"We are lost in the heat of the crazy nights / finding a way into fairytales of good times"

Mungolife

VIIME VUODEN SUOSIKKI ALKUTALVEN VERSIONA. Mulla on ilmiselvästi hurahtaminen vaalean beigen värisiin vaatteisiin ja asusteisiin menossa tällä hetkellä. Tai tarkemmin sanottuna, mulla on hurahtaminen mun vaatteisiin menossa tällä hetkellä. Tänään just Annikan kanssa juttelin ja pohdin ääneen, että mä voin pitkästä aikaa sanoa, että mä en ihan oikeesti kaipaa kaappiini tällä hetkellä mitään uutta. Jotenkin tänä vuonna se on täyttynyt kaikilla niillä asoilla, joita siihen kaipasin, enkä osaa oikein edes keksimällä keksiä, mitä muuta tarvitsisin. Projekti on ollut pitkä ja kivinen, mutta voin vihdoin ääneen huokaista, että mä rakastan mun vaatekaappia, enkä tarvitse siihen enää mitään. Olen tässä laittanut ylös listaa, jonka pohjalta teen postauksen mun vaatekaapin kulmakivistä ja samalla on myös kuvausvaiheessa postaus kaikista laukuistani. Niitä toivottavasti tulossa lähiaikoina siis :)

On jotenkin kauhean kiva esitellä asu, jossa ei ole mitään uutta. Nää on kaikki jo nähtyjä. Itse asiassa lukemattomia kertoja osa näistä, toiset vähän harvemmin. Tämä korallinvärinen mekko Hennesiltä oli yksi ehdottomia viime vuoden suosikkeja mun asuista, ja päätyi niin mun käyntikortteihin vilahtamaan, kuin myös aika moneen yhteistyöhön bannerin muodossa. Se on jotenkin niin kovin pirteä. Väri on kesään liian pliisu ja samalla mekko on aivan liian lämminkin kesäkeleille. Kuitenkin näin talveen mekko on täydellinen piriste alati synkempiin ja synkempiin päiviin. Empiiriset tutkimukset todistavat, että mekko luo kantajalleen jatkuvasti hymyn korvasta korvaan pirteällä värillä, tuo hehkua kasvoille kauniilla sävyllään ja sopii jokaikiseen väriin mitä maa päällään kantaa. Parhaiten kuitenkin ehkä tähän kermanvaaleaan.

Takki on viime vuoden hankintoja Stockan aleista, ja laukku on jo vuosia vanha, Jimmy Choon H&M:lle suunnittelemasta mallistosta ja yhä vain yksi suosikkejani clutcheistani. Saappaat ovat toki tämänvuotiset, mutta ovat tainneet silti saada eniten aikaa esillä blogin asukuvissa.

Tämä tyytyväisyyteni vaatekaappini sisältöön ei johdu yhtäkkiä lisäntyneestä määrästä, eikä edes kasasta uusia vaatteita. Pikemminkin päinvastoin. Vaatemäärien huvetessa Huuto.net -kasoihin (pyhä lupaus äiti, mä hoidan ne eetteriin ja pois teidän nurkista tällä viikolla!!) ja kirpparille, on jäänyt vaatekaappiin vain käyttövaatteiden suosikkini ja muutama erikoisuus. Samalla olen tänä vuonna erityisesti satsannut muutamiin asusteisiin, jotka lisäävät jokaiseen asuun sitä jotain, ja sitovat muut vaatekappaleet toisiinsa erinomaisesti. On helppoa pukeutua, kun joka väristä löytyy kaunein mahdollinen laukku tai kengät. Olenkin leikitellyt ajatuksella, että pitäisin shoppailemattoman kuukauden. Tai puolivuotisen.

En ole koskaan ymmärtänyt tällaisiin projekteihin ryhtymistä sen takia, että "pitää". Jos kokee, että shoppaamistaan pitää jotenkin rajoittaa, niin kyse on sitten ehkä addiktiosta, itsehillintäkyvyn puutteesta. En ole koskaan kokenut, että minun pitäisi kokeilla tällaista. Nyt mun melkeen kuitenkin tekisi mieli kokeilla, mitä tapahtuisi, jos en ostaisi yhtäkään tuotetta vaikkapa 6 kuukauteen. Tai rajoittaisin, paljon saisin shoppailla. Johtaisiko se siihen, että ostoksia harkitisisi vielä tarkemmin, vai pikaluovutukseen. Vaikea sanoa. Mä oon lähtökohtaisesti sellainen ihminen, etten kiellä itseltäni mitään. En esimerkiksi syö juuri ikinä porsaan lihaa. Tai en käytä sitä kokkauksessa juurikaan, enkä esimerkiksi melkein koskaan tilaa sitä ravintolassa. Kuitenkin, rakastan joulukinkkua ja prosciuttoa. En voi siis luopua kokonaan porsaan lihasta. Jos multa kieltää jonkin asian, se on ainoa asia mitä haluan. Voin helposti olla juomatta kokista vaikka kuukauden. Jos minulle kuitenkin asettaa haasteeksi olla juomatta kokista kuukauteen, riudun jo toisena päivänä kuin pahinkin narkkari vieroitusoireissa.

Onkin ollut kutkuttavaa harkita, jos luopuisinkin mulle rakkaasta harrastuksesta, shoppailusta, aikamääreeksi X, niin mitä siitä seuraisi? Saisinko enemmän irti jo kaapissa olevista vaatekappaleista, vai kokisinko ahdistusta, luovuttaisin, villiintyisin shoppailukierrokseen ja pettyisin itseeni? En halua ajatella, että olen addiktoituvaa tyyppiä (vaikka ilmiselvästi olen). Mä olen vaan äärimmäisen hyvä kehittämään pakkomielteitä. Miehistä. Ruoista. Materiasta, jonka haluan. Ihmisistä. Bändeistä. Kaikesta. Nyt oon esimerkiksi pari kuukautta syönyt rucolaa about joka toisessa ruoassa. Pakkomielle. Viime kuussa mun ei koko kuukauden aikana tehnyt mitään muuta mieli kuin majoneesi-tonnikalaa ja sushia. Olihan silloin pari vuotta se episodi, jossa pakkomielteilin Australiassa päivittäin hernekeitosta. Vaikkei se ees oo kovin hyvää. Mutta kun sitä ei voinut saada.

No anyway. Pyörittelen ideaa vielä mielessäni. Ehkäpä asetan itselleni joulun jälkeen haasteen. Katsotaan. Tai sitten tilapäisen lakon sijaan yritän muovata kulutustottumuksiani eri suuntaan pitkällä tähtäimellä. Ehkä lakko olisi siihen ensiaskel. Mene ja tiedä. Tällaisia sitä kai pohtii keskellä yötä, kun opiskelee alaa, ja huomaa, miten heikko ihminen on markkinakoneiston manipuloinnissa, ja miten herkkä se oma identiteetti loppujen lopuksi on.

Sama asu viime vuoden kesällä näytti tältä:

On pikkasen epäreilua itselle laittaa esille samanaikaisesti kuvia viime kesän ehkä hehkeimmästä päivästään kauniissa kesävalossa, ja verrata ne tällaiseen loppusyksyn/alkutalven vähän tihrusareteen tuhristamaan lookiin. Ai että mulla on ikävä tuota rusketusta! Ja noita kelejä! Toi överivaalea reuhka on vuorostaan sellainen, mitä ei ole ollankaan ikävä. Rakastan tätä hitaasti mutta varmasti kasvavaa omaa väriäni, joka vuosikausien jälkeen saa vihdoin hyväksyntäni. Kuvia katsomalla tuntuu, että niin paljon on muuttunut alle puolessatoista vuodessa. Ja kuitenkin niin paljon pysynyt samana.

Mä jatkan näiden suurten ja pienten ajatusten pohtimista, mutta kertokaa te toki mielipiteenne tästä uudemmasta versiosta asusta? Totally corally hot, vai not so much? 

(Päivän biisi: Reckless Love - Edge of our Dreams) 

Kommentit

Tia (Ei varmistettu)

Aivan ihana mekko! Oon niin "kaivannut" tota mekkoa tänne sun blogin asukuviin uudestaan. Mikä toi rakennus muuten on jossa sua on kuvattu usein? Tosi hieno.

Anna (Ei varmistettu)

Haha, kiitoksia kovasti :) Se on ihan vaan joku rakennus kadulla. Ei mikään spessu :)

Tara (Ei varmistettu)

Mulle tulee noista lakoista aina mieleen tipaton tammikuu. Jos jotain kieltää kokonaan, niin sitä tekee kahta kauheammin mieli. Eli mielummin harkitsee tarkempaan ostoksiaan, mutta ei "totaalikieltäydy". :)

Tähän aiheeseen liittyen olisi postausidea, eli muutama sama perusvaate ja niiden ympärille rakentaa vaikkapa 5 eri asua asusteita ym. pikkujuttuja vaihtelemalla. Mä en ainakaan osaa kauhean monipuolisesti käyttää vaatekaappiani ja asusteiden kanssa olen ihan surkea..

Anna (Ei varmistettu)

No aijaa :D Sitä mä oonki miettiny :) Mä en taas syty tosta ideasta, vaikka sitä usein blogeissa toteutetaan :D Mitä järkeä seisottaa niitä vaatteita, jos niitä kummiskin löytyy :D

Ansku (Ei varmistettu)

IHAN MIELETÖN IDEA!!!
Itsehän en siihen pystyisi, juurikin samasta syystä, eli kun kiellän itseltäni asioita, haluan niitä entistä enemmän (mikähän siinä muuten on?), mutta sellaista olisi kyllä silti todella mielenkiintoista seurata :) Millainen se ikinä loppupeleissä tulisikaan olemaan, olisi hauska havainnoida sitä blogin kautta, mielestäni asioita on helpompi havainnoida lukemalla :D (Ei sillä, että olisin tyhmä hahhh)

Mutta mites noi sun jalat? Herranjesta, vaihtaisin millon vaan!!!

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, kiitos kovasti <3 Ja joo, se ois kyllä mielenkiintoinen kokeilu :D

Madi (Ei varmistettu)

Rakastan näitä kuvia! Kuvauspaikka, asu, värit, kaikki sopii niin ihanasti yhteen! Ja näytät todella kauniilta :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) <3

Minna (Ei varmistettu)

Siis kääk toi sun rusketus ei voi muuta sanoo.. Noi konjakkiset kengät ei melkein edes erotu, kade!!:D mutta ihana asu, ihana sinä. Ja vähänkö innostuin tosta ajatuksesta, että et shoppailis, en edes tiedä miks..

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, joo se OLI joskus aika paikallaan :D Nyt ei jälkeekään sellasesta :D

minna (Ei varmistettu)

Suosittelen kurkkaamaan Vaatetaivas-blogiin. Kunnon extreme keinot vähentää kulutusta/shoppailua. En ikinä pystyisi samaan, ehkä sen takia olenkin jäänyt kyseisen blogin lukijaksi. :D Shoppailulakot ei oo koskaan kestäny mulla kuukautta kauempaa, se on vähän sama kun yrittää karkkilakkoa. Kun kieltää jotain, sitä ajattelee enemmän ja enemmän. Parhaiten pärjää silloin, kun on niin kiireinen ettei ehdi kaupoille :D Tosin, nettikaupat pilaa tänkin nykyään, haha :D

Anna (Ei varmistettu)

Apua, täytyy tutustua :D

Mipa (Ei varmistettu)

Itse olen rajoittanut shoppailutottumuksiani niin että ellen hypi riemusta sovituskopissa ko. tuote saa jäädä. Heinäkuussa tein myös lomamatkan jolta löysin ihania juttuja ja koska uudeksi vuodeksi olen itseasiassa suuntaamassa Lontooseen (kiitos kovasti kauppavinkki -postauksesta!) annoin itselleni löyhän tavoitteen olla shoppailematta, jotta Lontoossa shoppailusta saisi sitten nauttia oikein kunnolla. Tämä löyhä tavoite on edetessään saanut minut unohtamaan shoppailun täysin muutamaa esim. Urheiluvaate hankintaa lukuunottamatta ja ero shoppailutottumuksiin on käynyt kuin itsestään. Huomaan etten kaipaa kaupoille vaan suuntaan rahani elämyksiin kuten matkailuun. Omalta osaltaan myös postauksesi kulutustottumuksiesi muuttumisesta laittoi minut ehkä alun perinkin miettimään omiani, kiitos siis näistä mielipiteistäsi! Itse voin tältä osin siis paremmin kuin pitkään aikaan, en koe tarvetta shoppailla ja tuntuu ihanalta kun ennen shoppailuun muuten menneen summan voi sijoittaa vaikka matkailuhaaveiden toteuttamiseen:)

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :) Ja mulla on vähän sama nykyään, että sen pitää olla oikeesti mieletön juttu, että kiinnostun siitä :)

Momoski (Ei varmistettu)

Toi Jimmy Choo for H&M-Clutch on aivan ihana!

Anna (Ei varmistettu)

Se on :) Kiitos :)

maria (Ei varmistettu)

Upea asu! Sopii todella hyvin sulle tuo koralli sävy:)
Ja jos joskus teet postauksen vaatekaapin kulmakivistä, nii se ois tosi kiva juttu :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Ja joo, teen, toivottavasti jo alkukuusta :)

Kippuralla

Mua kiinnostaisi sun käsilaukun sisältö, onko sulla jokin pienempi laukku esim siellä sisällä kaikelle sälälle? Omiin laukkuihin kun tuntuu kerääntyvän kaikkea pientä, ja kun kiireellä aamulla vaihtaa laukkua niin puolet tärkeistä tavaroista unohtuukin pois..

Anna (Ei varmistettu)

Mä itse asiassa tein sen tuossa kesällä :) http://www.rantapallo.fi/mungolife/2013/08/18/whats-in-my-bag/

Katya (Ei varmistettu) http://www.kkatyas.blogspot.com

Toi mekko on niin ihana, rakastuin siihen noiden 2012 asukuvien myötä ihan täysin! Sit ku kokeilin sitä päälleni, niin meinas tulla itkupotkuraivarit, ku se ei vaan sopinu mulle yhtään. :D ja samoin toi clutch on ihan järrrrrkyttävän ihana <3

Anna (Ei varmistettu)

Voi ei, harmin paikka :/ Ja kiitoksia :)

Helinä (Ei varmistettu)

Oliko toi asu 2012?? Hitsi, toi on jostain syystä mun mielessä ihan 2013 :D
ihana kuulla et on ylipäätään mahdollista olla tyytyväinen omaan vaatekaappiin! Odotan innolla postausta niistä vaatekaapin kulmakivistä, jotain tosi vanhaa vastaavaa oon sun blogista joskus lukenu. Kokemuksen (ja koulutuksen wow!) tuomalla itsevarmuudella päivitetty versio kiinnostaa :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, hirveetä vauhtia mennyt aika :D Joo, mä yritän saada sen postauksen alkukuulle toteutettua :)

Henna (Ei varmistettu)

Voi Anna, sinä se kaunistut päivä päivältä :) Ihana mekko, joka tosiaan saa kasvotkin hehkumaan!

Anna (Ei varmistettu)

Voi kiitoksia <3

Marita (Ei varmistettu)

Heippa Anna! Varmasti monesti kertaa kysyttyä, mutta mikä on tuo mahtavan värinen huulipuna? :))

Anna (Ei varmistettu)

MÄ EN TIEDÄ.. :( Se on kulunu, ja en oo tyhmänä laitanu mihkään ylös. Eli en itekään löydä sitä enää jos haluan :/

Pupu (Ei varmistettu)

Aiotko kasvattaa oman värisi kokonaan takaisin? :)

Anna (Ei varmistettu)

En :) Kyllä mä aina vaaleeta tuun jonkun verran pitämään :)

sampsa (Ei varmistettu)

Tuli tuossa mieleen että oletko katsonut tätä elokuvaa;
Mielestäni elokuva, joka KAIKKIEN tulisi nähdä. Kertoo hyvin maapallon tilasta ja ihmisten aikaansaannoksista, mutta ei ole siis mikään paatos tai saarna vaan koskettava teos ainakin minun mielestäni, ja tosiaankin ajatusta herättävä. Suosittelen ehdottomasti kattomaan, vaikka kestoa onkin puolitoista tuntia.

Tuli tuosta kulutuksesta mieleen, koska tässäkin pyydetään ihmisiä vastuulliseen kulutukseen. Ois mahtava, jos haluaisit mainita tästä pätkästä joskus tekstissäsi, koska blogisi tavoittaa niin monet. Ja tämä on tärkeä aihe, meidän kaikkien yhteisen kotimme vuoksi :)

Anna (Ei varmistettu)

En oo, täytyy kattoa kun on aikaa :)

suviie (Ei varmistettu)

Musta on jotenkin hassua, miten pieni ihmismieli muistaa jonkun toisen ihmisen asukokonaisuuksia vuosienkin jälkeen. Nähdessäni tän postauksen ensimmäisen kuvan asustasi, muistin heti, mitä sulla oli asusteina tän asun kanssa viime kesänä, ja että olitte tuomiokirkolla kuvailemassa! Pelottavaa! :D

Ehkä se vaan tulee siitä, että on kiinnostunut muodista, ulkonäöstään ja vaatteistaa yleensäkin. Suurinpiirtein kyllä muistaa omatkin juhlapukeutumiset vuosien takaa!
Asu nappailee kovaa ja korkeelta, rakastan tota mekkoas ja joien saappaat vaan on aina yhtä ihanat! Pakko todeta itsekin, että kyllä toi sun tän hetkinen tyyli vaan kolahtaa muhun ja etenkin sun hiukset on paljon kauniimmat näin :) hyvää työtä ovat tehneet QHairissa!
Tää on varmaan kolmas tai neljäs kommentti, mitä oon sulle koskaan jättänyt, vaikka oonkin seuraillut sua melkeen alkuajoista lähtien! Pitäsi skarpata tän kanssa siis selkeesti :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti, ja QHair on kyllä paras ikinä! :) Kiva että kommentoit, se on aina mukavaa bloggaajalle :)

minnie (Ei varmistettu)

Tää oli huippu postaus! Oon itsekin haaveillu sellaisesta vaatekaapista, jonka jokainen osa olis niiiin mua. Mutta mulla ongelma on lähinnä siinä, että en löydä kovin helpolla sellaisia supermieluisia vaatteita, vaikka tyylini ei todellakaan ole mitenkään erikoinen. Kaupassa vaatteet tuntuu aina ihanilta ja kivoilta, mut sit kotona monesti muutaman käyttökerran jälkeen ne ei tunnukaan enää niin omilta. Se on kamala ongelma! :D

Toi kesäkuvien vaalea tukka tosissan nuorentaa sua hirveen paljon, niinku siinä Vilan raitapaitapostauksessakin! Ja niinku totesit siinäkin postauksessa, niin ethän sä nyt "vanhalta" näytä, mutta aikuistuneemmalta. Se on mustakin vaan hyvä asia. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia, mustakin :) Ja mä välillä pidän vaan laput kiinni kun vaatteen tuon himaan. Pari vk en pidä sitä, ja mietin vaan, että mihin sen yhdistäisin. Jos se parin vk kohalla näyttää siltä, että se kuuluu kaappiin, niin sitten se jää. Jos en kahteen viikkoon keksi montaa käyttöä sille, palautan sen :)

primrose (Ei varmistettu)

Tää on totally hot! Mielettömän raikas väriyhdistelmä! Nahkatakki muuten laskeutuu ihan uskomattoman kauniisti. Kaiken kaikkiaan naisellinen ja voimakas kokonaisuus. Sulla on todella hyvä silmä asioiden yhdistelemiseen, ei pelkästään tämän asun kohdalla vaan noin yleensä. Se on yksi syistä, miksi luen blogiasi: täältä saa aina ideoita ja inspiraatiota.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) mä rakastan kanssa miten pehmeästi toi takki laskeutuu :) Ihanaa kuulla, kiitoksia kovasti :)

Katrij (Ei varmistettu) http://katrinintiaanikesa.blogspot.fi/

Kuulostaa niin tutulta! :D Nimim. viimeiseen kuukauteen on tehnyt mieli vain ja ainoastaan wasabia. Koko ajan.

Anna (Ei varmistettu)

Hahhahaha :D Joo, mulla on se caesar salaatti nyt pahimpana :D ja sushi atm myös :D

Val (Ei varmistettu)

Moikka!
Mun mielestä sun ei kannattais rajoittaa ostelua. Vaikutat kuitenkin niin määrätietoiselta että kun jotain ostat niin se on myös sen arvoista.
Ja varmaan kaikilla naisilla lojuu nurkissa joku vaatekappale mitä ei käytä edes vuosittain, mutta tähän voin sanoa että kaikelle on aikansa ja paikkansa.
Ostin vuosia sitten aivan maailman kauneimman mekon ja olin varma että sille ei mun elämässä löydy _ikinä_ käyttöä, kunnes siskoni ilmoitti menevänsä naimisiin aika extempore ja mekko löysi käyttötarkoituksen.
Nyt mekko on taas kaapissa ja olkoon siellä vaikka kuinka monta vuotta, mutta se on ilo silmälle ja ihan varmasti pidän uudestaan jos tulee joku hienompi tilaisuus taas.

Anna (Ei varmistettu)

Niinhän se on, ja mä tiedän, että tollanen lakko ei pidemmän päälle toimis ollenkaan :D

N (Ei varmistettu)

Mun aivan pakko kysyä, mitä tarkoittaa "hoidan hommat eetteriin" :D Siis mä oon nähny tätä vilahtelevan sun tekstissä, mutta en oo koskaa jaksanu kysyä ja nyt on kysyttävä ku en kestä enää! :D

Anna (Ei varmistettu)

No mun käsittääkseni eetteri on vähän niinku "airing", niinku telkkarissa tai radiossa. Niinku "aalloilla". Eli laittaa kuvat eetteriin = esille on Annan suomea :D

N (Ei varmistettu)

Apua ihanaa saada vastaus tähän :D Kiitos. Yritin googlailla ja ihmittelin ku mitää järkevää en löydä, mutta tämä selvensi, kiitos ja kumarrus!

Oona (Ei varmistettu)

Toi mekko on ehkä söpöin ikinä <3

Anna (Ei varmistettu)

Se on :)

samson (Ei varmistettu)

mä jo säikähdin että noi kuvat on vuodelta 09 ja mietin jo että kuinka kauan mä oon täällä oikeen hillunu :D silti on outoo et noi on viime kesältä ku mun mielestä oli tänä kesänä toi lookki mutta aika se vaan rientää :D Onkohan siitä 2-3 vuotta ku aloin lukee? jestas... Ausseissa ainakin silloin asuit vielä, olit suunnittelemassa maailmanvallotusta sillon. Ja onko toi nahkatakki??? näyttää laskeutuvan niin kauniisti että luulis että materiaali on jotain ihan muuta. näyttää kivalta kun on pehmee väri ja napeilla kiinni (: onnistunut yhdistelmä imo

Anna (Ei varmistettu)

Haha, ei sentään onneks :D On joo, vuoreton nahkatakki, ja se sopii kyllä kaikkeen niiiiin kauniisti, ihana vaate :) Ja joo, Aussit oli -11, eli ainakin 2 vuotta on mennyt jo :)

Katherine
Location Unknown

Totally corally hot! Rakastan tuon mallisia mekkoja ja tämä väri on jotain niin upeeta <3

En itsekään usko "pakkolakkoihin", mitä tulee shoppailuun. Sen sijaan viime lukuvuonna pidin oikeastaan sellaista kautta, että ostin vain jos tuli vastaan second hand-löytö tai jotain, mitä ihan oikeasti tarvitsin (tai no, harvoin länsimaalainen mitään varsinaisesti tarvitsee, mutta meinaan esim. uusia talvikenkiä). Shoppailuhalut vähenivät huomattavasti, kun oli otettava käyttöön kaapissa jo olevat asiat. Sittemmin on tullut jonkin verran shoppailtua, mutta ostopolitiikka on muuttunut. Nykyään ajattelen, että jos oikeasti jotain haluan, on minulla myös pokkaa säästää laadukkaan tuotteen ostoon, eikä valita heti halpaa ja huonolaatuista ketjuliikeversiota. Tällä hetkellä minulla on menossa vaatteiden/asusteiden suhteen melkoinen inventaario, tarkoituksena, että jäljelle jäisi vain kaikista rakkaimmat :)
Voin kyllä suositella jollain tapaa haastamaan itsesi, ei sen tarvitse olla mitään pakottamista ostolakkoon :) Hyvä tapa on muuten vain yksinkertaisesti jättää menemättä kaupoille (jos haluaa inspiroitua, menee sitten jonnekkin ökyhintaiseen kauppaan).

Pages

Kommentoi