"When we collide we come together / If we don't we'll always be apart / I'll take a bruise, I know you're worth it"

Mungolife

KAHDEN PRINTIN UUSINTA. Nyt kun olen reissun päällä, on hyvä aika käydä läpi vähän juttuja, jotka on jääny arkistoon luonnoksina. Vanhoja asuja ja muita postauksia, joiden kirjoittamisen olen aloittanut, mutta joiden julkaisu on jäänyt jostakin syystä. Tämä asu on yksi niistä postauksista, jotka ovat jääneet Bermudan kolmioon, jota arkistoksenikin kutsun. Kokeilin joskus aiemmin yhdistelmää, jossa tuo tartan kaulahuivini ja raitapaita olivat samassa asussa. Ihastuin itse yhdistelmään, ja kokeilinkin komboa toisen kerran, tällä kertaa höystettynä eri sävyjä konjakinruskeaa. Vaikka asu onkin hieman liian lämpöinen Suomen tämänhetkisiin keleihin saappaidensa vuoksi, niin toiminee se silti inspiraationa sellaista hakevalle :) Eikä näitä viitsisi roskakoriinkaan suoraan pistää.

Tämä on oikeastaan sellainen asu, jota pidän useimmiten Lontoossa talviaikaan päällä. Lämmin, mukava ja tuikitavallinen. Jotenkin tuntuu, että bloggaamisessa on nykyään valtava kilpailu. Kuvien on oltava uskomattoman kauniita, bloggaajien tyrmääviä, asujen trendikkäitä ja erikoisia ja kokonaisuuden hiotun esteettinen. Olen jonkin verran asiaa pohtinut, ja huomaan itsekin siirtyneeni tähän blogien muutoskulkuun, jossa kaikki on kaunista ja upeaa ja virheisiin ei ole varaa. Haikeudella muistelen, miten asukuvat otettiin peilin kautta pokkarilla huonossa valossa ja lätkästiin samantien blogiin. Nykyään sään pitää olla suosiva, kameran kallis ja valovoimainen ja kuvauspaikankin mielenkiintoinen. Muiden bloggaajien nostaessa rimaa kovin korkealle itsekin huomaa hyppivänsä sitä kohti, yrittäen sen ylittää. Ja samalla monista blogeista on kadonnut mulle se olennaisin asia; se tavallisuus ja kontakti lukijan kanssa. En minä halua enää kertoa sydänsuruista täällä. Tai julkaista kuvaa, jossa tukka on sateen jäljiltä liiskana naamalla ja kaikki huonosti. Arvostelu on sen verran valtaisaa, ettei oikein halua antaa ylimääräistä syytä sille arvostelulle.

Asutkin ovat nykyään usein jotenkin liian erikoisia blogeissa. Tuntuu, että niitä arkielämän pukeutumisvinkkejä ei saa samalla tapaa, kun bloggaaja liihottaa 12 cm koroissa, hulppeissa luomuksissa ja erikoisissa trendikkäissä vaatteissa. Minä yhtä lailla kuin monet muutkin. Loppujen lopuksi kuitenkin tuntuu, että lukijatkin innostuvat usein juuri näistä tavallisista asuista. Näistä, joissa on matalat kengät, tavallinen neule + farkut -yhdistelmä ja joku huivi kaulassa. Toisaalta ne kauniit kuvat erikoisissa asuissa tuntuvat olevan pakko, jotta täyttää vaatimuksen "trendistä", "edelläkävijästä" ja tiesmistäkaikesta. Enkä väitä missään nimessä olevani mitään näistä, mutta tunnen kuitenkin samat paineet olla näitä kaikkia.

Huomaan itsekin laittavani esille useimmiten vain asuja, joissa on korot jalassa (ryhti, olemus jne.) ja vähän mielenkiintoisemmat rytkyt. Jos aikaa ja mahdollisuus on, miten kuvauspaikan ja kuvaushetken (auringonlasku on parasta aikaa kultaisen valonsa takia...) Teen siis tällä kertaa lupauksen, että jatkossa julkaisen myös ne vähemmän erikoiset asut. Ne joissa, on jalassa perusballerinat ja päällä tylsä kollari matkalla kouluun. Koska niinhän minä melko usein pukeudun! Ja julkaisen kuvat myös siitä huolimatta, että niissä olisi optinen harha sisälläni asuvasta pienestä ihmisestä (koska raitapaitani on kuvissa päättänyt asettua ikäänkuin olisin seitsemännellä kuulla raskaana). Ihan vaan koska aina ei voi onnistua. Ei edes bloggaaja.

Joka tapauksessa, tavallisuudestaan huolimatta tykkään tästä asusta :) Se on musta jokapäiväiseen elämään täydellinen. Tykkään väreistä ja edelleen tuon raidan ja tartanin harmoniasta. Se sopii minulle.

Mutta mitä mieltä on arvovaltainen jury? :) 

Kommentit

tupluuri (Ei varmistettu)

Nätti asu, tykkään! :)

Mutta itse asiaan miksi päädyin tänne kommentoimaan. Etsin lakkiaismekkoa tällä hetkellä itselleni, ja olen tulossa Lontooseen pariksi viikoksi ennen juhlia. Jos mekkoa ei löydy Suomesta ajattelin, että ehkä sitten Lontoosta! Osaatko neuvoa joitain kauppoja yms. mistä saisi tarpeeksi juhlavia mekkoja omiin lakkiaisiin? Sen verran katselin jo eri liikkeiden nettisivuja (sen postauksen avulla jossa annoit neuvoja Lontoon lemppari shoppailupaikoistasi), mutta esim. Massimo Duttin ihanat mekot tuntuivat kuitenkin liian arkisilta isoon juhlaan. Budjetti on max. 200 puntaa joten ihan ei viitsisi mennä niihin kalliimpiin kauppakeskuksiin etsimään luksusmerkkien seasta halvempia merkkejä aivan sokkona.
Apu ja neuvo olisi tarpeen, jos millään kerkeät neuvoa!

Anna (Ei varmistettu)

Mä suosittelisin vierailua Selfridgesille tai Debenhamsiin ja John Lewisiin. Ne on tavarataloja, ja siellä on ihan valmistujaisille varattu osastoja, missä on monen merkin mekkoja :)

linda (Ei varmistettu)

Upea takki!!!! Onko kauankin aikaa siitä kun olet sen ostanut?

Anna (Ei varmistettu)

Tältä vuodelta se on :)

Maiku (Ei varmistettu)

Tavalliset asut on mielestäni ihan parhautta. Harvemmin sitä matti meikäläinen liihottaa hienoissa koroissa ja asuissa, harvemmin edes luksuslomilla, kun ei niillä koroilla oikein osaa kävellä. Siksi on kivaa, että tulee kivoja siistejä ja kauniita asukuvia ihan niistä "tavallisista" vaatteista.

Edellisiin kommentteihin ja postauksiin... niin ihanaa, että arvostat ja pidät itsestäsi!! Noudata omaa linjaasi ja intuitiotasi ja muista olet ihana juuri nyt ja juuri tuollaisena!!Kaikkia ei koskaan voi miellyttää ja se on enemmän niiden oma ongelma!!

Anna (Ei varmistettu)

Voi kiitoksia kovasti! Ihana kommentti! :)

Emma (Ei varmistettu)

Yksi erikoinen elementti asussa tekee siitä mielenkiintoisen ja sillon miettii miten samoja elementtejä pystyis yhdistämään omassa pukeutumisessa, useampi erikoinen elementti asussa tekee siitä vain asun. Tavallaan siis näin tavan tallaajan näkökulmasta mitä erikoisempi ja fashionistampi bloggaaja yrittää olla (tai on, joillainhan tulee erikoisuus ja omalaatuisuus jo äidin maidosta) sitä tylsempi se on lukijan mielestä. Ja miksi? Loppujen lopukshan monen bloggaajan mielestä syy miksi asukuvia julkaisee on, että ihmiset sais siitä inspiraatioo omaan oukeutumiseensa. Toki Louboutinit ja tyllihameet on I-HA-NI-A ja etenkin ne kengät himottaa itseänikin, mutta esim täällä Jyväskylässä ei tulis mieleenkään pukee niitä yhtä aikaa päälle arki päivänä, ei ees baariin. Tätä asua katsoessa taas tuli hirveä halu laittaa tiistaina töihin siniset farkut, ruskean neuleen ja kultaiset korut.

Anna (Ei varmistettu)

No nimenomaan näin! Valitettavasti tää blogikulttuuri on lähtenyt eri teille alkuperäisestä tarkoituksestaan :)

Silja (Ei varmistettu)

Aaaah ihanaa :) Just tällasia lisää! Tulee jotenkin "nostalginen" fiilis :D Nykyään niin moni blogi on sellasta valkosta ja vaalenpunasta hattarahömppää ja kauniita pelkistettyjä klassisia (tai sit vastapainoks jotain aivan yyber monimutkasia ja rehellisesti sanottuna mun makuun vähän outoja) asuja. Mikä on ihan kiva, mut tää on just tätä mitä mä ainakin kaipaan. Tulee ne "vanhat" ajat mieleen. Ku blogissa oli just niitä peiliräpsyjä ja nahkatakki&farkut menee leffaan (eikä minnekkään fancylle dinnerille) comboja. Oho tulipas tästä sillisalaatti :D No mutta pääpontti oli, että tällasia lisää!! Nostaa hymyn korviin :)

Anna (Ei varmistettu)

Näin juuri. Siksi haluan palauttaa tätä takaisin juurilleen tietyllä tavalla :)

Annika - Tarinoita Maailmalta (Ei varmistettu) http://www.tarinoitamaailmalta.com

Tykkäsin mielettömästi! Just nämä "tavisasut" on kivoja kun esimerkiksi monella on jo siniset farkut kaapissa ja tästä saa kivan idean et hei jos ois tuon tyylinen takki ja kaulahuivi, niin se näyttäis olevan toimiva yhdistelmä. Eli ehdottomasti kannatan näitä arkivaatepostauksia :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti, kiva kuulla :)

noonis (Ei varmistettu) http://noonis.blogspot.com

Mitä parhainta talvi-inspiraatiota mulle, just kaivelin saappaat arkistoista takaisin käyttökuntoon talvea varten :) Ja tämä tavis kaipaa ainakin just näitä asuja!

Anna (Ei varmistettu)

Haha, no näinki päin siis toimii! :)

Tia (Ei varmistettu) http://deleted

Toi takki on niin kiva :) itellä on musta nahkatakki vaan ja ruskea olis vielä kiva. Mä tykkään just näistä asukuvista, en mistään "haute couture" tyylistä tai muusta. Sulla on tosi kiva tyyli ja olen saanut omaan vaatekaappiinkin vähän jotain piristystä tämän blogin myötä.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Kiva kuulla, koska tavallisia pulliaisia me bloggaajatakin vaan ollaan :)

Minna (Ei varmistettu) http://styleinacoconutshell.blogspot.fi/

Kuule mulla on ollut ihan samanlaisia mietteitä blogeista! Tuntuu, että asuissa se erikoisuuden ja täydellisyyden tavoittelu on mennyt liian pitkälle. Kun muotiblogien viehätys oli silloin alkujaan juuri siinä, että näki miten tavalliset ihmiset pukeutuu ihan tavallisina päivinä, päivästä toiseen.

Toki nautin myös henkeäsalpaavan upeista erikoisista asukokonaisuuksista, mutta oikeastaan eniten tykkään juurikin niistä perusasuista. Sellaisissa viihdyn itsekin parhaiten, vaikka joskus onkin kiva kokeilla jotain erilaista. Eli mun puolesta näitä perusasuja voi laittaa ihan niin usein kuin vain saat kuvattua niitä! :) Tosi hyvältä näyttää tämäkin asu ja tossa huivissa on aivan ihanat värit!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti ja olet täysin oikeassa :)

Paula (Ei varmistettu)

Nää on just niitä parhaita! Tämäkin asu heti muistutti, että "pukeudu-useammin-sini-valko-ruskeaan-koska-se-näyttää-helvetin-hyvältä!" Näistä mä ainakin saan eniten inspiraatiota. Vaikka esim. se tylliunelma onkin nätti ja ihana, niin ei se todellakaan inspiroi mua mihinkään :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :)

Ansku (Ei varmistettu)

Just nää tavalliset asut on niitä, joista itse saan ideoita omaan pukeutumiseeni :) Tämäkin asu on toimiva ja värit sopivat hyvin yhteen! Ja hei, olispa joskus kiva nähdä sulta asukuvat peilin kautta otettuna. Ihan vaan huvin vuoksi :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla, kiitoksia :) Hahah, täytyy harkita :)

Salla (Ei varmistettu)

Hyvältä näyttää asu! Musta on ainakin tosi kiva nähdä sellaisia ihan perusasuja, sellaisiin kun pukeutuu päivittäin. Mielenkiintoista on myös nähdä miten niistä tavallista farkut+matalat kengät+t-paita tai neule -yhdistelmistä saa kiinnostavammat. Sulla on aina hirveän kivat asut, arkeen ja juhlaan!
Mukavaa kevättä! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti ja samoin sinulle! :)

samson (Ei varmistettu)

oon tismalleen samaa mieltä sun kanssa, ehkä jopa mainitsin siitä aiemmin jotain että näihin arkiasuihin on helpompi relate to ja löytää inspistä kun niissä kuvissa missä on louboutinit ja diorit sun muut päällä. Nekin on hienoja, mutta sekin saattaa ottaa susta pois tiettyä inhimillisyyttä tai siis sitä tavallisuutta ja juuri tämän "epätavallisuuden" takia ihmiset ovat kauhean kateellisia kun oikeasti uskovat sinun kävelevän maksimekoissa ja korkeissa koroisaa joka päivä :D Että minäkin kannatan näitä arkiasuja ja uskon että niiden "rumien" (huonompi valo/sää/tausta) kuvien julkaiseminen saattaa vain auttaa sua. Mutta tosiaan kiva perusasu joka muistutti mua siitä että pitäisi ostaa ihan oikeat farkut kohta eikä aina luottaa niihin farkkulegginsseihin...

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kommentistasi, olet varmasti oikeassa, siksikin yritän panostaa vähän näihin tavallisempiin juttuihin :)

jopu (Ei varmistettu)

Oot oivaltanut kyllä jotain perustavan laatuista! Tosi kiva arkielämän asu tässä ja huivi on todella himoittava, toivottavasti sen tyylisiä tulee kauppaan. Itse asustelen täällä Keski-Suomessa ja joskus tuntuu, että omakin pukeutumistyyli poikkeaa valtavirrasta (käytän aika paljon odd mollyn vaatteita). Tuntuu, että suurin osa täälläpäin pukeutuu aika tavallisesti, samoihin vaatteitiin useimmiten (missä ei ole mitään väärää). Mutta oon kokenut vapauden tunteen esim. Helsingissä, jossa vastaan tulee vaikka minkänäkösiä ihmisiä, että saa olla jotenkin rauhassa erilainen. Voit pukeutua vähän erikoisemmin ja ei ketään kiinnosta! Erikoinen muiden erikoisten joukossa! Se on jotenkin vapauttavaa. Voi laittaa jotain erikoista päälle, mutta se ei kiinnitä siellä liikaa huomiota :)

Anna (Ei varmistettu)

Tuo on täysin totta! Olisi kyllä vaikeaa kuvitella asuvani pienessä kylässä, juurikin tuon vapauden takia :)

Tiii (Ei varmistettu)

Kiva asu! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos :)

(Ei varmistettu) http://matkalla-aitiyteen.blogspot.fi

Tästä kirjoituksesta mä tykkäsin, koska oon miettinyt ihan samaa viime aikoina että näistä asukuvista on alkanut tulla monella bloggaajalla ihan selvä kilpailu ja päällä on monen sadan euron arvosta vaatetta ja asusteita mihin monellakaan lukijalla ei todellakaan ole varaa, bloggaajien niitä sen sijaan saadessa mm. yhteistöiden kautta. Ja kameroihin laitetaan tonneja että saadaan muotikuvien tasoisia kuvia ja olen jopa miettinyt onko jokaisella oma ammattivalokuvaajaystävä joka niitä kuvia napsii. Nuoret lukijat saavat helposti vääränlaisen kuvan bloggaajien todellisesta elämästä ja kuvittelevat heidän elävän mitäkin luksuselämää ja alkavat herkästi kopioimaan tätä... Mm. oma 18-vuotias pikkuveljeni ei suostu enää pukemaan päällensä muita kun kalliita merkkivaatteita, tosin en tiedä onko tämä lähtöisin blogeista. Ihanaa että otit asian puheeksi. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kommentistasi :) Ja itse ainakin haluan jatkossa yrittää pitää enemmän kiinni "todellisuudesta" blogin puolella.

suvi (Ei varmistettu)

Oon itsekin huomannut tuon saman, että jotkut blogit/bloggaajat ovat muuttuneet aika etäisiksi (sillä tavalla kuin tuntematon ihminen voi) juurikin viimeisen päälle hiottujen kuvien perusteella, hyvin erikoisten asujen kera korkeiden korkojen ja jotenkin 'kylmän' kirjoitustyylin takia. Tämmöiset on minusta ok välillä, mutta jos blogi alkaa muistuttaa enemmän naisten lehteä, on se blogin sydän kadonnut jonnekin. Tämän takia minusta onkin erittäin hyvä, että pidät Mungolifen ja Mungostylen erillään.

Tykkään blogissasi juuri siitä, kun tuot sitä tavallisuuttakin esiin esimerkiksi näyttämällä näitä tuikitavallisia asukuvia ja kertomalla välillä juttuja ihanasta nappisilmästä, Simbasta ;) Muutenkin blogisuosikkeja ovat sellaiset, joissa mennään pintaa syvemmälle. Ei välttämättä ihmissuhdesotkuja, mutta vaikka pieleen mennyt tentti tai hyvin onnistunut aamupuuro :D

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti kommentistasi :) Ja oishan se kiva, jos pystyisi löytämään sen kultaisen keskitien bloggaamisessakin :)

aa (Ei varmistettu)

Tää aihe on kyllä mielenkiintonen. Ite oon miettiny just et bloggaajat tavallaan ite luo itelleen ne paineet. Blogeista saa lukea just siitä et bloggaajat miettii kuinka lukijat haluavat laadukkaita kuvia ja on inspiroivampaa katella kuvia, mitä on mietitty loppuun asti, ja ketään ei kiinnosta samat vanhat vaatteet yms. Vaikka tosiasiassa lukijoille riittää vähempikin yrittäminen. Myös matkoilta postaillaan tyylillä "täällä on ihanaa" ja matkan jälkeen näytetään kaikki esteettiset kuvat ja viikon päästä tulee paljastuspostaus kuinka kaikki ei mennytkään oikeesti ihan niin. Ja mitä sitä lukijana ajattelee? Itse en ainakaan hae blogeista mitään kiiltokuvaelämää ja naistenlehtimäistä esteettisyyden huipentumaa. Blogeissa nimenomaa vahvuutena naistenlehtiin verrattuna on se, että voi seurata kuinka niitä vanhoja vaatteita yhdistetään aina vaan eri tavalla (ja miksei vanhallakin tavalla, ompahan ainakin toimiva yhdistelmä) ja lukea vaan ihan tavallisesta elämästä. Jotenkin se samaistuminen ja sitä kautta inspiraation hakeminen on vaan paljon aidompaa ja tehokkaampaa. Ja vaikka blogin pitää positiivisuuden paikkana, ei esim se, että kertoo reissussa tapahtuvaa surkeiden sattumusten sarjaa pilaa sitä positiivisuutta. Suoraan sanottuna blogien nykypäivän täydellisyyden tavoittelu on vienyt niistä hohtoa. Ja mitä itsekin sanoit, blogeissa hyvää on se tavallisuus ja kontakti lukijan kanssa. Joten back to basics:) ps. tällaisia tavanomaisia asujakin katselee mielellään.

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla, kiitos kommentistasi :)

Sohvih (Ei varmistettu)

Mielestäni tälläiset "perusasut" on just kivaa vaihtelua katseltavaksi. Nykyään kuten sanoit, blogit on tosiaan pelkkää korkokenkää ja viime hetken trendiä.
Todellisuutta vähän mukaan blogeihin, varmasti muutkin pukeutuu välillä peruskuteisiin, mutta miksi niitä asuja ei julkaista ?

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kiitoksia :) Varmaan sen takia juuri, kun ne ei tunnu tarpeeksi inspiroivilta? Koko ajan painetta olla erikoinen :)

Anna (Ei varmistettu)

Hmmm, varmasti osittain :) Mutta lukijoitakin on moneen lähtöön, ja yleensä ne arvostelevat ja vaativat on niitä kovaäänisempiä, heidän kommentit ja toiveet kuuluvat kovimpina ja varmasti sitä kautta johtavat blogien muuttumista :)

Puhut niin asiaa! Juurikin se tavallisuus usein puuttuu (ainakin osittain) nykyajan blogeista, mikä on sääli. Tässä postauksessa oli juurikin iso annos sitä! Kiitos! Upea tuikitavallinen asu :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla, kiitos kommentistasi :)

johannam1 (Ei varmistettu)

Täällä kirjoittelee vähän alle kakskymppinen lukija, ja tällaiset asut tosiaan saa ainakin mut inspiroitumaan! Hyvin sanottu, että nykyään tuntuu et kaikkien asujen pitäis olla huippuerikoisia. Ei mun mielestä tarvi, helpoiten mä saan vinkkejä pukeutumiseen ihan tällaisista perusasuista. Tosi piristävä postaus ja asu kyllä miellyttää mun silmää, tällaista tosiaan enemmän! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla, kiitoksia :)

Päivi Helena (Ei varmistettu)

Näytät upealta, kuten aina! Olen hyvin, hyvin surullinen siitä, että niiden mielenvikaisten lukijoiden takia, jotka kiusaavat bloggareita kaventuu blogin sisältö myös meiltä uskollisilta lukijoilta, jotka rakastamme sinua juuri SELLAISENA KUIN OLET! Tuntuu surulliselta, että me kärsimme myös siitä kiusaamisesta sen muodossa, että et halua kiusaamisen pelossa blogata yhtä vapautuneesti kuin ilman kiusaamista. Eli kiusaajat voittavat ja me muut häviämme:(

Anna (Ei varmistettu)

Niin, tää on se ikävä puoli :/ Mutta varmasti te kaikki ihanat lukijat myös ymmärrätte, että meidänkin kuori on rajallisen paksu.. :(

Päivi Helena (Ei varmistettu)

...niin, jospa maailmassa olisi vielä bloggaajia, jotka uskaltaisivat kiusaamisesta huolimatta blogata vapautuneesti. Emmehän mekään, joita kiusataan elämässä muutenkin, (työssä, koulussa, kotona... tai ihan vain, koska olemme "erilaisia") voi lakata ELÄMÄSTÄ, vaikka jotkut sadistit niin haluaisivatkin?! Itse en aio antaa periksi kiusaajilleni. En aio antaa OMAA ELÄMÄÄNI heille, en nyt, enkä koskaan!

Anna (Ei varmistettu)

Hmmm, olet oikeassa. MUTTA, jos voisit vähentää itseesi kohdistuvaa kiusaamista melko pienellä vaivalla omalta puoleltasi, varmasti tekisit sen?

R (Ei varmistettu)

Tavallinen, mutta aivan ihana asu! Kaikki toimii hyvin yhdessä ja värit on mitä kivoimmat :) tälläseen asuun oon ite pitkään halunnu pukeutua.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia, tosi mukava kuulla :)

Dina (Ei varmistettu)

Hyvä Anna! Niitä superkauniita ja trendikkäitä asuja on toki ihana katsella, mutta itse ainakin saan enemmän inspiraatiota näistä tavallisemmista asuista. :) Tää näyttää just sellaselta, mihin tällä hetkellä haluaisin pukeutua.

Pages

Kommentoi