White on white

Mungolife

VALKOINEN KOKOPUKU. Huhhei, toinen viikko uudessa työpaikassa on nyt takanapäin ja päivät on kyllä menny tosi haipakkaa. Pahoittelut siis, että blogissa on ollut aika hiljainen viikko. No mutta, otetaan viikonloppuna takasin, eikö? On ihan mielettömän kivaa olla taas osana työyhteisöä ja varsinkin superkivaa työporukkaa! Meillä on tosi kiva tiimi ja tunnelma duunissa, joten on kyllä ollut mieluisaa joka päivä mennä töihin. Mun ainoita elämäntavoitteita on se, että työkseen tekee jotakin sellaista, mikä aiheuttaa aamulla edes pienoista hymyä sen sijaan, että v***ttaisi rankalla kädellä. Mun työpaikkani on kyllä se hymy-versio :)

Paljon kyselette mun työpaikasta, mutta en siitä sen kummemmin halua alkaa kirjoittelemaan blogin puolesta. Ihan vaan siitä syystä, että haluan suojella työpaikkaani ja työminääni blogiminäni vihaajilta. Ymmärrän toki, että monia kiinnostaa millaiselle alalle voi työllistyä tutkinnollani jne. Oikeastaan mun tutkinnolla ja kokemuksella voi tehdä töitä vaikka kuinka eri tehtävissä. Minä päädyin siis asiakkuuspäälliköksi mainostoimistoon. Titteliä on ihan turha tuijotella, nimittäin sitäkin arvottiin monen sanan väliltä, työtehtävät homman aina kertovat. Jotkut on ihmetelleet, miten päädyin jonnekin muualle kuin muotialalle, ja selitys siihen lienee olevan aika helppo. Täällä Kuopiossa nyt muotialan työpaikkoja ei mitenkään ihan satoja ole tarjolla, ja minä halusin muuttaa tänne asumaan työhön liittymättömistä seikoista johtuen. Niinpä punnitsin mielessäni vaihtoehdot siitä, mitä haluaisin tehdä ja kontaktoin mielenkiintoiset paikat. Ja onneksi minulle oli tarvetta tässä paikassa :)

Minua kiinnostaa markkinointi ja brändääminen valtavasti, ja mainosalalla työskentely tuntui luontevalta. Työtehtävät vaihtelee laidasta laitaan, ja olen tässä kahdenkin viikon aikana jo päässyt tekemään tosi mielenkiintoisia juttuja ja osallistumaan mielenkiintoisiin projekteihin. Halusin töihin pienempään yritykseen, sillä siellä pääsee näkemään projektit kokonaisuudessaan ja pystyy vaikuttamaan asioihin monella tasolla. En todellakaan halunnut suureen yritykseen, jossa tehtäväni olisi todella yksioikoinen ja eristettykin. Sanoisin, että työtehtäväni eivät ole kovinkaan kiinteässä yhteydessä titteliini, vaan pääsen tekemään aika erilaisia ja mielenkiintoisia juttuja. Muotimaailman suhteen kohtasin tietyllä tavalla aika lailla mielenkiintoni kiintiön opintojeni loppusuoralla, siksi tein varmaan vähän erikoisesta aiheesta lopputyönikin. Toki Adidas ja Nike on muotimerkkejä, mutta ne on samalla myös urheilupuolella. Jotenkin kaipasin kyllä pientä taukoa muodista monella tavalla, ja nyt pääsen tekemään mielenkiintoisia juttuja monien erilaisten yritysten kanssa, ja samalla koen olevani hyödyksi juuri opintojeni ja kokemukseni tuomilla osa-alueilla. Pääsen osallistumaan luovaan projektiin, pääsen pelaamaan vahvuuksillani sosiaalisen median ja markkinointiviestinnän osa-alueilla ja pääsen tekemään rakastamiani analyysihommia :D Tittelini kirjattiin soppariini melkeinpä viimeisenä, sen jälkeen kun olimme jo miettineet tulevaa työnkuvaa ja tulevia työtehtäviä.

Olisin voinut jäädä samalle linjalle kuin aiemmin, ja jatkaa töitä kotoa käsin ja elättää itseni sillä, mutta kaipasin kyllä jo takaisin työyhteisöön, ja en tiedä onko kyse savolaisuudesta vai mistä, mutta meidän työyhteisö on ainakin tosi mukava ja samalla inspiroiva ja ihan mielettömän luova. On mieletöntä itsekin päästä vaikuttamaan monella tasolla ihan erilaisissa jutuissa ja huomata osaavansa ja pärjäävänsä vähän erilaisillakin aloilla, eikä pelkästään muodissa :) Olen äärimmäisen kiitollinen, että löysin työpaikan, joka päivittäin aiheuttaa hymyä. Varsinkin nykytilanteessa se ei vastavalmistuneelle ole ollenkaan itsestäänselvää. Työ tarjoaa mielenkiintoisia haasteita, vastuuta, hauskoja hetkiä ja oppimista jokainen päivä, mikä on aika mieletöntä :) En tällä hetkellä ole kokopäiväisenä toimistolla, mikä oli omakin toiveeni, vaan teen hieman vähennettyä viikkoa. Palkkataso on työssäni ja alallani mielestäni mukava, ja tämän kahden viikon perusteella viihdyn alalla ainakin todella hyvin.

En oikeastaan osannut yhtään odottaa löytäväni töitä näin pian uudessa kaupungissa ja lähettelinkin hakemuksia muuttopurkamisen tylsistymisen poistaakseni. Nyt onkin ollut totuttelemista, kun työhommat alkoi siinä vaiheessa kun olin ehtinyt Kuopion keskustaan kai kahdesti.

En nyt tiedä vastasiko tämä mitenkään kysymyksiin työstäni, toivottavasti jotakin.


Työnhakuasioiden kanssa painiville voisin vihjaista, että sen sijaan, että tuijottaa Molia ja Monsteria jne. hakeutuu suoraan niihin yrityksiin, jotka kiinnostaa. Voipi olla, että yrityksillä on tiedossa tuleva rekrytarve, ja jos sovit yritykseen, säästää yritys rekrykuluissa ja vaivassa, kun sopiva ihminen löytyy heti. Et myöskään joudu kilpailemaan satojen ihmisten kanssa. Itse hain muutamaa paikkaa avointen työpaikkojen kautta, ja pääsinkin parissa haastattelutilanteessa pitkälle. Mutta sitten loppuneuvotteluissa eivät asiat loksahdelleet ihan kohdilleen kuitenkaan. Tässä tapauksessa otin muutamaan paikkaan yhteyttä, sain vastauksia suoraan kaikilta kontaktoimiltani yhteyshenkilöiltä, kohtasin paljon mielenkiintoa ja onneksi mielestäni mielenkiintoisimmasta paikasta minulle tarjottiin töitä. Aika mieletöntä, eikö? Siksi suosittelenkin kaikille ensin kartoittamaan, mitkä työtehtävät kiinnostavat ja sopivat itselle. Sen jälkeen kannattaa kartoittaa alan yritykset, joissa näkisi itsensä viihtyvän ja näissä yrityksissä asiasta vastaavat henkilöt. Sitten vaan mielenkiintoista työhakemusta ja hyvin rakennettua ansioluetteloa kehiin ja parasta toivomaan!

Kyllä kiva työyhteisö ja mielenkiintoiset työtehtävät vaan on aikamoinen lottovoitto :)

Työjuttujen lisäksi integroitumistani uuteen kaupunkiin olen yrittänyt vauhdittaa sillä, että olen ottanut yhteyttä muutamaan paikalliseen lukijaani, jotka ovat laittaneet aiemmin yhteydenottoa. Lisäksi hain kaupungin harrastelijajoukkueita ja löysin pari mielenkiintoista lentopallomahdollisuutta. Eilen viilasinkin pitkät kynnet ihan nysiksi ja sunnuntaina olisi tarkoitus mennä paukuttamaan palloa ensimmäisen kerran pitkästä pitkästä aikaa. Kaupunkikin alkaa tuntua jo tutummalta, vaikka vieläkään ei vielä ihan ole hanskassa kaikki. Kyllä sitä kuitenkin tuntee ylpeyttä kun tietää karttaa katsomalla missä on Vuorikatu tai missä päin on treenien alue. Tulee kotoisa olo. Postimieskin tuntee jo nimeltä, sen verran ahkeraan on tullut postissa ravattua :D

Kyllä tämä kodilta alkaa jo tuntua, ja siitä iso kiitos kuuluu varmasti sille, että löysin työpaikan ja arjen rutiinin niin nopeasti itselleni täällä :)


Asukuvituksena tällä kertaa mukavaakin mukavampi ja joka tapahtumaan sopiva asu :) Valkoinen kokovartalokollari on aivan ihana toimistolle, mutta sopii melkein mihin tahansa muuhunkin tilaisuuteen. Nelly-löytöni on ollut luottoasuni matkanteossa Helsinki-Kuopio -välillä ja muutenkin olen pitänyt sitä melko paljon. Vaikka valkoinen väri on hieman pelottava, materiaali on niin helppopesuista, että ei haittaa vaikka ajomatkalla kaatuu kokikset syliin :D

Kyseinen asu on myös saanut ihan hirveesti kehuja aina kun on ollut päällä, kai tässä harmaata ja mustaa eniten käyttävässä tyylissäni se jotenkin erottuu edukseen :)

Näin voit varastaa mun tyylin:

*Kollaasi toteutettu yhteistyössä Nelly.comin kanssa ja sisältää tuotesijoittelua*

Kommentit

Maija (Ei varmistettu)

Oon seurannut Anna sun blogia jo pitkään (muistissa hyvin postaukset, jossa Simba oli sellainen kaalikääryleen kokoinen :D) ja oon todella onnellinen ja iloinen puolestasi. Tästäkin postauksesta huokui sellaisen aikuisen naisen itsevarmuus ja tasapaino. Toivon kaikkea hyvää sinulle ja uskon, että pääset elämässäsi useallakin osa-alueella pitkälle.

Anna (Ei varmistettu)

Voi miten ihanaa, että olet ollut mukana näin kauan :) Kiitoksia kovasti ja kaikkea hyvää myös sinulle! :)

MaikkuP (Ei varmistettu)

Sun hiukset! <3 Ja ihan huippu asenne sinulla kotiutumisessa. Onnea uusiin kuvioihin!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Sinii (Ei varmistettu)

Ihanaa, kun onni työrintamalla ja uudessa kaupungissa on lähtenyt käyntiin. Mä niin rrakastan sun kirjoitustyyliä ja tekstejä. Sun blogia tulen aina ekana kurkkimaan josko olisi uutta postausta ilmennyt :)
Ja tuo laukku, me wanna<3

Anna (Ei varmistettu)

Miten ihana kuulla kiitoksia kovasti :)

Hemppe (Ei varmistettu)

Ihanaa kuulla, että sulla menee noin hyvin ! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Anna (Ei varmistettu) http://www.instagram.com/annaxmollyx

What a lovely outfit! :) have a great weekend. x

Anna (Ei varmistettu)

Thanks :) I'll get back to your email as soon as possible, hopefully tomorrow! Bare with me! x

Jasiina (Ei varmistettu)

Aivan IHANA asu (ja laskun sun hiukset osaksi asua)! Voisin pukea tuon kaiken ylleni koska tahansa! Pitää varmaan alkaa vihdoin metsästää niitä valkoisia housuja, vaikka syksy onkin tulossa. Vaikka yritän kovasti taistella sitä vastaan, meinaa äitini käsitys siitä, että valkoiset farkut kuuluvat vain kesään, iskostua väkisin päähäni. Mikä on sinun mielipiteesi tähän? :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) No pakko sanoa, että mun mielestä valkoiset housut on kyllä sellainen juttu, että ne ei ihan joka asiaan sovi talvella. Ongelma on mun mielestä lähinnä kengissä :D Tai siis jotenki en osaa nähdä valkoisia housuja saappaiden tai bootsien kanssa ELLEI kyseessä ole vaaleanruskeaa/beigeä saapasosastoa :D En tiedä, valkoiset housut sopii musta parhaiten vaaleiden kenkien kanssa :)

Maarit T.

Onnittelut ihanasta työpaikasta! Mukavaa, että viihdyt Kuopiossa Aussien, Lontoon ja Helsingin jälkeen :) Mun on ehkä pakko tilata toi paita. Tai vaikka koko tyyli. Valkoinen sopii sulle älyttömän hyvin!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia! Ja voi että, se on niin mukava, että et varmasti tule katumaan :)

-A (Ei varmistettu)

Hyvä kun asiat ovat loksahtaneet paikoilleen!

Anna (Ei varmistettu)

Niin on! :)

Jemppu (Ei varmistettu)

Moi, sinun postauksiasi on kyllä erittäin kiva lukea ja niistä tulee aidosti hyvälle mielelle. Odotan aina uusia kirjoituksia ja kuvia innolla. Oli myös kiva lukea mainosalan työpaikasta, koska markkinoinnin voi yhdistää melko moneen työpaikkaan. Hyvää syksyä sulle! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia ja samoin sinne! :)

neiti (Ei varmistettu)

Asuin aikoinani vuosia Kuopiossa ja kaipaan sinne jatkuvasti takaisin. Se on jotenkin nii turvallinen ja kotoisa kaupunki olla ja elää.

Toivon,että viihdyt Kuopiossa :)

Anna (Ei varmistettu)

Tää on kyllä ihana kaupunki, olen samaa mieltä kotoisuudesta :)

Merja (Ei varmistettu)

Olet kauniimpi kuin koskaan ja varmasti siksi, että olet onnellinen. Se nimittäin näkyy......

Anna (Ei varmistettu)

Voi miten ihanaa, kiitoksia :)

Eeva (Ei varmistettu)

Herrajjumala että oot kaunis nainen!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Tuija (Ei varmistettu) http://www.tuijastateofmind.blogspot.fi

Näyttää niin ihanan pehmoiselle hyvänmielen asulle! Mukavaa että olet viihtynyt Kuopiossa! :-)

Anna (Ei varmistettu)

Se onki! Mut venaas ku näytän teille mun 7 euron Hennesin löydön, se vasta on pehmoinen hyvänmielen neule :D On se just päällä, niin tuli mieleeni :D

S (Ei varmistettu)

Vau, niin hienoa että oot tolla positiivisella asenteella sopeutunut noin älyttömän nopeasti. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia, ja eipä tässä nyt kannata mitenkään nihkeillen lähteä tähän, kun on sitoutunut pidemmäksi aikaa kaupunkiin, niin miksei repiä koko iloa irti? :)

Anne (Ei varmistettu)

Voi että, olinko nyt ihan myöhässä, laitoin s.postia toissapäivänä, täältä Kuopiosta kahviseuraks sinua kyselin,ajattelin että ehtisit lukea vähän kaiken muuttohässäkän jälkeen, tulikohan postini perille? :O

olisi niin vallan kiva kyllä Anna tavata, ihan super kiva että olet täällä ::) ja ennenkaikkea että viihdyt!<3

Anne (Ei varmistettu)

(Lukea vähän paremmin* -> jäi tuo sana )

Anna (Ei varmistettu)

Tuli perille, sori etten oo vastannut, se on mun immediate to do -listalla, mutta se on vähän pitkä :D Mä yritän palata huomenna sulle meilillä :) Ja kiitoksia kovasti! <3

Anne (Ei varmistettu)

Huippua hih jesh hyppäsi melkein sydän jo ulos :D! Oli jo alettava kyselemään ::) !

KatE (Ei varmistettu)

Aivan ihana asu! Minun on tänään erityisen helppoa samaistua noihin sinun fiiliksiin, nimittäin parin vuoden (laiskahkon, mutta kuitenkin tiiviin) jaagaamisen jälkeen aloitan huomenna työt eräässä puhallin- ja jousisoittimiin erikoistuneessa liikkeessä. Pääsen siis työskentelemään sekä soittimien että muusikoiden kanssa ennestään tutuissa ympyröissä, mentorinani eräs täällä sangen korkealle arvostettu professionaali jolta tulen luultavasti oppimaan yhtä jos toistakin arvokasta sekä omasta soittimestani että musiikista noin yleensä. Se jännittää vähän, että osaanko alaan liittyvän jargonin riittävän hyvin englanniksi (luultavasti osaan, mutta jännittää se silti) mutta pääasiassa olen vain ihan järjettömän innoissani tästä mahdollisuudesta oppia lisää. :)

Parhautta siis syksyysi myös jatkossa!

Anna (Ei varmistettu)

Mitä tarkoittaa jaagaaminen? :D Mä en osaa tollasia :D Ja voi vitsi, kuulostaapa jännältä, onneksi olkoon ja paljon tsemppiä jargonin oppimiseen :)

KatE (Ei varmistettu)

Anteeksi - jaagata eli jahdata, metsästää, pyytää, tavoitella jotain intensiivisesti. Tämä vanha slangisana ei taida olla enää kovin yleisessä käytössä edes Helsingin ytimessä :D - tulipas yhtäkkiä kovin vanha olo!

Anna (Ei varmistettu)

Hahha, ihan tuntematon mulle niin oli pakko kysellä :)

lillamy (Ei varmistettu)

Vautsi, kuulostaa tosi mielenkiintoiselta ja sulle sopivalta hommalta! Sulla on niin hyvät paperit kaiken kaikkiaan, että monessa ja monenlaisessa työpaikassa on varmasti kiinnostusta sun palkkaamiseen. Ja toi homma on sitten vaan plussaa, jos tai kun joskus muutat pois Kuopiosta/haluat muuten vaan vaihtaa paikkaa. Onnittelut siis sulle ja kiitos että uskalsit avata työkuvioitasi tämänkin verran <3 Varmasti on vaikeaa miettiä sitä rajaa, kun niitä asiattomia lukijoitakin löytyy.

Mä aloitin myös noin viikko sitten uudessa työpaikassa ja vaikka en noin korkeissa tehtävissä olekaan, niin uusi paikka on aina uusi ja vaatii melkeinpä täyden keskittymisen. Uusia tuulia joka tapauksessa on täälläkin suunnassa! :D Ja en yhtään ihmettele, että blogi jää ajoittain vähemmälle sulla, asiat täytyy priorisoida tärkeysjärjestykseen (sekä sen mukaan, mihin itse haluaa satsata) ja etenkin työsuhteen alussa se työ kyllä ihan varmasti menee edelle, ja ihan oikeutetustikin.

Kivoja työpäiviä sulle sinne Savoon! :)

Anna (Ei varmistettu)

Näinhän se on, tosi inhotavaa tavallaan pitää asioita ihanilta lukijoilta, kun haluaisi jakaa iloja ja suruja, mutta sitten on se joukko ihmisiä, joiden paras aivotuotanto on aivopierut, niin ei paljoa jaksa :D Ja voi vitsi, onnea uudesta työstä! :) Kiitoksia, niitä varmasti on :)

marjut (Ei varmistettu)

Onnellisuus kaunistaa selkeästi! Näistä ihan tavallisista postauksista tulee hyvälle tuulelle:)

Elina (Ei varmistettu)

Olen niin samaa mieltä! Näistä kuvista jotenkin huokuu tasapaino ja onnellisuus ruudun toiselle puolen! Ihanaa, että olet kotiutunut uusiin ympyröihin nopeaa :)

Anna (Ei varmistettu)

Voi miten ihanaa kuulla, kiitoksia :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia, ja kaipa se niin tekee :)

Anu (Ei varmistettu)

Ihanaa kuulla, että olet viihtynyt uudessa työpaikassasi - ja kotikaupungissasi - noin hyvin :) Mä valmistuin myös vasta alkukesästä, ja ensi viikolla alkaa työt ekassa oman alan työpaikassa :) Mä olen hurjan onnellinen, että sain vastavalmistuneena töitä tosi nopeasti (aloitin työnhaun kuun alussa, ja tää paikka oli eka ja ainoa, jossa kävin haastattelussa). Tässä talous- ja työllistymistilanteessa täytyy kyllä olla tosi kiitollinen työnantajille, jotka palkkaavat myös sellaisia, joilla ei vielä ole kummemmin työkokemusta alalta :)

Anna (Ei varmistettu)

Voi vitsi, onneksi olkoon sinne ja paljon ihania hetkiä töihin! :)

Anu (Ei varmistettu)

Kiitti :) Just luin sun uusimman postauksen ja melkein klikkasin Hollywoodin tulemaan. Sit muistin, että eihän mun hiukset oo koskaan oikein suostuneet kihartumaan :/ Osaatko yhtään sanoa, kihartaisko toi tällasia liukkaita hyvin suoria hiuksia, vai kannattaako mun vaan lakata haaveilemasta ihanista kiharapilvistä? :D

Anna (Ei varmistettu)

No mun mielestä tuossa on kaikista raudoista paras "pito" tai siis laineet pysyy paremmin kuin millään muulla, eli kyllä suosittelen. Jos kiharaa haluat, niin mun mielestä puikot on pitävämpiä kuin suoristusraudat, mutta se kihara on vähän erilaista :)

Anu (Ei varmistettu)

Ehkä sit kokeilen :) Ei oo todellakaan hinnalla pilattuja!

Anna (Ei varmistettu)

Joo ei ollenkaan :)

Ei kukaan muu

Hih, mäkin kirjotin just työnhausta ja unelmaduunin löytymisestä ja ihan sama kokemus/vinkki oikeestaan mulla - avointa hakemusta pieneen firmaan niin vastauksia satelee taatusti paremmalla prosentilla kuin massailmoituksiin vastailemalla! :)

Anna (Ei varmistettu)

Se on kyllä oikeesti paljon parempi lähtökohta tosi usein :)

Pages

Kommentoi