Welcome to Tampere

Mungolife

Viime aikoina on ollut paljon asiaa Tokiosta ja palaan siihen taas illalla, mutta sitä ennen haluaisin kertoa teille hieman kotimaan matkustusvinkkiä! Meillähän oli tuossa ystäväni tohtoriksi valmistuminen pari kolme viikkoa sitten ja päätimme sen ympärille järjestää kokonaisen viikonlopun Tampereelle. Benji totta kai matkassa mukana! Mä rakastan Tampertta, ja se on se kaupunki, jossa eniten haluaisin Suomessa asua.

Olemme itse asiassa miehen kanssa tavallaan tavanneetkin Tampereella, ja se on meille muutenkin monella tapaa merkityksellinen kaupunki. Olen aina rakastanut Tampereen ilmapiiriä ja kaupunkia muutenkin, joten siellä viihdytään vähän liiankin hyvin.

Pari suositusta siitä, miksi Tampere on maailman paras paikka, on kohdillaan. Ensinnäkin, Tampereella joutuu joka kertaa käymään taistoa, onko Siipiweikkojen vai Roostersin wingist parhaimmat. Tosi rankka valinta ainakin meille. Wings-kaupunki on meille wings-loverseille jo tämän takia rakas. Roosters on wingsien lisäksi maailman paras rokkibaari, koko sisustus ja varsinkin todella iso ja viihtyisä terassi keskellä kaupunkia on ihan ykkössuosikki.

Nyt olimme viikonlopun liikkeellä koiran kanssa ja se toi tietty omat haasteensa matkantekoon. Esim. koiraystävällisen hotellin valinta. Haluaisin tässä vaiheessa kehua erityisen lämpimästi Tampereen Lapland Hotellia, joka majoitti meidät Tampereella. Rääpälettä odotti huoneessa oman astian lisäksi lelu, herkkupussi ja kaikki muu tarpeellinen. Oveen oli saatavilla lappu, jolla muut vieraat ja siivoojat tiesivät, että huoneessa on eläin, joka sai näin ollen olla rauhassa huoneessa. Benji otti huoneen ihan omakseen, ja tykkäsi hänelle jätetyistä herkuista todella paljon! Jos Benjiltä kysyttäis, niin huone saisi varmasti 5/5 pisteet. Tunnelmallinen Lapland Hotel oli myös ihmisten mieleen, nimittäin hotelli oli ihanan lämpimän tunnelmallinen ja siihen kuului mahtava breku! Lappia on kunnioitettu kauttaaltaan hotellin sisustuksessa ja ruoassakin, ja meistä oli ihanaa olla taljojen ja kynttilöiden lämminhenkisessä tunnelmassa viikonlopun vietossa. Asiakaspalvelu saa meiltä ihan täyden kympin myös, nimittäin hotellin respa ja ravintolan henkilökunta oli ihan mielettömän kivoja ja iloisia, tosi paljon plussaa tästä kyllä hotellille! On melkeinpä harvinaista, että kiireisenä viikonloppu-aamuna aamupalan aikana työntekijällä on aikaa ja halua jäädä höpöttelemään iloisia kuulumisia!

Voi meidän pörrö! Aika ennen trimmaajalla käyntiä :D Hän näyttää hieman kodittomalta tuossa :D

Tampereella wingsien lisäksi suosikkiravintolamme on Maruseki, jota suosittelen lämpimästi kaikille! Ihan todella hyvää japanilaista Hämeenkadulla, eikä ravintola ole koskaan aiheuttanut pettymystä! Ei ihan piheimmille sopivin ravintola, mutta eipä tuo kyllä mitenkään älyttömän kalliskaan ole. Masua kokeilleena äänestän silti ihan ehdottomasti Marusekia, joka on mielestäni ihan Tampereen helmi!

Oi nam nam nam. Nyt tekee mieli sushia. Oli muuten todella hyvää!

Vohvelikahvilassa täytyy myös käydä, meidän suosikki on Tampereen Vohvelikahvila Oy, ja siellä se vähän suolaisilla pähkinöillä varustettu vohveli, mikäs se nyt olikaan, en muista. Vohvelikahvilasta on ihanaa lähteä kävelylle Lukkosillalle (kannattaa muistaa mihin lukkonsa lukitsee, meillä meni hetki paikantaa omamme :D) ja siitä voikin jatkaa mukavasti matkaa sinne Roostersiin tai torille jätskille kesällä. Ja toki jokakesäiseen Tampereen reissuun kuuluu piipahdus Särkänniemessä pyörimässä jossakin hullussa vuoristoradassa.

Ai että, tulee ikävä Tampereelle tätä kirjoittaessa.

Jos kaukomatka ei ole mahdollinen, mutta jotain erityistä haluaa keksiä, niin viikonlopun romanttinen matka Tampereelle on musta ehdottomasti suositeltavaa kaikille! Mä tiedän, että me suuntaamme aivan varmasti pian taas uudelleen Tampereelle, sillä molempien sydän sykkii vahvasti tuolle kaupungille. Sormet ristissä toivon, että joku päivä meidän "täytyy" muuttaa sinne :) Turku on toinen suosikkini, ja haluan sinnekin pian samanlaiselle viikonloppu-getawaylle :)

Sitä ennen on lupa fiilistellä.

Manselaiset, jakakaas vinkkinne!! Haluan uusia ulottuvuuksia tuohon kaupunkiin, ja varmasti lukijoiden joukossa on heitä, jotka vinkkejä kotimaan matkailuunsa kaipaavat myös!

* Yöpyminen Lapland Hotellissa tapahtui yhteistyössä Lapland Hotelsin kanssa.

Kommentit

nimetön (Ei varmistettu)

Hei, olisi hauskaa joskus saada kuulla suhtautumisestasi toxic free life:ä kohtaan. En nimittäin tiedä yhtään, oletko sen kannalla vai miten? :) Eli miten suhtaudut arjen kemikaaleihin kosmetiikassa, pesuaineissa, muovipakkauksissa yms.
No parabeenejä nyt tuskin enää 2010-luvulla suostuukaan käyttämään, mutta mielenkiintoa olisi kuulla, miten bloggaajat nykyisin suhtautuvat ftalaatteihn ja bpa-yhdisteisiin yms. Tai vaikka ostatko vaatteita, joiden puuvillan kuitujen kasvattamiseen on suihkutettu myrkyllisiä lannoitteita, jotka vaatteesta imeytyvät suoraan ihoon yms. Monihan hyväksyy nämä yhdisteet, eikä ole huolissaan tai harmissaan jos se syöpä tai lapsettomuus yms. osuukin omalle kohdalle, mutta toisaalta tietoisuus on noussut asiaa kohtaan ihan hirveästi, niin ajattelin, että sä oot varmaan tässäkin ekojen joukossa!

***

Parabeenejä on montaa erilaista ja jos niitä ei käytetä niin kyllähän jotain muuta säilöntäainetta käytetään tilalla, jotta tuote pysyy hyvänä eikä esim mikrobit ala rakentaa elämäänsä purkkeihin. Parabeenit on ihan turhaa vouhotusta.

Suvi (Ei varmistettu)

Tampereella kannattaa eksyä Marin konditorian (Nekalassa) suussasulaville munkeille. Ovat ihan uskomattoman hyviä. Lisäksi esim.koiran kanssa kiva lenkkeilymaasto löytyy Pyynikiltä tai Hervannan Ahvenisjärven ympäri, jossa kesyt oravat tulevat kurkkimaan lähietäisyydelle.

Kaupungissa on myös tosi kattava museotarjonta ja voin suositella Vapriikkia ja taidemuseota. Lisäksi keskustan työväenmuseo Werstaalle on aina vapaa pääsy ja siellä on kunnioitusta herättävä jättimäinen höyrykone. Niin ja tietysti juuri avattu Milavida.

Salli (Ei varmistettu) http://kaurapuuroakimalletta.fitfashion.fi

Jee! Ihana Tampere! Olen naapurikunnasta kotoisin ja nyt taas kotiutunut Helsinkiin. Mutta kyllä silti lämmittää lukea kivoja sanoja Tampereesta. Siellä yhdistyy mielestäni parhaat puolet "pienestä" ja "isosta" kaupungista! Siellä riittää hyviä ravintoloita ja kulttuuria, mutta sitten ei kuitenkaan tarvitse ruuhkissa jumittaa ja liikkuminen paikasta toiseen on nopeaa :)

Heini (Ei varmistettu)

Ehdottomasti suosittelen Pyynikin näkötornia ja paikan munkkeja! Maailman parhaat munkit ja hienot maisemat. :)

allu (Ei varmistettu)

Tampere on kyllä paras, mutta kyllä siiparit voittaa Roosterin siivet, no questions asked Muita mainittavan arvoisia elämyksiä on Cafe pispala (erityisesti brunssi) ja samaan syssyym voi ajoittaa pyynikillä lenkkeilyn (mahtava koirille myös) ja tietenkin näköalakahvilan munkit! Parhaat burgerit saa american dineristä ja jos itse haluaa ruokia valmistaa niin ainesosat kannattaa ehdottomasti hankkia kauppahallista! Kaatopaikan hohtokeilaus mesta on todella viihtyisä ja sinne kannattaa suunnata isommalla kaveriporukalla, joskin radat kannattaa varata varsinkin viikonloppuna etukäteen :) Arboretumissa olittekin jo olleet, jos oikein muistan lukeneeni? Jos maukasta kasvisruokaa halajaa niin Gopalissa on aika passelit safkat (en tiedä löytyykö ketjun ravintoloita mistä muualta)Kesällä mustalahden Minetti pisteestä jätskit kouraan ja nauttimaan sataman kupeeseen!

allu (Ei varmistettu)

Ainiin, ja pizzat kannattaa syödä Napolissa ja Sitkossa

Noora (Ei varmistettu)

No nyt oli kaunista tekstiä kotipaikkakunnasta! Tänne vaan tervetuloa, täällä on hyvä asustella

Ida (Ei varmistettu)

Jos hyvää sushia haluatte niin menkää ensi kerralla Maka sushiin Näsilinnankadulle :) Ihan lempparipaikka! Ja Cafe Pispalan brunssille myös suositukset täältä. Tampere on ihana <3

Nuppe (Ei varmistettu)

Tamperelaisena on aina ihanaa lukea kehuja kotikaupungistaan. Jos joskus arkipäivänä satutte täällä olemaan, niin suosittelen lounaspaikaksi Kauppahallin Umamia. Sieltä saa mielestäni jopa parempaa sushia kuin Marusekista! Sinne tosin kannattaa suunnata hyvissä ajoin, jo 12-13 aikaan, sillä pulju menee kiinni riisin loputtua ja suuren suosionsa takia riisi voi loppua jo ennen kolmea. Jonottamiseen täytyy myös varautua, mutta on ehdottomasti sen arvoinen! Raaka-aineet tulevat Kauppahallin muilta myyjiltä ja ovat siksi aina tuoreita ja hinnatkin ovat kohdillaan, noin kympin luokkaa annoskoosta riippuen. Napolin pizzoja, Pyynikin näkötornin munkkeja ja Minetin jäätelöä suosittelen myös kovasti :)

K (Ei varmistettu)

Kyllä! Umami on ehdottomasti paras. Itseasiassa parasta sushia mitä olen ikinä syönyt. Ja on tullut noita paikkoja kierrettyä.

Ulla (Ei varmistettu)

Meidän perheessa parhaiden siipien taistoa käydään Siipiweikkojen, Hookin ja Tammelantorin grillin (kyllä, luit oikein) siipien välillä. Pizzapaikoista Sitko on tämän hetken suurin suosikki :) Kesällä hauska paikka vierailla on Tammelantori muutenkin, sieltä saa hyvät aamupalat ja lounasmustatmakkarat. Oma sushisuosikkini on Maka Sushi, joka on rento pieni sushipaikka, ei luksus mutta oikein hyvä paikka esimerkiks lounaalle.

Itse oon vasta viime aikoina kunnolla tutustunut Lapinniemen ja Rauhaniemen alueeseen, joka on erittäin kaunis kesällä. Rauhaniemestä löytyy myös suosittu yleisösauna ja talvisinkin riittää siellä avantoväkeä. Vietiin sinne kanssa ulkomailta vierailevia kavereita, jotka saivat kerralla kunnon tujauksen suomalaista saunakulttuuria :D Siinä missä Rauhaniemi on Näsijärven rannalla niin Pyhäjärveltäkin löytyy kivoja paikkoja. Pyynikin Rosendahlin ranta on legendaarinen ja sieltä pääsee vähän reippailemaan näkötornillekin (eritoten munkeille). Pyynikin tai oikeastaan Pispalanharju on muutenkin kiva paikka kävelyille, alue on täynnä erilaisia taloja rinteeseen rakennettuina. Myös Arboretum on ehdottomasti vierailun arvonen paikka Pyhäjärven rannalla.

Iina Avikainen (Ei varmistettu)

Wingsit ehdottomasti Speak Easystä Siperiasta! Parempia kuin missään muualla Tampereella ;)

S (Ei varmistettu)

Täällä yksi, joka on joutunut muuttamaan Tampereelta pois ja ikävöi sinne takaisin joka päivä!! Ehkä vielä jonain päivänä...

Elli (Ei varmistettu)

Parhaat siivet on kyllä Hookissa! Hookin valkosipulidippi ristikkoperunoiden kanssa ja siivet buffalokastikkeella, ei oo sen voittanutta. Maailman parhaan vuohenjuusto-pestoleivän saa Cafe Europasta.

Irina/HopOnHopOff (Ei varmistettu)

Ootko joskus pohtinut kirjoittaa venäjäksi? Sullahan on hienoja matkajuttuja ja siellä vois olla aika laaja lukijakunta. Mitä oot mieltä?

Merja (Ei varmistettu)

Tammelantori ja mustamakkara, jälkkäriksi mansuja, siis kesällä. Laukontorikin käy paremman puutteessa, ja sieltähän pääsee Viikinsaareen laivalla. Suosittelen.

Ida (Ei varmistettu)

Täällä yksi paljasjalkainen tamperelainen hep! Roosterin siipiä en olekaan maistanut, vaan omassa tuttavapiirissä kilpailu kahden kovan paikan välillä on pikkutytöstä lähtien ollut joko Siipparit tai Hook. Tampereen ravintolatarjonta on todella monipuolinen ja ite voisin puhua siitä tuntikausia! Sushipaikoista Marusekin ohelle kärjessä ovat Maka Sushi ja kauppahallin Umami, todella taidokasta ja maukasta sushia.(Kauppahalli muutenkin tunnelmineen ja ravintoloineen ihan paras!). Omasta mielestäni jopa parempaa kuin Maruseki, vaikka Marusekin tunnelma ja muu kuin sushi valikoima onkin aivan omaa luokkaansa. Pizzaa Sitkosta ja pihviä Huberista. Bertha tai Hella & Huone taas ovat parhaat valinnat fine diningiin. Brunssille Klubille tai Cafe Pispalaan. Näitähän vois listata vaikka kuinka ja paljon. Nomu sekä tornihotellin yläbaari Moro myös käymisen arvoiset paikat:)

Kata (Ei varmistettu)

Japanilainen ravintola Nomu, äärettömän herkullista ruokaa ja kohtuulliset hinnat sekä Pyynikin näkötornin munkit!

Tuija (Ei varmistettu)

Ehdottomasti kauppahalli jossa löytyy ihanaa ruokaa moneen makuun ja siellä on kiva istua lasillisella samppanjaa. Myös tuo Café pispalan brunssi on huippu. Tampereella on paljon kivoja ravintoloita. Kesällä kannattaa mennä Finlaysonin palatsin terassille.

Cranberry (Ei varmistettu)

Ehdottomasti siipikisan voittaa Hookin siivet! Suositus myös Nomu ravintolalle. Hyvää ruokaa ja hyvää palvelua :) Pyynikin näkötornin munkit on parasta ja ehdottomasti sinne kannattaa suunnata. Muutenkin siinä on ihanat lenkkipolut ja maisemat ympärillä :)

Tamperelaine (Ei varmistettu)

Joo pakko korjata sen verran että siipien ykköspaikasta taistellaan Siipiweikkojen ja HOOKin välillä. Ei Roosteri menee samaan lokeroon "ihan tavallisten tamperelaisten siipien" Speak Easyn ja Tammelantorin Grillin jne. kanssa. :D tervetuloa vaan tampereelle! Kato kyä viksup päriää!

T.asiantuntia

Nelli (Ei varmistettu)

Yks kiva paikka Tampereella vois olla moro-skybar mikä on sen pilvenpiirtäjän katolla. Sieltä on ainakin komeet maisemat kaikkialle tampereelle. Yhtä korkeella kun näsinneula mutta jotenkin "rennompi" tunnelma. Hakametsän jääkiekkokulttuuri on kans aika pop. Kaupunkilaiset jakaantuu tiukasti tapparan tai ilveksen leiriin ja vaikka pub jäähovissa jäähallin kupeessa voi käydä kokee tän tunnelman. Koskipuistossa kesäisin on iso Paapan kapakan terassi mikä myös näkemisen arvonen. Sit hervanta on kaunis paikka ympäri vuoden, ahvenisjärven ympärillä on pari hullua pikkuoravaa jotka tulee ihan iholle moikkaamaan! :)
Tervetuloa uudestaan :3

Maiju (Ei varmistettu)

Nomun puolesta liputtaja myös täällä. Aivan mieletön asiakaspalvelu ja ruokaa oli tarjolla jokaiseen makuun. Itse annoskateutta helposti sairastavana sain tyytyväisen olon, kun mahan täyteen saamiseksi söin neljää erilaista annosta. Erityisesti kaveriporukan illanvietolle oiva paikka. :) Cafe Pellas on myös ihana paikka!

Amaalia (Ei varmistettu)

Pyynikin näkötorni ja munkit siellä! Hurjimmat voi laskeutua tornista köyden varassa :). Sitten reippaillaan Pispalan portaisiin, hiet pois Rajaportin saunalla (upea vanha yleinen sauna) ja syömään Pulteriin tai Vaakon nakkiin.

Kesällä voi käydä piknikillä arboretumissa tai sorsapuistossa. Tai vaikka eteläpuistoon minigolfaamaan ja sitten siihen viereen rantsulle makoilemaan -noin kilometrin päässä ydinkeskustasta!

Upeita ravintolaelämyksiä ja fine diningia tarjoaa ravintola C ja Bertha. Varaa pöytä ajoissa!

Elina (Ei varmistettu)

Tampere oli pitkään minunkin unelmien kaupunki ja onnekseni unelma toteutui muutama vuosi sitten <3

Paljon kavereita muualta käy kylässä ja olenkin tykännyt tehdä heille pienen Tampere-kierroksen lempipaikoissani. Must-paikkoja on lenkkeily Pispalanharjulla + portaissa ja Pyynikin näkötornin ympäristössä. Pispalanharju on mielestäni Tampereen kaunein paikka vanhoine rakennuksineen ja upeine maisemineen Pispalasta tykkään tunnelmaltaan muutenkin ja ravintola Pispalan Pulteri on paikka missä käydään vieraiden kanssa lähes poikkeuksetta syömässä maistuvat superpihvit ja paikan omistaja on ihanan rempseä tyyppi. Pulterin vieressä on Rajaportin sauna (Suomen vanhin ymmärtääkseni?), se on suosittu turistikohde. Itse en ole vielä sielä käynyt, mutta suunnitelmissa ehdottomasti on! Rauhaniemen kansankylpylä on myös ihanan tunnelmallinen paikka kesällä, jos yleinen sauna ei ajatuksena kauhistuta :D

Näiden lisäksi käydään aina Hotelli Tornin Sky Barissa korkeuksissa ihastelemassa kaupunkia, siellä on iltapäivisin afternoon tea kattaus, jossa naposteltavien seisova pöytä, sille vahva suositus myös :)

Jos haluaa kokea vähän erilaisen brunssin, niin ravintola Spoon Brasserie Koivistonkylässä ansaitsee suositukseni. Ranskalainen pitäjä on ihana symppis ja ruoka on maistuvaa. Kahviloista Pyymäen Oma ja boheemi Cafe Europa on suosikkejani, molemmat löytyy ydinkeskustasta. Tässä muutama vinkki :)

Stiina (Ei varmistettu)

Jack the Rooster eli Roosteri, ei Roosters :D Anyway, se on kyl ehottomasti Tampereen paras baari :)

Paula (Ei varmistettu)

Parasta Tampereella: Pyynikki ja näkötornin munkit, Tammelan torin fiilis kesäaamuisin, Klubin keikat, Doriksen tanssilattia, Sitko, Nomu (Marusekin omistajan uusin), Mustalahden Minetti-jäätelökioski, Pispalan puutalot, Kaupin kuntokolmonen, Sorsapuisto, Telakan terassi.

Jen (Ei varmistettu)

Turkulaisena pakko mainita sellanen raakaruokapaikka kuin Pure. Jos Turkuun eksyy niin suosittelen ehdottomasti lounas/brunssipaikkana! Ja kakkupala on ihan ehdoton ;)

Mari (Ei varmistettu)

Tuli kauhee himo japanilaiseen safkaan! :D oisko suosituksia mihin menisit moista stadissa syömään? :)

asorr (Ei varmistettu)

Oi tässä tulee ihan koti-ikävä omalle koti paikkakunnalle, kun opiskelujen takia tällä hetkellä Itä-Suomessa. Mutta Tampereella ehdottomasti Pispala/Pyynnikki alue rentoon kävelyyn koiran kanssa. Ja Pyynnikin munkkikahvila kuuluu tietysti asiaan. Kahviloista lemppari on Pyymäen Oma, joka löytyy aivan Stockan liepeiltä. Tornissa kannattaa myös pistäytyä ihan vain maisemienkin takia, siellä saa todella erilaisen kuvan kun Näsinneulasta katsottuna, kun ollaan keskellä kaupunkia. Myös Tallipiha ja siellä oleva suklaapuoti ovat mainitsemisen arvoisia ja samalla kun siitä on, niin kipuaa Näsinkalliolle kävelylle.
Ja loppuun vielä oma vähän erilainen vinkki, nimittäin n.30min Tampereen keskustasta Ylöjärven Pinsiö ja siellä sijaitseva Puuvuori. Todella hauska ja erilainen luontonähtävyys jonka voi kiertää koirankin kanssa! :D

Jenni (Ei varmistettu)

Täältäkin suositukset Nomulle! Se on saman omistajan kuin Maruseki ja on ihan paras illanviettopaikka :)
Myös Cafe Pispalan brunssi ja Pyynikin näkötornin munkit kannattaa kokeilla ja samalla tehdä kävelylenkki Tahmelan ja Pyynikin alueella.

Manchester (Ei varmistettu)

Se on kyllä Siipiweikot vs Hook eikä ne oo wingsejä Tampereella vaan siiwee. Mutta mahtavaa että tykkäät! :)

Julia (Ei varmistettu)

Tamperelainen täällä hoi! Jotenkin kans itse tykkään, kun tää on jotenkin iso, mutta silti hyvän kokoinen, tuttu ja turvallinen kaupunki! :) Välillä kyllä tuntuu et on tää jo vähän "nähty", mut jotenki on tää silti vaan niin kiva Sitkoo mä kans suosittelen pizza paikaks, no wingsit tiiätkin jo.. Pyynikin harjulle mä kans lähtisin käyttään ja ehottomasti munkkeja syömään näkötorniin! Keskustan Torniin kans ylös päivän päätteeks drinksuille katsoon maisemia, tosin siellä on kyllä aika täyttä aina neljän jälkeen, mutta ehottomasti käymisen arvonen! Ja Laukontorilla on kans ihana viettää lämpimiä kesäpäiviä Muut jutut taidatkin jo tietää! Tervetuloo, äkkiä miehelles täältä töitä ja muuttakaa tänne!

Julia (Ei varmistettu)

Niin ja Arboretumiin kävelylle ja piknikille kesällä! Ahh

Venla (Ei varmistettu)

Nomun on perustanut Marusekin omistaja, suosittelen todella paljon. Ruokia tilataan pieninä annoksina sitä mukaa kun syödään, samalla voi nauttia erilaisia drinkkejä. Hintataso mielestäni vähän alempi kuin Marusekissa. :)

Laura (Ei varmistettu)

Ollaan myös miehen kanssa tavattu tampereella, mikä rakkauden kaupunki :):) nykyään asustellaan helsingissä.

Arboretum on ehdottomasti kokemisen arvoinen paikka! Varsinkin kasvilajipuisto jossa aivan mieletön määrä kauniita kukkia tms kts lisää http://www.tampere.fi/asuminen-ja-ymparisto/ymparisto-ja-luonto/puistot-ja-viheralueet/puistot-ja-reitit/hatanpaan-arboretum.html :-) myös lenkkeily pyynikki-pispala-tahmela seudulla on ihanaa :-) Särkänniemen rannasta pääsee kesäisin speed boatilla ympäri nässyä,-suosittelen myös :-)

Tiina (Ei varmistettu)

Tampere on niin ihana. Seurustelen nyt tamperelaisen miehen kanssa niin pääsen tekemään kaikkea kivaa :)
Ehdottomasti Arboretumiin piknikille, Pyynikin näkötorniin munkeille. Viikinsaareen laivalla ihan hengailureissulle, Tammelantorille mustallemakkaralle ja Ratinansuvantoon jollekin laivalle istuskelemaan.

St (Ei varmistettu)

Tampere on mielestäni myös Suomen ihanin ja lämminhenkisin kaupunki. :) Jos haluatte joskus laittaa enemmän rahaa syömiseen (ja kokemukseen), niin fine dining -ravintola Tiiliholvissa on ehdottomasti paras palvelu, miljöö ja ruoka! Ja suosittelen erityisesti yllätysmenua, se on ollut joka kerta mieletön (olen syönyt monesti). Ravintola Näsinneulakin kalpenee sen rinnalla :D.

Sonja (Ei varmistettu)

Välillä sitä unohtaa, miten ihana se kotikaupunki onkaan! Kiitos siis muistutuksena :)
Täytyy heti tarttua siipiasiaan koska asiat tärkeysjärjestykseen! Ehdottomasti, kiistatta, parhaat siivet on Kehräsaaren Hookissa! End of story.
Kesällä maanantaisin kannattaa suunnata Roosteriin, missä on Reggaeta ja makkaraa-iltamat, jossa siis terassilla soitetaan kivaa letkeetä musiikkia ja tarjoillaan ilmasta makkaraa.
Tuomiokirkonkadulta löytyy Tampereen ensimmäinen meze-ravintola Zeutuun. Söpö paikka ja ihanat falafelit, sympaattista henkilökuntaa unohtamatta!
Pyynikille tietysti kävelyllä ja munkille ja Pispalan pikkukaduilla moottoripyöräajelu on kesän kohokohtia! Cafe Europa Aleksanterinkadulla on ihana paikka istua viileinäkin iltoina :)

Julia (Ei varmistettu)

Aa joo, Cafe Europa on kyllä kans symppis paikka! Ja tosiaan risteily Viikinsaareen kauniina kesäpäivänä Ja sit jos haluaa jotain äksöniä, niin kesällä Flow-parkkiin Varalan urheiluopistolle!

Anni (Ei varmistettu)

Malesialainen Borneo-ravintola on tällaiselle helsinkiläiselle aina vakkaripaikka Tampereella käydessä! Uskomattoman hyvät roti canai -leivät, aaah.

Tuuli (Ei varmistettu)

Pyynikillä ravintola Heinätori, taivaallista ruokaa, ihana tunnelma ja todella hyvä asiakaspalvelu :) romanttisen illallisen kantapaikka :)

Tampere since 1991 (Ei varmistettu)

Ihana kyllä lukea tällaista tekstiä rakkaasta kotikaupungista! Tässä onkin tullut jo monta asiaa mainittua. Siipipaikoista itselle ykkönen on Hookki, mutta kaikki käy. ;) Täällä on kyllä niin paljon kaikkee vierailemisen arvoista. Ravintoloista lemppareita siipien lisäks ovat Coussicca, Stefans steakhouse, The Grill, 2H+K, Pancho ja Napoli. Lisäks pitää mainita, että Tampereen Sokokselta saa tosi hyviä salaatteja, ja varsin Sokoksen yläkerran kahvilasta saa ihan parhaita salaatteja vaikka lounaaksi. Yksi lempparipaikoista on myös Cafe Europa! Europan kanasalaatti on kans ihan parasta. Päivällä Europassa on kiva käydä lounaalla tai muuten vaan kahvilla ja illemmalla istumassa iltaa. Kahviloista Vohvelikahvila, Cafe Pispala ja Pyymäen Oma ovat lempparit. Myös Minetin jätskit ja Koskarissa sijaitsevan Jugin jugurttijäde on niiin hyvää. Eikä tietenkään voi unohtaa Pyynikin näkötornin munkkeja. Jos brunssille haluaa mennä, niin kannattaa suunnata Fazeriin tai Hulluun Poroon.

Ja onhan täällä paljon muutakin kuin hyviä ravintoloita ja kahviloita. Varsinkin kesällä täällä on niin kaunista. Arboretum, Laukontori ja Tammelantori, Pyynikki ja Lapinniemi ovat kyllä vierailemisen arvoisia paikkoja. Löytyy museoita, keilausta, bilistä, Särkänniemi, Flowpark, Room Escape... Kesällä on myös terassia jos jonkinmoista ja lempparit ovat Suvilaiva, Ruby & Fellas ja Little Joe. Kesällä on ihanaa kun on myös paljon kaikkee tapahtumaa, kuten Tammerfest ja Blockfest ja silloin kaupunki oikein herää henkiin.

En kestä kun mulle tuli ihan hirvee kesänodotus kun mietin mitä kaikkee kivaa täällä on! Mää oon asunut koko ikäni Tampereella ja en usko, että tuun täältä koskaan muuttaa ainakaan pysyvästi pois. Täällä on ihania ihmisiä, hyvät ravintolat ja kahvilat, hyvät shoppailumahdollisuudet, kulttuuria ja maisemia. Toki Suomessa on vaikka kuinka paljon kauniita ja hienoja kaupunkeja, joissa on kiva vierailla, mutta eipä sille mitään voi, että Tampereella on aina suurin paikka mun sydämessä. :) ps. pakko ehkä hakee siipiä tänään :D

R (Ei varmistettu)

Täällä yks tamperelainen, ja kerta siivet mainittu niin pakko kertoa että, kyllä parhaat siivet saa Hookista! Ja ne on nimenomaa siivet, ei wingsit;) (vaikka juu ovatkin sama asia haha)

Julia (Ei varmistettu)

Illan hämärtyessä tai miksei kesäsenäkin päivänä tallustelemaan tampellan/finlaysonin alueelle, siellä on niiin kaunista. Itse mainitsisin myös pyynikin, rosendahlin, pispalan ja pispalanharjun ja mitä näitä on jo mainittu. Sit uus juttu; kaukajärvelle avataan tänä kesänä sellanen vesipuisto, heillä on ainakin fb sivut olemassa. Kaukajärven vesi on muutenkin niiin super ihanan kirkasta. Sit suht uus paikka keskustassa on Grazy Golf, ei yhtää pahan hintanen ja anniskeluoikeudet löytyy, mä diggaan :)

Katrinka

Sushi rakastaja itse Tampereen melkein kaikki sushiravintolat kokeneena suosittelen ehdottomasti Maka Sushia tai Kauppahallin Umamia :) Tampereen parhaat sushit sieltä. Jos haluaa todella hyvää lounasruokaa niin kannata suunnata Kauppahallin Neljään Vuodenaikaan ja kokeilla niiden erikoisuutta kalakeittoa! :)

Tampere on kyllä pelkkää rakkautta!
Ruokapaikoista haluaisin nostaa (ylläolevien lisäksi) August von trapen baari-puolen! Siellä on helppo viettää iltaa, on kiva miljöö ja hyvä asiakaspalvelu. Myös ravintola on kiva ja sieltä listalta erityisesti simpukat!
Brunssi kannattaa varata cafe pispalasta - sille ei oikein löydy selitystä, se on vain pakko kokea!
Keskustassa on parasta juoda kuppi kahvia Pyymäen Oma-kahvilassa, joka tarjoaa heittämällä maailman parhaat porkkanakakut!

Inez ja Siperian Fabric on ihan loistavia illanviettopaikkoja!

Sitten muita paikkoja, mitä kannattaa kurkkia läpi on Stockmannin takana oleva Naapuri (jonka salaatit ja mehut ovat loistava lounasvalinta!), Sisustus ID ja samoissa tiloissa oleva Mehitähti. Mehitähden kukkakimput ovat täydellisiä!

Vierailija (Ei varmistettu)

Maruseki oli myös suosikkipaikkani pitkään, kunnes Tampereelle ilmestyi maka sushi. Voin sanoa tamperelaisena ja maailmanmatkaajana että parempaa sushia en ole koskaan saanut ahh.. Se ei ole paikkana ihan yhtä ravintolamainen mutta sieltä kannattaa vaikka napata sushia kotiin tai piknikille. Ja lupaan, että et tule pettymään!! Lisäksi uudeksi lemppariravintolapaikaksi suosittelen nomua, sieltä saa marusekin susheja mutta myös lisäksi japanilaista ruokaa ja hampurilaisia. Annokset ovat pieniä mutta tarkoituksena maistella kaikkea. Kesällä jos tulee tampereelle niin ehdoton paikka on tammelantori aamupäivällä, sillä sieltä saa kuuluisaa lohihampparia ja voi napata jälkkäriks vaikka tuoreita mansikoita <3 kävelypaikaksi taas suosittelen tampellan aluetta, jonka kautta pääsee siperian uumeniin ja sieltä mun vakkaripahe: american dinerin pannarit vaikka muuten kyseinen rafla ei ole kovin hyvä :'D

Pages

Kommentoi