Ystävyydestä

Mungolife

Hellurei ja ihanaa ystävänpäivää! Ystävänpäivän kunniaksi olisi tarjolla ensimmäinen podcasti ja aiheena mikäpä muu kuin ystävyys :)

Pahoittelen jo heti alkuun noin triljoona kertaa viljelemääni niinku-sanaa ja pientä niiskuttelua ja tavallistakin nasaalimpaa ääntä, sillä nauhoitusvaiheessa oli pieni flunssa päällä. Podcast myös venähti turhan pitkäksi, kun Vivianin kanssa asiaa aina riittää. Tarkoitus olisi pitää nää noin 30-40 minuuttisena, mutta tässä on kuunneltavaa kokonaisen tunnin verran tällä kertaa. En ole editoinut tätä, enkä tule muitakaan podcasteja editoimaan, sillä mun podcastien on tarkoitus olla aitoja ja rehellisiä höpöttelyjä, joissa ei olla mietitty kelle puhutaan, vaan jutellaan toisillemme ja niin kuin normaalistikin kahdenkeskisessä hetkessä. Podcastin päässette kuulemaan tästä tai alempaa kuvaa klikkaamalla :)

Kommentit

O (Ei varmistettu)

Tosi kiva podcasti oli! Huomasin omasta elämästä tosi paljon samoja piirteitä. Itse aikanaan nuorena olin kaveriporukasta ensimmäisiä, joka rupes seurustelee. Näin ollen jäin vähän tämän porukan ulkopuolelle, koska muita ärsytti se, että vietän paljon aikaa poikaystäväni kanssa.

Lisäksi tämä symbioosi on mun kaveriporukan kanssa käytössä! Opiskelujen myötä sain uusia kavereita ja puhumme siitä, kuinka kahdella kavereistamme on symbioosi! Itse olen kuitenkin jäänyt tämän "vaiheen" ulkopuolelle. Ehkä siksi, että minulla on aina ollut mies rinnalla, joka on ollut minulle se läheisin.

Voin myös samaistua tähän sun uusien kavereiden hankkimisen vaikeuteen. Itsekin haluan tuntea ihmisen hyvin, enkä heti päästä ihan lähelle. Olen myös sanonut samaa, että olisi liian raskasta eron myötä joutua tutustumaan uudestaan uuden miehen perheeseen :D

Eveliina (Ei varmistettu)

Oi tää oli ihan superkiva idea! Hyviä ajatuksia molemmilta ja ootte nii upeita naisia kumpikin. Tällasta naisten välistä ystävyyttä ja molemminpuolista kunnioitusta ihailen valtavasti maailmassa jossa helposti somessa varsinkin kohtaa ilkeilyjä naisten välillä. Onnekseni myös mun elämästä löytyy tällaisia ihmisä. Mut oot kyl ihan super upee anna! ja musta sulla on kaunis ja miellyttävä ääni :)

Minna (Ei varmistettu)

Veit sanat suustani! Todella ihana podcast! =)

Satu (Ei varmistettu)

Tätä podcastia oli ilo kuunnella! Mahtava aihe ja samaistuttavia ajatuksia. Olis voinut kevyesti toisenkin tunnin kuunnella teidän höpöttelyä :D

Eevi (Ei varmistettu)

Tykkäsin kovasti! :)

riikka (Ei varmistettu)

Täytyykö podcastin kuuntelua varten olla joku oma app? Yritän puhelimella kuunnella, vaan aina loppuu samassa kohdassa ja vaihtuu joksikin muuksi podcastiksi. Mitä en nyt tässä tajua

Jepsu (Ei varmistettu)

Tää oli tosi kiva kuunnella ja just mukavaa höpöttelyä. Kaipailinkin jotain kuunneltavaa työmatkalle kun yksin joudun ajamaan, niin jatkossakin kyllä kuuntelen näitä.

sannanq

Hei!

Tosi kivaa kuunneltavaa :-) En malta odottaa seuraavaa osaa!

Ilona (Ei varmistettu)

Aivan mahtava podcasti! Rakastan muutenkin kuunnella podcasteja ja nyt oli mahtavaa, että kaksi mielenkiintoista henkilöä äänessä. :)

Tiia (Ei varmistettu)

Hyvä podcast! Jotenkin toi teidän pohdinta symbioosiystävyyden päättymisestä oli tosi lohduttava tässä omassa elämäntilanteessa, kun symbioosiystävyys on juuri päättynyt ja suren sitä.

Suvi (Ei varmistettu)

Oli kyllä kiva kuunnella!! Samaistun kans niin tuohon et on vaikeaa päästää ihmisiä lähelle, kun mä vaadin ja annan ystävyydelle niin paljon, ihan kaiken! Nyt kuitenkin pitäis vaan tutustua uusiin ihmisiin, kun puoli vuotta ollaan asuttu uudella paikkakunnalla ja ei vielä ole kerennyt/ jaksanut etsiä läheisiä ystäviä. On se vaan perheellisenä vaikeaa, kun menee arjen pyörittämiseen ja opiskeluun niin paljon energiaa ja aikaa... lisää podcasteja!:D teitä oli tosi kiva kuunnella!

Pauliina (Ei varmistettu)

Aivan mahtava podcast ja tällasia pidempiä mielellään lisää!!

Mirja (Ei varmistettu)

Tosi kiva podcast oli! Kuuntelin heti työmatkalla ja loput salilla aerobista tehdessä. Ehdottomasti peukku näille.

Ella (Ei varmistettu)

Podcastit on kivoja! Tunnin kestoiset ovat omaan makuun liian pitkiä. Max puolen tunnin podcastit voisivat olla sopivia. :)

Samm (Ei varmistettu)

Mukava podcast ja kivaa vaihtelua blogin sisältöön - myös sulle erilaista tekemistä :) En ole podcasteja juuri kuunnellut, mutta tällaisia vois kuunnellakin. Nimenomaan rentoa höpöttelyä, jossa on kuitenkin hyviä pointteja, ne muutamatkin ennalta mietityt asiat auttaa varmasti kokonaisuuden tekemisessä :) Pituus ei haitannut mitään. Siun äänikin pääsee paremmin oikeuksiinsa, kun on aitoa rentoutta ja hyvää tuulta ystävän kans jutellessa, tätä oli kiva kuunnella :)

manski (Ei varmistettu)

Ihanaa oli kuunnella tätä podcastia iltalenkillä! :) Lisää näitä podcasteja pian!

Sanna (Ei varmistettu)

Ajattelin ensin et tunti jotain höpötystä ilman videota, blaah, Mut sitte aloin kuuntelee ja oli tosi mielenkiintoista ja miellyttävää ja oisin helposti kuunnellu pidempään joten lisää näitä. Ihanaa ystävänpäivää myös

Mikaela (Ei varmistettu)

Hei jee lisää näitä! Tykkäsin kovasti eikä haitannut pituus! Hyvää pohdintaa ystävyydestä :)

Emma (Ei varmistettu)

Awws, ihanaa juttua teiltä! Ja todella miellyttävää kuunnella, hyvä te! Hauska kuulla ajatuksia ystävystymisestä sulta, olen itse ihan samanlainen. Tutustun uusiin ihmisiin helposti, mutta ystävystyn hyyyyyyyvin hitaasti ja tunnistan varautuneisuutta itsessäni myös. Mutta onneksi siitä huolimatta on ihania ystäviä elämässä <3 Itsellä kyllä ystävyydet on lähteneet tilanteista, joissa tavallaan omasta tahdosta riippumatta ollaan paljon tekemisissä ja siinä huomaa, että toinen onkin ihan huipputyyppi. Jee, kiitos tästä, jäi tosi hyvä mieli! <3 Uutta podcastia odotellessa :) (mut no pressure!!)

Kia (Ei varmistettu)

Siis ihan mahtava tää podcast iltasaduksi! Saitte monta kertaa hymyn huulille. Pakko myös hehkuttaa tätä kaikille niille tärkeimmille ystäville, sillä teidän ajatukset oli niin mahtavia ja todella monia yhtymäkohtia tulee omiin ystävyyssuhteisiin. Äläkä Anna murehdi yhtään sun ääntäs, mun mielestä se ei ainakaan ollut yhtään ärsyttävä, vaan teitä molempia oli ilo kuunnella! Lisää tälläsiä!

Johanna (Ei varmistettu)

Ihana !!! Tykkäsin tosi paljo! Eikä haitannu yhtää et kesti tunnin, sitä oli aina kiva kuunnella ja jatkaa myöhemmin.. <3 seuraavaa odotellessa!!

Petronella (Ei varmistettu)

Jes, Anna! Ihan mahtava uusi aluevaltaus! Ihana ystävyyspodcast - olin useita kertoja lähes liikuttunut, kun teidän keskustelu oli niin mutkatonta, lämmintä ja mukavaa kuunneltavaa. Erinomaisia pohdintoja ystävyydestä ja sen muutoksista eri elämäntilanteissa - paljon puhuttu symbioosiystävyys on mullekin tuttua ja vielä vuosienkin jälkeen nostalgisoin ja muistelen niitä hetkiä <3 Oli ihana kuulla myös teidän nostalgisointeja!

J (Ei varmistettu)

Todella kiva podcast! Molempien ääniä oli miellyttävä kuunnella, ja ilo ja hymy kuului niin hyvin (naurun lisäksi) äänistänne! Tuli itsekin hyvälle tuulelle.
Aihe oli mielenkiintoinen, eikä tunti tuntunut yhtään liian pitkältä. Varmaan siksi, että puhutte sen koko ajan ihan asiaa..:)
Olen aika samanlainen Anna sun kanssa ystävystymisessä. Koen sen välillä melko raskaana, koska itsekin haluan antaa paljon, "kaiken" ystävyydelle. Ja myös ehkä vaadin ystävältä/ystävyydeltä paljon. En välitä kerätä ympärilleni paljon hyvänpäiväntuttuja/kavereita, sillä energiani ei riitä usean suhteen ylläpitämiseen. Olen myös varautunut uusien ihmisten kanssa ja lämpiän hitaasti. Samoin minun on tulkittu olevan ylimielinen, kun en välttämättä ensitapaamisesta/-tapaamisista alkaen ole ollut niin avoin ja sosiaalinen. Yleensä alkuun vain seuraan/tarkkailen enemmän. Niinkuin videolla Vivian taisi sanoa, olet sosiaalisesti valikoiva. Näin on minustakin sanottu. Ja se pitää kyllä paikkaansa. :)

Olen puolen vuoden aikana alkanut aktiivisesti seuraamaan molempia blogejasi. Olen ihan ns. koukuttunut. Blogisi ovat laadukkaita ja sisältävät paljon mielenkiintoisia postauksia.

Aurinkoista torstaipäivää teille! :)

J+poika (5vkoa)

Essiiij (Ei varmistettu)

Oli tosi kiva podcasti! Mukava kuunnella just tollasta rennon letkeetä höpötystä. :) Jään odottavaisin mielin venaileen uutta jaksoo. :)

Tantta (Ei varmistettu)

Hei haluaisin kysyä sellaista, että ”jaotteletko” ystävät esim että parasystävä ja sitten ehkä muut ystävät? Oon joskus saanu sellasen kuvan että sulla ois se ystävä jonka kaasona olit jossain ulkomailla ehkä? Ja että hän ois sun parasystävä? Vai onko sulle kaikki läheisimmät ystävät niitä ns parhaita ystäviä?

Anniina (Ei varmistettu)

Mukavaa kuunneltavaa teidän höpinät. Tosi hyvä idea nämä podcastit! :) mielenkiintoista, että moniko apinoi perässä :D

Dyyyd (Ei varmistettu)

Hei, kiva ensimmäinen podcast! Aihe oli erittäin mielenkiintoinen, erityisesti ystävien hankkimisen vaikeus ("voinko mä nyt pyytää sitä muka kahville!?") ja toisaalta valikoivuus (epävarmuus) kolahtivat. Kiitos! Kehittävänä palautteena sanoisin, että jatkossa podit saisivat olla lyhyempiä, ja erityisesti toivoisin kuuluvampaa ääntä. Nyt oli puhelimen äänet täysillä, ja piti silti istua hipihiljaisuudessa kuuntelemassa, että saa sanoista selvää. Ehkä kaksi puhujaa ja yksi mikki olivat tähän syynä (kummatkin puhujat olivat kaukana mikistä).

Anna (Ei varmistettu)

Kiitos palautteesta :) Joo, tämä podi venähti turhan pitkäksi, mutta ääntä pitäisi mielestäni olla hyvin. On tosi tehokas mikki ja omalla koneella ja padilla oli tosi kovalla, pelkäsin että turhankin kovalla. Oliko muilla tätä ongelmaa? :)

J (Ei varmistettu)

Kuuntelin puhelimella, ja aika hiljaisella sai pitää, ettei koko kämppä raikanut eli äänet toimi täällä ainakin moitteetta.

Samm (Ei varmistettu)

Minä kuuntelin ihan vain puhelimen kaiuttimesta ilman kuulokkeita, äänet sai olla täysillä ja ympärillä hiljaista että kuului. Toisaalta esim. Youtube-videoita joutuu katsomaan myös aika kovalla, että ei ole mitenkään poikkeuksellista. Ei puhelimesta vaan kuulu kuten muualta, tietokoneelta tai esim bluetoothkaiuttimen välityksellä kuuluisi varmasti ilman mitään ongelmia, tai ihan jo kuulokkeilla :)

M (Ei varmistettu)

Kuuntelin puhelimen kaiuttimella, eikä tarvinnu olla ku muutama palkki ääntä. Ei ollu siis täällä ainakaan tota ongelmaa :)

Anniina (Ei varmistettu)

Ei kans mitään ongelmia äänen kanssa, hyvin kuului

Tiina (Ei varmistettu)

Huvin kuului mullakin! Ja tykkäsin tästä podcastista:)

Laura (Ei varmistettu)

Mullakin kuului tosi hyvin!

Julia (Ei varmistettu)

Todella kiva podcast – kiva kuunnella omien askareiden ohessa. Toivottavasti näitä tulee jatkossa lisää!

Ansku (Ei varmistettu)

Tosi kiva oli kuunnella ja omasta mielestä pituuskin oli just hyvä, sopivasti yhden lenkin mittanen.

Salla (Ei varmistettu)

Tää oli tosi kiva! Lähdin pitkästä aikaa kunnon vaunulenkille ja ai että meni rattoisasti tätä kuunnellessa, sopiva pituus oli :-) Tämän innoittamana laitoinkin heti viestiä yhdelle tärkeälle ystävälle <3 Kiitos, näitä lisää!

Riikka L. (Ei varmistettu)

Olipa kiva podcast, työmatkat mennyt mukavasti kuunnellessa! Teillä on molemmilla niin miellyttävät äänet että oli kiva kuunnella ja ihanaa pohdintaa. Näitä lisää! :)

Assi (Ei varmistettu)

Olipa jotenki tosi ihana podcast! Teitä oli miellyttävä kuunnella ja teidän välisen ystävyyden pysty aistimaan. :) Tuli aivan mieleen oma parasystävä, jonka kanssa on ollut tuollainen symbioosiystävyys. Kuunnellessa alkoi tehdä mieli myös soittaa tai laittaa viestiä kaikille vanhoille ystäville, joiden kanssa ei tule oltua niin paljon yhteyksissä. En malta odottaa sun seuraavia podcasteja!

Marjo (Ei varmistettu)

Tää oli ihana!

Laura (Ei varmistettu)

Tosi kiva podcast! Päätin ottaa maanantaiaamusta aikaa itselleni ennen pääsykokeisiin lukemista ja kuunnella teidän rupattelua ystävyydestä. Tosi hyviä pointteja ja pisti myös miettimään omaa suhtautumista ystävyyteen. Tämän myötä pääsi myös jotenkin lähemmäksi sinua. Olen saanut sinusta blogin perusteella sellaisen kuvan, että olet "social butterfly" ja Vivianin blogista taas hänestä ehkä ujomman tai sivuunvetäytyvän kuvan vaikka selvisikin, että todellisuudessa se meneekin toisinpäin. Oli ehdottomasti vain positiivinen huomio, joten podcasteja siis todellakin lisää! :)

Jenny (Ei varmistettu)

Olin perus pessimistinä liikenteessä ja alotin kuunteleen kauheilla odotuksilla että tää olis jotenkin huono, mutta ihan sairaan mahtava! Teidän höpötystä oli ihana kuunnella ja tunti vierähti ihan hetkessä :)

Olis kiva ollu kuulla miten ootte toiminu niissä tilanteissa jos ystävä on ruvennut seurusteleen ei niin mukavan tyypin kanssa. Haluaisin aidosti tykätä mun ent. symbioosiystävän (mahtava termi muuten!) ja edelleen huipputärkeen ihmisen avopuolisosta mutta ollaan vaan niin erilaisia ihmisiä. Toisaalta asuin myös pitkään ulkomailla niin se siihen tutustuminen vähän jäi, mutta en tiedä miten fiksata asiaa jos ne vaikka päätyykin lisään sen i:n sinne av ja opuoliso väliin.

Anyways toivottavasti näitä tulee vielä paljon! Olitte molemmat niin ihanan luonnollisia ja kuulosti aidolta rupatteluhetkeltä (vs jotkut podcastit jotka on kauheita kysy/vastaa sessioita) että pakko suoraan laittaa kuunteluun se uudempikin

Kommentoi