Wedding - the music

MungolifeOn ollut jotenkin vaikeaa palata hääaiheisiin. En tiedä miksi. Ehkä häät edelleen aiheuttaa niin paljon tunteita ja liikuttumista ja ajatuksia, ettei niistä saa kunnolla vieläkään ”kiinni”. Tai ehkä tässä on ollut nyt niin paljon muita ajatuksia ja vauvan odottaminen pääasiallisena mielessä, ettei ole tullut purettua häitämme sen kummemmin paperille.

Ajattelin kuitenkin pitää lupauksesta kiinni, ja tehdä muutamat hääaiheiset postaukset.

Tässä kun alkumatkan kuuntelin äänikirjaa ja loppumatkaksi iskimme musiikkia tulemaan, nousi taas fiilikset, kun muistelimme häitämme ja erityisesti musiikkipuolta. Kun häitä suunnittelimme, yksi asia kiipesi budjettisuunnitelmissa ykkössijoille. Bändi. Mä halusin bändin ja mä halusin hyvän bändin. Mä olin sitä mieltä, että kukaan ei muista vuoden päästä mitä me syötiin häissä, mitä punkkua oli tarjolla tai oliko kakku nyt se kaikista kallein ja hienoin vai ei. Mutta ihmiset ja ennen kaikkea hääpari muistaa sen fiiliksen! Ja nyt oon vielä enemmän sitä mieltä! Kun ajattelen häitämme, ensimmäisenä tulee mieleen bändiin ja musiikkiin liittyvät fiilikset.

Me mentiin hyvin omanlaisesti musiikin suhteen, eli niissä ”tärkeissä” hääbiiseissä ei ollut kuin yksi nykyään jo ”perinteiseksi” laskettava biisi. Mä mietin pitkään, minkä biisin haluaisin siksi biisiksi, jonka tahdissa tulisin seremoniaan. Meidän suunnitelmissa oli hevoskärry tai hevosreki riippuen säästä ja tilan tarjoamat mahdollisuudet soivat sen, että musiikki kuuluisi ulos. Me todella halusimme mennä ulkona naimisiin, ja piti miettiä siihen alkuun sopiva musiikki. Kuuntelimme kaikki perinteiset hääbiisit, mutta mikään niistä ei lämmittänyt mieltä mitenkään erityisemmin. Mä halusin jotain omaa. Jotain tärkeetä, jotain jolla on merkitystä meille.

Kuuntelin paljon erilaisia instrumental-kappaleita, ja biisi löytyikin sitten yllättävän läheltä. Keltään pitkäaikaiselta lukijaltani on tuskin jäänyt huomaamatta, että Poets of the Fall on yksi suosikkibändejäni ja olen tykännyt bändistä ihan ekasta levystä asti. Yksi suosikkikappaleitani Poetsilta on Cradled in Love, joka saa oloni aina tuntumaan siltä, että haluan käpertyä viltin sisään ja velloa onnessa. Se on niin ihana kappale, siinä on niin kauniit sanat ja melodia ja se on ollut jo pitkään kappale, joka aiheuttaa mussa hyvää mieltä, onnen ja rakkauden tunnetta. Kun sitten löysin siitä upean instrumental-version Poetsin instrumental levyltä, ei tarvinnut enää miettiä. Se oli siinä.

Kun hääpäivänämme näin sen hevoskärryn ensimmäisen kerran juuri ennen kuin kapusin kyytiin isäni kanssa, mut täytti ihan hirvee liikuttumisen tunne. Se oli niin kaunis, jotenkin niin…. en mä osaa ees selittää. Se hetki oli ihana. Kun ajelimme hissukseen isäni kanssa kohti kartanoa, jo lähestyessämme olin jo ihan kyynel silmässä enkä uskaltanut edes katsoa päin miestä tai vieraita. Edes kaukaa. Kun sitten lähestyessämme kuulin tuon niin rakkaan biisin, mietin sekunnin, että väärä valinta, täähän itkettää mua mahdottomasti! Jotenkin siihen omaan tunteeseen todellakin sopi ajatus siitä, että oli verhottu rakkauteen.

Kun seremonia oli ohi, ensisuudelmamme aikana pamahti soimaan Simply The Bestin B-osa. No ihan vaan sen takia, että ei kaikkea pidä ottaa niin vakavasti, ja onhan toi mies vaan simply the best! Kiipesimme hevoskärryyn ja ystäviemme ja läheistemme hurratessa Turnerin tahtiin ajelimme kohti auringonlaskua.

Tollanen Simply the Bestin kaltainen biisi sopi meille paljon paremmin kuin joku virallisempi ja perinteisempi kappale. Ja kun itse ja aika moni nainen vieraissamme oli ainakin aika liikuttuneessa mielentilassa, niin oli hauskaa kuulla vieraiden joukosta hurraamista ja naurua, ilon hetkihän se oli kaikin puolin!

Varsinaista häätanssiamme ei paljon tarvinnut miettiä. Mötley Cruen If I Die Tomorrow on aina ollut sellainen biisi, jonka olen toivonut hääkappaleekseni. Mies on aina tykännyt ko. kappaleesta myös, joten oli helppo valinta. Mä valitsin toisen kappaleen ja mies kolmannen, kun haimme vanhempiamme vuoron perään tanssimaan. Mun valinta oli menevä vanha venäläinen poppibiisi, joka kertoo häistä ja miehen ehdotus kolmanneksi kappaleeksi oli A Thousand Years, joka on ihana kappale ja olikin ihanaa palata miehen syliin loppumetreille tuota kappaletta isäni kanssa tanssittuani.

Meidän hääbiisivalinnoissa ei ole päätä eikä häntää, mutta ne oli juuri sitä mitä me halusimme. Me halusimme kappaleet, joita kuuntelee mielellään loppuelämän, jotka eivät ole liian käytettyjä hääkappaleita, ja jotka sopii meidän musiikkimakuun, häiden tunnelmaan ja ylipäätään meihin. Siinä me ainakin onnistuimme.

Sen lisäksi, että Cradled in Love aiheuttaa mussa nykyään triplafiiliksen onnea, moni muu kappale saa mut ihan superiloiseksi ja onnelliseksi. Nimittäin mikään muu asia häissämme ei mennyt niin nappiin kuin bändivalinta! Josta en edes voi ottaa millään lailla kunniaa meille. Rakas ystävämme Hessu oli yksi häävieraistamme ja tiedustelinkin tuolta ammattimuusikolta, josko hän sattuisi tietämään hyvän hääbändin, jonka saisi järkevään hintaan lähtemään Viron reissulle tammikuussa. No tiesihän hän. Sellaisen, jossa itsekin soittaa. Olemme tunteneet Hessun kanssa jo seitsemän vuotta ja mieheni on tuntenut hänet myös pitkään. Luotimme siis täysin Hessuun ja toimitimme hänelle lähinnä joitakin toivebiisejä. Niissä saattoi olla muutama Journeyn kappale, joita rakastamme. Hän lähinnä naureskeli, että ette sitten sen vaikeampia laulettavia keksineet.

Vähän ennen häitä Hessu ilmoitti, että hänellä olisi pieni häälahja meille. Pekka Heino tulisi laulamaan häihimme. Nimi ei ensin sanonut mitään, mutta nopean googlettamisen jälkeen tajusin kenestä on kyse. Olen Pekan tavannut samassa seurueessa joskus kuusi vuotta sitten ja hän oli kovin hurmaava ja mukava ihminen. Muistan, että Pekka oli hämmentynyt, että minä tiesin hänen Brother Firetribe –bändinsä ja Heart Full of Fire –levyn. Ja minä satuin rakastamaan sitä levyä ja mm. sen nimikkobiisiä. Olin aivan innoissani uutisesta! Jos joku pystyisi vetämään Journeya hienosti, niin se olisi Pekka.

Ja voi jestas! Mä olen tottunut näkemään Hessun rummuissa, joten kun bändi aloitti sillä, että Hessu lauloi kolme biisiä aivan älyttömän hienosti, meinasi tulla morsiamella itku. Meille hieman sovitetut slovarit oli niin kauniita, että jouduin kyllästymiseen asti kertomaan vieraille häiden aikana, että juu, se on rumpali, se ei laula bändissään, mutta nähtävästi osaa laulaa aika hyvin. Kun minäkään en ole tähän mennessä oikein koskaan kuullut Hessun laulavan.

Bändi oli ihan mieletön! En osaa ees kuvailla, miten hyvä fiilis oli! Viimeinen setti, jonka bändi veti varsin pitkänä ja Pekka Heino laulajana oli kuin mielettömän hyvä klubikeikka, jossa ei halunnut vahingossakaan lähteä hetkeksikään minnekään. Sieltä tuli meidän ikisuosikit Don’t Stop Believingit ja Runawayt ja muut kliseiset kasarit, ja musta tuntuu, että 90 % häävieraista oli tanssilattialla alusta loppuun. Muistan vaan, että kaiken sen alkoholittoman skumpan jälkeen mun piti kesken kipaista vessaan ja olin ihan harmistunut, että missaan yhden biisin.

Jokaisella on toki erilainen musiikkimaku ja jokainen tykkää erityyppisestä musiikista häissä. Meidän juhliin tuo bändi oli vaan aivan täydellinen ja kaikilla oli hauskaa! Van Halenin tahtiin pompittiin puolen yön aikaan, ja itse jouduin välillä vaan pysähtymään ihailemaan Pekan laulamista. Oikeen kulkee kylmät väreet edelleen kun muistelen.

Nyt kun laitan soimaan Journeya tai muita suosikkejamme, tulee mieleeni vain se älyttömän mahtava tunnelma ja hyvä fiilis häissämme! Bändilläkin oli kuulemma superhauskaa, kun yleisö oli niin mukana ja innoissaan :) Meillä oli onneksi aika vapaat kädet juhlien päättymisajan suhteen, mikä osoittautui erinomaiseksi asiaksi, sillä alun perin kaavailemamme klo 1.00 päättyminen muuttui nopeasti siihen, että bileitä jatkettiin tunti pidempään ja loppujen lopuksi vieraat pakattiin bussiin puoli kolmen jälkeen.

Isoin kiitos häidemme fiiliksestä kuuluu kyllä tuolle bändille ja sille, miten mahtavan asenteella ja ammattitaidolla he hoitivat juhlamme. En kadu euroakaan, joka meni bändiin ja suosittelen kaikille ehdottomasti häihinsä omannäköistä bändiä, jos sellainen vaan budjettiin mitenkään mahtuu.

Kommentit

Sophie (Ei varmistettu)

Siis ihana miten kirjoitat häistäsi! Kuulostaa niin onnistuneelta musiikkivalinnalta, aivan melkein itkettää kun lukee tätä.
Nyt täytyy kyllä kysyä kun tuli ihan yhtäkkiä mieleen jostain vanhasta postauksesta että toivot Careless Whisperin soivan häissänne vaikka miehesi mielestä se onkin kamala kappale. Soiko se kuitenkin? :D <3

Anna (Ei varmistettu)

Hahahah, totta kai!! Mies itse asiassa on alkanu pikkuhiljaa hyväksyä ko. biisin :D

Ko (Ei varmistettu)

Soiko Dont Stop Believing? Mä rupesin itkemään kun se soi The Sopranoksen vikan jakson lopussa! Ihana biisi!

Anna (Ei varmistettu)

Hahaha, joo, vissii pariinkin kertaan soittolistalta ja bändi veti sen täydellisesti!! <3 se on kyllä ihana!!

Tekstistä välittyi jotenkin onnellisuus. Mä jostain syystä liikutuin kun luin tätä, jotenkin se onnellisuus välittyi tänne ruudun toiselle puolelle :D

Anna (Ei varmistettu)

Voi miten kiva kuulla, kiitoksia :)

Jasmin (Ei varmistettu)

Kiitos, että jaoit tärkeät biisit meille lukijoillekin! Teidän häät kuulostavat niin kauniilta juhlalta. Niistä huokuu kuvien välitykselläkin aidosti lämmin tunnelma.

Odotin koko ajan lukevani, milloin sieltä tulee häätanssibiisi ja se oli kaikkien odotusten mukaisesti Mötleyn If I Die Tomorrow.
Löysin biisin ensimmäisen kerran blogistasi ja muistan kuinka olet kirjoittanut sen olevan valintasi häätanssiin. Tuli mieleeni myös kuinka kerroit tutustuneesi Meriin, tyttöön joka nimesi bloginsa ja postauksensa Mötleyn biisien mukaan. Siitäkin on jo muutama vuosi vierähtänyt :D

Anna (Ei varmistettu)

Niin on! Ja siellä se Merikin oli meidän häissä, elämä on usein aika yllätyksellistä ja yllättävät asiat yhdistää ihmisiä :)

Eveliina (Ei varmistettu)

Ihana postaus!! täytyy tunnustaa että herkkänä naisena tirautin jo ton cradle in love biisin kohdalla.... ihanasti kirjotit ja onnen tunne välittyy tänne asti.... todella kaunis biisi myös tuo miehesi valitsema. Kiva että mukaan mahtui noita sun suosikkeja mitkä on pitkäaikasille lukijoillekin tuttuja ja ominaista sua. Varmasti ihana, kaunis ja aito tunnelma häissänne!

Mä toivoisin Ilkka Alankoo ja neljää rusua omiin häihin... niiden "missä vaan" biisi on mun ja tulevan (tai ainakin potentiaalisen) aviomiehen the biisejä sitä kuunneltiin jo 10h ensirreffien aikaan aikanaan.... ja zen cafeen todella kaunis olis myös ihana... mutta aika näyttää kiitos kuitenkin ihanasta postauksesta ja onnea hurjasti vielä häistä ja vauvasta <3

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :) ja mä tykkään kans tosi paljon tosta Todella kaunis - kappaleesta, se oli meidänkin soittolistalla :)

emma (Ei varmistettu)

Jos meen naimisiin niin haluan just tollaset häät - kunnon bileet! Tanssia ja musiikkia. ;)

Anna (Ei varmistettu)

Best way to do it! Suosittelen :)

iiiiitu (Ei varmistettu)

Musiikki on mullekkin iha semmone number one juttu! Tää oli tosi mielenkiintonen juttu ja aivan ihanaa, että ystäväpiirissäsi on taitavia muusikoita, jotka tuntevat myös taitavia muusikoita! :) Oikeen rikkaus! Hienoa :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) ja jep, ei voi olla muuta ku kiitollinen että ihmisillä on osaamista ja intoa, joita he jakavat myös ystäviensä avuksi <3

Noonis (Ei varmistettu) http://Noonis.blogspot.com

Hessu teki kyllä niin ison vaikutuksen. Kuka ammattimuusikko jaksaa viihdyttää ja leikkiä rumpujen soittamista ventovieraan lapsen kanssa just ennen keikkaa?! Se oli vaan tosi ihanaa seurattavaa. <3

Anna (Ei varmistettu)

Hahahah, big hit kieltämättä! :D

Miss Maria

Ihana... minullahan aukesivat kyynelkanavat pelkästään tätä tekstiä lukiessani.

Anna (Ei varmistettu)

Voi miten kiva kuulla, kiitoksia :)

Minski (Ei varmistettu)

Itkin siis tästäkin ! Voin vaa kuvitella jos olisin ollut paikalla, oisin vollottanut koko päivän. Soitettiinko häissänne careless whisper? Taisit pitää siitä biisistä :D

Anna (Ei varmistettu)

Hahahah, bändi ei soittanu mut nauhalta tuli :)

Helmis (Ei varmistettu)

Ihana postaus! Vaikka oma musiikkimaku onkin erilainen, ihan samalla tavalla valitsisin musiikin omiin häihinikin. Tulin hyvälle mielelle. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :)

Kiira (Ei varmistettu)

Kiitos postauksesta, kiva kun olet kuitenkin jakanut hääpäivänne näin kattavasti meidän lukijoiden kanssa vaikka alunperin sanoit haluavasi pitää sen itsesi ja miehesi sekä läheisimpienne välisenä. Kihlauksesta emme ilmeisesti siltikään saa kuulla? Miksi kihlaus on mielestäsi intiimimpi asia kuin häät, vauvan ultrakuvat tai vaikkapa tuo viimeisin julkaisemasi kuva jossa miehesi suutelee vatsaasi? Pakko sanoa että sen nähdessäni itselleni tuli hieman kiusallinen olo, sillä koin itseni tirkistelijäksi vaikka se pamahti esiin Instagramia selatessani. Mitä mieltä miehesi on siitä, että lataat sosiaaliseen mediaan ajoittain melko paljastaviakin kuvia?

Anna (Ei varmistettu)

En kyllä ymmärrä, miten tämä on kattava jako meidän hääpäivästä, mutta ehkä haluamme tulkita asioita hieman eri tavalla. Itse koen muiden kirjoittamat biisit, joista olen usein maininnut blogissani kaikkea muuta kuin intiimiksi. Häissämme soivat biisit eivät kuitenkaan kerro kuin korkeintaan niiden kirjoittajien syvimmistä tunnoista. Saman koen hääpuvusta, hääkoristeluista ja hääkakuista. Ne on esineitä, ne on meistä ulkoisia.

Kihlautumisesta en tule kertomaan, enkä tekemään numeroa. Se oli hyvin meidän näköinen hetki, ja se siitä :D en ymmärrä muutenkaan re-enacted kihlautumiskuvia jne. siihen liittyvää, koska mulle kihlautuminen oli ainakin hyvin intiimi asia, jossa keskiössä on meidän kahden väliset ajatukset elämästä, meistä, rakkaudesta ja suhteestamme. En ymmärrä, miksi se edes kiinnostaisi ketään, enkä todellakaan antaisi itseäni mitään niin henkilökohtaista tuntemattomille tai puolitutuille.

Mielestäni ultrakuvat on kaikkea muuta kuin intiimejä. Niissä ei edes näy vauvasta mitään erityistä. Ne ei kerro tunteita, ajatuksia jne. Ne on vaan kasvukuvia pienestä ja tämänhetkisestä arjestani. Eri asia olisi jakaa ajatuksiani, joita vauva minussa herättää, niitä oikeasti merkityksellisiä ajatuksia. Minun ja mieheni välisiä, tai minun ja lapseni välisiä. Intiimiys on mielestäni hyvin paljon henkistä, ei päälle näkyvää. Sama koskee tuota kuvaakin. Minusta se on kaunis kuva, jossa tuleva isä antaa suukkoa pienelle vauvalleen. Mieheni paljasti postauksessaan niin paljon kuin sopivaksi itse näki ja kuvassa ei ole mitään sen intiimimpää kuin kuvassa, joissa olemme kahdestaan ja poseerataan kameralle. Tuo kuva ei ole vahinko, joka on napattu jostakin intiimistä hetkestä. Se on poseerattu kuva.

Kysyn mieheltäni mielipidettä jokaiseen kuvaan tai tekstiin, jotka mitenkään liittyvät häneen, enkä koskaan julkaise mitään, mistä hän ei haluaisi julkista.

Suosittelen ehkä jättämään somen vähemmälle, jos tuo kuva on mielestäsi paljastava :D ainakin mulle instagram tarjoaa jatkuvasti ties mitä missien kuvia puolialasti seksikkäästi esitettynä tai fitnesskuvia takaapäin, jossa ei tarvii paljoa mielikuvitusta. En koe itseäni niissä tirkistelijäksi, vaikka osa onkin musta hieman kyseenalaisen näyttäviä. Masukuvista jos saa jotain eroottista tai tirkistelyfiilistä, niin mielestäni on ehkä sitten omassa mielikuvituksessa hieman turhaa härskiyttä :D koska voin kertoa että tässä lyllertävässä olemuksessa ei ole mitään seksikästä :D

Kiira (Ei varmistettu)

En tätä postaukset pelkästään tarkoittanutkaan vaan kaikkia postauksia joissa olet häistä kertonut, kokonaiskuva on jo aika kattava. :) Ja minusta on hassua ettet intiimiyttä näe, mutta ehkä sillekin sokeutuu vuosien saatossa. Vähän vain tuntuu ettei mikään ole enää pyhää.

Mmm (Ei varmistettu)

Pakko sanoa, että ite yllätyin aika paljon, kun näin sen masukuvan. Siinä oli jotain tosi romanttista ja hellää, mut samalla myös tuntui, ettei mun kuuluis nähdä sitä kuvaa. En tiedä miksi. Netissä on niin paljon kaikkea epäsoveliasta, että sitä kuvaa en nyt sentään siihen kastiin laskisi, mutta jos vähän näkökulmaa muuttaa, niin ymmärtää sen kuvan todellisen arvon :) ei aina tarvi olla niin tiukkis!

Anna (Ei varmistettu)

Näinpä juuri :)

Anna (Ei varmistettu)

Voi kuule, moni asia on hyvinkin pyhää. Kannattaa vaan muistaa, että sinä määrittelet sen, mikä on "pyhää" Sinulle, ja minä sen mikä on mulle / meille :)

xod (Ei varmistettu)

Saanko tiedustella missä vieraanne ja te itse majoitutte? :) Kyseessä kun on kuitenkin häät ulkomailla!

Anna (Ei varmistettu)

Me majoituimme tuolla kartanossa, kuten myös bestmanit ja kaasot puolisoineen. Kartanossa on hääsviitti ja neljä huonetta. Muut vieraat majoittuivat kahdessa eri hotellissa, jotka olimme alustavasti varanneet, ja vieraat saivat sitten lunastaa niistä huoneet sovittuun hintaan :)

-A- (Ei varmistettu)

Meidän häissä, reilut 10 vuotta sitten, musiikki ja bändi toimivat suuressa osassa. Musiikkina mm. Ozzya, U2..rokkia koko illan. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kuulostaa hyvin samalta siis :)

Annuskan

Hei saanko kysyä sitä venäläistä poppibiisiä? Toivoisin juhliini ripauksen taustaani, joku kappale voisi sopia! Itse en kuuntele niin paljoa venäläistä musiikkia, joten kaikki apu tervetullutta :)

Anna (Ei varmistettu)

Jup, sellainen vanha biisi kuin Irina Allegrova - Svadebnye Zvety :)

E (Ei varmistettu)

Ihan mahtava toi Simply the best! :D muutkin biisivalinnat, ihanaa että otetaan oikeesti se oma persoona ja musiikkimaku mukaan myös häämusiikkiin :)

SIP (Ei varmistettu)

Best wishes !

Kommentoi