Water // Kuopio

Mungolife

Voihan veljet, mikä keli! Käytiin juuri kävelemässä lammen ympäri poikien kanssa ja napsittiin karvakuonoista kaverikuvia laiturin nokassa. Ihania kuvia, voisin huomenna julkaista ruudun täydeltä iloa. Nyt olisi kuitenkin tarjolla tältä viikonlopulta asua, jossa olen kulkenut nyt varmaan jo kolmena eri päivänä. Viime Helsingin reissulta tarttui mukaan tuollainen sinivalkoinen ihana hieman Chanel-mainen, mutta pitkänmallinen, takki. Takki oli mielestäni tosi suloinen, mutta en ollut siitä liikkeessä ihan satavarma. Mulla oli päällä jotain murrettua sävyä, enkä saanut oikein selvää takista siinä mallaillessa. Päätin ostaa takin ja kokeilla sitä kotona sinisten farkkujen ja valkoisen paidan kanssa. Sen jälkeen olenkin sitä pitänyt lähes päivittäin. Kaikki tyttökaverit, joita olen nähnyt tänä aikana, ovat kehuneet kovasti takkia ja yksi tilasikin jo itselleen samanlaisen! Tämän malli on jotenkin tosi kivan imarteleva ja rento, kuosi on ihanan kesäinen ja matskukin tosi laadukasta ja vahvan tuntuista. Toimii myös monien muiden värien kanssa, mutta oma suosikkini on tämä puhtaan sinivalkoinen yhdistelmä. Joka MM-kisojen päätösviikonloppuna sopi teemaan erittäin hyvin.

Mun piti tosiaan kertoa teille mun viimeviikkoisesta lääkärikäynnistä. Katsokaas kun tuossa pari vuotta sitten kävin aika tiuhaan lääkärillä, kun yritettiin selvittää, mikä mulla on. Väsytti koko ajan ja paljon, oli jotenkin tosi hankala saada itseään tekemään mitään. Vaikka nukku kymmenen tuntia, väsytti niin, ettei meinannut saada herättyä aamulla. No silloin epäiltiin ensimmäisenä raudanpuutetta, onhan mulla lapsena ollut anemiahistoriaa. Multa otettiin kaikki testit, laktoosi-intoleranssit ja keliakiat, epäiltiin jos mitä kaikkea uniapneasta työuupumukseen ja loppuunpalamiseen. Sain lähetettä erikoislääkäriltä toiselle ja sitten myös terapeutille. Ei näyttänyt olevan mitään ratkaisua, ja luovuin jo toivosta. Totesin, että ehkä mun olo vaan on tällainen ja that's it. No nyt viime aikoina väsymys on ollut tosi pinnassa, oon ollut vähän kipeenä välillä viikkojakin ja vaikka mitä. Ystäväni linkkasi Facessa sellaisen jutun, missä oli puhetta siitä, että raudanpuutostilaa ja kilpirauhasen vajaatoimintaa sekoitetaan usein toisiinsa. No, siitä sain uutta potkua lähtemään lääkärille, sillä oireet osuivat aika tutunkuuloisesti. Mm. käsien ja jalkojen jatkuva kylmyys (, joka on ennen selitetty mulle huonona ääreisverenkiertona) ja vaikka mikä muu.

Varasin ajan lääkärille ja suuntasin sinne taas vannoen, että nyt mä selvitän tän asian. No, lääkärin kanssa käytiin läpi kaikki mun liikkumisesta ja ruokailusta yleiseen mielialaan. Vähän jo nauratti, kun lääkäri kyseli saanko varmasti tarpeeksi hiilihydraatteja ja onko liikkuminen mielekästä. Tuli sellainen fiilis, että se epäili mun olevan laikkarilla. Meikäläinen ei kestäisi laikkaria edes viikkoa :D Nojoo, kaikki vaikutti olevan kunnossa. Siinä kirjoteltiin jo lähetettä kaiken maailman sydänfilmeihin ja labroihin, kunnes ykskaks lääkäri pyysi mua näyttämään mun kieltä.

Ja totesi perään, että jos mä olisin eläke-iässä, mut ois ehkä viety jo lanssilla sairaalaan. Mulla on nestevajaus :D Käytiin vähän lääkärin kanssa läpi mun vedensaantia, ja joo, myönnän, ite oon tän ryssiny :D Mä siis tiedostan, että vedenjuonti on ihan älyttömän tärkeetä. Ja mulla on kausia, kun mä jaksan juoda vettä tosi hyvin ja ahkerasti. Ja sit on kausia, kun juon ehkä 0,2 litraa päivässä. Lääkäri kyseli, kuinka usein käyn vessassa ja minkä verran juon ja kaikki tällaset ja naureskellen totesi, että voin toki mennä niihin kokeisiin tällä viikolla, mutta hän on melko varma, että olen "terve" muutamassa päivässä. Sain käskyn juoda 3 litraa päivässä ihan vähintään ja vähän katsoa, miten homma siitä lähtee. Kuulemma kylmät kädet ja jalat johtuu siitä, että verenkierto ei jaksa kulkea ihan sinne raajojen päihin asti ja kaikki muutkin oireet väsymyksestä sairasteluun voi helposti kytkeä siihen, että elimistö ei saa tarpeeksi vettä. Kieleni oli kuulemma niin kuivan näköinen, että jos olisin jo mummoiässä, niin meikäläinen olisi tiputuksessa sairaalassa :D Hupsista.

Mä luulen, että mulla katosi tuo vedenjuominen Lontoossa. Kraanavesi oli pahaa ja pullovettä ei jaksanut aina käydä ostamassa. Jotenkin se unohtui sitten kokonaan.

Voin muuten kertoa, että jos nyt asiaa jälkeenpäin mietin, niin juon päivän aikana ehkä kaksi lasia vettä ja lasin kokista tai mehua. Aika säälittävä tulos. Mä en juuri hikoile urheillessa, mun silmät on välillä ollu tosi kuivat ja hiuksetkin tuntuneet paljon kuivemmilta viime aikoina. Ehhhhh.. Nyt oon sitten tankannu tätä elämän eliksiiriä sitten ihan urakalla viime päivät ja kyllä, olo on ihan erilainen. Fiilis on energinen ja tuntuu, että herääminen on helppoa. Okei, vastapainona oon joutunut parina yönä ravaamaan vessassa kaksikin kertaa, eli kohta mulla on ehkä uniongelma tän takia :D

Olin ihan pikkuisen nolona siellä lääkäriasemalla. Totesin, että maksoin juuri 75 euroa siitä lystistä, että sain reseptin vedenjuomiseen :D Mies ei ole varmaan koskaan ollut niin hupaisalla päällä. Sen lisäksi, että diagnoosi oli todella hauska, oli se myös helpottava. Nyt mulle onki kannettu vettä monta lasia päivässä, niin että varmasti juon.

Miten tähän on siis tultu? No, tosiaan luulen, että siellä ulkomailla asuminen vaikutti. Kraanasta ei saanut hyvää vettä, ja jotenkin tuntui todella epävihreältä/turhalta/ärsyttävältä/vaivalloiselta/kalliilta aina ostaa vettä. Miten tämä on mahdollista? Mulla ei ole koskaan jano. Okei, jos vedän tunnin lenkin kuumalla ilmalla, mulla on vähän jano. Mut ei mikään mahdoton. Mä en oikeesti juurikaan tunne janoa, enkä siksi muista juoda. Yleensä päiväni alkaa sillä, että keitän kotona itselleni kahvin mukaan termariin töihin. Siellä sitten lipittelen sitä työpäivän aikana. En yleensä muista juoda vettä. Kahvihan myös kuivattaa, että siitäkään ei apua ole. Eli normipäivänä voi mennä n. 15 asti ennen kuin edes muistan juoda lasiakaan vettä. Ja vaikka pyöräilisin vartin himaan kuumallakin ilmalla, en tunne janoa. Mä harvemmin oon erittäin nälkäinenkään, ennemmin mä tiedostan vaan, että nyt pitäisi syödä. No, nyt jatkossa pitäisi muistaa myös juoda. Oon pari päivää roudannut juomapullon mun työpöydälle, ja käynyt täyttämässä sen kerran päivän aikana. Mies on päättänyt ottaa tehtäväkseen mulle juomisesta muistuttelun. Se on ihanaa, että toinen huolehtii, mutta mä vähän epäilen että se oikeestan nauttii tästä jollakin tapaa :D Mielenkiinnolla odotan, jos nyt muistan vaikka kuukauden ohjeiden mukaan juoda päivän mittaan joka tunti pari desiä vettä, mikä on lopputulos. Saatan muuttua Wonder Womaniksi. Aika siistiä.




ZARA takki
VALENTINO laukku
VALENTINO kengät
RIVER ISLAND toppi
ZARA farkut

Mitäs tykkäätte tästä asusta? Jeij or neij takille?

Kommentit

Sohvi (Ei varmistettu)

Lataa sovellus joka muistuttaa veden juomisesta niin ei siipan tarvi vaivautua vaikka tykkäiskin muistutella. :)

Lotta (Ei varmistettu)

Tosi veikeä toi takki - vähän odd mollymäinen mun silmään :)
Ja vitsi miten erilaisia sitä voi olla! Itse taas lipitän helposti semmoisen ison kannullisen vettä joka aterialla ja sit kaverit ihmettelee kun ramppaan vessassa 24/7 :D Eli ongelmat meillä kullakin - onneksi sun omaan kuitenkin tällä kertaa löytyi noinkin "helppo" ratkaisu :)

Iina (Ei varmistettu)

No nyt on upea asu! Ehkä mun lempparein asu sulla ikinä :)

Anna (Ei varmistettu) http://www.instagram.com/annaxmollyx

Oh I'm sure you love these green sunnies as much as I do, I bought mine because I saw them on your blog two years ago! :D great outfit, I love the summery look. Blue and white, always a great combo.

AnniinaSim (Ei varmistettu)

Itsekin huomaan vedenjuonnin vaikutuksen vireystilaan! :) Muutama vuosi sitten olin tosi huono juomaan vettä ja päätin, että opettelen sen. Otin tavoitteekseni aloittaa aamun isolla vesilasillisella ja tehdä saman vielä illalla ennen nukkumaanmenoa. Saman teen edelleen joka päivä ja vedenjuonti on kyllä lisääntynyt. Koulussa tulee varsinkin juotua vettä kun sitä kantaa mukana pullossa.

P (Ei varmistettu)

Ihana takki :) olin melkein varma et toi on Odd Mollyn takki mutta ei ollutkaan. Tosi samantyylistä :)!

Satu V (Ei varmistettu)

Haha miltä kuiva kieli näyttää? Onkohan mullakin se... Oon myöskin huono juomaan. On se kumma, että vaikka tiedostaa, että pitäisi juoda enemmän niin se ei kuitenkaan toteudu käytännössä.

sHaidi (Ei varmistettu)

Mulla on sama ongelma ton veden juonnin kanssa. Aina väsyttää ja on vähän hutera olo, mutta kun ei tunne janoa eikä näin ollen oikeasti muista juoda! Nyt otetaan molemmat tsempit tän asian kanssa ja rampataan kuin hullut vessassa (ennen ku kroppa tottuu suureen nestelastiin). ;)

Dohandiiva (Ei varmistettu)

Hei, en ole ennen kommentoinut vaikka lukenut olen jo pitkään blogiasi.
Itselläni on ihan sama ongelma ja olen ollut muutamaan otteeseen tiputuksessakin moisesta. Tuolla ylempänä joku mainitsi jonkun sovelluksen puhelimeen mikä muistuttaisi juomisesta... Mikähän sen sovelluksen nimi on?

indeed (Ei varmistettu)

Itse olen käyttänyt Water your body -nimistä appia. :) Saatavilla Androidille ilmaiseksi ja näköjään iPhonelle maksaa euron.

Minski (Ei varmistettu)

Nyt jo tiedän mitä äänestän vuoden lemppareimmaksi asuksi :D tosi ihana takki ja muutenki kiva asu :) mä en ennen kans ikinä juonu vettä mutta nykyää kannan töissä neuroottisesti vesipulloa mukana ja vaihdan puolen tunnin välein kylmän veden sinne :D kotona en sitten vettä juokkaan. En vaa muista :D! Pitää kyl mennä sovittaa tuota takkia! Niin ihana :)

Saaga (Ei varmistettu)

Itsellä oli sama ongelma ennen, mutta ystävä suositteli lataamaan puhelimeen jonkun vedenjuontisovelluksen kuten plantnannyn! Saat laitettua puhelin muistuttamaan X tunnin välein, että juo ja samalla kun juot, kasvatat söpöä kasvia :-)

Sanna (Ei varmistettu)

Minäkin haluan tuon takin! Ja hei, tuskin olet ainoa keneltä välillä unohtuu nesteen saanti. Mutta nyt pitää skarpata jatkossa ettet pyörry tai tule muita oireita :) Minulla on aina vesipullo töissä ja se pitää 8h aikana tyhjentää. Yöllä sitten saa vessassa rampata :D

Hemppe (Ei varmistettu)

Mä oon ite myös tosi huono tossa veden juomisessa, pitää itekkin petrata. Mulla on siis juomapullo aina messissä, mut en mä siitä ikinä juo mitään ellei tuu ihan pakottava tarve, hahah. :D Ehkä sekin ois syy tähän mun ainaiseen väsymykseen, että kiitti vinkistä ! :D

E (Ei varmistettu)

Itsehän oon vesiriippuvainen!:D En voi lähteä puolta tuntia pitemmälle reissulle ilman vesipulloa ja asiakaspalvelutyössä kun oon, jokaisen asiakkaan välissä (noin tunti) on ryypyn paikka. Tiedä sitte, onko tällanenkään hyvästä, mutta huomaan kyllä heti eron vireystilassa, jos vedet jääny juomatta. Tsemppiä siis vedenjuontiin ja parempaan oloon!:) PS. Ensimmäistä kertaa kommentoimassa ^^

Sartsa (Ei varmistettu)

Minä opettelin juomaan lataamalla Plant Nanny sovelluksen puhelimeen :D en halunnut söpön kasvini kuolevan. Mikä on kieroa. Huolehdin virtuaalikasvista juomalla itse, muuten ei muistanut juoda. Lopulta muutos jäi pysyväksi ja sovellus jäi pois. Vapaapäivinä on vaikeinta muistaa juoda.

Tsemppiä!

allu (Ei varmistettu)

Kiitos postauksesta! Taisin säästää juuri ton 75e :D itse en oo koskaan osannut juoda vettä, edes pienenä. Välillä menee viikkoja etten juo vettä ollenkaan. Päivässä menee hyvällä tuurilla 0,5l ja olenkin naureskellut, että jos jostain kumman syystä maailmasta loppuisi juomat, olisin hyvinkin todennäköisesti yksi viimeisistä hengissä olevista, kun ei tarvitse nesteitä. Kroppa on tottunut rullaamaan kuivana itse olen kokeillut kaiken maailman appeja, maustevesiä, juomapulloja ja mitä muita ihmeellisimpiä konsteja netin syövereistä löytyy enkä vieläkään osaa juoda vettä.

Linsku (Ei varmistettu)

Todella ihana ja raikas tyyli! Vihreät arskat sopii jotenki älyttömän hyvin asuun?! :D Hehe olipa kerranki kiva lukea lääkärikokemuksia!

Marre (Ei varmistettu)

Hei saat olla onnellinen siitä, että oireesi johtu noin helposti korjattavasta asiasta! :) Eikä syytä huoleen ollutkaan! Pakko myöntää että mulla unohtuu juominen myös tosi usein, mutta viimeistään illalla tankkaan kun havahdun siihen että on kova jano :D Kroppa jotenkin ilmoittaa viimeistään sillon, että nyt tartteis nestettä! Toivottavasti kaikki oireet häviää nyt.
Ja takin malli on tosi ihana, sopii sulle hyvin! Väri ehkä ei itteä miellytä (vierastan sinistä), mutta kaunis silti :)
Ps. oon nyt tsempannut tässä kommentoinnissa ihan urakalla, huomaatkos! :D Täähän alkaa tulla jo tavaksi ;)

Petra (Ei varmistettu) http://petranmatkablogi.blogspot.fi/

Anteeksi, mutta nauroin ääneen :D Hauska juttu, mutta onneksi näinpäin, eikä mitään vakavampaa :) Vedenjuominen on mullakin välillä hankalaa, mutta oon yrittänyt sitkeästi opetella sitä. Tulosta on tullut vaikka hitaasti..

Tuo takki on aivan super ihana, tosi kaunis! Muutenkin tosi mieleinen asu :)

Janita (Ei varmistettu)

Ihana tuo takki! :-) sopii sulle tosi hyvin!

H (Ei varmistettu)

Tosi raikas asu, tykkään! Ja olipa varmasti huojentava diagnoosi, onneks ei mitään ton vakavampaa! Mun miehellä on sama kun sulla, ei tunne janoa, joten se juominen on vaan opeteltava.. Itsellä on taas pahanlaatuinen vesipulloaddiktio, kukin tyylillään :D

UnelmaMaja

Hep, hep! Täällä toinen, joka on surkea juomaan vettä. Menin vuosia niin, että saatoin juoda päivän aikana vain lasin tai kaksi maitoa, en vettä ollenkaan. En tuntenut koskaan janoa. Opettelin kuitenkin kolmisen vuotta sitten juomaan vettä (puhelin appin kanssa) ja nykyään litkinkin vettä useamman litran päivässä. Ja mulla on jano! Nykyään tajuan, jos en ole juonut normaalia määrää, että suu on aivan kuiva ja kurkkua kaihertaa jano. Aivan omituista vieläkin... :D

Kaunis asu! :)

Laura (Ei varmistettu)

Ihana kuulla et sun väsymykseen löyty noinkin helppo ratkaisu! Mullakin on samantyyppisten oireiden takia epäilty sekä raudanpuutetta että kilpirauhasen vajaatoimintaa, mut mäkään en oo mikään iso juomari, niin pitäis varmaan munkin kokeilla tota kuuria :D

Toi on muuten ihana toi sun uus takki!!

Rsa (Ei varmistettu)

Ehh. Saattais toi vedenjuominen olla ihan kokeilemisen arvonen juttu meikäläiselläkin.. Saattaa joskus mennä muutamakin päivä, etten juo vettä ollenkaan. Kahvia menee muutama kuppi päivässä ja illalla saatan juoda vähän kokista. Koko kevään oon ollut niin saamarin väsynyt, mutta jotenkin sen on vaan laittanut koulustressin piikkiin. Tää vesikikka menee kyllä kokeiluun!

Tanya (Ei varmistettu)

Upee takki ja kokonaisuus. Love it! Ite sain pari lisätuntia päivään aloe vera juomalla.

ttuffi- (Ei varmistettu)

Mulla auttoi, kun aamulla täytti tarvittavan määrän vettä pulloon ja se oli juotava päivän aikana, ilman tekosyitä :D

Kati (Ei varmistettu)

Olipa hyvä, että oireille löytyi selitys! Esimerkiksi Plant Nanny -niminen sovellus on todella helppo ja hauska veden juonnin muistamiseen ja seuraamiseen. Juomallaan vedellä kastelee samalla kasvia, joka kasvaa päivien kuluessa ja kuihtuu, jos vettä ei muista juoda. Toki löytyy varmaan "asiallisempiakin" sovelluksia, mutta tuo on niin suloinen... :)

Emma (Ei varmistettu)

Täällä vesiaddikti! Tsempit veden lipittämiseen ja siihen vessassa ravaamiseen! :D Opintojen vuoksi pääsin jokin aika jututtamaan lantionpohjafyssaria, joka vinkkasi että vedenjuonti kannattaa lopettaa/pitää minimissä kolmisen tuntia ennen nukkumaanmenoa, jottei yöllä tarvitse käydä monta kertaa vessassa. Eli kannattaa koittaa ajoittaa tankkaus aamuihin ja päivään. Ihana kuulla että tällä kertaa terveysongelman ratkaisu oli näinkin simppeli! P.s. asu on tosi kiva ja raikas! Valkoiset kengätkin voisi mennä tuossa asussa :)

Kate (Ei varmistettu)

Tosi nätti asu :) ja kiva ettei kumminkaan ollut kilpparin vajista tai muuta vakavampaa syynä. Nyt vaan sit vettä juomaan :D

sallamari.ellen

Noniin, PlantNanny ladattu kännykkään. Vaikka oma vedenjuonti ei oo noin pahalla tolalla, niin ehdottomasti siihen on tultava parannusta! Hyvä postaus kyllä, hauska ja tehokas :D

Haveaniceday

Mä olin kerran viikon Egyptissä ja join vettä varmaan litran viikon aikana. No Cokista senkin edestä :) Olis kyllä ihokin paremmassa kunnossa kun joisi vettä enemmän.
Tykkään takista (itsellä samanlainen).

Elisa (Ei varmistettu)

Siis herranjumala voiskohan mulla olla sama. Kilppari testattu muutamaan otteeseen ja rauta-arvot myös.. Mm. surkea ääreisverenkierto eikä koskaan jano.. ehkä pitäisi kokeilla. Itse vaan vihaan sitä vessassa ravaamista niin mielummin olen juomatta. Ehkäpä voisin tätä kokeilla, hankalaksi tekee vaan se ettei töissä ole mahdollisuutta juoda kuin tauolla niin ei tykkää että pitää vetää litra kerralla, mutta mä aijon yrittää ja kokeilla tätä! Hyvä että selvisi ja oli niiinkin helpottava syy :D

Anne-Mari (Ei varmistettu) http://www.pochetteroulette.com/

Ihana takki, ja asu ylipäätään! Haha, onneksi ongelma selvisi tollasella reseptillä :D Ite opettelin ehkä viitisen vuotta sitten juomaan vettä niin, että laitoin aina ennen nukkumaanmenoa jääkaappiin 2 l vesikannun ja se oli sitten ihan pakko saada seuraavana päivänä tyhjäksi. Tuntui mielekkäämmältä juoda sitä pitkin päivää tasaisesti, kuin illalla hirveät määrät kerralla :D Nykyään kyllä huomaa heti jos ei oo juonut, alkaa nopeasti särkeä päätä ja väsy iskee.

Hilda (Ei varmistettu)

Täällä myös yksi, joka oli ennen huono juomaan. Varsinkin talvella, kun on muutenkin kylmä, ei kylmä vesi maistunut minulle sitten yhtään. Minulle ratkaisu oli kuuman veden juominen talvella. Siis ihan vaan keitettyä vettä, sitä on ainakin minun paljon mieluisampi juoda. Kesällä teen itselleni makuvesiä: pari viipaletta sitruunaa tai appelsiinia, tai pari mintunlehteä hetkeksi vesipulloon, niin vesi tulee juotua paljon helpommin. Kurkustakin tulee kiva maku.

susannamari4 (Ei varmistettu) http://www.susasroundandabout.blogspot.fi

Aah mikä asu! Siis aivan ihana toi takki ja muutenkin ihanan kesäiset maisemat. Ja tukkavärikin on ihanan raikas. :) ihanaa ihanaa kaikki on ihanaa :D mutta juu, tuo vedenjuonti on kyllä kumma juttu, kuinka paljon se vaikuttaa. Ite alotan jokaisen päivän juomalla n. puol litraa vettä ennen kun juon mitään muuta, ja sen lisäks pyrin juomaan ainakin 2l vettä per päivä. Pitää vaan opettaa ittensä siihen. :)

marika (Ei varmistettu)

Ihana takki! Oon harkinnut jonkin samantyylisen ostamista mutta en oo vielä löytänyt sellaista joka olisi väreiltään just eikä melkein.

Ja joo, tuo vedenjuonti on yllättävän iso asia. Usein sen hoksaa vasta ku on liian myöhäistä eli mun kohdalla esim päänsärky tulee.. :D

kiasa (Ei varmistettu)

Jej takille ehdottomasti! Tosi raikas kokonaksuus. Ehkä noi lyhyet korot vähän häiritsee silmään ja en niiteistä oikein pidä enää yläasteiän jälkeen. Takille kyllä suuri plussa. Taitaa lähteä itsellänikin se tilaukseen!

Helena (Ei varmistettu) http://aaradhela.blogspot.com.au

Vautsi mikä takki! Kaupassa en tuohon varmasti kiinnittäisi huomiota, mutta kun näkee sen jonkun päällä kunnolla asustettuna niin ompas upea. Kelpaisi omaankin kaappiin!

Toi veden juonti on aika hauska juttu, ei sitä itse tajua edes ajatella. Itse taas olen toinen ääripää ja vettä kuluu ja paljon. Muistat tosin varmaan omilta Australia ajoiltasi että se vesi EI maistu täällä muuta kuin kloorilta. Yök. Minulle se uppooaa silti, mutta monet tutut jotka ovat muualta kotoisin valittavat tästä jatkuvasti. Nyt saatiinkin kämppisten kanssa kaverilta lahjaksi filtterikannu niin toivottavasti maku paranee tässäkin huushollissa. :)

Opiskelen ympäristö/meritieteitä yliopistossa ja keskusteltiin juuri osmoregulaatiosta joka on muuten todella mielenkiintoinen aihe. Luennoitsija kertoikin että hänen ystävälleen oli käynyt niin että lääkäri oli määrännyt vedenjuonnin lisäystä (kolmesta kahdeksaan lasilliseen (?) ) päivässä. Tämän henkilön elimistö ei äkkinäistä muutosta kestänytkään, ja hänen solunsa alkoivat kirjaimellisesti räjähtelemään liian suuresta paineesta ja sitten lähdettiinkin kiireellä sairaalaan taas toisen ääripään takia. :D Eli sen vedenjuonnin äkillisen lisäämisen kanssa tulee olla varovainen ja pitää muistaa pitää huolta suolatasapainosta. :) Toivottavasti sun oireet helpottaa pysyvämminkin. Itsekin pitäisi mennä samasta syystä lääkäriin, mutta olen melkovarma jo, että omalla kohdallani kyse on rauta-arvoista.

Sonja (Ei varmistettu)

Itse olen myös ollut aina huono juomaan, mutta alkuvuodesta tein tähän muutoksen ruokavalion yhteydessä. Vinkkinä voin antaa että laita veteen ripaus suolaa niin se vesi imeytyy paremmin eikä tarvitse rampata vessassa kokoo aikaa :D itsellä oli alussa ongelmana että ramppasin puolentunnin välein vessassa kunnes pienen googlettun jälkeen löysin että suolaa veteen lisäämällä imeytyy paremmin eikä vaan solju kropan läpi :) siksihän helteellä suositellään kivennäisvettä juomaan kun siinä on valmiiksi suolaa.

Annika (Ei varmistettu)

Mä myös väkisin opettelin juomaan vettä. Aiemmin join lähinnä silloin ku tuntui jano ja vain sen verran että janon tunne helpotti. Olin jatkuvasti väsynyt ja huonovointinen, varsinkin kahvin jälkeen tuli usein tosi etova olo jonka aina ajattelin vaan johtuvan kofeiinista tai että olisin jotenkin kofeiiniyliherkkä. Nykyään mulla on töissä aina mukana kaksi 0,5 litran vesipulloa, joista toinen tulee juoda ennen lounasta ja toista säilytän jääkaapissa jolloin myös lopputyöpäivälle on kylmää vettä tarjolla. Omat huomiot sen jälkeen kun nostin vedenjuonnin n. 2 litraan päivässä: vireystila on täysin erilainen, yleinen väsymys hävisi, kahvi ei aiheuta enää etovaa oloa, liikunta sujuu reippaammin ja myös tuloksia esim. salilla tuntuu tulevan nopeammin, sairastelu väheni lähes nollaan kun aiemmin olin vähintään 2-3 kertaa vuodessa flunssassa. Niin ja myös satunnaisten baari-iltojen jälkeiset krapulat lieventyi todella huomattavasti! Tuli heti mieleen kun joku aika sitten mainitsit ettei tarvi oikeastaan edes paljon juoda ja silti olo on karmea seuraavana päivänä. Alkoholihan myös kuivattaa elimistöä. Nykyään huomaan heti jos vedenjuonti on jäänyt alle tuon 2 litraa eikä siihen opetteluun ja tottumiseen mennyt loppujen lopuksi edes kauaa!

Salli (Ei varmistettu)

Muistan elävästi sen postauksen, jossa kerroit niistä työuupumusepäilyistä. Onko sulla oikeesti ollut nestevajaus siitä asti?? :D Tuollaiset lääkärikäynnit on kyllä ihan positiivisia, vaikkakin ehkä vähän noloja :D Mulla kävi muutama vuosi sitten niin, että ihmettelin miten mulla meni yhtäkkiä korva lukkoon enkä kuullut sillä enää kunnolla, mutta se ei ollut kipeä. Kävin terveydenhoitajalla ja se ilmoitti, että mulla on korvatulehdus ja kehotti menemään lääkäriin. Äiti huolestui tosissaan ja soitti korvalääkärille (korvatulehdusmenneisyyteni takia...) ja siellä todettiin, että mulla oli vaikkua tärykalvossa kiinni, mikä aiheutti kuulemisvaikeuksia :D maksoin korvan puhdistuksesta 90 euroa

Elli (Ei varmistettu)

Nyt on pakko kehua asua! Varsinkin tuo takki! Miljoona sydänsilmä emojia <3 En nyt äkkiseltään muista parempaa asua, tosi kaunis asusteineen.

Sanlitun (Ei varmistettu)

Asu on mahtava, tykkään!

Mites ne laikkarivalmisteet, joista jokin aika sitten kirjotit? Toivottavasti ne ei vaikuttaneet tohon nestevajaukseen. Mulla on ihan sama juttu, veden juomista pitää oikein muistaa tarkkailla. Mun kroppa muistuttaa vedestä aika hassulla tavalla, sormenpäät muuttuu ryppyisiksi, siis silleen kuin olisi ollut uimahallissa, jos alkaa kuivuus vaivata. Silloin on todellakin jo korkea aika juoda vettä.

Elisa (Ei varmistettu)

En kestä, toi takki on ehkä upein ikinä!

Frida (Ei varmistettu)

Mä taas oon ihan koukussa veteen, mulle tulee niin kova jano etten vaaa kestä jos en saa vettä muutamaan tuntiin :D juon töissä aina 2-3 l vettä ja himassa vähintään 1,5 litraa ellei enemmän mä en selviä ilman vettä :D mut mulla se meni siihen että yläasteella mulla epäiltiin diabetesta ku join jatkuvasti vettä ja sit piti käydä vessassa useemmin ku muut , kävin testeissä ja kaikki ok mä vaan tarviin mun veden :D ja aamulla kylmä lasi vettä on parasta <3 ja illalla ja päivällä jne jne :D

E (Ei varmistettu)

Jutta Gustafsbergin luennolla hänen ystävänsä Tiina Hälvä antoi mielestäni hyvän mielikuvan, mikä on auttanut ainakin itseäni juomaan enemmän. Hän sanoi siis jotakuinkin näin että jos ei juo vettä, elimistö on kuin likainen lätäkkö jonne kaikki jää muhimaan, koska elimistö ei saa virtaavaa vettä sisäänsä! :) se veden virtaus mielikuvana jotenkin houkuttaa juomaan enemmän!

PostScriptum

Ahahha! ihan loistava diagnoosi :D Tuo on niin perus kun menee yksityiselle.

Mä olen aina ihmetellyt, miten jotkut ei juo vettä paljoa! Mulla on ollut hyponatremiaakin elämän aikana, koska juon niin paljon :D Yöllä ihan tekee tuskaa, kun suuta kuivaa ja en viitsi koko ajan juoda, ettei tarvitsisi juosta vessassa koko ajan. Tuon yövessailunhan voi ehkä karsia pois sillä, että juo vaikka ennen kello 20 paljon ja sen jälkeen vain enää vähän.

Nykyään syön uniongelmiin vielä antihistamiinia, niin se mukavasti vielä lisää suun kuivamista, niin kyllä jo tunnissa tulee "nestehukka" fiilis, jos ei ole vettä :'D

Mutta joo, itsellä tulee ainakin heti päänsärkyä, jos en juo! Uskon, että vointisi kyllä alkaa ripeästi parantumaan nyt jos juot enempi :)

Heidi (Ei varmistettu)

Janohan on merkki nestevajauksesta ja aina pitäis muistaa juoda ennen janoa.

Mä ihailin tota takkia jo Zarassa useasti, mutta en uskaltanut kokeilla. Mulla käy usein zarassa niin et kävelen sieltä takin kanssa ulos. Pari kertaa oon sanonu miehelle et kato sit etten osta takkia. Mä tosin joudun ostamaan normaalia kokoani suuremman kun Zaran takkien selkä on kapeampi kuin omani.

Pages

Kommentoi