What. A. Weekend.

Mungolife

Onko OK mennä takaisin nukkumaan maanantaiaamulla klo 10 ja herätä ehkä keskiviikkona? Oon niin väsynyt, ettei mitään järkeä. Olipahan viikonloppu! Lähdimme tosiaan perjantaina kohti Helsinkiä ja vartin myöhässä alkuperäisestä aikataulusta mies parkkeerasi takamuksen Johannan tuoliin samalla kun mä juoksin hoitamassa muutamat asiat. Illan pakkasimme äitini kotoa hääkoristeita ja yritimme saada kaiken mahtumaan autoon. Myös sen äidin. Illanviettona oli mm. riisipussien tekemistä siskojen kanssa ja yleistä hääsuunnittelua. Leikkasin myös siskoni hiukset. En ymmärrä miten se luottaa muhun illalla lähes keskiyön aikaan kun oon jo ihan silmät ristissä. Kellekään muulle tuo ei fledaansa uskalla antaa saksittavaksi (kuulemma) ja saan kunnian aina vähän väliä ihan hiki hanurissa leikata sen kauniiksi. Kun vihdoin pääsin sänkyyn joskus ennen yhtä olin jo ihan loppu, tää Kuopio-Helsinki väli on kyllä uuvuttava. Aamulaivalla kohti Viroa, siellä hirveä kasa juustoja ja morsiuskimpun tilaus ja nokka kohti hääpaikkaamme. Siellä ollaankin sitten käyty läpi ruokalistaa kokin kanssa, koristelujuttuja, aikataulujuttuja jnejnejne. Kävimme molemmissa vieraillemme valituissa hotelleissa tarkistamassa kaiken ja vielä tyhjentämässä alkoholikaupankin. Oli vähän psykedeelinen olo lappaa viinejä ostoskärryyn maha pystyssä :D Onnellisia uutisia itselleni oli se, että Virosta saa alkoholitonta Somersbyta! Ja okei, kaksi kassillista kovia juustoja takaa sen, että en paljon haikaile muiden syömisten ja juomisten perään. 

Koko lauantai meni häseltäessä häähommia tauotta. Piti testata akustiikkaa siellä ja pöytäjärjestystä täällä, valita tuolien peittokankaat, pöytäliinat jnejnejne. Miettiä äidin kanssa kukkahommat ja koristeluhommat ja pyöriä vaan koko päivä toimittamassa jotakin. Kuuden tunnin yöunien ja aamupalan jälkeen olikin vuorossa taas autossa istumista, laivassa istumista ja jälleen autossa istumista. Myöhäinen lounas siskojen kanssa oli vain pieni välihengähdys ja kun ajelimme illalla kotiin, teimme vielä soittolistoja häihin sekä biisitoivomuslistaa bändille.

Kun pääsin sänkyyn puolen yön jälkeen eilen, taisin simahtaa ennen kuin ehdin edes päätä laskea tyynylle.

Pakko kuitenkin sanoa, että väsymyksestä huolimatta mieli on loistava! Hääpaikka on upea, mikä ei sinänsä ole yllätys, kyseessä on kuitenkin tuttu paikka. Järjestelyt on hyvällä mallilla ja enää pitää miettiä pikkujuttuja.

Mä oon ollut muuten aika rennolla otteella järjestämässä näitä häitä, mutta kolme asiaa on olleet mulle tärkeysjärjestyksessä todella korkealla. Oman kampaajan saaminen häihimme oli oikeesti mulle ihan ykkösasioita. Kuulostaa ehkä hölmöltä, kun sinä päivänä on muita aika isojakin juttuja. Mä vaan haluan, että meidän hääpäivänä mä en tee enää yhtään mitään. Haluan herätä virkeänä ja valmistautua pitkääääään ja hartaasti mun kaasojen kanssa. On ihanaa, että on raudanluja ammattilainen, johon luottaa aukottomasti, laittamassa hiuksiani ja kaasoillekin kampaukset. Seuraava tärkeä asia oli bändi, joka venytti budjettia aika lailla, mutta emme halunneet ottaa jotakin bändiä, josta emme tiedä mitään, maksaa hieman vähemmän ja sitten pettyä. Otimme bändin Suomesta ja ystävämme suosituksella saimme varmasti aivan mahtavan bändin viihdyttämään vieraita ja meitä. Ja koska en voi nauttia viineistä häissämme, mulla oli vaatimuksensa saada kaakaopöytä, jättijuustolautanen ja tietenkin karkkipöytä.

Olen metsästänyt kivoja vanhannäköisiä termareita kaakaopöytään Tori.fistä ja löysinkin ihan sattumalta kaksi täydellistä vintage-termaria tarkoitukseen. Löysin myös kaksi mahtavaa mustaa liitutaulua, joista tulee todella näyttävät ja häihimme sopivat pöytäkartta ja valokuvaseinä. Olen kolunnut Tori.fin yli ja ympäri ja häihin tulee myös kolme kaunista kynttelikkö-centerpiecea, joita odottelen juuri saapuvaksi postin mukana.

Pinterest on laulanut, ja olen tallennellut koristeideoita sen mukaan, millä fiiliksellä itse lähdimme tätä tekemään. Me emme halunneet kiiltoa ja timantteja, emme mitään sellaista romanttista ja pikkusöpöä. Häidemme ulkonäkö tulee olemaan hyvin rustiikkinen, luonnonläheinen ja talveen sopiva. Teemaväreinä on viininpunainen ja kulta/messinki, ja vahvimpana yhtenä vaikuttajana on havupuu, sen monessa eri muodossa.

Meillä on kyllä käynyt ihan mahtava tuuri häiden järjestämisen suhteen. Sen lisäksi, että siis oikeasti 95 % kutsutuista pääsee paikalle, on meillä ollut mahtavaa erityisosaamista apunamme. On bändisuhteita, mitä kautta saimme hyvän bändin (joskin mua vähän harmittaa, että yksi ystävämme ei pääse nauttimaan häistä ihan sataprosenttisesti, hän kun aikoo myös soittaa siellä), on maailman paras kampaaja paikalla, on loistava valokuvaaja, johon on ollut ilo tutustua viime aikoina. On perheenjäseniä, joiden kautta on ollut helppo järjestää häät toiseen maahan. Hotellit, tilat, bussikuljetukset jne. olisi ollut huomattavasti vaikeampi järjestää ilman, että on ollut paikallista apua. Lisäksi perheenjäsenissämme on myös kondiittoreita, joten hääkakku tulee olemaan varmasti juuri mieleisemme! Jopa meidän vihkijämme on yksi läheisimmistä ystävistämme.

Mun ainoa toive oli se, että kukaan ystävistämme tai perheenjäsenistä ei joudu hommiin hääpäivänä tai näkemään ihan hirveästi vaivaa ennen häitä. Haluamme mahdollistaa kaikille rennon ja mukavan tilaisuuden, mutta on siitä ollut ihan hirveästi apua, kun jokaiseen tärkeään hommaan on löytynyt tekijät helposti läheistemme suosituksista.

Olen aika innoissani :) Aikaa häihin on kuitenkin vielä, ja nyt pitäisi aamun ratoksi metsästää jostakin 100 metriä valkoista harsokangasta :D Ehkä ensin kuitenkin päikkärit, että saan palautettua itseni zombien tasolta takaisin elävien kirjoihin :D

Kotona kuitenkin ollaan, ja illemmalla tulee postaus päivän asusta, joka oli ainakin mun mielestä ihan tosi kiva! :)

Kommentit

Jenni / big mamas home (Ei varmistettu) http://bigmamashome.blogspot.fi/

On siinä hommaa. Itsekin häistä haaveilen, mutta onnistuisin varmasti stressaamaan itseni pöpilään niitä järjestäessä. Joten, siihen asti, että opin entistä suunnitelmallisemmaksi, häät ovat pannassa. :D Toivottavasti jaksat, kun mukana matkassa on yksi salamatkustajakin.

Mia (Ei varmistettu)

Kiva lukea vähän myös hääjuttuja :) vaikka itsellä ei ole tapahtuma ajankohtainen (todellakaan lähivuosiin :D ) niin silti tää on aina tosi mielenkiintoinen ja ihana aihe

Siirirosmariini (Ei varmistettu)

En tiedä millaista harsokangasta haet, mutta hallaharson saa edullisimmin puuilosta. Ainakin kesällä sai, kun itse metsästin sitä silmät kiiluen :)

Olivia (Ei varmistettu)

Saammeko koskaan nähdä kuvaa sormuksistasi? :)
Ymmärrän jos et sitä blogiin halua tuoda, onhan se kuitenkin jokaiselle niin henkilökohtainen :)

Roosa (Ei varmistettu)

Suositus harsokankaaseen: ikean LILL verhot, 2 kpl 280x250cm verhoa 3,99e ja niistä saa taiteiltua vaikka ja mitä harsokoristetta huippuhalvalla! Kahtiin häihin oon ollut mukana laittamassa niitä ja tullu kyllä mageita valotolppia ja muita koristeita kun sitä kieputtanu ympärille :)

Neea (Ei varmistettu)

Aika paljonhan sä sittenkin kerrot häistänne. Ihan kiva, onhan se iso juttu ihmiselämässä :) En itsekään malttaisi olla kertomatta, jos muutenkin kertoisin noin paljon omasta elämästä. Tsemppiä järjestelyihin!

Iidis (Ei varmistettu)

Tarkoitatko harsokankaalla hallaharsoa? Me tilattiin (äiti tilas) meidän häihin sitä Virosta. Tuli halvemmaksi kuin Suomesta ostettaessa. Eli jos teillä on jo muutenkin kontakteja Viron suuntaan niin suosittelen etsimään sitä sieltä :)

Allu (Ei varmistettu)

Voi kuinka ihanat ajat teillä on käsillä! Jaksamista häiden järjestelyihin ja masuarkeen ️

Terhi (Ei varmistettu)

Harsoksi suosittelen noita puutarhaharsoja ;) Edullisia ja eri vahvuuksilla löytyy. Keveitä ripustaa :D
On niitä meinaan muutamissa tapahtumissa käytetty. Jopa värjättynä.. siinä oli talkooporukalla ilmeet, ku jakelin Dylon väripaketteja ja harsoa ...

am (Ei varmistettu)

Kysyisin tuosta vihkijästä, että onko hankalaa järjestää vihkiminen hääpaikalle? :) Onko hän pappi vai joku muu taho? Kysyn, koska haluaisin itse joskus naimisiin mennessäni jonkun muun kuin papin suorittamaan vihkimisen ja vieläpä hääpaikalle. Googlattuani olen kuitenkin ymmärtänyt, että tosi vaikeaa esim. maistraatista saada sellaista henkilöä, kun heillä ei ole mitään velvollisuutta tulla suorittamaan toimitusta hääjuhlaan..

Henna (Ei varmistettu)

Omasta kokemuksesta voin sanoa, että ei ole vaikeaa saada siviilivihkimistä hääpaikalle! Jos on virka-ajan ulkopuolella, niin siitä kyllä joutuu maksamaan. Jos maistraatista ei löydy vihkijää esimerkiksi lomien takia, niin käräjäoikeus on toinen vaihtoehto. Käräjänotaarit on tulevat usein ihan mielellään vihkimään! :)

am (Ei varmistettu)

Voi kiitos vastauksesta! Kiva kuulla että onnistuu helposti, kävikin mielessä nuo loma-ajat ym. :) Hyvä tietää tuo käriksen notaarivaihtoehto!

Emma (Ei varmistettu)

Ihanalta kuulostaa, tsempit loppujärjestelyihin!

Kommentoi