The world's your oyster

Mungolife

Blogin pidempiaikaisille lukijoille lienee selvää, että mä rakastan matkustamista :) Viime vuonna tuli plakkariin 12 maata vuoden aikana, enkä ole mitenkään ajatellut tahtia hiljentää. Ranska, Italia, Kroatia, Espanja, Indonesia, Australia, Malediivit, Unkari, Thaimaa, Singapore, Puola ja Viro tuli nähtyä. Iso-Britanniaa tai Suomea en nyt laske listalle, kun molemmissa tavallaan asun :) Tänä vuonna oon ehtinyt vasta Ranskaan, mutta suunnitelmiahan riittää!

Ajattelinkin listata postauksen verran kohteita, jonne haluan matkustaa lähivuosina, ja jotka on sellaisia unelmien matkustuskohteita. Bora Boria sun muita häämatkakohde-henkisiä paikkoja en oo viitsinyt listailla, vaan sellaiset minne voi mennä kavereiden / perheen kanssa. Dubain jätin listalta pois, sinne kun lentoliput ensi kuulle on jo olemassa. Se olisi kyllä muuten ehdottomasti kuulunut listalle :)

1. Kapkaupunki

Kapkaupunki on jo pari vuotta ollut sellainen kohde, jonne kovasti haluaisin matkustaa. Ollaan lähdössä Annikan kanssa reissuun huhtikuussa, ja tässä ollaan kovasti pohdittu kohdetta. Kapkaupunki olisi aivan ihana, mutta siellä hieman huolettaa turvallisuus. En tiedä onko raiskaus/ryöstö -tarinat hieman liioiteltuja, mutta jotenkin sinne lähteminen on aina jäänyt näiden turvallisuusuhkien takia. Kuitenkin joskus sinne on päästävä. Kiinnostaa erityisen paljon se luonto ja ne eläimet.

2. Buenos Aires

Toinen pakkomielle. Sekin sellanen superturvallinen kohde, köh... Sekin on tällä hetkellä harkintalistalla, olisi kyllä mahtavaa päästä tällaiseen Etelä- Amerikan jättikaupunkiin tutustumaan siihen kulttuuriin ja paikkaan :)

3. Barbados

Kolmas harkintalistalla oleva lomakohde, eli Barbados. Näistä kolmesta turvallisin, mutta samalla ehkä "tylsin". Paratiisisaari, jonka ehdottomasti haluan nähdä, ja saisihan täälläkin meriaktiviteeteissa harrastaa sielunsa kyllyydestä :)

.. ja sitten ne muut.

4. Tokio (kirsikkapuiden kukinta-aikaan) 

Oon jo usemman vuoden halunnut mennä Tokioon, mutta ehdottomasti juuri noiden kirsikkapuiden kukinnan aikaan. Tänä vuonna ollaan siihen aikaan Dubaissa, mutta ehkä ensi vuonna? Ongelma on se, että maaliskuun lopussa mieli halajaa rannalle, eikä välttämättä kaupunkiin, mutta noiden puiden kukinta on asia, mikä pitää joskus kokea.

5. Rio de Janeiro

Eipä tätä kai sen kummemmin tarvii perustella :) Varmasti mieletön kokemus käydä Riossa :)

6. Venetsia

Tämän vuoden Euroopan tavoite on käydä Venetsiassa ja Roomassa. Kummassakaan en ole ollut, ja molemmissa haluan ehdottomasti käydä mahdollisimman pian.

7. Split ja muu Kroatia

Ainoa kohde listalta, jossa olen jo ollut. Mä haluan niiiiiiiin pahasti takaisin Kroatiaan, ettei mitään tolkkua. Rakastuin palavasti Splitiin, ja haluan sinne ehdottomasti uudestaan. Haluaisin Kroatiaan pariksi viikoksi, kiertelemään saaria ja tutkimaan kaikkia kauniita osia, jotka viimeksi jäi näkemättä. Dubrovnikiin ei ole kiirettä takaisin, mutta ahh, Split, veit sydämeni :)

8. Dominikaaninen tasavalta

Oon aina halunnut käydä siellä. Ei sitä sen kummemmin tarvinne selitellä :)

9. Kap Verde

Sama kuin edellisessä. Sukeltamaan ja nauttimaan auringosta. Ei kiirettä mutta to go -listalla :)

10. Marokko

Kulttuurina jotenkin niin kiinnostavan oloinen, että haluan ehdottomasti käydä Marokossa. Eiköhän tule siellä muuten käytyä jo tämän vuoden puolella, on sen verran edullinen kohde lentää Lontoosta :)

11. Doha, Qatar

En tiedä miksi, mutta mulla on selittämätön hinku päästä käymään Dohassa. Sekin lienee helppo toteuttaa ihan lähivuosina :)

12. Malesia

Oon tehnyt välilaskun Malesiaan tosi monta kertaa, mutta joskus haluan, että se on se varsinainen kohdekin vielä :) Kuala Lumpur ja joku rantakohde olisi toiveyhdistelmänä silloin.

Oli pakko lopettaa tähän. Näiden lisäksi on ihan hirveesti paikkoja minne haluaisin mennä. Madridiin, Lissaboniin, Istanbuliin, Prahaan, Wieniin, Zurichiin ja Berliiniin ainakin Euroopassa. Vanuatulle, Curacaolle, Bahamalle, Kuubaan, Ecuadoriin, Panamalle, Sri Lankaan, Keniaan ja vaikka minne muualle. Helpompi ehkä luetella mikä mua ei kiinnosta :D Tällä hetkellä mulla ei ole mitään pienintäkään intoa mennä Intiaan tai Kiinaan. En osaa oikein selittää, mutta ei ehkä ole mikään pakkokaan. Kohteista, joissa oon jo matkaillut en ihan heti menisi takaisin Vietnamiin, Hawaiille tai Tunisiaan. Niin paljon mielenkiintoisia paikkoja, niin vähän aikaa :/ Olen siunattu sillä, että olen päässyt matkustamaan ihan huikeisiin kohteisiin, ja mielettömän paljon maita on jo tullut nähtyä. Mutta, niinhän sitä sanotaan, että nälkä kasvaa syödessä.

Mikä olisi teidän unelmien lomakohde? Ja kertokaa toki kokemuksia Buenos Airesista ja Kapkaupungista siellä käyneet :) Me yritetään juuri tällä viikolla vihdoin päättää kohde :)

Translation:// Just some places I really would love to visit in these years to come. So many places, so little time. I'm blessed to have been able to travel to so many beautiful countries in the world, but there's a great Finnish saying which loosely means "the hunger gets bigger the more you eat", that applies here quite perfectly :) 

Kommentit

lena (Ei varmistettu) http://www.rantapallo.fi/lena

Ihania kohteita sulla listalla :) Mulla alkaa oma bucket-listani pursuta yli äyräiden mutta mikäpäs siinä... maailmaa ei voi koskaan nähdä liikaa. Olin Tokiossa viime maaliskuussa juuri kirskikankukkien kukinta-aikaan ja suosittelen sitä todella lämpimästi. Meillä oli tosin todella hyvä tuuri sillä olimme paikalla juuri oikeaan aikaan.

Anna (Ei varmistettu)

Arghh, oon niin kateellinen :D Mä haluan kanssa!! :D

Sonia (Ei varmistettu)

Suosittelen ehdottomasti Zürichiä! Ite oon ollu täällä nyt melkein puol vuotta ja rakastun kaupunkiin joka päivä enemmän! Toki tämä ei ole matkakohteena se halvin, mutta maisemat ja ympäristö kyllä korvaa sen. Suosittelen myös Lausannea, aivan ihana kaupunki. :)

Anna (Ei varmistettu)

Näin olen kuullut, pakko päästä Zurichiin mahdollisimman pian :)

TäTi (Ei varmistettu)

Sveitsissä ehdottomasti Luzern, jos niillä kulmilla olet liikenteessä autolla, suosittelen ajamaan Vierwaldstätterseen ympäri. Kestää parisen tuntia, maisemat ihanaa postikorttikamaa :)

Anna (Ei varmistettu)

Argh, en enaa tee matkapostauksia, teista ei ole mitaan hyotya, kun lista vaan kasvaa kasvamistaan :D

ansku (Ei varmistettu) http://les-aventures-danna.blogspot.ch

Itse täällä Sveitsissä au pairina jo puoli vuotta olleena voin suositella Zürichiä myös, vaikka siellä olenkin "vain" kaksi kertaa käynyt, mutta myös mm. Lausanne ja Geneve on arvosen näkemisiä :) Itse taas asustelen todella kauniissa Sionissa, kuinka ihanaa herätä aamulla ja nähdä ikkunasta Alpit <3

Anna (Ei varmistettu)

Ahhh, joku Sveitsin ympäri ajelu ois aika ihanaa :)

Jaana (Ei varmistettu)

Unelmien kohde: hmmmm, sama ongelma täällä siinä, että maailmassa on niin paljon mielenkiintoista, että mistä aloittaisi :) Eniten juuri tällä hetkellä kiinnostaa New York, Afrikka ihan kokonaisuudessaan, Como-järvi Italiassa ja Pariisi-Disneyland -kombo, johon haluan matkustaa parin vuoden päästä meidän pienten tyttöjen kanssa :) Pekingissä olen käynyt työn puolesta ja hyvä niin. Jonkin verran ehti myös turistina pyörimään töiden lomassa, eikä kaupunki jotenkin sykähdyttänyt millään tasolla....

Venetsiaa ja Roomaa pakko kommentoida. Aivan mielettömät paikat! Molemmissa ollaan käyty miehen kanssa ja rakastuttu palavasti Italiaan - siihen tunnelmaan, yleiseen asenteeseen, ilmapiiriin ja ihan kaikkeen Italiassa :)

Anna (Ei varmistettu)

Oiii, ihana kuulla, nimittäin ehdottomasti haluan molemmissa pian käydä :)

TT (Ei varmistettu)

Lissabon on aivan upea! Ja jos menee loppukeväästä tai loppukesästä/alkusyksystä niin sään mukaan siihen voi loistavasti yhdistää rantalomankin! Olin kerran joulun aikaan siellä, joten sillon rantalomaan ei luonnollisesti ollut mahdollisuutta, mutta oon kuullut, että lähellä (toisella puolen jokea??) kaupunkia on rantaa missä lökötellä. :) Lisäksi Lissabonin "kaupunkipuoli" on tunnelmallinen, jotenki monipuolinen ja portugali kielenä vain niiin ihana! :-) On päästävä uudelleen. :)

Anna (Ei varmistettu)

Joo, Annika on kovasti kehunut nyt kun kävi siellä :) Pakko päästä joskus :)

Nomi (Ei varmistettu) http://nomiblogi.blogspot.fi

Mulla ois kans helpompi luetella mihin en haluais lähteä kuin mihin haluaisin.. En siis osaa myöskään päättää yhtä kohdetta mihin ehdottomasti haluan. Eurooppa ei sinäänsä mua niin kiinnosta rantakohteina, esim. Kreikan rantakohteet on aika nähty. Toki viikonloppumatkoja pääkaupunkeihin voisin tehdä pari tän vuoden aikana! :) Tälle vuodelle varattu jo Thaimaan ja Balin matka! Caaaaaaaant wait.

Anna (Ei varmistettu)

Oijjjj, kuulostaapa ihanalta, nauti kovasti molemmista :)

BEAUTIFUL LIFE

Aika samantyylinen olis munkin lista tällä hetkellä. Just joulun tienoilla kävin Dubaissa mutta ihastuin sun postauksissa erityisesti Kroatiaan viime kesänä, se on seuraava must-go-place :)

Anna (Ei varmistettu)

Mä haluan sinne niiiiiiiiin kovasti takaisin :)

Markka (Ei varmistettu)

Etelä-Afrikan Pretoriassa pari kuukautta asuneena voisin kyllä sanoa, että puheet ja pelot mitä Suomessa tuosta maasta kuulee on täysin pötypuhetta. Ryöstön ja taskuvarkaiden uhriksi voi tosin tuolla joutua, mutta maalaisjärki matkassa ei pitäisi tulla ongelmia. Rajoituksena tässä maassa on se, että liian pitkiä matkoja ei kannata jalan kulkea, sillä autolla matkustaminen on turvallisempaa. Samaten, että pimeällä ei kannata myöskään pitkiä matkoja liikkua kävellen, sillä tuolloin ryöstöt ovat yleisimpiä.
Mainitsit, että sinua kiinnostaa Kapkaupungissa erityisesti luonto ja eläimet. Jos eläimillä tarkoitat villieläimiä, ei niitä Kapkaupungissa pääse oikein näkemään. Tällöin täytyy ottaa suunta sisämaan kansallispuistoihin. Näistä parhaimpana Kruger park ja Pilanesbergin kansallispuisto. Kapkaupungissa pääsee nauttimaan kauniista meri-ilmastosta. Tämähän tarkoittaa sitä, että mitään hyvän sään takuuta ei tuossa kaupungissa ole. Siellä voi sataa vettä, tuulla ja myrskytä läpötilan pysytellessä alle 20 asteen. Samaan aikaan sisämaassa, Pretoriassa ja Johburgissa lämpötila voi olla yli 30 asteen. Eli tätä miettien, Kapkaupunkiin ei varmastikkaan kannata matkustaa silloin kuin tuolla puolen maapalloa on talvi. Jos tykkäät meriruosta ja viinistä, on Kapkaupunki sinun paikkasi :) Sieltä tulee aivan mahtavia viinejä!
Majoitukseksi Etelä-Afrikassa kannattaa valita guesthouset! Ei mitään hotelleja, sillä guesthouset ovat yleensä laadultaan ja sijainniltaan paljon parempia kuin hotellit! Guesthousejen omistajat olivat omalla kohdallani aivan ihania ihmisiä, joilta sai paljon neuvoja ja vinkkejä.

All in all suosittelen lämpimästi matkustamaan Etelä-Afrikkaan :) Aivan älyttömän kaunis ja ihana maa, jonka asukkaat ovat ystävällisimpiä mitä olen ikinä tavannut! Toki maa on turvallisuudeltaan vielä paljon jäljessä Suomen meiningeistä, mutta suurin osa negatiivisista jutuista on vain ylihysteriaa ja liioittelua. :)

Anna (Ei varmistettu)

Jeee, ihana kuulla tällainen kommentti :) Ja joo, jotain safaria ollaan pohdittu :) Eikös huhtikuu oo ihan hyvä aika matkustaa säiden puolesta? Kun tuossa puhuit talvesta. Ja näin ajattelinkin, koska eri juttujen puolesta saa sellasen kuvan, että 50 % naisista raiskataan ja loput ryöstetään. Pientä liitoittelua ehkä ilmassa, vaikka toki on varmasti jonkin verran turvaton paikka :/

37 (Ei varmistettu)

Huhtikuussahan siellä just alkaa talvi?

Anna (Ei varmistettu)

Aaa, mitä mä tutkin, niin huhtikuulle oli ilmotettu ihan hyvät kelit vielä? Voin olla toki väärässä :)

Hanna (Ei varmistettu)

Itse olin Johannesburgissa vuonna 2009. Oltiin n. 20hengen porukalla lähdössä ilta 6lta syömään n 500m päässä olevaan ravintolaan. Hotellilla eivät meinanneet päästää meitä lähtemään jalkasin, koska ei oo turvallista pimeellä. Suomalaisina ei noin lyhyestä matkasta alettu taksia maksamaan, joten kävelten mentiin. Ei muuten nähty yhtäkään ihmistä koko matkalla, mikä oli aika spookya. Joillakin alueilla ainoina valkoihosina jännitti vähän kulkea. Pretoriassa käytiin viuluharjotuksissa muutaman tunnin, mutta itse kaupunkiin ei päästy paljo tutustumaan. Mitä bussin ikkunasta näki sitä meininkiä, niin en ainakaan sivukaduilla kulkus. Tosin oon kuullu paljon pretoriasta, että olis kyllä turisteille paaaljon turvallisempi kuin Johannesburg. Kunhan asioista ottaa selvää ja pitää järjen päässä niin eiköhän missä vaan pärjää :)

Anna (Ei varmistettu)

Hmmm, kuulostaa todella spookylta. En siis ehkä nuku viikkoon siellä ollenkaan :D

Markka (Ei varmistettu)

Huhtikuu taitaa olla niiden syksyä jo, mutta tosiaan suomalaisillehan siellä taitaa lähes aina olla hyvät kelit meidän omaan talveen verrattuna :D
Olin itse tosiaan loka-marras-joulukuussa siellä ja alkoi olla jo niiden kesäkelit, joka maksimissaan sitten sisämaassa lähentelikin 40 astetta. Kapkaupungissa saattoi tuommoisena päivänä olla joku vähän päälle 20 astetta, että hieman kummalliset kelit nuo ovat.

Lämpimästi suosittelen myös noita safareita! Semmoinen kannattaa varata ehdottomasti kunnon safariajoneuvoon eikä esim omalla autolla, koska siitä ei tule kokemattomalle kävijälle oikein yhtään mitään. Ohjatulla ajelulla opas osaa etsiä niitä villieläimiä teille nähtäväksi. Huhtikuussa on kelienkin puolesta hyvät mahdollisuudet nähdä villieläimiä kun ei ole niin tukahduttavan kuumakaan :)

Mua itteeni ahisti aika paljon ennen reissua tuo turvattomuus ja nuo jutut mitä siitä maasta on kuullut, mutta oli ihan mahtava päästä itse näkemään millainen meininki siellä oikeasti on. En ehkä haluaisi tuossa maassa enää asua, mutta kyllä varmasti tulen sinne vielä matkustaan uudestaan :) Henkisesti vaan varautuu, että siellä on hieman eri meininki (taloja ympäröi korkeat muurit ja sähköaidat jne) ja pitää oman järjen matkassa niin ei pitäisi olla hätäpäivää :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos näistä, ostettiin nyt lennot sinne, eli kaikki vinkit paikallaan :)

Susamuru (Ei varmistettu) http://feelgoodworkout.blogspot.com/

Moikka!
Etelä-Afrikkassa ja turvallisuusasiassa voin kompata edellistä -järki käteen etenkin pimeällä liikkumisessa. Olen itse täällä nyt toista kuukautta 100km Johburista PT-koulussa ja kirjoittelen aiheesta myös blogia. Käytiin just Kapkaupungissa, osui mielettömät kelit ja en voi muuta kuin suositella :) Oon hahmottelemassa postausta nimeonomaan turvallisuusasioista maassa, mutta tässä aiheessa Johannesburg on täysin omaa luokkaansa kuin muu afrikka. Paikallistenkin mukaan Cape Town on leppoinen kylä siihen verrattuna.. :)

Susamuru (Ei varmistettu) http://feelgoodworkout.blogspot.com/

Ainiin ja täällä eletään vähän niinkuin elokuuta nyt ;)

Anna (Ei varmistettu)

Ihana kuulla, täytyykin lueskella sun postauksia aiheesta :)

Henu (Ei varmistettu)

Itsekin suosittelisin lämmöllä Etelä-Afrikkaa! Olin aivan täydellisellä matkalla pari vuotta sitten. Muutama päivä Kapkaupungissa (eräässä lodgessa, aivan huikea mesta!), pari kierrellen viinitiloja, pari päivää ajelua erilaisissa maisemissa, ja loput kahdesta viikosta Kruger puistossa telttamajoituksessa (erittäin kehittyneessä sellaisessa). Hienoin matka mitä olen saanut kokea! Kannattaa ottaa yhetyttä Jannika i Afrika nimiseen yritykseen, Jannika räätälöi juuri sellasen matkan kun haluat. Hyvät kokemukset Jannikan tekemistä Namibian ja Etelä-Afrikan matkoista! Onnea matkoille! :)

Anna (Ei varmistettu)

Jeee, just varattiin ne lennot Kapkaupunkiin :) Eli kiva kuulla!! Ja kiitos vinkistä :)

Tanya (Ei varmistettu)

Tulet rakastumaan Kapkaupunkiin! Olen ollut siellä kahdesti ja menisin milloin vaan uudestaan. Parhaiten mieleen ovat jääneet upeat maisemat, liha ja viinit, jyrkät mäet, todella kova tuuli, hökkelikylät sekä aamulenkit rannikkoviivaa pitkin. Kapkaupunki on maailman väkivaltaisimpia kaupunkeja joten järkeä pitää käyttää ja olla varovainen. Toisella reissullamme majoituimme African dreams luxury guesthousessa. Aivan ihanan pariskunnan ylläpitämä guesthouse.
Upealla safarilla kävimme Botswanan rajalla Madikwessa. Sisäiset lennot ovat melko edullisia. Siellä luonto ja villieläimet ovat todella käden ulottuvilla.
Ihanaa matkaa!
P.S.Sinulla on ihana blogi, jota on kiva lukea. Jäin jumiin viikko sitten. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia kovasti, ihana kuulla uusista lukijoista, jotka ovat viihtyneet blogissa :) Joo, ollaan pohdittu Zanzibaria vierailukohteena :)

meow (Ei varmistettu)

Ooh, aikamoisia kohteista listassa! Mun tällä hetkellä eniten mielessä pyörivä unelma ois päästä tyyliin Pohjois-Italiaan reissaamaan poikaystäväni kanssa. Se onkin jo suunnitteilla ;) Muita unelmiani ovat ainakin Malta ja sit olisi kiva päästä joskus Australian suunnille ja Kanadaan. Olisi kiva myös päästä tutustumaan Keski-Eurooppaan, koska se on jääny mulla ihan hämärän peittoon.

Nää on aina mielipideasioita, mutta pakko sanoa tuosta Roomasta, että ehdottomasti käymisen arvoinen paikka, mutta ei moneksi päiväksi. Venetsiasta sitä vastoin jäänyt erittäin lämpimät fiilikset :)

Anna (Ei varmistettu)

Ainiin, Malta, sinnekin ma haluan :) Argh, maailmassa on liikaa makeita mestoja :)

s (Ei varmistettu)

Olet kyllä nähnyt mielettömän paljon huikeita paikkoja, sun matkapostaukset on mun lemppari asia tässä blogissa! Ja ihana kuulla ettei vauhti sillä saralla ole hidastumaan päin, vaikka sulla on opiskelut ja se uus pesti tyyli.comissa, siitäkin hirveesti onnea! :)

Anna (Ei varmistettu)

Ihana kuulla, ja niita on tulossa pian lisaa :) Ja kiitoksia kovasti :)

sira (Ei varmistettu)

Istanbul on kyllä maailman täydellisin kaupunki! Ei voi kun suositella! Omana ultimate unelmapaikkana on Malediivit!

Anna (Ei varmistettu)

Malediivit oli kylla upea mesta, mutta ei ehka ihan sellainen kuin olin ajatellut. Ei ollut niin satumainen :) Tai oli, mutta tosi tylsa loppujen lopuksi. Istanbul kiinnostelee :)

Anna-Mari (Ei varmistettu) http://thinknstyle.blogspot.fi/

Monia samoja paikkoja on myös omalla Must Visit listalla erityisesti Marokko ja Qatar on älyttömän kiinnostavia kohteita. Multa saat Buenos Airesin vinkit. Olen juuri tehnyt pari pitkää reissua sinne viime heinäkuussa ja toiselta kuukauden reissulta tulin takaisin tammikuun alussa. Buenos Aires on upea, mahtava, inspiroiva, ihmeellinen ja räväkkä suurkaupunki. Se on jotenkin hauskalla tavalla lattari ja eurooppalainen samaan aikaan. Myös muodin ja designin puolesta todella kiinnostava kohde. Matkan ajankohtaa kannattaa miettiä. Itse olin "talvella" eli heinäkuussa, jolloin sai palella nahkatakissa ja taas "kesällä" joulukuussa todella kuumassa yli 40 asteen helteessä. Molemmat reissut oli täydellisiä! Suosittelen kaupunkia kaikille. :) Tässä joitakin Buenos Airesista tekemiäni postauksia (niitä olikin aika paljon, joten ajattelin linkata parhaat palat):

Buenos Airesin parhaat: http://thinknstyle.blogspot.fi/2014/02/the-best-of-buenos-aires-buenos-airesin.html

Tango Argentino: http://thinknstyle.blogspot.fi/2013/12/buenos-aires-tango-argentino.html

Mini Vacation in the City: http://thinknstyle.blogspot.fi/2014/01/buenos-aires-mini-vacation-in-city.html

Buenos Aires Part 3: http://thinknstyle.blogspot.fi/2014/01/buenos-aires-part-3.html

Buenos Aires Part 4: http://thinknstyle.blogspot.fi/2014/01/buenos-aires-part-4.html

Tästä ei varmaan jäänyt epäselväksi, että Buenos Aires on kolahtanut tosi hyvillä fiiliksillä ainakin mulle. <3

Anna (Ei varmistettu)

Voi kiitos naista, palaan noihin varmasti :)

Anna-Mari (Ei varmistettu) http://thinknstyle.blogspot.fi/

Loistavaa, jos vinkeistä on jotain hyöytä. :) Mä peukutan Buenos Airesia ja laita ihmeessä viestiä, jos kaipaat jotain detaleja.

Anna (Ei varmistettu)

No nyt tuli valittua Kapkaupunki :) Mutta ehkä vielä sitten sinne Buenos Airesiin tämän vuoden puolella :)

Iiris (Ei varmistettu) http://makeityoursforever.wordpress.com

Ootko koskaan käynyt Etelä-Ranskassa? :) Itse rakastan Ranskan Rivieraa, niin ihana tunnelma siellä.

Anna (Ei varmistettu)

En, sinneKIN haluan :D

anskubcn
Tukikohta: Barcelona

Voi minun listani on niin pitkä, että suunnitelmia pitää tehdä vuodeksi kerrallaan :). Tälle vuodelle on jo kolme lukkoon lyötyä reissua (yksi löhöilyloma, yksi kaupunkiloma (Lontoo!) ja yksi roadtrip) sekä kolme vaihtoehtoa, joista yksi on valittava (ellei iske jokin kuningasidea yllättäen): junareissu Japanissa, Trans-Siberian Railway (tämä tosin jäänee tältä vuodelta väliin byrokratian takia) tai tämän hetkinen ykkösvaihtoehto Patagonia Buenos Airesin kautta (Ushuai, Tierra del Fuego). Sekä reissu Suomeen ja tietysti lähiseutumatkailua Espanjassa, Ranskassa ja Andorrassa! Aika täyteen on kalenteri jo buukattu :)

Anna (Ei varmistettu)

Saanko tulla mukaan?:D

säppä (Ei varmistettu) http://heipparallaaheivaanhei.blogspot.com

Mun listan ykkönen on ehdottomasti toi Rio de Janeiro! Buenos Aires houkuttaa myös. Jonain päivänä! Venetsiaa (ja Roomaa myös) voin suositella koko sydämestäni, on juuri niin upea kuin puhutaan! Itse kävin tammikuussa, kun kaupunki ei ollut ihan tukossa turisteista - voipi olla että kesäreissun jälkeen olisi kokemus ollut ihan toinen. Madrid sen sijaan on ehkä vähän tylsä, jää ehdottomasti muiden Euroopan pääkaupunkien varjoon. Sehän muutettiin pääkaupungiksi vain sen takia, että se on ihan keskellä Espanjaa... :D Varsinkin Barcelonan jälkeen voi olla pienoinen pettymys. Tokihan makuja on monia, että ties vaikka tykästyisit kovastikin!

Anna (Ei varmistettu)

Nojaa, tuskin mikaan on mulle Barcelonan jalkeen pettymys :D Se kun ei mennyt ihan putkeen. Mutta kiitos mielipiteesta :)

säppä (Ei varmistettu) http://heipparallaaheivaanhei.blogspot.com

Niin siis tarkoitin kaupunkina, en niinkään kokemuksena :)

Night (Ei varmistettu)

Apua, etkö oo vielä käyny Roomassa tai Venetsiassa? NYT KIPINKAPIN ANNA. Aivan upeita ja ainutlaatusia paikkoja molemmat, ei voi edes sanoin kuvailla! Ruoka, nähtävyydet, shoppailu kaikki huikeessa paketissa. Ihan ehdottomia must-see paikkoja :) (lopetan nyt niistä jauhamisen tähän, koska muuten tästä tulis ihan mahdoton romaani :D)

Itellä on kans toi Etelä-Afrikka jo pitkään ollu ihan ykkösten joukossa bucket listillä, sillä erotuksella että mä oon aina halunnu mennä nimeomaan Kruger National Parkiin, on kuulemma sen verran makee paikka, ne safarit ja keskellä luontoo yöpyminen ja kaikki :) (kaupungeissa muakin on aina mietityttäny noi turvallisuushasardit).

Malesiassa muuten ilmeisesti Kota Kinabalu on tosi kiva rantakohde. Ja Curacaolla käyneenä voin sanoa, että kiva rantalomakohde ja hauskasti harmoniassa se sikäläinen afrokaribialainen kulttuuri ja siirtomaaisäntien hollantilainen kulttuuri, mutta siellä pitää varautua sitten siihen, että jenkkituristeja on PALJON.

Joo, tästä tuli nyt vähän maratonkommentti, mutta ku matkustaminen on vaan niin herkullinen aihe!

Anna (Ei varmistettu)

NO ALAPA!! Tana vuonna, definitely!! Ja kiitos mielipiteistasi :)

Pages

Kommentoi