sama jos laitat kommentit takas piiloon. Tuskin se ketään haittaa. Saat mielenrauhan :) Mukavaa syksyä!

Anna (Ei varmistettu)

Mutta miksi? Mitä väliä sillä olisi oonko töissä yrityksessä X, Y vai Z? Tai asunko alueella A, B vai C? Ainoa mihin tietoa käyttää, on mun arvioiminen sen tiedon kautta. Sillä tiedolla ei ole oikeesti mitään käyttöä. Miksi siis tutkia sitä? Wn vaan tajua :/ Mutta kiitos ja samoin sinne :)

Laura (Ei varmistettu)

uteliaisuudesta? En voi kieltää sitä, ettei muka kiinnostaisi. Ei ne mitään oleellisia tietoja ole, mutta ihminen on utelias :D tietenkään pahaa tarkoittamatta!! Eli todellakin ansaitset yksityisyyden ja en nää syytä selvittää mitään asioita sinusta. Mutta kiinnostaa enivei. Samalla tavalla kun muutkin puuhailusi.

Anna (Ei varmistettu)

Ymmärrän uteliaisuuden, mutta toisen ihmisen yksityisasioiden selvittämisen uteliaisuuden nojalla, en ymmärrä.

J (Ei varmistettu)

VMP!!! Todellakin, ei lisättävää. Tsemppiä.

Nexus (Ei varmistettu)

Ymmärrän tietyn määrän uteliaisuutta ja esimerkiksi juurikin se sinun uusi työpaikka sinänsä kiinnostaa kun siitä useammin olet maininnut. Olisi hauska tietää missä ja millaista duunia teet, mutta olet tehnyt aika selväksi että se ei tänne blogiin kuulu ja se on ihan fine. Ei tulisi mieleenkään selvittää missä se Anna nyt töissä on. Oon siihen ihan liian laiska :D

Pages

Kommentoi