"But the world has got him down on his knees / So she throws him at the wall and kisses burn like fire"

Mungolife

Hellureihei Helsingistä!

Kahden ja puolen tunnin yöunilla köpsyttelin tänään lentokentälle ja Johannan tuoliin freesaaman tätä kulahtanutta tukkaa hieman tuoreemmaksi ennen kuin illalla suuntaan näkemään ihania blogityttöjä Gloria Blog Awardsiin :)

Helsingin pyrähdys on todella lyhykäinen, nimittäin lähdn takaisin Lontoota kohti jo sunnuntaina aikaisin aamulla. Huomenna on tiedossa yksi työpalaveri ja illalla siskoni synttäri-illallinen, joten kiireisellä ohjelmalla saa täällä painella.

Valitsin myös nähtävästi vuoden suosikkipäiväni Suomeen tulolle.. Lehdet huutaa verotietoja joka puolella, ja mulla palaa pinna ajatuksestakin. En haluaisi asiaa kommentoida mitenkään, mutta kun aiheesta jo useita kommentteja ja kysymyksiä olen saanut, niin kai se on vähän pakko. Olen jo kauhulla oottanut tätä päivää, koska tiesin, että tänäkin vuonna mun verotiedot on virheelliset. Verottaja ilmoitti jo viime viikolla, että "älä välitä ensimmäisestä päätöksestä, jonka posti kantaa, se ei ole oikea." En aio kommentoida tulojani vieläkään mitenkään muuten, kuin että jos nuo luvut pitäisivät paikkansa, niin olisin kovin onnellinen typykkä :D Valitettavasti todellisuus on jotain muuta. Olen perustanut yritykseni vasta viime vuonna, ja olen joutunut tekemään niin ison osan lisäselvityksiä, että mitkään maksut, vähennykset tai muut eivät ehtineet käsittelyyn ennen kuin tuo päätös toimitettiin. Tekeeköhän päivälehdet oikaisun kun verottajan oikaisukin tulee?! Bloggaajien kohdalla kun myös yrityksen tulot julkaistaan bloggaajan tuloina, vaikka se ei mene lähellekään niin :) No, joka tapauksessa kiitos onnitteluista (turhaan) ja keskustelu aiheesta on tällä kuitattu mun osaltani :) Verotietoja koskeva kommentitointikin on ihan turhaa, en tule sallimaan mun kommenttiboksin muuttumista raha-asioilla spekuloinniksi.


Se siitä aiheesta. Päivän asuna tällä kertaa kouluasuni, jolla kulutin koulun penkkiä ennen Singaporeen suuntaamista (ne loput postaukset tulossa kyllä, tähän väliin tällainen breatheri vaan kun on ollut muutto ja tää Helsingin matka). Mä käyn tosi tosi harvoin Forever21:ssa, koska yleensä vaan ahistun siellä siihen tavarapaljouteen, enkä oikein näe sieltä joukosta yhtään mitään. Siskoni ollessa Lontoossa kävimme kuitenkin pyörähtämässä Foreverilla, ja teinkin pari aivan mahtavaa löytöä! Asteekkikuvioiset shortsit oli niin suloisen väriset, että arvasin niiden sopivan vähän joka asuun. Mustaan ja ruskeaan, vaaleaan ja tummaan asuun. En mitenkään ihan liikaa ole shortsityttö, mutta viime aikoina niitä on alkanut vaatekaappiini ilmaantua, kun mm. Zaraan on tullut niin kivoja shortseja. Jotenkin mun silmään shortsit toimii parhaiten nimenomaan saappaiden kanssa, ja näin syksyllä, niitä tykkäänkin pitää :)

Samaan syssyyn löysin Forever 21:sta myös sellaisen vaatekappaleen, jota oon ettinyt ihan kaikkialta. Täydelliset ohuen valkoisen neuleen, joka on hyvälaatuinen ja näyttää päällä juuri täydellisen tavalliselta, sellaiselta, joka sopii joka asuun. Puuvillainen yksilö löytyikin sitten Foreverin naulakosta. Olen etsinyt sitä kaikkialta H&M:stä Filippa K:lle, eikä missään ole ollut. Olisin ollut valmis maksamaan täydellisestä yksilöstä aika naurettavankin summan, nyt sen sai alle 20 eurolla. Mikas siinä, käy mulle erittäin hyvin! :)

Uutta kuvissa on myös tuo konjakkinen nahkatakki. Olin Selfridgesillä itse asiassa kouluprojektin tiimoilta pyörähtämässä, ja kävin tutkimassa Karen Millenin ikkunaa. Mikäs sieltä sitten kurkki takaisin? Tikattu konjakkinen nahkatakki, joka oli niin upea, ettei tosikaan! Ihastuin takkiin, ja mun onnekseni koko Lontoossa oli jäljellä yksi minun kokoani, se silmieni edessä roikkunut yksilö. Takista tulossa parempia kuvia lähipäivinä, näissä se ei ehkä näy mitenkään liian hyvin. Kaunis, huippunahkainen yksilö, joka paikkasi vaatekaappini yhtä ammottavaa koloa; konjakinväristä nahkatakkia.

No mutta sellainen perusasu, mitäs te tykkäätte tästä? :) Nyt kohti ripsihuoltoa ennen kuin suuntaan viettämään ihanaa iltaa tyttöjen kanssa hienoja blogeja juhlistaen!

Kommentit

Liina (Ei varmistettu) http://thingsandother.blogspot.com

Jos tää menee nyt roskikseen tän takia ni ei se mitään, kiva jos sä sen edes luet :). Mutta joo, kun silmiini osu tuo verouutinen, totesin vain että wow, onhan noi kovat tulot mutta Anna on ne kyllä ansainnu :). Teet niin paljon mun mielestä töitä blogin eteen, että en edes ihmettelisi. Ja varsinkin kun mulla ei ole mitään hajua missä suhteessa palkkiot mistäkin menee, niin en sitä edes kyseenalaistanu :)

Mutta mun itse asiaan, mä oon nyt koko ajan lämmennyt noille sun saappaille ja taas sopii tosi hyvin! Taitaa itseasiassa inspiraatiosäilöön tämä asu :) Noi shortsit on tosi upeet! :) Tuli muuten mieleen, shoppailetko sä yleensä missäpäin Lontoota, Oxford Streetillä vai jossain ostoskeskuksessa? :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti ja valitettavasti ei mennyt tuo tieto ihan oikein, mutta ihanaa, että joku ajattelee noinkin päin :) Mä yleensä shoppailen vähän siellä täällä, harvemmin Oxford Streetillä, enemmän sitten Kings Roadilla, Westfieldeissä tai muualla :)

Ano Nyymi (Ei varmistettu)

Jotenkin outo tuo nahkatakki+paljaat reidet-yhdistelmä. Yläosana nahkarotsi, paksu kaulahuivi sekä pitkähihainen paita ja alaosana pelkät mikroshortsit ilman sukkiksia. Luulisi että tuossa asussa joko tulee ihan helvetin kuuma tai sitten pylly jäätyy...

Anna (Ei varmistettu)

No mulla ei kyllä ikinä jaloissa tunnu kylmältä, eli tuossakaan asussa ei ollut ei kylmä ei kuuma :D

Huhhuh..mä kattelin noita listoja tuolta iltalehden sivuilta joissa on noita hyvin tienaavia..:/ en ees viiti päivääni pilata selailemalla niitä enempää. Mun silmään iskee kokoajan toi kaulaliina noissa kuvissa:)) aivan ihana. Tsemppiä ja jaksamista sulle sun hektiseen elämään:) ja hyvää halloweenia!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti, itsekin tykkään noista Canada -huiveista valtavasti :)

Veronika (Ei varmistettu)

Saanko kuitenkin kysyä sellaista asiaa, että miksi ihmeessä toisten verotietoja laitetaan iltalehteen tai muuten julkisuuteen? Miksi siihen on oikeus koska eiväthän kaikki halua tulojensa näkyvän muille.. :/

Kysyisin vielä, että tiedätkö onko noita neuleita vielä jäljellä, tarvitsisin itse nimittäin samanlaista tai ainakin samantyyppistä? :)

Anna (Ei varmistettu)

Mä en ymmärrä. Musta se on ihan naurettavaa :D En osaa yhtään sanoa :/

En ota kantaa tuloihisi, mutta tämä kyllä ihmetytti: "Bloggaajien kohdalla kun myös yrityksen tulot julkaistaan bloggaajan tuloina, vaikka se ei mene lähellekään niin :)" Toiminimen tulo on yrittäjän henkilökohtaista verotettavaa tuloa, ja tämä koskee ihan jokaista yksityistä elinkeinoharjoittajaa, ei vain bloggaajia. En nyt tajua ihan tätä lausetta? Ja muutenkaan en tajua miksi koet että sinun tarvitsee selitellä verotuskuvioitasi ja tulojasi. Olisi itsestänikin kyllä melko kiusallista jos omat tuloni olisivat jossain lehtien sivuilla, eli ymmärrän kyllä että asia harmittaa. Mutta ehkä olisi parempi ettei sille itse antaisi mitään lisähuomiota? No toivotaan että asia unohtuu nopeasti etkä saisi enää uteluita tuloisihi liittyen :)

Anna (Ei varmistettu)

Yritys voi kuitenkin tienata muustakin kuin bloggaamisesta. Tuliko sellainen mieleen? Ja kyllä mun mielestä on ihan OK ilmoittaa, jos itse tietää, että faktana julkaistava tieto on virheellinen. Ei se ole lisähuomion hakemista :)

Tottakai tuli mieleen ja tiedän asian mutta onhan tuo nyt vähän kummallinen lause ja ainakin minä käsitin sen noin kuten yllä kirjoitin. Arvelin kyllä että sillä voi olla jokin muu merkitys, sen takia kysyin. En suinkaan pahaa tarkoittanut. Ja en sanonut "haet" lisähuomiota, vaan ajattelin vain että olisiko parempi sivuuttaa se, eri asia mielestäni. Toki ihan ok oikaista virheellistä tietoa, jotenkin vain tuntuu että näillä asioilla mässäilevät saavat vain lisää vettä myllyynsä kun asiaa kommentoi itse. Noh anyway, itse olen "one of the good guys" eli en todellakaan kirjoittanut tuota vittuillakseni.

Ja itseasiassa pakko vielä sen verran kirjoittaa, nyt kun vielä tarkemmin ajattelin tuota vastaustasi, enhän minä esittänyt mitään väitteitä mistä kaikesta yrityksesi tulo koostuu? Sanoin että yrityksen tulo on yrittäjän verotettavaa tuloa (yksityinen elinkeinoharj.) ja näinhän se on, koostui se mistä tahansa ja olitpa sitten bloggaaja tai et (kun kirjoitit että bloggajien kohdalla yrityksen tulo=bloggaajan tulo..). Ollaanko nyt tarpeeksi väärinymmärrettyjä molemmat.. :)

Anna (Ei varmistettu)

Niin, no mun siinä vastauksessa nimenomaan sanoin, että kaikki yrityksen tulo ei ole "bloggaajan" tuloa, eli siis bloggaamisesta saatua tuloa, vaan voi ollu konsultointituloa jne :) Ja lisäksi, kaikki yrityksen tulo ei ole yrittäjän verotettavaa tuloa. Liikevaihdon ja liikevoiton välillä on suuri ero. Liikevaihto on yrityksen tulo, liikevoitto yrittäjän.

Eihän tässä liikevaihdosta ollut mitään puhetta? Liikevaihto on yrityksen myynti, josta on alv ja alennukset vähennetty. Liikevaihdosta vähennetään kulut ym ja se mitä viivan alle jää, eli voitto (tai tietysti voi olla myös tappio) on yrittäjän verotettavaa tuloa. Eli se yrityksen tulo eli voitto, on yksityisen elinkeinoharjoittajan eli yrittäjän verotettavaa tuloa. Liikevaihto kun koostuu niistä kaikista asioista mitä toiminimellä teet, tottakai se on myös sitä sinun tuloa, mutta ei vielä se verotettava tulo. Toimini kun ei ole yrittäjästä erillinen oikeushenkilö. Lähteekö tää juttu jo ihan lapasesta.. :)

Mutta nyt tiedän mitä tarkoitit tuolla lauseella mihin alunperin takerruin. Faktahan on se että mielestäni on melko kummallista että lehdet vuodesta toiseen revittelevät näitä tietoja. Olisi se kyllä kiusallista jos omalle kohdalle sattuisi. Etenkin raflaavat otsikot kauheista mätkyistä tai jonkun pienistä tuloista on aika ikäviä. Ehkä joskus tähän tulisi muutos, vaikea tosin uskoa että näin kävisi. Muutenkin kun sinun tulojasi taidetaan aina udella täällä, niin onhan se ikävää että jonkinlainen numero lävähtää lehtien sivuille kerran vuoteen.

Vilpittömästi toivotan sinulle kaikkea hyvää yrittämisen saralle, ja muutenkin :)

Anna (Ei varmistettu)

Niin, ja mitä olen hirveästi tässä yrittänyt epäsuorasti sanoa onkin juuri se, että jos mitään laskuja ei ole ehditty tekemään, niin sehän tarkoittaa sitä, että printattuna tietona saattaisikin olla esimerkiksi -vaihto, eikä -voitto ;)

Itsellä on tässä asiassa niin sanotusti ammattitauti vikana, eli epäsuorasti sanottuna käsitän asian ehkäpä sen takia aika väärin, ;) ja toisaalta kun asian taustoja ei tiedä niin eihän sitä tietysti tämän syvällisemmin kommentoida, tai täysin ymmärtää. Ja tottakai mieluummin varmaan sanot epäsuorasti rivien välistä kuin kerrot liiketoiminnastasi yksityiskohtaisesti :)

Anna (Ei varmistettu)

Niin, ei mikään ihme, että on epäselvyyksiä, kun bloggaaja tarkoituksella yrittää epäselvästi ilmaista :D

Hansu (Ei varmistettu) http://hassutellen.blogspot.fi

Vitsi oon myös etsinyt valkoista ohutta neuletta kissojen ja koirien kanssa, jos joku löytyy niin sitten se on läpinäkyvä... Jos verkkokaupasta löytyy toi neule niin viittitkö linkata? :)

Anna (Ei varmistettu)

Onko Foreverilla edes nettikauppaa, joka toimittaa Suomeen?

peppi (Ei varmistettu)

juu, forever toimittaa Suomeen kyllä :)

Anna (Ei varmistettu)

Aijaa, no sepä hyvä tietää :)

Ei ilkeä (Ei varmistettu)

En yritä olla bitch, mutta noi sun saappaat pilaa kaikki sun postaukset! Ne on kauheet!!

Anna (Ei varmistettu)

No, onneksi suurin osa lukijoista on eri mieltä :)

Judie (Ei varmistettu)

Moikka,

Onko sinulla edelleen käytössä kylmäkeratiinipidennykset? Löysin vaan sen sun ekan postauksen kun otit ne, ja kiinnostaisi tietää miten kauan ne pysyvät hyvänä. Mä voisin lukea vaikka taas kokonaisen postauksen hiustenpidennyksistä!

Anna (Ei varmistettu)

Itse asiassa nykyään on teipit. Niillä sai niin paljon paremmin tuuheutta :)

E (Ei varmistettu) http://eerika-justthinkaboutit.blogspot.fi/

Niiiiin täydellinen asu! Shortsit sopii nuiden saappaiden kanssa mahtavasti! :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :)

Tinsku (Ei varmistettu)

Asu on upea, niinkuin yleensä!

Noi verotietojen julkaisut on typerät. Miksi meidän kk-palkat eivät ole julkisia, kun vuositulot ovat?

Sen verran pitää sanoa, etten ole törmännyt bloggailijoiden tuloihin - tosin en ole niitä myös etsinytkään.

Anna (Ei varmistettu)

No niinpä!!! Ja on ne valitettavasti pari vuotta ollut jo esillä :D

Kaima2345 (Ei varmistettu) http://sugapp.blogspot.com

Kiva rohkean erilainen asu ja näytät jotenkin seesteiseltä ja raikkaalta :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti :)

naffi (Ei varmistettu)

Tämä ei liity raha-asioihin, mutta minkä alan yritys sinulla on? :)

Anna (Ei varmistettu)

Mulla on oma toiminimi, ja bloggaamisen lisäksi teen erinäisiä muita projekteja :)

Hemppe (Ei varmistettu)

Mä en muista mut oliko viime vuonna rankattu noi bloggaajienkin verojutut tollee lehtien sivuille ? Kun en muistaakseni lukenut semmoisia viime vuonna, tai sitten tänä vuonna tää vaan kiinnitti mun huomion erityisesti. :D Mutta pakko nyt kertoa, et oot kyllä kohonnu mun suosikkiblogiksi, ihanat kuvat ja ihana tyyli kirjoittaa on vakuuttanut mut ja oon ihan sun fani ! (hihi kuulostaa pikkutytöltä, mut oikeesti. :D) Ja nuo shortsit vasta on täydellisyyttä, puhumattakaan noista sun saappaista

Anna (Ei varmistettu)

Oli ne valitettavasti :D Mutta kiitoksia kovasti, ihanaa kuulla :)

Tiia (Ei varmistettu)

Ai onko sulla joku yritys? Onko mulla menny jotain ohi :D hehe

Anna (Ei varmistettu)

On joo :)

pikseli (Ei varmistettu)

Ihana asukokonaisuus! Odotan malttamattomana sisustuskuvia :-)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :)

Sanna (Ei varmistettu)

Toisin sanoen, sun kohdallasi on toimitettu arvioon perustuva veronkanto, koska et ole tehnyt veroilmoitusta ajoissa tai palauttanut lisäselvityksiäkään silloin kun pitäisi...

Anna (Ei varmistettu)

Toisin sanoen, ei kannattaisi tehdä oletuksia, kun et mistään mitään tiedä ;)

Helmi (Ei varmistettu)

Moikka,
Ihan sairasta toi Suomen verotietojen levittely lehdissä. Naurettavaa vedota johonkin korruption ehkäisyyn, kun verotietojen julkistaminen ja julkaiseminen on kaksi täysin eri asiaa. Jälkimmäinen ainoastaan takoo rahaa muiden kustannuksella iltalehden kaltaisille vessapapereille.
Kuitenkin se mitä haluaisin kommentoida, on toi bloggaajiin ja myös sinuun kohdistuva aivan tolkuton ja silmitön nettikiusaaminen. En edes tunne sua, en koskaa ole aikaisemmin kommentoinut ja aika harvoin selailen blogiasi, mutta.. Erehdyin lukemaan sellaista ihmepalstaa kuin vauva.com, ja mulle tuli kyyneleet silmiin ihmisten kommenteista siellä. Ne oli aivan järjettömän julmia ja pahansuopia, aivan kuin joukko mielenvikaisia olisi päässyt nettiin. Oli kuin sulta olisi riistetty täydellisesti ihmisarvo, ja "ansaitset" kaiken vain koska pidät blogia.
Halusin vain sanoa, vaikka luultavasti mun kommentti ei merkkaa mitään, että joku päivä tuo kiusaaminen loppuu vielä, ja toivon, ettet antaisi noiden karmeiden ihmisten vaikuttaa mielialaasi.
Suomi on hirveän vaikea maa menestyä tai pyrkiä menestymään. Siitä erinomaisena esimerkkinä hyvätuloisten tietojen julkaisut, ja menestyvien systemaattinen p*skanpuhuminen. On kuin täällä rangaistaisiin yrittämisestä. Kiitos kuitenkin hyvästä blogista, jatka samaan malliin! :)

Anna (Ei varmistettu)

Et kuule tiedäkään miten paljon tällaiset kommentit merkkaavat!! Ne ovat ne vastalääke kaikille näille keskustelupalstoille ja muille loukkauksille, joita bloggaajille syydetään :) Kiitos siis kovasti <3

Anteeksi, sun ei ole pakko julkaista tätä kommenttia jos et halua! Tiedän, että Suomessa raha-asioihin ja menestykseenkin suhtaudutaan vähän hassusti ja sen takia olet tietysti hieman varovainen. Tiedoksi kuitenkin että minun mielestäni sinun tai kenenkään muun ei koskaan tarvitse hävetä tai selitellä sitä, jos olet omalla työlläsi ansainut hyvin. Vaikka jotkut lukijasi tuntuvat sitä mieltä välillä olevan, kummallista. Ja tämä oli vain tämmöinen yleinen kommentti, ei kannanotto mihinkään verotietoasioihin.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti kommentistasi, olisi niin ihanaa, jos useampi Suomessa ajattelisi näin :)

roooosa (Ei varmistettu) http://chocorosa.blogspot.fi

Kattelin tätä asua silleen: vitsi kun on hieno ja vitsi kun on ihanat shortsit.... venaas... Shortsit? Nyt on melkeen talvi :D
Kesti jotenkin hetken tajuta ettei enää ookkaan kesä.... Mutta siis toivottavasti sulla ei tullu kylmä! Haha, mutta siis aivan ihanat shortsit ja asu :)

Anna (Ei varmistettu)

Hahhaha, ei ollut kylmä :D Mutta täällä onkn paljon lämpimämpää ku Suomessa :)

Janni (Ei varmistettu)

Siis multa on tainnut mennä jotain ohi, mikä yritys sulla on? :) Kiitos jos viitsit valaista, puhelimen huonosti toimivalla netillä hieman työlästä selailla.

Mukavaa viikonloppua!

Anna (Ei varmistettu)

Mulla on oma toiminimi, jonka kautta teen erinäisiä töitä, joista en halua blogissa puhua, ja lisäksi tietenkin bloggaan :)

Katherine
Location Unknown

Upea asu! :)
Acnen Canada on kyllä paras kaveri syys- ja talvisäillä! Innoittamanasi päätin syyskuussa, että hankin sellaisen itsellenikin mikäli Gaudeten nettikauppaan vain ilmestyy. No erään kerran sitten muuten vain surffaillessani huomasin, että Navy-sävyssä kyseinen ihanuus siellä olisi. Äkkiä tilaus vetämään ja onnistuinkin nappaamaan ilmeisesti siltä erää viimeisen kappaleen! Voi elämä, että on ihana, lämmin ja pehmeä huivi :) En kadu yhtään siihen sijoittamista, kyllä vaan laadukkaat hankinnat ovat hintansa väärtejä. Eli kiitos kun Canadaa blogissasi suosittelit, parani elämänlaatu täälläkin päässä! Ja kiitos loistavasta blogista :)

Pages

Kommentoi