Yhteisöistä ja portaaleista

Mungolife

Holla Holla!

Arvatkaa millä tämä aamu on alkanut tänään? Pienimuotoisella silmien pyöritellyllä sille, kuinka ulapalla välillä oon, ja miten myöhässä mulle selviää asiat :D Pakko sanoa, että välillä ihmetyttää, miten voi olla niin pahasti kaikkea muuta kuin ajantasalla asioista.

Oletteko te kuulleet aiemmin Re:fashionista? Kaikki varmaan viittasi ja nyökytteli, että kyllä juu, tiedämme. Mulle selvisi ko. portaalin olemassaolo tänään.

Kuitenkin, kun nyt vihdoin tutustuin tähän sivuun, niin oli pakko kyllä nostaa se esille ja nostaa tytöille, tai no aikuisille naisille, tämän portaalin takana virtuaalista hattua.

Mun oma kokemus blogiportaalista ennen Rantapalloa, oli todella lyhyt ja kaikin puolin epämukava. Silloin mukana olleet varmasti muistavat miten nopeasti lähdin kyseisestä portaalista. Se kokemus oli ehdottomasti mun blogiurani negatiivisin. Pari kuukautta silkkaa ahdistusta ja kyyneliä. Ensin niiltä muutamalta viikolta, kun mitään ei tehty miten luvattiin ja blogin takapiruista löytyi aivan kamala ihminen, ja sen jälkeen vielä kaikki ongelmat takaisin siirtymisessä. Kaiken lisäksi en edes saanut kertoa asiasta mitään lukijoilleni. Mun suu kapuloitiin aikanaan sopimussakkouhalla, enkä voinut kertoa lukijoilleni edes syitä pikavisiitilleni portaalissa. Mun totaalista ahdistumista asiassa käytettiin hyväksi sillä, että ehdot, joilla sain poistua portaalista, tukkivat mun suun täysin. Multa kiellettiin negatiivinen kommentointi asiasta muutamaksi vuodeksi. En saanut edes kommentoida negatiivisesti koko portaalia. Myöhemmin olen potkinut itseäni päähän, että ylipäätään allekirjoitin koko paperin. Mutta kun ahdistuksen määrä on through the roof, niin on valmis tekemään edes pienen sopimuksen pirun kanssa, jotta pääsee sen täyshallinnasta pois. Se oli ensimmäinen ja viimeinen kerta kun olen vakavissani harkinnut lopettamista. Jouduin pitkään kuuntelemaan juoruja ja tarinoita siitä, miksi "sain potkut", enkä edes saanut silloin kertoa halunneeni itse lähteä. Se oli tosi rankkaa mulle aikanaan.

Olen mielenkiinnolla seurannut keskustelua eri blogiportaaleista tässä viime vuosina. Mulla ei ole Rantapallosta koskaan ollut mitään negatiivista sanottavaa, eikä varmasti kellään muullakaan Rantapallon bloggaajista. Meidän taustalla oleva tiimimme on äärimmäisen huolehtiva ja hyvätahtoinen, ja meidän asioista pidetään erinomaisen hyvin huolta :) Olen kuullut paljon positiivista portaaleina erityisesti Oliviasta, mutta myös Lilysta, Cosmopolitanista ja Costumesta. Bloggaajat tuntuvat olevan näissä portaaleissa pääasiassa tyytyväisiä portaaliinsa ja henkilöihin näiden takana.

Jotenkin mielenkiintoista onkin se, että äkkiseltään tulee mieleen aika monta bloggaajaa, jotka ovat lähteneet todella riitaisissa väleissä Indiedaysistä. Tunnen monia bloggaajia, jotka ovat olleet valtavan pettyneitä ko. portaaliin, tai lähinnä taustalla häärivään henkilöön. Olen kuullut uskomattomia tarinoita blogiportaalin taustalla tapahtuvista asioista; on seksuaalista ahdistelua, fyysistä uhkailua ja niin hirveetä lahjomista, manipulointia ja kiristämistä, että sitä ei hyvällä mielikuvituksellakaan voi kutsua hyväksi  työpaikaksi niiden perusteella. On melko mielenkiintoista seurata, että niin kauan kun bloggaajat tuovat portaalille rahaa, heitä kohdellaan hyvin. Kun he ilmoittavat halustaan lähteä, kääntyy kelkka aika pahasti, ja alkaa mitä uskomattomimmat tempaukset. Silloin ilmoitus voi helposti olla luokkaa "te bloggaajat ootte muutenkin uusiutuva luonnonvara". Pehmeimmillään. Valitettavasti en vieläkään voi kertoa omista ongelmistani sopimusajaltani ko. yrityksessä,  mutta nämä kaikki on sitä, mitä olen kuullut suoraan Indiedaysistä lähteneiltä bloggaajilta, joita on aikamoinen liuta tässä muutaman vuoden ajalta.

Olemme välillä bloggaajaystävieni kanssa puhuneet siitä, että perustettaisiin oma portaali. Jätettäisiin turha välikäsi pois, ja tehtäisiin itse. Jos tarkemmin tutustuu portaalien liikevaihtoihin ja -voittoihin verrattuna bloggaajien tulotuksiin, huomaa "pienimuotoista" epäkohtaa aika helposti. Raha-asiat nyt ei kuitenkaan olisi se olennaisin asia, vaan omalla portaalilla voitaisiin varmistaa myös se, ettei ole ikäviä takapiruja hommassa, kun itse saisimme tehdä. Lisäksi olisi oma määräysvalta täysin sille, mitä yhteistöitä tehdään, kenen kanssa ja missä muodossa. Kuitenkin, itse olen sikäli mahtavassa tilanteessa, että Rantapallossa minusta on aina pidetty erinomaisen hyvin huolta. Myös bloggaajaystävämme ovat sikäli upeessa tilanteessa, että he ovat tyytyväisiä blogiensa tämänhetkisiin tilanteisiin. Meidän puheemme ovat olleet sellaisia "mitä jos" -henkisiä juttuja, jotka on jaettu kahvikupposen äärellä ja mietitty lähinnä hypoteettisella tasolla asioita.

Siksi onkin mahtavaa huomata, että nämä ahkerat ja vahvat mimmit Re:fashionin taustalla ovat tehneet juuri sen, mistä me olemme vain puolivitsillä puhuneet. Nuori yrittäjyys on mun mielestä ylipäätään sellainen asia, jota Suomessa on hyvä tukea. On hienoa, että nuoret naiset ympäri Suomea ovat kerääntyneet yhteen ja luoneet tällaisen asian ihan itse :) Vaikken juurikaan yhtä lukuunottamatta näitä naisia henkilökohtaisesti tunne, niin olen jotenkin kovin ylpeä tästä saavutuksesta ja nostan virtuaalista hattua jokaiselle siellä päässä!

Onnittelut siis kaikille Re:fashionin tyypeille mahtavasta työstä ja kauniista toteutuksesta myös täältä! Kovasti myöhässä ja tälleen todella ulapalla olevalta bloggaajalta, mutta sanotaanhan aina, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan! :)

Erityis-iso bonari portaalille selkeän ja kauniin ulkoasun lisäksi siitä, että johtavana mainoksena sivustolla on tällä hetkellä hyväntekeväisyyttä tukeva mainos.

Kommentit

Sofia (Ei varmistettu) http://www.vaatteita.net/

Hienosti ovat toteuttaneet. Ihme etteivät ole vielä isommin päätyneet uutisotsikoihin asti... Ehkä vielä joskus? :)

Anna (Ei varmistettu)

Toivottavasti :)

Irene / Tyyli.com (Ei varmistettu) http://blogit.iltalehti.fi/mademoisellepigalle

Hyvä, että joku uskalsi viimein kertoa asiasta julkisesti. Lisäisin sun listaan vielä Tyyli.comin, täälläkin on hyvä olla :) T: entinen indiedayslainen.

Anna (Ei varmistettu)

Totta, enpä ajatellutkaan, kun ei ole sellainen "iso" portaali :D Ja joo, alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää kun yksi ihminen terrorisoinut kymmenet hiljaiseksi :/

MouMou (Ei varmistettu) http://moumou.fi

KIITOS vielä tännekin. Hehkutin tätä postausta jo ympäri Facebookia, Twitteriä ja muuta sosiaalista mediaa, kunnes tuli mieleen, että voisin tietysti täälläkin kiittää julkisesti kauniista sanoistasi. Blondi mikä blondi! :D

Eli kiitos vielä kerran. Arvostan ihan hirveästi sitä, että miten (vainoharhaisena ja varsin naiivina ihmisenä) koen blogimaailman jo hitusen yhtenäisemmäksi paikaksi kuin esimerkiksi puoli vuotta sitten. <3

Anna (Ei varmistettu)

Hahah, no kiitos vielä täällä :)

Marika (Ei varmistettu) http://marionetteblog.com

Hih, minäkin kuulin asiasta melkoisen myöhässä, sillä en kenenkään portaaliin kuuluvan blogeja ole pitkiin aikoihin seurannut aktiivisesti. Tosi kiva idea ja nostan minäkin hattua bloggaajille portaalista. :) Odotin muuten, että tästä tulisi kunnon lataus Indiedaysia kohtaan, kun siitä on paljon puhuttu, mutta ehkä vielä joskus saat avata suusi kokonaan. :)

Anna (Ei varmistettu)

No, pidän jutun mahdollisimman asiallisena niin kauan kuin mahdollista, kuulemiini faktoihin pohjautuen :)

SaaraT (Ei varmistettu)

Ja Kideblogit :)

Anna (Ei varmistettu)

No sieltä en ketään tunnekaan, joka ois voinut tän mulle kertoa :/

Essi (Ei varmistettu)

Siellä on äitien pitämiä blogeja:)!

Anna (Ei varmistettu)

Jaajaa :)

Re:fashion portaalin toteutus on ihan mielettömän onnistunut. Muutenkin upeaa että kun on tyytymätön asioihin, niin tekee itse paremmin. Erityisesti pidän portaalin ideasta tuoda yhteisöllisyys takaisin blogimaailmaan; siinä on ainakin onnistuttu hienosti toteuttamalla Bloggaajien nostot- osio. Indiedays on näin yhden lukijan näkökulmasta nykyisin ihan järkyttävä sillisalaatti, jonka tarkoitus tuntuu olevan vain ja ainoastaan tahkota rahaa ja saada isoimmat mahdolliset kävijämäärät. Mikä on sinänsä ihan ok, mutta jos se tehdään bloggaajien kustannuksella niin aika pieleen menee eikä se palvele lukijoitakaan. Kiva että olet päässyt epämielyttävästä portaalista aikoinaan irti. Rohkea postaus, vaikka et kaikkia yksityiskohtia paljastanutkaan. Näkisin kyllä että sinulla jos jollain olisi myös rahkeita johonkin samantyyliseen toteutukseen kuin Re:fashion :)

Anna (Ei varmistettu)

No juurikin näin :) Ja tällä hetkellä en näe tarvetta omalle portaalille, koska viihdyn täällä niin hyvin :)

Juu en ihan kirjaimellisesti tarkoittanut välttämättä blogiportaalin perustamista, vaan jotain jollain tasolla samantyylistä; jotain uutta, rohkeaa ja innovatiivista. Mitä se sitten olisi, en tiedä, mutta uskon tosiaan että sinä jos kuka pystyisit sellaiseen tahtoessasi :)

Anna (Ei varmistettu)

Niin, no tällä hetkellä olen tyytyväinen paikkaan, jossa olen :)

Steffi
Steffit

Hienoa. Hatunnosto!

x Steffi

Anna (Ei varmistettu)

:)

Uusien portaalien on hankala saada näkyvyyttä, koska mikäli ko. sivusto ei toimi jonkun lehden alaisuudessa, mikä olisi syy kirjoittaa siitä. Mediatoimisto kyllä mielellään välittävät mainoksia hyvin hoidettuihin portaaleihin, mutta julkisuuden hankkiminen jää tekijöiden kontaktien ja luovuuden varaan.

Oman portaalin perustaminenon ollut itselläni myös haaveena. Ajatus on ollut pönkittää hieman vanhenpien reissajien blogien näkyvyyttä ja etsiä sillä genrelle sopivia mainostajia. Pieni tuokio taskulaskimen kanssa on saanut ajatuksen jäätymään. Ylläpito maksaa, jos sitä ei osaa tehdä itse...Mutta eihän sitä koskaan tiedä :)

Näistä johtuen nostan hattua jokaisella joka uskaltaa lähteä toteuttamaan ko. hankkeita ! Itse en ollut tästä kuullut aiemmin, mutta toisaalta pyörin melko tiukasti vain matkailun ympärillä. Tämä sinun blogisi on Cavan-blogin lopettamisen jälkeen ainut muotia sivuava blogi jota seurailen.

Itse bloggaan Pallontalaajien puolella ja olen kokenut jääneeni melkoisen yksin. Toisaalta se nyt ei ole hankalaa, koska jos suoriudun yksin reissuista, niin kyllä mä yhdenWP alustankin hoitelen :D Mutta ainahan yhteisöllisyys on mukavaa.

Katariina

Anna (Ei varmistettu)

Varmasti onnistuisit, jos haluaisit perustaa oman yhteisösi, eli tsemppiä tulevaisuuteen!! :)

Hanna (Ei varmistettu)

Ihan mahtavaa, että huomioit re:fashionin tytöt tällä tavalla :) Hienoa myös, että kerrot vähän taustoja tuosta Indiedaysista, hyvä että joku puhuu siitäkin.

Anna (Ei varmistettu)

Kiitoksia :) Ja joo, ehkä näitä asioita voi vihdoin hieman valaista :)

Nina (Ei varmistettu) http://tunnetila.refashion.fi

Kiitos Anna kivoista sanoistasi. Olet muru! <3

Anna (Ei varmistettu)

:) <3

Jeppis (Ei varmistettu)

Blogiportaaleista FitFashion.fi on myös uus aika mielenkiintonen saitti jos tykkää sporttailusta.. :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla :)

Anna (Ei varmistettu)

Heippa! :)

ei oikeestaan liity tähän postaukseen, mutta pohdin tässä sitä milloin mobiiliversio mungolifestä tulee käyttöön? Luen blogiasi aina aamulla bussissa ja tää nettiversio ei oo paras mahdollinen kun teksti on niin pientä ja koko ajan töytyy zoomailla.

Hyvää loppuviikkoa sinne! :)

Anna (Ei varmistettu)

Meidän koko pohjaa muutetaan paraikaa, mutta mahdollisesta tällä tai ensi viikolla tulee :)

phocahispida

Kideblogeissa kirjoittavana voisin huikata että portaalin alla kirjoittaminen voi tosiaan olla reilua, huolta pitävää, hyvin ohjeistettua, mukavaa, demokraattista ja luoda kontakteja. (Nuoren naisen yrityspohjalta ponnistaa tämäkin portaali.)

Anna (Ei varmistettu)

Mä en tunnekaan ketään sieltä, mutta kiva kuulla :)

nanna (Ei varmistettu)

Hyvä ja tärkeä postaus! Ja hmm, miten sen nyt muotoilis: tää kirjoitus nosti esille susta itestäs myös sellaista positiivista kuvaa, kun olet muiden puolesta vilpittömästi iloinen :)

Anna (Ei varmistettu)

Kiva kuulla, ja tietenkin olen, tämä on hieno asia ylipäätään koko ammattikunnalle, mutta erityisesti vilpittömän iloinen olen siitä, että ihmiset toteuttavat unelmiaan. Mun mielestä toisten onneen ja onnistumiseen pitää aina suhtautua ilolla :)

Liina (Ei varmistettu)

No huhhuh, aika sanattomaks vetää toi indiedaysin touhu... Oon kyl miettiny et nyt sieltä on lähteny porukkaa, mut en kyllä aatellu et tällästä ois takana!

Anna (Ei varmistettu)

Kieltämättä :/ Osa on varmasti lähtenyt muista syistä, mutta osa ei todellakaan :(

Blondie
Project: Sex

Ja siis se mikä mua eniten tässä Indiedaysissa ihmetyttää, on se, että sinne edelleen vaan siirtyy uusia blogeja! Siis aina vain, vaikka se ei varmasti ole keneltäkään jäänyt huomaamatta, että siellä ei asiat toimi ihan niinkuin pitäisi. Miten ihmeessä? Tai, missä on itsekunnioitus?

Anna (Ei varmistettu)

No, kun näistä asioista ei voi mitenkään julkisesti puhua, niin mitenkäs kukaan olisi varoitettu ja tietäisi olla menemättä sinne? Entisillä ID:laisilla, jotka on kokenu näitä juttuja, on tietynlainen luottamusmeininki keskenään ja ymmärrys toisiaan kohtaan tässä asiassa, siksi me tiedämme toistemme jutut tuolta aika hyvin :)

Elsa/oimutsimutsi (Ei varmistettu) http://oimutsimutsi.bellablogit.fi/

Oiskohan syy, kun Indiedays ostaa nämä uusimmat blogit niin isoilla summilla ja siirtokorvauksilla sinne, ettei kellään bloggaajalla ole pokkaa kieltäytyä?

Anna (Ei varmistettu)

Ongelma lienee enemmänkin se, ettei näistä ole kukaan voinut / uskaltanut puhua ääneen, ja siksi kukaan uusi ei tiedä edes miettiä tällasta mahdollisuutta :/

mapsu (Ei varmistettu)

Tai sitten se, että sinne on vuoden sisällä siirtynyt mm. neljä 1995 vuonna syntynyttä bloggaajaa, joille indiedays on luultavasti kaikkien unelmien täyttymys palkkapäiviä ajatellen yms

Anna (Ei varmistettu)

Sekin on mahdollista :)

Lilyn Toimitus (Ei varmistettu) http://www.lily.fi/blogit/toimitus

Kiva, että olet kuullut hyvää Lilystä Anna! Tärkeimpiä juttuja meille on pitää Lilyssä hyvä henki yllä ja tekijämme tyytyväisenä. Mukavaa syksyä! T: Anna ja muut naiset Lilyn toimituksesta

Anna (Ei varmistettu)

Lilystä ei ole koskaan kuulunut mitään pahaa, joten jatkakaa samalla linjalla ja kiitos samoin sinne! :)

Marjutt (Ei varmistettu) http://marjutt.blogspot.fi

Oon sun kanssa ihan samaa mieltä. Indiedaysistä tuntuu häviän porukkaa kuin tuhka tuulee, vaikka toki uusiakin tulee hyvin samalla mitalla. Indiedays oli ensimmäinen blogiportaali, johon tutustuin, mutta siihen se on jäänytkin. Nyt olenkin innoissani seurannut uusia yhteistyökuvioita, joihin lempibloggaajani ovat lähteneet mukaan :)

Sulla on näyttänyt ainakin menevän Rantapallolla aina hyvin, hienoa!

Anna (Ei varmistettu)

Rantapallon jokainen työntekijä on aina ollut 100 % meidän bloggaajien puolella, äärimmäisen ihania ihmisiä :)

Hanna P (Ei varmistettu)

Oon itekin ihmetellyt, kun varsinkin viime aikoina indiedaysilta on lähtenyt tosi iso liuta bloggaajia pois... Kaikki kuitenkin on vakuutellut, että haluaa vain uusia tuulia, niin en ole sen syvällisemmin asiaa pohtinut :) hyvä teksti sulta! Saako udella sen verran, että milloin olet itse ko. paikassa ollut? Mulla ei ole siitä mitään mielikuvia, en varmaankaan vielä silloin ole sitten mukana ollut...

Anna (Ei varmistettu)

No varmasti moni on halunnut vain uusia tuulia, mutta on monia, joiden lähdön taustalla on ihan toisia juttuja :/

Aino (Ei varmistettu)

Hyvä että teit postauksen tästä aiheesta. Ärsyttää paljon, että Indiedaysista on liikkeellä mitä ihmeellisimpiä huhuja, mutta ei voi puhua suoraan. Onko sulla siis joku raja mihin asti et voi sanoa mitään juttuja Indiedaysista?

Anna (Ei varmistettu)

Mulla on vieläkin tiettyjä asioita, mitä en voi kertoa, mutta jokainen asia, joka postauksessa on, on kuultu itse siltä bloggaajalta, joka on asian kokenut. Omia kokemuksiani en valitettavasti vielä ainakaan voi jakaa, muutama sopimusyksityiskohta on itse asiassa tutkittavana vielä :)

Riikka (Ei varmistettu)

Isot pisteet tästä postauksesta sulle!

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos :)

Pages

Kommentoi