Voihan ferritiini, vol.2

Mungolife

Kirjoitin joskus tuossa kesällä ferritiinipuutoksestani ja tuolloin asiasta heräsi paljon keskustelua kommenttiboksissani. Lupasin palata asiaan tarkemmin sittemmin ja niinpä nyt on hyvä hetki hieman katsoa taaksepäin ja kertoa, mitä viimeisten kuukausien aikana on tapahtunut.

Mä tosiaan hakeuduin verikokeeseen kun rupesin oivaltamaan pikkuhiljaa, että nyt voisi kyseessä olla ferritiinin puutos. Verikokeissa näkyi, että ferritiini oli 17, joten hakeuduin lääkäriin ja sain sittemin lähetteen rautatiputukseen. Söin ensin noin kuukauden verran rautaa noin 200-300 mikrogrammaa päivässä ja sillä mun ferritiiniarvo nousi itse asiassa alle kuukaudessa 26:een. Periaatteessa siis olisin saanut todennäköisesti ferritiinin nostettua hyvälle tasolle puolessa vuodessa syöden koko ajan tabletteja, mutta rehellisesti sanottuna, halusin helpomman ja nopeamman tien. Mulla oli nimittäin taas aika kovia vatsakipuja rautakuurin aikana ja en halunnut ajatella joutuvani tekemään sitä pitkiä aikoja, kun oli kuitenkin mahdollisuus mennä yksityisessä lääkärinhoidossa infuusioon. 

Rautainfuusion jälkeen meni useampi viikko niin, etten syönyt rautaa. Mulle tiputettiin 500 mikrogrammaa Ferinjectiä ja 4 vk tiputuksen jälkeen mulla oli ferritiiniarvo 116. (viitearvot 10-150) Tosin, eron huomasin melko pian infuusion jälkeen. Eka viikko meni ilman mitään sen kummempia tuntemuksia, mutta sitten huomasin, että heräsin ykskaks virkeänä. Aivot toimi ja ajatukset kulki, sellainen ihmeellinen sumu oli poissa. En ollut koko ajan väsynyt ja itse asiassa vaikka ajoittain loppusyksystä saatoin nukkua jatkuvast 5-7 tunnin öitä ja puuhata hirveästi kaikkea, en ollut yhtään väsynyt. Toki siis ajoittain iltaisin koin normaalia väsymystä, mutta se on ihan erilaista. On tosi vaikeeta selittää sitä eroa, mutta se raudanpuutoksen aiheuttama väsymys on vähän sellaista vangitsevaa. Sellaista kaiken hallitsevaa. Mulla oli sellainen olo, kuin mulla olisi todella painavat kivipainot jalassa ja ne veti mua koko ajan alaspäin. Siis sellainen uuvuttava taistelu, jossa ei pääse yhtään eteenpäin.

Kaksi viikkoa rautainfuusiosta ja tunsin oloni hirveän hyväksi! Oli jotenkin sellainen ”Jes, I’m back!” -fiilis. Miehenikin totesi moneen otteeseen, että oli ihanaa saada mut takaisin, mun normaali minä. Ainoa negatiivinen ajatus oli se, että solvasin itseäni siitä kuinka tyhmä olin, että annoin tilanteen jatkua niin pitkään, kun apu oli niin helppo.

Nää on kaikki yksilöllisiä asioita, joten en voi sanoa, mikä on kellekin hyvä. Mulla rauta nähtävästi imeytyy seminopeasti, sillä kuukaudessa sain sen nostettua 17->26. Se on ihan hyvä nousu. Rautainfuusion jälkeen olen käynyt kolmesti kontrollissa, ja edelleen arvo on yli 100. Infuusion jälkeen on normaalia, että saavutettu arvo laskee nopeasti ja usein noita infuusioita voidaan tarvita useampikin. Mulla on nyt neljä kuukautta pysynyt melko järkevissä lukemissa ja itse asiassa jopa nousi hetkellisesti, nimittäin 3.9. arvoni oli 116 ja lokakuussa se olikin 120. Viimeisimmässä kontrollissa, marraskuun lopulla arvo oli 93. Niinpä juuri aloitin ylläpitävän rautakuurin, ja otan 100 mikrogrammaa rautaa päivittäin, jotta tuo ei pääse laskemaan. Aion jatkossakin tarkkailla tuota tarkkaan, jos ei ihan kuukausittain, niin vaikka neljännesvuosittain.

Raudanpuutteessa on hyvin tärkeää selvittää syy sille, miksi ferritiini on matala. Oireiden lääkitseminen on petollista ja periaatteessa pitäisi aina selvittää syy sille, miksi rauta ei imeydy tai varastoidu. Mä kävinkin syksyn mittaan useasti lääkäreissä ja kaikkea mahdollista tutkittiin. Ottaen huomioon, että mulla on ollut lapsesta asti anemiaa ja rautaongelmaa, ei sinänsä ollut huolestuttavaa, että näin kävi raskauden ja synnytyksen jälkeen. Mulla on ollut anemiaa jo kauan ennen kuukautisten alkua nuoruudessa ja todennäköisesti tämä on vaan mulle ”ominaista”. Mitään syytä ei siis löydetty, ja juteltuani alan asiantuntijan, Esa Sopen, kanssa, totesin, että mun täytyy vaan seurata tilannetta.

Yksi juttu, minkä muutin, oli lehmänmaidon lähes lopettaminen. Syön edelleen juustoa, enkä ole hurjan valikoiva, vaan voin hyvin tilata kahvin maidolla, jos kauramaitoa ei ole. Mutta mä juon päivittäin pari isohkoa lattea espressomittaan kahvia ja siinä tulee päivän aikana juotua huomaamatta jonkin verran sitä maitoa. Ja maito todistetusti estää raudan imeytymistä. En tiedä oliko tällä vaikutusta, mutta se ainakin helpottaa raudan ottamista, kun ei tarvii väistellä maitotuotteita.

Rautainfuusiosta muuten sen verran, että mä kävin hoitamassa omani Mehiläisellä Tamperella. Aika harvassa paikassa niitä tuntui saavan, mitä tiedustelin, mutta Tampereen Finlaysonin Mehiläisessä niitä tekevät. Lääkeaine tuohon maksoi sen about 400 euroa ja leikkausaika hieman päälle 300 euroa. Ajoin aamulla vastaanotolle, tippa ruosteenväristä ainetta laitettiin tippumaan, ja se tippui noin 20 minuuttia. Ei kutittanut, ei ärsyttänyt. Mua tarkkailtiin vielä reilu puoli tuntia ja sitten sain lähteä. Nopea ja tehokas, ja toimenpiteen hoitohenkilökunta oli ihan parasta! Joillekin infuusiosta tulee jotain jälkioireita, mulle ei siitä tullut yhtään mitään.

Paitsi tietenkin todella paljon parempi olo parin viikon päästä.

On aika ihmeellistä, että näin pienellä ratkaisulla sai niin ison muutoksen omaan elämään. Kaikki tuntuu mielekkäämmältä, en tiuski ja kiukkuunnu yhtä helposti, koska en ole yhtä väsynyt. Normaali määrä unta riittää ja tykkään elämästä niiiiiin paljon enemmän.

Viime aikoina Ferritiinistä on ollut paljon keskustelua lehdistössä ja valitettavasti sitä on alettu leimaamaan joksikin ”muotisairaudeksi”, antaen ymmärtää ettei se ole ”mitään”. No, jokainen tyylillään. Itse olen kokenut niin lapsen ”muotisairauden” silentrefluksin muodossa kuin myös tämän omani ja molemmissa on helpon ja nopean toimenpiteen seurauksena elämänlaatu kohentunut huomattavasti. Että en kyllä allekirjoita noita ollenkaan. Se, että joku ferritiinikeskustelu on yleistynyt, johtuu siitä, että noita tapauksia on potilaiden toimesta pakotettu tutkimaan kunnolla. Mulla ei esim. raskauden aikana hirveän väsymyksen ja järkyttävän matalaksi tippuneen hemoglobiininkaan aikana otettu ferritiiniarvoja. Musta tää koko asia on hämmentävä, mutta ei sille kai voi mitään, jos joillain ihmisillä on hirveä tarve vähätellä toisten ongelmia.

Mä tiedän, että mulle tää todella oli selkeästi vaikuttava asia. Nyt jaksan temmeltää ja tehdä ihan hirveästi. Nyt täällä reissussakin ollaan pelattu tennistä, supattu, snorklattu, vesijetteilty, remuttu lapsen kanssa ja koko ajan jotain. Joka ikinen päivä on tullut se 10 000 askelta ihan vähintään ja silti oon herännyt virkeenä aamulla 8 aikaan, vaikka oisin mennyt myöhemmin nukkumaan. Mulla on taas virtaa, ja se on ihan mieletön fiilis!

Mä en halua kertoa tästä ratsastaakseni jollain muotisairauden aallonharjalla, vaan sen takia, että jos jollain on tämän kanssa ongelmia, saattavat he löytää niihin avun tämän kautta :) Kysykää ihmeessä, jos asian tiimoilta tulee jotakin mieleen!

Kommentit

A- (Ei varmistettu)

Hei Anna! Mitä rautavalmistetta käytit aluksi? Mä en uskaltanut käyttää kovin vahvaa ja otin 40-80mg, tuloksena se että ferritiiniarvo nousi reilussa puolessa vuodessa vain 32,5:een :/ Alkutilannetta en tiedä koska menin ekan kerran kokeisiin kun olin syönyt rautaa jo kuukauden (annoksella 40mg) enkä pitänyt siitä taukoa, tulos oli silloin 28, eli siitä söin vielä puoli vuotta ja menin uudestaan kun olin pitänyt 2 vkon taukoa. Näin neuvottiin Facebookin rauta-ryhmässä, jotta saa totuudenmukaisemman kuvan kun juuri otettu rauta ei ole vaikuttamassa ja nostamassa arvoa. Oon kyllä huomannut muutoksen jaksamisessa, eli uskon arvoni olleen alunperin alle 20:ssä, niin kuin on aiemminkin ollut. Itse oon käynyt työterveyden kautta tätä asiaa hoitamassa ja sovittiin että jatkan vielä 2 kk vahvemmalla valmisteella ja sitten menen taas kokeisiin, mulle vaan nämä vahvemmat valmisteet aiheuttaa vatsaoireita. Ajattelin ensi kerralla pyytää lähetettä infuusioon, jos arvot ei nouse ja vatsa oireilee, jos vaikka saisi työterveyden piikkiin, en osaa kyllä yhtään sanoa kuinka helposti sen saa...

MungoAnna
Mungolife

Mä söin alkuun Maltoferiä, mutta mulle sopii paremmin itse asiassa Ferrodan :) Ja epäilen vahvasti, että tuota saisi mitenkään työterveyteen, on nimittäin hintava ja lasketaan hivenaineeksi/vitamiiniksi, mutta ainahan voi kokeilla :) Mä suosittelen kysymään lääkäriltä, josko voisit nostaa annosta, tuo 40-80 on tosi pientä, sillä saa vuosikausia nostaa ferritiiniä hyvälle tasolle :/ 

A- (Ei varmistettu)

Kiitos vinkistä, täytyypä kokeilla tuota Ferrodania :) aloitin viime viikolla Retaferin ja siitäkin meni vatsa sekaisin :/ Lääkärikin oli tosiaan sitä mieltä että ainakin 50:iin pitäisi saada arvot nostettua. Ja niin mä vähän epäilen, mutta valitin väsymystä ja multa on testattu perusverenkuva yms ja viimeks kilpirauhanen ja kaikki oli Ok. Lisäksi oon ollut usein kipeänä ja jos raudanpuute on tämän kaiken takana niin oishan se työnantajan etu että olisin paremmassa kunnossa :)

AnnikaMS (Ei varmistettu)

Heippa! Hei korvasiko vakuutus tätä? Mietin, et onkohan tällainen vakuutuksen piiriin kuuluvaa. Haluaisin tutkittaa ferritiinin, mut työterveyshuolto ei sitä tarpeelliseksi nähnyt...

MungoAnna
Mungolife

Moikka! Ei korvannut. Oon kuullut huhuja, että jotkut vakuutukset korvaa, mut vaikuttaa epätodennäköiseltä. Kannattaa varmistaa omasta vakuutusyhtiöstä. Mulle se tiputettiin lääkärin lähetteellä, mutta koska on hivenaine/vitamiini-kategoriaan katsottu, ei korvattu :(

ravitsemuksen asiantuntija (Ei varmistettu)

moikka! kiva postaus ja mukavaa kuulla että sait rauta arvot nousemaan infuusiolla, mutta korjaatko tuon "maito estää raudan imeytymistä" koska oikeasti kalsium estää raudan imeytymistä ei itsessään se maito vaikka siinä onkin kalsiumia. Varmaan aika moni tämän postauksen lukee niin ajattelin että voisi muille selkeyttää asiaa jos laitat tuon kalsiumin maidon tilalle niin ihmiset hoksaavat että muutkin kalsium pitoiset ruuat / juomat myös vaikuttaa raudan imeytymiseen!
Ja rauta on hyvin voimakas pro oxidantti kehossa niin kannattaa ottaa huomioon se ja syödä runsaasti c vitamiinia, e vitamiinia tai vaikka cbd öljyä rauta infuusion jälkeen tai rautakuurin aikana sillä nämä ovat antioksidantteja ja taistelevat ison rautakuorman mukana tulevaa oxidatiivista stressiä vastaan ja auttaa ylläpitämään DNA ja mitokondrian rakennetta suojelemalla niitä oxidatiiviselta tuholta joka on monen kroonisen tulehdus sairauden alku ja juuri (Alzheimer, monet syövät, dementia, monet sydänsairaudet jne) enkä tällä tarkoita mitenkään ettei rautainfuusiot tai lisärauta purkista olisi huono juttu, päinvastoin ihan mahtavaa kun nykyään voidaan näillä keinoilla nostaa rauta tasot sinne minne ne kuuluu ja tarvitaan normaaliin kehon toimintaan mutta monesti lääkäreiltä "unohtuu" mainita nämä kääntöpuolen riskit ja vaikkei ne suuria olekaan niin riskejä silti ja ne on helppo minimisoida esim cbd öljyllä.

(tää nyt oli tällainen "no one asked and no one cares" kommentti mutta tuli mieleen niin ajattelin että voisi jotain kiinnostaa :)

MungoAnna
Mungolife

Ei missään nimessä "no one cares", todellakin mielenkiintoista tietoa ainakin mulle :) 

LA (Ei varmistettu)

Kiitos tästä kommentista!

Vaikka itselle ei ole infuusiota tehty, niin ehkä hyvä pitää nämä mielessä kun syön pitkää rautakuuria.

Mulla on muutenkin pysyvästi nousseet tulehdusarvot. En tiedä miten ne vaikutta rautaan ja päinvastoin. Lääkäri sanoi ettei voi tietää vaikuttaako ne.

LA (Ei varmistettu)

Sain huomata, että ferritiinikään ei ole varma varastoraudan mittari.
Itselläni oli transferritiinireseptoriarvo koholla, joka paljasti raudan puutteen.
Jos olisin käynyt itsenäisesti labrassa mittauttamassa vain ferritiiniarvon, niin en olisi tiennyt tätä. Onneksi lääkäri kuunteli mua ja määräsi labrat.

Itse joudun miettimään raudan oton eri aikaan kuin kalsiumin (purkista). Ja ne molemmat eri aikaan kuin kaura tuotteet. Ja rautaa ei yhtä aikaa soijan kanssa.
Välillä Fodmap ruokavalion kanssa haastavaa kikkailua..

MungoAnna
Mungolife

Joo, oon kuullut näistäkin tapauksista. Parashan on mitata molemmat, ja mulla on itse asiassa mitattu molempia :) 

Tsemppiä tuohon pallotteluun, ei varmasti ole helppoa :D 

JanicaM (Ei varmistettu)

Täytyisi varmaan mennä testauttamaan omatkin arvot. Raskauden aikana hemoglobiini tippui aika alas ja synnytyksessäkin menetin paljon verta. Synnytyksestä on nyt melkein 5 kk ja edelleen vaunulenkki tuntuu maratonilta kun jalat on kuin lyijyä. Olo on muutenkin aika vetämätön välillä, vaikka rautaa edelleen syönkin. En tiedä johtuuko ferritiinistä, mutta olisi varmaan hyvä tarkastaa. Hyvä postaus!

MungoAnna
Mungolife

Kannattaa ehdottomasti tarkistaa! Lääkärini mukaan todella monilla naisilla seurauksena synnytyksestä ja raskaudesta on raudanpuutos, joka jää huomaamatta. Suosittelen lämpimästi tsekkausta! 

Miimii (Ei varmistettu)

Moi!
Tämä kommentti ei varsinaisesti liity postaukseen, vaikkakin minulla on itseasiassakin varmaan juuri tuo sama ongelma ja aionkin vaatia ferritiini arvojeni mittausta. Halusin sanoa, että olen alkanut tykkäämään blogistasi. olen lukenut blogiasi ihan alusta asti, elikkä olen varmaankin tykännyt siitä aina, ainakin se on kiinnostanut aina kovasti. Alku vuosina vaan tuppasi ärsyttämään ihan suunnattoman paljon sun kärkkäät, jotenkin kylmän tuntuiset mielipiteet ja koin, että ei voi olla ketään yhtä erilaisen arvomaailman omaavaa ihmistä, että ollaan niinkuin täysin "vastakkaisilla puolilla". Vuosien varrella oon huomannut että sulla on kuitenkin järkeviä juttuja ja perustelet mielipiteesi hyvin. Juttujasi on kiinnostava lukea ja antavat uutta näkökulmaa edelleenkin toisinaan hyvin eriäville mielipiteilleni. Nykyisin saan blogistasi tosi paljon irti, inspiraatiota ihan perus arkeen. Vaikka jopa pukeutumistyylisi on aivan erilainen kuin omani, niin tykkään katsella asukuviasi. Luen usein töiden lomassa blogiasi ja se on ikäänkuin pieni pako arjesta. Samalla kuitenkin löydän myös paljon asioita niin sisustuksesta leipomiseen ja matkusteluvinkkeihin joita voin ottaa omaan elämääni. Blogisi on ollut jo niin kauan osana elämääni, että se on muuttunut siitä "ärsyttävästä, mutta pakko lukea" sellaiseksi kotoisaksi tavallaan perusasiaksi joka kuuluu jo arkeeni :D Kiitos siis kivasta blogista. Toivottavasti saamme lukea juttujasi vielä pitkään. Ja kaikkea hyvää uudelle vuodelle! :)

MungoAnna
Mungolife

Haha, ihana kuulla :) Kiitos tosi paljon kommentistasi, ihana kuulla tällaisista seuraajista, jotka ovat olleet mukana vuosia ja jotka tykkäävät lueskella! Kaikkea hyvää jatkoon ja toivottavasti pysyt pitkään mukana! :) 

Nell (Ei varmistettu)

Hei, en ole perehtynyt aiheeseen ja näin ollen en tätä loppua ymmärtänyt: " Lääkeaine tuohon maksoi sen about 400 euroa ja leikkausaika hieman päälle 300 euroa." Osaatko sanoa hoidetaanko asiaa julkisella puolella? Tai korvaako vakuutus tätä?
Täältä pimeän ja loskan keskeltä on ihana katsoa aurinkoisia lomakuviasi. :)

MungoAnna
Mungolife

Moikka! Hoidetaan kyllä, mutta käsittääkseni lähetteen saaminen rautainfuusioon julkisella puolella vaaditaan aika paljon ja niiden saaminen on haastavaa. Esimerkiksi viitearvojen sisällä olevaa ferritiiniä ei kai hoideta julkisella rautainfuusiolla, vaikka esim. ferritiini 12 on jyrkästi alakanttiin :/ 
Vakuutus ei valitettavasti korvannut sitä, mun vakuutuksessa rauta lasketaan hivenaineeksi tai joksikin sellaiseksi ja on poissuljettu. Mutta ymmärsin lääkäreiltä, että jotkut vakuutukset korvaa ne, en jotenkin usko, mutta mahdollistahan se on :) 

Mammy (Ei varmistettu)

Moikka!
Oliko sulla myös alhainen hemoglobiini? Oon ollut myös tosi väsynyt ja sitä ajatellen kävin testaamassa ferritiini arvon ja se oli 15. Hoitaja sanoi että on tosi alhainen, ja ehdottomasti pitää asialle jotain tehdä, mutta lääkäri otti muutkin verikokeet ja koska hemoglobiini oli hyvä sanoi että se riittää ja sillä sipuli. Eli en saanut sen enempää apua, mikä kieltämättä vähän ärsyttää, enkä tiedä uskallanko nyt sit vaan itsekseni aloittaa rautakuurin.

MungoAnna
Mungolife

Ähhh toi on ikiaikainen ja todella tyhmä vastaus. Kun se hemoblogiinikin voi olla "normaali", mutta se voi samalla olla vaikka 20 yksikköä matalampi kuin normaalisti, jolloin puhutaan jo anemiasta. Mulla oli hemoglobiini normaali, mutta huomattavasti matalampi kuin ylensä. Kannattaa mennä ehdottomasti lääkärille, joka on perehtyneempi asiaan. Toi hemoglobiinin ja ferritiinin vertaaminen kertoo vaan siitä, että lääkäri ei tiedä mistä puhuu. Suosittelen liittymään Facebookin Raudanpuute-ryhmään, siellä on tosi kattava lista raudanpuutteeseen erikoistuneista lääkäreistä paikkaunnittain. Tärkeää olisi saada hoidettua tuo sun raudanpuutos ja ensisijaisesti myös tutkia se, mistä tuo johtuu, että se on alhainen. Tuota ei pitäisi ikinä lähteä muuten vaan hoitamaan, vaan tutkia ja poissulkea kaikki mahdolliset sairaudet yms. Tsemppiä! :) 

tiukuli (Ei varmistettu)

Moi, myös itselläni oli tilanne, että raskauden aikana ferritiini oli muistaakseni 10, ja hemoglobiini jotain luokkaa 105. Noin vuosi raskauden jälkeen kävin uudelleen testeissä väsymyksen ja ahdistusoireiden vuoksi, ja silloin hemoglobiini oli 143, ferritiini 17. Myös minulle lääkäri sanoi, että koska hemoglobiini on noin hyvä, ei ole tarvetta toimenpiteille. Jäin kuitenkin itse miettimään asiaa ja edelleen se mietityttää että pitäisikö asialle tehdä jotain. Sitä pohdin, että jos itse menee aloittamaan rautakuurin, niin onko se turvallista, ja voiko olla että hemoglobiini sitten nousee vaarallisen korkeaksi tai jotain, en tiedä. Mielenkiintoinen aihe, ja turhauttaa kun lääkärit suhtautuu tähän asiaan niin eri tavoin.

A- (Ei varmistettu)

Kannattaisi kysyä toisen lääkärin mielipidettä jos mahdollista. Ja ainahan voi syödä rautalisää ja seurata oloaan, esim Floradix sisältää vaan 20mg ja on varmasti turvallinen, rauta-arvo ei myöskään helposti nouse korkealle, päinvastoin joutuu syömään pitkään isoja annoksia. Mulle lääkäri sanoi että 50 pitäisi nostaa rauta-arvo ja se ei mulla puolessa vuodessakaan noussut siihen niin kuin jo ylempänä kirjoitin. Sit voit sanoa lääkärille että oot syönyt rautaa ja olisi on parempi ja käydä uudelleen kokeissa. Omin päin ei saisi kyllä syödä mutta jos on ollut raskaana niin syy on aika selvä tuohon matalaan arvoon. Ferritiinitesti ei myöskään maksa montaa kymppiä jos ei saa jostain syystä lähetettä.

Nnn (Ei varmistettu)

Ihanaa, että olet saanut nostettua. Oma varastorauta oli 5 :D Ei ihme että alkoi hiuksia tippua. Hb oli ennen aina reilu 140. Vuoden aikana labroissa on aina ollut vähän matalampi arvo ja nyt se oli 117, joka on rajalla. Onneksi mitattiin tuo varastorauta, vaikka lääkäri vielä oikein kertoi, että yleensä ei mitata kaupungilla.

Paula - Viinilaakson viemää (Ei varmistettu) http://www.paulagaston.com

Hyvä että tähän asiaan on alettu kiinnittää huomiota. Itse olen nuorempana taistellut anemiaa vastaan vuosia mutta kukaan ei koskaan puhunut ferritiinistä mitään. Nyt olin iloisesti yllättynyt, kun täällä Kaliforniassa on alettu mittaamaan lapselta 15 kk tarkastuksessa sekä hemoglobiini että ferritiini. Muistin, että olin blogistasi lukenut asiasta.

ÄnTee (Ei varmistettu)

Täällä kanssa yksi, jolla ferritiini mitattiin, kun itse sitä vaati. Arvo oli sitten 9. Rautaa on syöty nytkahdesti päivässä 4 kk ja arvo on noussut, mutta se on silti vaan 21.
Työterveyslääkäri ei kirjoittanut lähetettä infuusioon vaikka pyysin. Tällainen hidas kituuttaminen on kyllä välillä tosi tuskaista. Jos sais nukkua kaikki päivät, ni eihän tässä ois hätää, mutta kun työtkin pitäis tehdä. Väsymys tuntuu rintalastan alla ja lääkäri on ollut ainoa joka ymmärsi, mitä tarkoitan. Hiuksia lähtee vieläkin ihan hullusti ja leposyke on noussut jo niin korkeaksi, että lääkärikin huomautti asiasta. Mutta kyllä kai tää tästä pikkuhiljaa. Kiva kuulla, että edessä voi mahdollisesti olla jopa ihan pirteä olo jonain päivänä.
Mahtavaa ja pirteää loppureissua teille!

Aurinkoinenpäivä (Ei varmistettu)

Mulla on kans anemiaa ollu lapsesta asti ja oon miettiny, et Oiskohan sillä jotain tekemistä sen kanssa, kun mun äidin veriryhmä on rh- ja mun rh+. Sattuisko teillä olee samoin, vai onkohan mun teoria ihan tuulesta temmattu?

Kommentoi