A walk around Antalya

Mungolife

KÄPÖSTELYÄ ANTALYASSA. Kirjoittelin jo aiemmin siitä, että Antalya hurmasi minut täysin vastoin odotuksiani. Olen jotenkin ajatellut, että nämä Turkin turistirysät eivät ole oikein mihinkään muuhun kuin auringonottoon ja rantaravintoloissa istumiseen. Olin kuitenkin aivan ihastunut Antalyaan! Kaupungin repaleisuus ja raunioisuus viehätti mun esteettistä silmää, ja siellä oli jotenkin helppo olla. Taksi hotellilta keskustaan ja sitten vaan kävelemään kapeita katuja ja tutkimaan ympäristöä :)

Näin huhtikuussa reissu Antalyaan oli helpon lisäksi sangen edullinen. Finnairin suorat lennot sai 280 eurolla, ja lento kesti vähän vajaa neljä tuntia. Hotelliyön kahdelle sai n. 80 eurolla huippuhotellistakin, eli tuollaisen neljän päivän reissun sai vähän reilulla 400 eurolla. Säätkin suosivat meitä. Yhtenä päivänä vähän tihkutteli koko päivän, mutta muuten aurinkoa piisasi ja lämpöä oli n. 23-24 astetta. Riittää erinomaisesti siis tällaiseen rentoutumislomaan auringossa :) Varmasti myös turistien vähyys vaikutti reissun halpaan hintaan ja siihen viihtyvyyteenkin. Käsittääkseni turistiaikoina Turkissa on aika mahdoton määrä turisteja, eikä siis varmasti ole yhtä mukavan letkeä paikka vaan olla :)

Sen kummemmin mulla ei ole neuvoja Antalyaan antaa. Tämä loma oli puhtaasti rentoutumisloma. Haluan kuitenkin vielä ehdottomasti palata kaupunkiin ajan kanssa ja käydä katsomassa ne suuret nähtävyydet. Pamukkalen "pumpulilinna" kiinnostaa valtavasti, samaten Köprülü Canyon. Tällä kertaa ei kuitenkaan aika tai energia niihin riittänyt. Ihan kiva kuitenkin, että vähän lähempääkin kotia löytyi paikka, jonne haluan ehdottomasti palata. Pidemmittä puheitta, antaa kuvien puhua puolestaan :)

Tuo satama-alue oli musta ihanan viihtyisä paikka; sellainen pieni alue, jolla voisin viihtyä pitkiä tunteja ystävien kanssa kahvilla ja viineilemässä.

Fiilistelin noita ränsistyneen näköisiä taloja. Ne eivät ole ehkä niitä mukavimpia asumisen kannalta paikallisille, mutta jollakin tapaa tuollainen säröisyys viehättää mua ihan mahdottoman paljon :) Mä rakastan kaikkea kallista, kiiltävää, valkoista ja "steriiliä" puhtautta (esim. Dubai on tästä hyvä esimerkki), mutta tällaisissa "loukoissa" on jotakin huomattavasti sielukkaampaa. Sisäinen runoilijaromantikkoni haluaisi ottaa vallan minusta tuollaisessa paikassa, ja voisin nähdä itseni kuljeksimasta noita katuja tunteja ja tunteja jalassa orjasandaalit ja päällä kevyt kietaisumekko nauttien auringon säteistä iholla ja tuorepuristetusta mehusta huulilla.

Hadrian's Gate oli mun mielestä tätä samaa "ränsistyneen upea" - kategoriaa. Jossakin skutsissa vuoren päällä tää ois varmast ihan järjetön, mutta näin keskellä kaupunkia sen upeus jotenkin laimenee kun vastapäätä on pikaruokaloita ja myyntikojuja. Toisaalta, oishan se aika makeeta, jos Helsingissäkin voisi treffata kaverin tuollaisella ikivanhalla portilla perinteisen "Stockan kellon alla" sijaan :D

Kaiken kaikkiaan, kaunis paikka :) Suosittelen ehdottomasti, jos haussa on joku halvempi matka lyhyillä lennoilla!

Kommentit

Laura (Ei varmistettu)

Päädyin nyt kommentoimaan ensimmäistä kertaa blogiasi vaikka oonkin tätä jo monta vuotta lukenut. Alunperin löysin tieni tänne kun googlailin yo-mekkoja ylppärieni lähestyessä. Löysin kuvan mekostasi ja samalla tän blogin ja siitä asti olen lukenut. Ne taisi olla niitä sun oikis-aikoja.

Tänään erään googlailun tuloksena päädyin vauvapalstalle ja löysin erään ketjun mikä koski sua ja tätä blogia. Mä tulin oikeasti ihan hirveän surulliseksi sitä lukiessani, niin järkyttävää tekstiä ihmisestä mitä ne kirjoittajat tuskin tuntevat. Nyt oli pakko tulla kommentoimaan, että sä oot oikeesti ihan mahtava! Et anna typerien ja kateellisten kommenttien lannistaa sua, porskutat vaan päivästä toiseen. Jos musta kirjoteltais yhtä kamalia juttuja oisin ihan lyöty. Jatka samaan malliin, oot mahtava ja kaunis!

Anna (Ei varmistettu)

Voi kiitoksia ihana! :) Ja hei, ei kannata lukea niitä keskustelupalstoja; mäkään en niitä jaksa lukea. Ihmiset tulkitsevat asioita eri tavoin, ja heillä on siihen oikeus. Jos jonkun elämänsisältöä parantaa se, että voi dissata mua, niin se on yksi ihminen lisää, jonka elämänlaatua olen parantanut :D Kohteliasta tai mukavaa se ei ole, mutta turha tuulimyllyjä vastaan on taistella :) Tärkeintä on, että teitä ihania lukijoita on aina heittämällä enemmän! <3

Nomi (Ei varmistettu) http://nomiblogi.blogspot.fi

Aaaa pakko kysyy kun luin noita sun Bangkok postauksia ja oot ilmeisesti lähettäny reissusta kamaa Suomeen? Onkohan kuin hintavaa hommaa? Me ollaan nimittäin lähdössä reissuun ja mulla on sellanen tunne että Bangkokista ja Balilta löytyy jotain ostettavaa... Harmi vielä kun tuo mieskin on niin kova ostamaan TURHUUKSIA reissusta ;D

Anna (Ei varmistettu)

Apua, nyt en muista yhtään :) Ei ehkä ihan hirveesti, en muuten olisi ehkä lähettänyt :)

Mira (Ei varmistettu)

Niin totta omalla kohdallakin tuo että rakastan kaikkea valkoista ja puhdasta mutta ah voisin viettää tunteja tuollaisissa paikoissa ihaillen raunioita ja vanhoja taloja :) ihania kuvia!

Anna (Ei varmistettu)

No niinpä! Elämä on kuitenkin kontrasteja. Yön kauneutta ei tiedä ilman päivää ja päinvastoin :)

Lyyli (Ei varmistettu)

Moikka

Minkä yhtiön koneella lensitte ja mitä kautta yleensä varailet lentoja?

Anna (Ei varmistettu)

Finnairilla :) Ja Rantapallon lento-sivujen kautta aina varaan :)

punapää (Ei varmistettu)

On kyllä hieno miljöö! Hei sun pitää ottaa asukuvia (ainakin lomilla) nuissa eksoottisissa ympäristöissä, tuli heti mieleen!

Anna (Ei varmistettu)

Joo, jos on sopiva asukuvaaja mukana :)

Anna (Ei varmistettu)

On joo :)

Kommentoi