Wedding thoughts

c65e77ae6125adf4d17ef0ccd6083ee1

Olen joskus sanonut, että haluan blogissani pystyä antamaan itsestäni mahdollisimman paljon antamatta kuitenkaan tärkeimpiä asioita. Se on ollu aika haastavaa ajoittain, koska ne tärkeimmät asiat on enemmän mielessä ja niistä olisi omalla tavallaan ihanaa jakaa bloginkin puolella palasia. Tuntuu siltä, että ei voi antaa itsestään blogille 100 %, jos koko ajan haluaa rajata ne suurimmat ja tärkeimmät tunteet, ajatukset ja tapahtumat pois. Elämässä tärkeintä on kuitenkin oma perhe ja oma mies, jonka toiveet yksityisyyden rajasta vaikuttavat myös omiin ajatuksiini vahvasti.

Huomasitte ehkä, että täällä oltiin askartelupuuhissa vähän aikaa sitten. Me nimittäin mennään naimisiin parin kuukauden päästä! 🙂 Tämä on totta kai vauvan odotuksen rinnalla ollut yksi aivan älyttömän ihana ja ilostuttava asia. Vuosi 2016 on kyllä ollut kokonaisuudessaan elämäni onnellisimpia, ja sisältänyt niin paljon ihania ja iloisia asioita, etten meinaa itsekään pysyä mukana.

En näe, että kosinnat ja muut vastaavat yksityiset hetket kuuluvat yksityiskohtineen blogiin, vaan ovat pariskunnan välisiä. Tai ainakin minulle kosinta on niin intiimi meidän kahden välinen hetki, etten edes osaisi jakaa sitä julkisesti tarinan muodossa. Kosintoja, häitä tai kihlautumisia ei pitäisi verrata, sillä niiden tulisi tuntua oikealta jokaiselle pariskunnalle ja olla sennäköisiä. Siksi niiden asioiden tuominen blogiin on minusta ongelmallista, sillä en näe tarvetta parisuhteeni tärkeiden yksittäisten hetkien arvostelulle, joka perustuu jokaisen omiin mielipiteisiin. Minulle esimerkiksi sormus, häiden pitopaikka ja kaikki muu on ollut hyvin toissijaista. Se mies on minulle se tärkein, ja meidän sitoutuminen toisiimme. Ilmoitin miehelle jo ensimmäisen kerran tulevaisuudesta puhuessamme, että sanoisin kyllä, vaikka hän kosisi minua Kinder-sormuksella.

Häitä aloimme vakavissamme luonnostelemaan viime talvella. Suunnittelimme alunperin juhlia ensi vuoden syksylle ja Balille. Meillä on ollut unelma pitää intiimit, pienet häät, joihin kutsuisimme vain perheemme ja lähimmät ystävämme. Halusimme myös unohtaa kaikki perinteet ja traditiot ja pitää vaan mahtavat juhlat ystäviemme ja läheistemme kanssa. Mietimme pitkään kauniita villa-häitä Balilla pienellä porukalla ja siksi suuntasimme Balille nyt lokakuussa, tutkimaan muutamia juhlapaikkoja ja sitä vaihtoehtoa häillemme. Balin muiden positiivisten puolien lisäksi sen sijainti lähellä Australiaa ja kahta läheistä ystävää kutkutteli myös. Mies ei ole ollut ennen Balilla, ja siksikin oli tärkeää käydä paikalla tutustumassa Balin fiilikseen ja meininkiin ennen päivän lyömistä lukkoon ja kutsujen askartelua. Vaikka mies tykkäsi kovasti Balista, päätimme vetäytyä häähankkeesta Balilla. Se on yksinkertaisesti liian monimutkainen ja hankala toteuttaa erityisesti jo perheidemmekin puolesta, ja varsinkin jos tarkoituksena on helppo ja rento juhla. (Liikkuminen autolla haastavaa, vähän matkustaneille kohde voi olla hankala, jnejne.)

897300f474399f77016d0672b3a57e24

Harkitsimme Balilla hetken muita vaihtoehtoja, mm. Kroatiaa ja kesähäitä, mutta jokin innostutti meitä talvihäissä. Ystävämme menivät naimisiin toissatalvena Suomessa, ja lumisessa talvijuhlassa oli jotenkin aivan ihana fiilis. Päädyimme suunnittelemaan talvihäitä ensi vuodelle. Minulle ei ole ollut kovin tärkeää mennä naimisiin, vaan olen tiennyt täysin meidän sitoutumisen tason ja sen, mitä elämältämme haluamme, ilman sukunimen vaihtoa. En näe naimisiinmenossa sen kummempaa. Joskus saatoin haaveilla häistä ja nähdä ne jotenkin äärimmäisen tärkeänä asiana, mutta tässä asiassa olen kasvanut hieman yli koko ajatuksesta. Yksikään parisuhde ei ole loistanut vain avioliiton takia, eikä yksikään kestävä rakkaus ole hajonnut avioliiton puuttumiseen. Avioliitto ei tee rakkautta, ja siksi meille häät ovat olleet toissijaiset, ja olemme suunnitelleet elämäämme yhdessä ilman sen suurempaa tarvetta instituutioille. Mutta, jossain vaiheessa törmäsimme ajatukseen, että jos me halusimme sitoutua toisiimme loppuelämäksi lapsen kautta, niin miksei sitten laillisestikin?

Erityisesti miehen toiveena oli mennä naimisiin ennen vauvaa, enkä minä ajatusta mitenkään vastustanut. Ajattelimmekin, että käymme maistraatissa ihan omassa rauhassa ja vauvamme saisi näin syntyä avioliittoperheeseen. Häitä juhlisimme sitten myöhemmin joskus, kun se hyvältä tuntuisi, ehkä ensi syksynä, jos vauvan kanssa se olisi mahdollista. Vasta suunnitelmia pohtiessa totesin, etten tykkää ideasta, jossa mennään naimisiin maistraatissa ja sitten pidetään häät. Se tuntuu minulle hieman hassulle. Jos ollaan oltu jo pidempään naimisissa, tuntuu seremoniat ja vihkivalat hieman hassuilta jälkeenpäin. Halusin kuitenkin, että pääsisimme tekemään tässä myös miehen toiveiden mukaisesti, ja voisimme olla aviopari ennen vauvaa.

Totesimme, että talvi se on tänäkin vuonna. Ja sattuupa vielä niin, että kaksi läheisimmistä ystävistäni on Suomessa käymässä Australiasta asti juuri tänä talvena….

Ja siitähän se idea sitten lähti.

Meillä tulee olemaan häät ulkomailla, kuten toivoimme. Häämme eivät tule olemaan ihan perinteiset (toki jonkin verran kauniita perinteitä on), kuten toivoimme. Meidän kaikki lähimmät ystävät pääsevät juhlimaan kanssamme, kuten toivoimme. Saamme viettää häät meille merkityksellisessä paikassa, kuten toivoimme. Ja saamme järjestää juuri meidän näköiset juhlat juuri meidän toiveiden mukaan.

Ystäväni ovat olleet yllättyneitä, miten rauhallisesti olen suhtautunut häihin, vaikka aikaistimmekin häidemme ajankohtaa. Minä en näe mitään syytä stressata. En usko, että mikään asia voi pilata sitä päivää minulta. Minä pääsen viettämään kaunista juhlaa ja aloittamaan uutta vaihetta elämässämme minun tärkeimmän ja rakkaimman ihmisen kanssa. Ja saan vielä kaiken tämän keskellä olla prinsessamekossa perheeni ja parhaiden ystävieni seurassa! 😀

805680e8be7627ea52e35be0d3c8d63f

Olemme olleet naurettavan hitaita sormusten kanssa. Katsoimme ensimmäisiä malleja jo viime talvella, koko on käyty tarkistamassa jo kuukausia sitten, ja pohdittu materiaaleja. Mies halusi, että sormus suunniteltaisiin ja teetettäisiin minulle, ja tällä hetkellä sormus on vihdoin matkalla sepältä. En vieläkään tiedä millainen sormus tarkalleen on, mutta luotan mieheen tässä täysin 🙂 Mekkopuoli onkin ollut huomattavasti helpompi. Löysin täydellisen mallisen kauniin käytetyn mekon edullisesti Tori.fistä, ja nyt se odottaa muutoksia luotto-ompelijani käsissä. Toivoin, että löytäisin suomalaisen mekon, ja löytämäni mekko onkin suomalaista mittatilaustyötä. Mekko olisi sopinut minulle muuten erinomaisesti, mutta häidemme aikaan raskausmahani on senkokoinen, että se aiheuttaa muutostarpeita mekollekin. Juulia lupasi, että homma ei ole mahdoton. Ja jos on, niin pukeudun vaikka mohairneuleeseen ja valkoiseen tyllihameeseen. Ei silläkään ole oikeastaan mitään väliä. Jos mekkoon mahdun, niin on kyllä mahtavaa, että mekkoni on suomalaista käsityötä, kierrätetty ja työllistää vielä lisää suomalaista ompelijatyötä 🙂

Hääsuunnitelmat ovat menneet oikein hyvin nopeutetusta aikataulusta huolimatta. Meillä on varattuna aivan ihana juhlapaikka, jossa halusimme kovasti pitää juhlamme. Ystävämme pääsevät suurimmaksi osin kaikki saapumaan, samaten perheenjäsenet ja lähimmät sukulaiset. Kaikki järjestelyt ovat hyvällä mallilla, kutsut on lähetetty ja otettu ilolla vastaan. Kutsuttujen lista ”yllättäen” repesi hieman käsistä, kun häät tulivatkin paljon lähemmäksi Suomea, ja olemme olleet niin otettuja ja innoissamme, että nähtävästi lähes kaikki yli 80 kutsutusta saapuvat juhlimaan kanssamme. Loistava bändi on varattu, menu on valmis, viinit on valittu, koristelut ideoitu, mekko on, kuljetukset on. Molemmat kaasoni tiesivät pestistään jo iät ajat, ja saan heidät molemmat rinnalleni juhlaamme. Se on perheen saapumisen lisäksi tärkeintä. Pientä järkkäiltävää toki vielä riittää, mutta en koe tarpeelliseksi stressata sitä ollenkaan. 

Pian minä en olekaan enää Vanhanen, ja se tulee varmasti aiheuttamaan hilpeitä hetkiä ja pientä identiteettikriisiä 😀 Ja joudun taas tilaa uudet kortit parin kuukauden päästä, kun just sain taas lompakon eheytettyä 😀 

Kuvat: Pinterestin hääinspis-kansiosta

Kommentit (92)
  1. Ihanaa 🙂

  2. Nyt on kyllä pakko sanoa, että yllätyin tästä postauksesta kovasti. Mulle on tullut susta jotenkin semmoinen kuva, että häiden pitäisi olla viimeisen päälle ja tiptop 😀 Tosi hauskaa, että otat niin rennosti! Onnea teille, ihana kun vaikutatte niin onnellisilta 🙂

    1. Hahahhaha, mun mielestä parhaat häät ois ollu perhe ja parhaat ystävät viikon reissussa jossain aurinkoisessa ja ihanassa kohteessa. Ja häämekkokin olisi voinut olla sellainen puuvilla-hippimekko 🙂 Mutta kyllä tämä meidän nyt suunnittelema on aika mielettömän kiva tämäkin 🙂

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *