Yhteisöistä ja portaaleista

Holla Holla!

Arvatkaa millä tämä aamu on alkanut tänään? Pienimuotoisella silmien pyöritellyllä sille, kuinka ulapalla välillä oon, ja miten myöhässä mulle selviää asiat 😀 Pakko sanoa, että välillä ihmetyttää, miten voi olla niin pahasti kaikkea muuta kuin ajantasalla asioista.

Oletteko te kuulleet aiemmin Re:fashionista? Kaikki varmaan viittasi ja nyökytteli, että kyllä juu, tiedämme. Mulle selvisi ko. portaalin olemassaolo tänään.

Screen Shot 2013-09-25 at 10.27.03

Kuitenkin, kun nyt vihdoin tutustuin tähän sivuun, niin oli pakko kyllä nostaa se esille ja nostaa tytöille, tai no aikuisille naisille, tämän portaalin takana virtuaalista hattua.

Mun oma kokemus blogiportaalista ennen Rantapalloa, oli todella lyhyt ja kaikin puolin epämukava. Silloin mukana olleet varmasti muistavat miten nopeasti lähdin kyseisestä portaalista. Se kokemus oli ehdottomasti mun blogiurani negatiivisin. Pari kuukautta silkkaa ahdistusta ja kyyneliä. Ensin niiltä muutamalta viikolta, kun mitään ei tehty miten luvattiin ja blogin takapiruista löytyi aivan kamala ihminen, ja sen jälkeen vielä kaikki ongelmat takaisin siirtymisessä. Kaiken lisäksi en edes saanut kertoa asiasta mitään lukijoilleni. Mun suu kapuloitiin aikanaan sopimussakkouhalla, enkä voinut kertoa lukijoilleni edes syitä pikavisiitilleni portaalissa. Mun totaalista ahdistumista asiassa käytettiin hyväksi sillä, että ehdot, joilla sain poistua portaalista, tukkivat mun suun täysin. Multa kiellettiin negatiivinen kommentointi asiasta muutamaksi vuodeksi. En saanut edes kommentoida negatiivisesti koko portaalia. Myöhemmin olen potkinut itseäni päähän, että ylipäätään allekirjoitin koko paperin. Mutta kun ahdistuksen määrä on through the roof, niin on valmis tekemään edes pienen sopimuksen pirun kanssa, jotta pääsee sen täyshallinnasta pois. Se oli ensimmäinen ja viimeinen kerta kun olen vakavissani harkinnut lopettamista. Jouduin pitkään kuuntelemaan juoruja ja tarinoita siitä, miksi ”sain potkut”, enkä edes saanut silloin kertoa halunneeni itse lähteä. Se oli tosi rankkaa mulle aikanaan.

Olen mielenkiinnolla seurannut keskustelua eri blogiportaaleista tässä viime vuosina. Mulla ei ole Rantapallosta koskaan ollut mitään negatiivista sanottavaa, eikä varmasti kellään muullakaan Rantapallon bloggaajista. Meidän taustalla oleva tiimimme on äärimmäisen huolehtiva ja hyvätahtoinen, ja meidän asioista pidetään erinomaisen hyvin huolta 🙂 Olen kuullut paljon positiivista portaaleina erityisesti Oliviasta, mutta myös Lilysta, Cosmopolitanista ja Costumesta. Bloggaajat tuntuvat olevan näissä portaaleissa pääasiassa tyytyväisiä portaaliinsa ja henkilöihin näiden takana.

Jotenkin mielenkiintoista onkin se, että äkkiseltään tulee mieleen aika monta bloggaajaa, jotka ovat lähteneet todella riitaisissa väleissä Indiedaysistä. Tunnen monia bloggaajia, jotka ovat olleet valtavan pettyneitä ko. portaaliin, tai lähinnä taustalla häärivään henkilöön. Olen kuullut uskomattomia tarinoita blogiportaalin taustalla tapahtuvista asioista; on seksuaalista ahdistelua, fyysistä uhkailua ja niin hirveetä lahjomista, manipulointia ja kiristämistä, että sitä ei hyvällä mielikuvituksellakaan voi kutsua hyväksi  työpaikaksi niiden perusteella. On melko mielenkiintoista seurata, että niin kauan kun bloggaajat tuovat portaalille rahaa, heitä kohdellaan hyvin. Kun he ilmoittavat halustaan lähteä, kääntyy kelkka aika pahasti, ja alkaa mitä uskomattomimmat tempaukset. Silloin ilmoitus voi helposti olla luokkaa ”te bloggaajat ootte muutenkin uusiutuva luonnonvara”. Pehmeimmillään. Valitettavasti en vieläkään voi kertoa omista ongelmistani sopimusajaltani ko. yrityksessä,  mutta nämä kaikki on sitä, mitä olen kuullut suoraan Indiedaysistä lähteneiltä bloggaajilta, joita on aikamoinen liuta tässä muutaman vuoden ajalta.

Olemme välillä bloggaajaystävieni kanssa puhuneet siitä, että perustettaisiin oma portaali. Jätettäisiin turha välikäsi pois, ja tehtäisiin itse. Jos tarkemmin tutustuu portaalien liikevaihtoihin ja -voittoihin verrattuna bloggaajien tulotuksiin, huomaa ”pienimuotoista” epäkohtaa aika helposti. Raha-asiat nyt ei kuitenkaan olisi se olennaisin asia, vaan omalla portaalilla voitaisiin varmistaa myös se, ettei ole ikäviä takapiruja hommassa, kun itse saisimme tehdä. Lisäksi olisi oma määräysvalta täysin sille, mitä yhteistöitä tehdään, kenen kanssa ja missä muodossa. Kuitenkin, itse olen sikäli mahtavassa tilanteessa, että Rantapallossa minusta on aina pidetty erinomaisen hyvin huolta. Myös bloggaajaystävämme ovat sikäli upeessa tilanteessa, että he ovat tyytyväisiä blogiensa tämänhetkisiin tilanteisiin. Meidän puheemme ovat olleet sellaisia ”mitä jos” -henkisiä juttuja, jotka on jaettu kahvikupposen äärellä ja mietitty lähinnä hypoteettisella tasolla asioita.

Siksi onkin mahtavaa huomata, että nämä ahkerat ja vahvat mimmit Re:fashionin taustalla ovat tehneet juuri sen, mistä me olemme vain puolivitsillä puhuneet. Nuori yrittäjyys on mun mielestä ylipäätään sellainen asia, jota Suomessa on hyvä tukea. On hienoa, että nuoret naiset ympäri Suomea ovat kerääntyneet yhteen ja luoneet tällaisen asian ihan itse 🙂 Vaikken juurikaan yhtä lukuunottamatta näitä naisia henkilökohtaisesti tunne, niin olen jotenkin kovin ylpeä tästä saavutuksesta ja nostan virtuaalista hattua jokaiselle siellä päässä!

Onnittelut siis kaikille Re:fashionin tyypeille mahtavasta työstä ja kauniista toteutuksesta myös täältä! Kovasti myöhässä ja tälleen todella ulapalla olevalta bloggaajalta, mutta sanotaanhan aina, että parempi myöhään kuin ei milloinkaan! 🙂

Erityis-iso bonari portaalille selkeän ja kauniin ulkoasun lisäksi siitä, että johtavana mainoksena sivustolla on tällä hetkellä hyväntekeväisyyttä tukeva mainos.

Kommentit (119)
  1. Hienosti ovat toteuttaneet. Ihme etteivät ole vielä isommin päätyneet uutisotsikoihin asti… Ehkä vielä joskus? 🙂

    1. Toivottavasti 🙂

  2. Irene / Tyyli.com
    25.9.2013, 08:40

    Hyvä, että joku uskalsi viimein kertoa asiasta julkisesti. Lisäisin sun listaan vielä Tyyli.comin, täälläkin on hyvä olla 🙂 T: entinen indiedayslainen.

    1. Totta, enpä ajatellutkaan, kun ei ole sellainen ”iso” portaali 😀 Ja joo, alkaa pikkuhiljaa kyllästyttää kun yksi ihminen terrorisoinut kymmenet hiljaiseksi :/

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *