Yin ja Yan

Asioita, jotka ovat raivostuttaneet minua tänään: 

… mun iPhone 5. Alan jo uskomaan siihen salaliittoteoriaan, että Apple laittaa laitteisiin virukset, jotta ne alkaa temppuilemaan, heti kun uusi malli tulee markkinoille, nimittäin mun iPhone meni ihan täyssekaisin samana päivänä ku iPhone 6 tärähti markkinoille. Akku kestää pari tuntia, vaikka ei juurikaan käyttäisi puhelinta, se jumittelee ja sammuilee itsekseen.

raita (4 of 7)

… se, että Lontoossa ei ole samanlaista tunnin systeemiä julkisessa liikenteessä ku Suomessa, vaan joudut maksamaan joka matkasta (ellei siis ole kausilippua). Tänään nimittäin meni tunnin ja vartin aikana 8 puntaa siihen, että kävin asioilla. Argh.

… se, miten ihmiset on niin helposti vietävissä. Nyt esimerkiksi tämän ebola-viruksen takia koko planeetta seisoo melkein päällään ja viedään ihan äärimmäisyyksiin tätä pelkoa. Lehdet ja telkkari käyttää hyväkseen ihmisten paniikkia ja porukka menee ihan sekaisin. Aina vähän väliä tulee näitä epidemioita, ebolaa, sarsia, sikainfluenssaa, mitälie. Ja ihmiset on paniikissa. Mullekin on moni tullut selittämään karanteenista ja mistä lie, kun olen kertonut meneväni lomalle maahan, jossa EI OLE YHTÄÄN ebola-tapausta. Ei siis yhtään sen enempää kuin Suomessakaan. Gambiaan on esimerkiksi suljettu lentoliikenne ebola-maista ja näissä maissa viime aikoina käyneitä ei oteta maahan myöskään. Joukkohysteria on jotenkin niin oksettava ilmiö, kun ihmiset vaan tyhmänä seuraa pässinä narussa. Esimerkiksi viime vuonna Commonwealthista lähteneelle Gambialle ebola-virus olisi todella valtava menetys, kun maa yrittää kasvattaa asemaansa turistikohteena ja länsi-Afrikan ”helmenä”. Mulla ei oo esimerkiksi yhtään ebola-pelkoa sinne mennessä sen takia juuri, että maalla on niin paljon menetettävää, että siellä turvatoimet asian eteen on ihan eri luokkaa kuin muualla. Mulla on melkein turvallisempi olo lähteä sinne, kuin olla Briteissä 😀

Oho, ei pitänyt avautua, mutta jestas mua inhottaa Suomessa sekä joukkohysteriat, että ihme sopulimeininki muutenkin. Ihan oikeesti, meidän rakas kotimaamme oli Briteissä asti uutisissa, koska meillä JONOTETTIIN KORTTELIN YMPÄRI STARBUCKSIIN. Haloo Strbucksiin. Ja Burger Kingiin. Se ei tosin tainnut päästä uutisiin. Siis Burger Kingissä oli oikein avajaiset ja sinne oli jono. Syömään huonoa lihaa kahden huonon valkoisen sämpylän välissä. Yäk. Siis ei pelkästään Burger Kingille, vaan tolle käyttäytymiselle. Myönnän, olen kerran käynyt itse Suomessa Starbucksissa. Koska olin akateemisessa ja piti kirjoittaa koneella pistokkeen kanssa ja se oli lähin kahvila. Mut jumalauta oikeesti on Helsingissäkin aika hyviä kahvipaikkoja, eikä ylihintaisia kahviloita, joissa on HUONOA kahvia ja kuivia muffinsseja. Eipä ole niihin näkynyt kilsan jonoa, kun ei oo mitenkään trendikästä ottaa kuvia väärinkirjoitetuista nimistä niissä. Jeesus mä sanon.

raita (2 of 7)

Suomalaiset menee lampaina kun joku on ”hienoa” tai ”trendikästä”. Ajattelematta esim. sitä, että Hesburger on tehnyt vuosia parempilaatuista safkaa JA sattuu vieläpä olemaan ihan suomalainen yritys, eikä multikansallinen ihmisoikeuksia skidisti tallova jenkkijättiläinen. Onhan se jonotus nyt helvetin kivaa. Sama näiden epidemioiden kanssa. Muistan elävästi kun oli sikainfluenssaa liikkeellä. Muissa maissa tarkoituksella haluttiin saada se ensimmäinen sikainfluenssa ja samalla immuniteetti kovempaan versioon siitä taudista. Suomessa hamstrattiin lapsille ja nuorille rokotuksia, joiden antamisen seuraukset olivat todella huonosti tiedossa. Ketään ei tuntunut kiinnostavan, että lääkeyhtiö, joka toi Pandemrixin (EDIT:// sekoitin ensin Tamiflun ja Pandemrixin) markkinoille, patentoi rokotteen kauan ennen kuin koko sikainfluenssaa tiedettiin edes olevan olemassa. Sillähän maailma pyörii. Lääkefirmat on varakkaimpia yrityksiä maailmassa, ja he luovat lääkkeet, mutta myös ne taudit, jotka aiheuttavat tarpeen niille lääkkeille. Ja sitten myydään valtioille pelastuksena rokotuksia, jotka aiheuttaa lapsille uniapneaa, narkolepsiaa, mononukleoosia ja ties mitä muuta. Ja suomalaiset hihkuu ja ostaa niitä hyvä ettei varastoon, ku Itävallan kaltaiset maat toteaa, että ei kiitos, meitä ei kiinnosta näin huonosti tutkittu asia. Go Suomi!

… se, että innostuin avautumaan tästä, vaikka tän piti olla iloinen postaus 😀

Asioita, jotka ovat tehneet minut iloiseksi tänään:

raita (6 of 7)

… scrabblen pelaaminen tylsinä hetkinä mun rakkaiden kanssa. Oon siinä vaan aika huono.

… ihanat Miss Selfridgen Lontoon tytöt saivat mulle siitä mun himoitsemasta leoparditakista näytekappaleen, kun takki saapuu kauppoihin vasta parin viikon päästä. Ja se on aivan ihana!!

… mun lempijäätelöä oli tänään taas pitkästä aikaa ruokakaupassa

… nukuin päikkärit ja näin ihan superhauskaa unta

… raahauduin salille, vaikka olin aamulla varma, että keksisin tekosyyn olla menemättä sinne

raita (5 of 7)

… mun eilen tekemä treenisuunnitelma vaikuttaa aika hyvältä ja oli hyvä fiilis treenata vaikka oli jalkapäivä ja meinasin kuolla

… mun neljässä liljaoksassa on tällä hetkellä 16 kukkaa ja 9 nuppua. Tuoksu on aivan mieletön koko kämpässä.

… oli ihanaa herätä tuorekukkien tuoksuun, eikä herätyskelloon

raita (7 of 7)

… rakkaalta ystävältä saatu ”miss you” -kuva

… ja tietenkin eniten se, että kun kävelin salilta juoksutrikooissa kotiin, ohikävellyt teinipoikien joukko huuteli perään ”ohhhhbaby niceass” -huutoja, ja yksi niistä tuli kysymään jos lähden hengaa sen kanssa kotibileisiin. Se poika on 17 vuotta nuori. My work here is done. (SIIS 9 VUOTTA NUOREMPI KUIN MINÄ!!)

… se, että saan lyödä nyt läppärin kiinni, avata kirjan ja syödä niin paljon pistaasijätskiä ku hyvältä tuntuu, because I earned it!

raita (1 of 7)

(Kuvituksena päivän kuvasaldoa..)

Kommentit (135)
  1. Hei, ihan hyvä pointti toi Suomen vuosittainen hysteria kausiflunssien ym suhteen.:) kuitenkin ebola on nyt vähän vakavampi tapaus kuin joku sikainfluenssa johon ei terve nuori aikuinen kovin helposti kuole…ebola taas..niih eipä taida olla montaa henkiinjäänyttä tapausta uutisoitu viimeaikoina. Kannattaa varautua siihen, että tilanne voi muuttua parissa viikossa nopeastikin. Hyvää matkaa kuitenkin, Gambia on varmasti

    1. ihana näin kun suomessa alkaa olla kylmää ja ankeaa:)) //aa osa viestistä oli kadota;D

      1. Siis tietenkin järjellä pitää mennä ja jos tilanne siellä tuntuu muuttuvan, niin ei vaan mennä 🙂 Mutta muuten en koe tarpeelliseksi boikotoida maata, jossa ei vielä ole ainakaan tiedettyjä ebola-tapauksia 🙂

  2. Gambiassa ei ole yhtään virallisesti julkistettua ebola-tapausta, koska sairautta piilotellaan ja vähätellään, eikä sen olemassaoloon aina edes uskota. Ystäväni on Gambiasta ja hän on kertonut millainen tilanne siellä oikeasti on. Ei sillä että turisti sen helposti saisi, kun vaan käyttää tervettä maalaisjärkeä. 🙂 Mutta siihen ei kannata luottaa, että virallisissa tilastoissa ei ole todettu yhtään ebola tapausta.

Rekisteröitymällä Lilyyn kommentoit kätevämmin ja voit perustaa oman blogin. Liity yhteisöön tästä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät merkitty *