Winter

weekend (1 of 2)

WINTER WONDERLAND. Kuopiossa on talvi!! Täällä on satanut pari päivää lunta, ja tänään ympärillä näytti jo ihan talvelta. Vähän jännittää alkuviikolle luvatut kevyet plussakelit, jollon tää kaikki lumi varmaan muuttuu loskaksi, mutta pidän peukkuja, että tästä eteenpäin on vaan kevyttä miinusta Kuopiossa, ja saamme nauttia lumesta ja valkeasta ympäristöstä 🙂 On heti ollut paljon kivempi olla ulkona ja oli aivan ihanaa, kun pitkästä aikaa sai otettua asukuviakin! Vaikka koko ajan satoi lunta ja kamera tarkenteli lenteleviin hiutaleisiin ja oli vähän vilpoisa, tätä valoa ja lumen heijastusta on kyllä kaivattu 🙂

Ennen postin lakkoa ehdin vielä hakemaan postista pienen Minimumin tervehdyksen, varsinaisen talven pelastajan! Kiitos kiitos ihanat Minimumilaiset, tämä uusi untuvatakkini tulee varmasti olemaan tarpeen täällä Kuopion talvessa! Keli ei ehkä ihan vielä olisi vaatinut untuvatakkia tänään, mutta tällaiseen alkushokkiin se oli mahtava lisä päivän asuuni. Launtai meni asukuvien kuvaamisen lisäksi pyörien kaupoilla vähän jouluinspiraatiota hakemassa ja pizzalla poikaystävän kanssa. Jotenkin todella pitkältä tuntuneen viikon jälkeen tuntui kivalta viettää lauantaita kiireetömästi ja nauttien vapaa-ajasta vaan.

weekend (11 of 13)

weekend (6 of 13)

weekend (1 of 13)

weekend (9 of 13)

weekend (4 of 13)weekend (13 of 13)

Pientä blogikriisiäkin tosin ehdin tänään potemaan. Olen viime aikoina jotenkin potenut pinnan alla kuplivaa kriisiä bloggaamisen suhteen. Tai lähinnä sen suhteen, etten oikein osaa paintaa itseäni blogikartalla. Toisaalta tykkään itse valtavasti asukuvista ja tiedän, että ne ovat blogini suosikkipostauksia, toisaalta niiden kanssa on ollut kaikista pahimpia ongelmia viime aikoina. Nyt kun olen töissä toimistolla päivisin yleensä koko valoisan ajan ja kun valokuvaajakin, eli mies, on töissä valoisat hetket, kuvaaminen on lähes mahdotonta ulkotiloissa. Toki voisin säätää jotenkin työaikojani ja yrittää palkata valokuvaajan kuvaamaan, mutta mitäpä jos suunniteltuna päivänä sataa tai on supertuulista tai ei vaan ole kuvaukseen sopiva keli? Ei pitäisi verrata itseään muihin, mutta kun katselee kollegojen kuvia, niin tulee hirveä ahdistus vaan pintaan. ”Mä olen ihan paska, mä en oo yhtään tarpeeks hyvä”. Jos kuvat ehtii ottamaan, ne napsii juurikin näin; pikaisesti kotipihalla. Muilla on kuvia kauniilta rakennuksilta ja aukioilta, aseteltuja kuvia ja upeita asukokonaisuuksia.

Sitten tänään totesin, että en vaan voi ottaa paineita tästä asiasta. Mä en asu metropolissa tai edes Helsingissä. Mä asun Kuopiossa, enkä täälläkään keskustassa. Mä asun luonnon keskellä aika lailla ”peräkylässä” (verrattuna siis moniin muihin bloggaajiin) ja mä viihdyn täällä. Voisin mä kuvata tota Kuopion torin reunalla sijaitsevaa Kaupungintaloa edestä takaa ja sivulta, mutta no, en suoraan sanottuna viitsi käyttää puolta tuntia matkoihin, jos kaiken kaikkiaan aikaa asukuvien napsimiselle on todella rajoitetusti. Turhaan mä myös mutisen ja kiukuttelen valokuvieni tasolle. Mun pitäisi ostaa poikaystävälle joku mitali ja patsas, että se jaksaa käyttää vapaa-aikaansa korvauksetta siihen, että napsii meikäläisestä kuvia samalla kun mä mutisen ja kiukuttelen milloin mistäkin. Mun amatöörikuvaajalla tarkentuu välillä lumihiutaleeseen, välillä hiuksiin ja välillä ihan jonnekin muualle. Hän ei olekaan ammattikuvaaja. Monella kollegalla on nykyään käytössään ammattikuvaaja, joka napsii upeita aseteltuja ja kauniita kuvia. Meillä päin mä pönöttelen missä asennossa ikinä sattuu tuntumaan luontevimmalta tai fiksuimmalta asun kannalta ja sitten annan ohjeet muodossa ”no sellanen, minkä saa neliöks Instaan, tiedätkö tästä kohtaa”. Siinä sitten raukka saa ihan itse miettiä, mitäköhän mä oikeen haluan.

weekend (12 of 13)
weekend (10 of 13)

weekend (5 of 13)
weekend (8 of 13)
weekend (2 of 13)
weekend (7 of 13)

weekend (1 of 1)-2

Aion siis nyt kun mies on salilla, tehdä hänelle kiitokseksi valtavan cheeseplaten viinin kanssa ja hieroa vaikka tyypin kuvatessa paleltuneet jalat. Loppujen lopuksi, minulta vaatii tässä bloggaamisessa eniten juuri minä. Jos välillä siis tulee huonosti tarkennettuja tai huonossa valossa otettuja kuvia, niin teidän ja minun pitää vain elää sen kanssa. Ehkä joku päivä joudun ottamaan kuvat peilin kautta eteisessä. Jos en itse kykene pääsemään sen yli, että näin tekisin, niin sitten blogin jutut tulevat olemaan jostain muista aiheista. Talvi ei ole ikuinen, valon vähyyskään ei jatku ympäri vuoden. Nytkin mulla olis asiaa maailman parhaista vinkeistä hampaidenhoitoon, ihonhoidon paras apu esiteltävänä, olisi mascarpone-jälkkärin ohjetta, olisi pentuhaihattelua, ja vaikka mitä ajatuksia peloista ja arvoista. Kai niitäkin joku jaksaa lukea.

Toivon toki itsekin, että pystyn myös jatkossa tarjoamaan kivoja kuvia, mutta voipi olla, että määrällisesti asukuvia tullaan lähikuukausina näkemään vähemmän. Jos sääolosuhteet ja aikataulut vaan sallivat, niin ideoita ja inspiraatioita riittäisi vaikka mihin.

Tällä kertaa tosin idea ja inspiraatio oli sangen rennon arkinen ja talvinen. Asu, jossa pyörin tänään asioilla tukka likaisena mutta mieli iloisena. Sitä paitsi mikään ei ole niin ihana asia kuin Balmuirin kashmirpipo. Erinomainen tekosyy olla pesemättä tätä reuhkaa

Mitäs tykkäätte mun asusta ja tuosta ihanasta uudesta takista? 

Kommentit (66)
  1. Mä tykkään sun blogista just tällasena! Ei mitään ammattikuvaajia ja höpinää vaan mekoista ja pelkästään ’pinnallisista’ asioista. Tosin en ite huomais sun kuvien ja näiden joidenki ammatilaisten ottamien bligikuvien välillä kauheesti eroa..Anyway tykkään hirveesti siitä, että oot niin aidon olonen, viihdyt ’peräkylässä’ ja kirjotat ajankohtaisista asioista mitä maailmassa tapahtuu! Teet niin ku ite tykkäät,se on just hyvä! Toki tykkään niistä asukuvistakin, mutta etenki tää sun tyyli kirjottaa on sitä priimaa miks tätä blogia tykkää lukea.

  2. Mää en ite henkilökohtaisesti jaksa lukea näitä ”high fashion” blogeja, joissa asut ja kuvat on ku Voguesta. Niistä ei saa mitään inspiraatiota kun ei itse pukeudu niin. Näistä sun asuista saa inspiraatiota kun pukeutumistyyli on jopa Suomen säähän sopiva 😀 Plus mun mielestä se on vähä ”huijaamista” kun lähetään ammattikuvaajan kaa ottamaan viidestä asusta kuvia peräjälkeen, eikö blogien alkuperänen idea ollu just kuvata se oikea PÄIVÄN asu vaikka siellä kotipihalla. Ehkä tää blogimaailma on vaan muuttunu liikaa 🙁

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *